Decoratie

Kinderkamerontwerp voor twee en drie kinderen van hetzelfde geslacht - 240+ (foto) Ideeën voor binnenzonering

Pin
Send
Share
Send
Send


Een gemeenschappelijke kinderkamer voor twee heteroseksuele kinderen wordt een favoriete kamer voor een zoon en dochter. Alleen een kinderkamer inrichten zonder de ontwerpers te richten op de kracht van elke ouder. Het is noodzakelijk om zorgvuldig aandacht te schenken aan de kwesties van planning, bestemmingsplannen en kamerontwerp.

<>

Hoe kunnen kinderen met leeftijdsverschil worden opgevangen?

De plaatsing van kinderen van verschillende leeftijden in de gemeenschappelijke ruimte suggereert één kenmerk: het is noodzakelijk rekening te houden met de behoeften van het kind ten opzichte van zijn leeftijd. Het jongste kind gaat bijvoorbeeld nog naar de kleuterschool en zijn oudere broer / zus is al bezig met school afmaken. In dit geval helpt u bevoegde bestemmingsplannen.

Op elke leeftijd moet het kind comfortabele psychologische omstandigheden bieden en speelt de situatie in de kamer een grote rol. Voordat je het ontwerp van de kamer plant, moet je met de kinderen praten en hun wensen en voorkeuren ontdekken.

Allereerst schatten we de vloeroppervlakte. Kinderen van verschillende leeftijden hebben verschillende behoeften, daarom wordt het niet aanbevolen om de kamer op te splitsen in gemeenschappelijke ruimtes. Geef elk kind uw persoonlijke ruimte, zelfs een kleine ruimte.

Kinderen voor twee kinderen van verschillende geslachten

keer terug naar het menu ↑

Manieren om de totale ruimte in zones te verdelen

Een van de opties voor het verdelen van een ruime kamer zou een afscheiding, boog of gordijn van dikke stof zijn. Voor een kleine kinderkamer gebruiken we open rekken, schermen of verschillende afwerkingen van de twee zones.

raadMarkeer de grenzen van persoonlijke ruimte met verschillende afwerkingen of kleuren kunnen zijn, als het leeftijdsverschil klein is. Anders is het noodzakelijk om ten minste slaapplaatsen te scheiden van een scherm. Terug naar het menu ↑

Voor kinderen met een groot leeftijdsverschil

Het grote verschil in leeftijd bestaat uit twee hoofdgroepen.

Groep 1: kleuterschool - lagere of middelbare school

In dit geval rusten we een gemeenschappelijk speelveld uit, waardoor ruimte wordt bespaard. Ongetwijfeld plannen we dit, rekening houdend met de leeftijd en interesses van kinderen, zodat ze de mogelijkheid hebben om buitenspellen te spelen met speelgoed, alsook om hobby's aan te gaan (tekenen, applicaties, modelleren, enz.).

Twee werkgebieden

Voor de schooljongen hebben we een werkruimte ingericht waarvoor een tafel, een comfortabele stoel en goede verlichting nodig zijn. Grote kasten kunnen worden vervangen door scharnierende open schappen of een gemeenschappelijke stelling. We kunnen er dus handboeken en notitieboeken van het oudere kind in plaatsen, sprookjes en kleuren van de jongere.

Het slaapgedeelte kan ook worden gecombineerd. We wijzen het bed van elk kind aan met extra elementen om conflicten te voorkomen, om aandacht te schenken aan beide. Dit kan een ander bedlinnen, kleur of vorm van het bed zijn.

In een kleine kamer kunnen we een stapelbed of een hoogslaper plaatsen. Als deze optie niet wordt overwogen, wordt de ruimte opgeslagen door laden onder het bed of vouwconstructies die een groot deel van de kamer overdag vrijmaken.

Symbolisch tussenschot

Dergelijke constructies zijn misschien niet genoeg voor kleine kinderen. Dan kan het jongste kind een bed kiezen, rekening houdend met zijn lengte, en zal de oudere het hoofd bieden aan de vouwoptie, of hulp van zijn ouders vragen.

Groep 2: student in het basis- en voortgezet onderwijs

We kunnen het speelgebied aanzienlijk verminderen of zelfs elimineren, omdat beide kinderen bezig zijn met lessen. Het aantal speelgoed neemt aanzienlijk af bij het begin van de lessen op school en de ruimte die bevrijd is van het speelterrein is redelijk geschikt voor buitenspellen.

Denk goed na over het werkgebied, we leggen er veel nadruk op. Elke student heeft een standaardset meubilair nodig:

 • tafel;
 • comfortabele stoel of stoel;
 • kluisjes voor opslag van kantoor, boeken, notebooks.

Optie voor kleine kinderen

Om ervoor te zorgen dat kinderen tijdens hun studie niet door elkaar worden afgeleid, plaatsen we elke tafel afzonderlijk, op een afstand. Als dit niet mogelijk is, kiest u tabellen met een partitiescheider. Omdat de behoefte aan een spelzone bijna is geëlimineerd, kunnen tafels bij het raam worden geplaatst.

raadWe denken vooraf aan de verlichting op de werkplek om nabijgelegen stopcontacten te installeren. De extra draden passen niet in het interieur.

Om ruimte te besparen, kiest u voor open gemonteerde planken of rekken. Je kunt een gemeenschappelijke boekenkast maken met boeken, maar tegelijkertijd de ruimte duidelijk afbakenen.

Bedden worden ook aanbevolen om op een afstand te worden geplaatst, vooral voor heteroseksuele kinderen. We gebruiken al bekende elementen om het slaapgedeelte te isoleren:

 • partitie;
 • boog;
 • garderobe;
 • scherm;
 • gordijn.

Genoeg ruimte voor vrienden.

keer terug naar het menu ↑

Gezamenlijke of aparte kledingkast?

Ongetwijfeld zal elk kind graag zijn eigen kledingkast of planken hebben om zijn spullen apart te vouwen. In de beperkte omgeving is het beter om de kleedruimte te combineren.

Om dit te doen, kopen we een grote kledingkast of ladekast en verdelen we ook de planken en kluisjes tussen de kinderen, zodat niemand zich beroofd voelt.

Misschien willen sommige kinderen hun deel van de kleedkamer, stick stickers of posters aanduiden. Wij bemoeien zich niet met dergelijke impulsen, omdat iedereen met de gecombineerde kleedruimte hun bezittingen wil voelen.

We denken over de hoogte van het kabinet zodat kinderen zelfstandig alle schappen kunnen bereiken. In de bovenste kluisjes vouwen we dingen die zelden worden gebruikt. Denk eraan dat meubels ergonomischer zijn.

Apart speelveld

Het is moeilijk om een ​​kleine ruimte te verdelen en om geen kostbare centimeters te verliezen, gebruikt u de volgende opties:

 • scharnierende planken, rekken;
 • glijdende planken onder de bedden;
 • hoektafels / kasten;
 • vouwbedden / banken;
 • vouwen werkbladen, etc.

Kies kasten met spiegels op een of meer deuren. U hoeft dus geen extra ruimte toe te wijzen voor de spiegel waar de kinderen zich verzamelen, en de ruimte zal visueel toenemen.

Als er vrije ruimte is, regelen we het voor een recreatiegebied. Het volstaat om een ​​kleine opklapbare sofa, gameconsole of een kleine tafel te plaatsen.

Mooie kamer in heldere kleuren

keer terug naar het menu ↑

Voor schoolgaande kinderen: werkruimte uitrusten

School - een nieuwe fase voor kinderen, die de voorbereiding van de kamer inhoudt. Voor studie en klassen zullen een werkgebied moeten zijn, en idealiter - twee. Er is behoefte aan meer opslagruimte voor boeken, notebooks, school- of sportuniformen.

keer terug naar het menu ↑

Hoe maak ik een aparte werkruimte?

Het is raadzaam om elk kind een eigen tafel te geven. Dit helpt verwarring bij dingen en mogelijke conflicten te voorkomen.

Afhankelijk van de leeftijd zal een set accessoires anders zijn. Een middelbare scholier kan bijvoorbeeld een computer nodig hebben om te studeren, en een geschikt bureau voor hem. Voor kinderen van voorschoolse leeftijd hebben meer miniatuurmeubilair nodig om zich prettig te voelen.

Minimalistische stijl

Als u de werkplekken van kinderen op een afstand plaatst, zullen schoolkinderen zich gemakkelijker concentreren op het werk, zij zullen minder afgeleid worden door elkaar.

De spelzone in de klas van schoolkinderen kan minder aandacht krijgen, of volledig worden geëlimineerd. Tekenen, modelleren of andere hobby's kunnen aan de balie zijn, en de extra ruimte maakt de kamer vrijer en geschikt voor actieve spellen.

keer terug naar het menu ↑

Slaapkamer en kleedkamer

We proberen een slaapgedeelte weg te houden van ramen en deuren, zodat kinderen kunnen slapen voor de lessen en de ochtendzon of het geluid de slaap niet verstoort.

Bedden kunnen in de buurt worden geplaatst, te verdelen met een scherm of een ladekast. Als het verschil in het tijdperk van heteroseksuele kinderen significant is, plannen we indien mogelijk slaapplaatsen op afstand.

Stijlvolle kamer, in heldere kleuren

Garderobe gebied is het beste om te combineren, met een grote kast voor kinderen. Maar kluisjes of planken voor schoolbenodigdheden doen elk afzonderlijk. Het kunnen glijdende legplanken in de tafel zijn, smalle eendelige kasten, aan de muur gemonteerde planken of rekken.

keer terug naar het menu ↑

Is het mogelijk om drie kinderen te huisvesten?

Het plaatsen van drie kinderen in één kamer is geen gemakkelijke taak, vooral met beperkte ruimte.

U kunt een kinderdagverblijf voor drie uitrusten met de volgende aanbevelingen:

 • We proberen zoveel mogelijk ruimte vrij te maken. Compact meubilair zal helpen, dat veel dingen opneemt, terwijl het niet zoveel ruimte in beslag neemt.
 • Scheid het kind voor zijn zone. Het is noodzakelijk voor normale ontwikkeling, recreatie, games, activiteiten.
 • Forceer de kamer niet - laat alles zijn eigen doel hebben. De overvloed aan meubels, speelgoed en onnodige dingen zal de kamer eruitzien als een pantry.

In klassieke stijl

keer terug naar het menu ↑

Kind bestemmingsplan voor drie

Om conflicten te voorkomen, is het erg belangrijk om de ruimte evenredig te verdelen. Dus kinderen zullen vreedzaam leven, niet jaloers op elkaar zijn.

Overweeg de methoden voor zonering, die kunnen worden geleid:

 • We bieden elk kind een individuele ruimte waarin hij zich op zijn gemak voelt. In dit geval moet het afgescheiden gebied voldoen aan alle behoeften van een zoon of dochter.
 • We plannen het interieur zodat de kamer voorwaardelijk is onderverdeeld in een slaap-, speel-, werk- en kleedruimte.

Bij het verdelen van de slaapkamer houden we rekening met de volgende aanbevelingen:

Plaats het slaapgedeelte uit de buurt van raam- en deuropeningen.

 • Het slaapgedeelte wordt uit de buurt van het raam en de deuropeningen geplaatst. Fel licht of ruis verstoort de rust.
 • We proberen het speelveld te voorzien van alles wat je nodig hebt: voor buitenspellen heb je extra ruimte nodig, een muur met bars en voor activiteiten over interesses een tafel, extra kluisjes.
 • Het is voldoende om een ​​werk- of studiegebied te bieden met tafels, fauteuils, ophangplanken voor het opbergen van boeken, notebooks en extra verlichting.
 • Kledingkast gebied uitrusten de meest ergonomische.

Het verdelen van een slaapkamer in zones is een voordelige oplossing als de ruimte beperkt is. Een grote kamer is beter verdeeld in individuele zones voor elk kind.

Geef elk kind een individuele ruimte.

keer terug naar het menu ↑

Hoe verschillende zones combineren en combineren?

In de meeste gevallen kunnen sommige zones worden gecombineerd. Hiermee kunt u de ruimte efficiënt gebruiken en het interieur niet overbelasten.

Het slaapgedeelte kan worden gecombineerd met een kleedkamer. Hiervoor gebruiken we ergonomische opties:

 • hoogslaper;
 • stapelbed met een kledingkast die de tweede laag ondersteunt;
 • drie-laags bed, met ingebouwde ondersteunende kasten voor tiers. In de regel bevindt het derde bed in dergelijke bedden zich meestal loodrecht.
 • bed met laden voor opslag.

De speelruimte kan worden gecombineerd met ruimte voor ontspanning.. Overweeg ook de optie om een ​​zone uit te sluiten. Als alle kinderen in de leerplichtige leeftijd zijn, is er geen grote speelruimte nodig. Kleuters hebben geen werkruimte nodig voor lessen.

Scheiding met behulp van kleur

keer terug naar het menu ↑

Welke elementen moeten we gebruiken om de ruimte te verdelen?

Om kinderen gemakkelijk in dezelfde kamer te plaatsen, is het noodzakelijk om de ruimte te verdelen. Bestemmingsmethoden zijn rechtstreeks afhankelijk van de grootte van de kamer.

keer terug naar het menu ↑

Architecturale elementen

De architecturale elementen omvatten wanden, bogen, podia. Een kamer delen met hun hulp is alleen mogelijk als de oppervlakte van de kamer 12 vierkante meter is. De indeling van de slaapkamer en de locatie van de structuren moeten zelfs in de reparatiefase worden doordacht, omdat het onmogelijk is om dergelijke elementen zelfstandig uit te voeren.

Ongeautoriseerde herontwikkeling of aanpassing van structuren vereist soms coördinatie in bepaalde gevallen. Anders kan de interventie boetes of problemen met de verkoop van het appartement met zich meebrengen.


We denken over kleine nissen of door gaten in de boog om het interieur te vergemakkelijken. Ze kunnen boeken, speelgoed, andere dingen doen. We rusten het podium uit met laden waarin we speelgoed of dingen doen.

keer terug naar het menu ↑

Selectie van afwerkingsmaterialen

Algemene aanbevelingen voor de selectie van materialen:

 • Door materialen te selecteren voor het afwerken van de ruimte, denken we na over hun textuur, kleur, tekening.
 • Optimale vloer in de kinderkamer - linoleum, parket, laminaat. In kleine kamers gebruiken we lichte en natuurlijke tinten van de natuur.
 • Het plafond kan het best in felle kleuren worden uitgevoerd. In een kleine ruimte kunt u het gewoon schilderen, omdat het ontwerp van het spanplafond kostbare centimeters kost.
 • We gebruiken niet veel kleuren en tinten in een kleine kamer, omdat deze nog minder visueel wordt waargenomen.
 • Frisse natuurlijke kleuren zijn geschikt voor het werkgebied, voor de slaapkamer - kalm en gedempt. Het speelgedeelte is ingericht met heldere, zonnige, energieke kleuren.
 • Een kleine ruimte kan in één kleur worden gemaakt, kleur worden toegevoegd en de ruimte worden afgebakend met behulp van meubels, textiel en verlichting.

Denk na over de textuur, kleur, patroon voor de kamer

keer terug naar het menu ↑

We onderscheiden het met behulp van verlichtingsapparatuur

Met behulp van licht kan ook een zoneringruimte worden bereikt. Een goed verlichte kamer ziet er visueel ruimer uit. We leveren de kamer met basisverlichting en voor elke zone selecteren we extra verlichtingsapparaten.

Bedden worden aangevuld met gedempte lampen of lampen met instelbare lichtsterkte. We voorzien het trainingsgedeelte altijd van een fel licht, voor elk kind is het nodig om een ​​bureaulamp toe te wijzen.

De spelzone kan worden ingericht met LED-tape. Het wordt geleverd in verschillende kleuren en verdunt het interieur perfect.

Zonering met licht

keer terug naar het menu ↑

We selecteren meubels

Het standaard meubilair voor de kinderkamer is:

 • tafel;
 • een leunstoel;
 • bed;
 • garderobe.

Het kan worden aangevuld met nieuwe items, maar het wordt problematisch om een ​​dubbele set in de kamer voor beide kinderen te plaatsen.

In de voorwaarden van de economie van de ruimte om meubels voor een kinderkamer speciale eisen te stellen.

keer terug naar het menu ↑

Kies een bed

Een zeer populaire optie is een stapelbed, en meestal zijn tegenhanger met een loodrechte opstelling van ligplaatsen. Een kast kan dienen als een ondersteuning voor de bovenste slaapplaats, die tegelijkertijd de constructie ondersteunt en ruimte bespaart.

Overweeg de hoogte, de gewichtscategorie van het kind en de hoogte van het plafond bij het kiezen van een bed. Wanneer u in de bovenste laag van het bed zit, moet de afstand van het hoofd tot het plafond minimaal 10 cm zijn.

Voor oudere kinderen

Bedden kunnen ook op een rij langs de muur worden geplaatst en ertussenin kan een kleine wand worden geplaatst of een bed met een afgewerkte wand aan het hoofdeinde worden gekocht. In de regel hebben dergelijke schotten meestal een afgeronde vorm.

We overwegen opvouwbare meubels:

 • sofa;
 • bank;
 • de bedden.

Moderne modellen en systemen maken het voor een schoolgaande kind niet moeilijk om een ​​eigen bed te maken. Aldus worden kinderen voorzien van hun eigen slaapplaats, die wanneer opgevouwen geen significant gebied van de kamer inneemt.

Trek ook de planken en laden onder het bed uit. Ze kunnen worden opgevouwen linnengoed, pyjama's, handdoeken, enz.

Een soortgelijke tekening maakt de kamer comfortabeler.

keer terug naar het menu ↑

Regelen voor studenten

De volgende opties helpen conflicten tussen studenten te voorkomen:

 • Afzonderlijke werkgebieden, dat wil zeggen twee verschillende tabellen. Elke jonge student in deze situatie heeft een eigen tafel, een eigen werkruimte.
 • Een grote lange tafel die een gemeenschappelijk werkgebied zal worden. Het kan worden gedeeld door een kleine partitie of met behulp van bureaubladorganizers.
 • Getransformeerde vensterbank. Een zeer handige optie is om de vensterbank te versterken en uit te breiden, omdat deze als een tafel voor lessen is uitgerust. U moet echter rekening houden met de grootte van het venster - een dergelijke oplossing is alleen mogelijk voor grote afmetingen.
 • Een lange tafel langs de muur. Hij neemt twee volwaardige banen aan. Comfortabele werkruimtes, een plek voor een computer, planken voor het opbergen van alle accessoires en het ontbreken van conflicten zijn duidelijke voordelen van een lang werkoppervlak.

De werkruimte moet zorgvuldig worden verlicht. Zorg voor extra kunstmatige verlichting voor elke student, vooral als de tafels zich buiten het raam bevinden. Gebruik als lichtbron tafellampen, lampen of schijnwerpers.

Optie voor een grote kamer

keer terug naar het menu ↑

Opbergmeubelen: kasten, rekken, planken

Een ander voordeel is het geven van ergonomische kasten. We letten op het aantal planken en afdelingen in de kast, denk vooraf na over hun aantal.

De volgende items helpen om de ruimte ergonomisch te organiseren:

 • We gebruiken de hoeken in de kamer, dit is de handige ruimte waarin de hoekkasten en -planken passen.
 • Waar mogelijk voeren we regimenten, dressoirs of cases in een nis in.
 • Scharnierende planken zijn geschikt voor veel noodzakelijke dingen, terwijl ze er stijlvol uitzien en het interieur niet overbelasten. Dit principe is van toepassing op rekken.
 • In een beperkte ruimte rationeel gebruik van de kledingkast. U zult niet veel ruimte moeten laten om de deuren te openen, en de spiegels op de mobiele profielen zullen de ruimte visueel uitbreiden.

Grote comfortabele bedden die kinderen zeker leuk zullen vinden.

Voor kinderen kun je een grote kast kopen, maar deze in twee delen verdelen. Dus elk kind krijgt zijn persoonlijke plek, leert om voor zichzelf te zorgen.

Je kunt verschillende helften markeren met interessante stickers of stickers, die in kleur, vorm of tekens van je favoriete cartoons zullen verschillen.

keer terug naar het menu ↑

Selectie van stoelen

Voor werk perfect passende stoel op wielen. Het is handig om te bewegen en de hoogte en hoek van de rugleuning aan te passen. Als blijkt dat de mobiele stoel te groot is, kunt u een normale comfortabele stoel kiezen, rekening houdend met de lengte en de grootte van het kind.

raadKrukken zonder rug is het niet waard om te kopen. Het is handig om ze onder de tafel te duwen om ruimte te besparen, maar een ongemakkelijke ontlasting zal de houding alleen ruïneren, de juiste houding tijdens het werk verstoren.

Het zal interessant voor je zijn:

Ontwerp een kinderkamer met een zachte sofa: hoe en waar moet ik het plaatsen?

Wat moet kinderkamer zijn (310+ foto's): behang, vloer, plafond, kinderbedje kiezen

Moderne gordijnen in de kinderkamer voor jongens en meisjes: mooie nieuwe items (175+ foto's)

Ruimtestijl voor tieners (175+ foto's) - Aangepaste ontwerpen, afgestemd op alle behoeften

Behang in de kinderkamer voor jongens (+200 Foto's): we geven het kind de gelegenheid om zichzelf te uiten

Kinderkamerontwerp voor een meisje: meer dan 150 foto's met heldere en gedenkwaardige interieurs

keer terug naar het menu ↑

Kinderen in Chroesjtsjov: hoe plaats je kinderen in de slaapkamer 9-12 vierkante meter. m?

Appartementen Chroesjtsjov gekenmerkt door een beperkt gebied, alle kamers zijn klein. Dit probleem is vooral acuut voor gezinnen die een kinderdagverblijf moeten uitrusten voor twee kinderen van verschillende geslachten. Zelfs om een ​​standaardset meubels te huisvesten, ontbreekt het me aan ruimte, en voor kinderen wil ik een comfortabele leefomgeving bieden.

keer terug naar het menu ↑

Hoe te maken?

Een goede lay-out zal de ruimte visueel vergroten. Gebruik de volgende tips voor registratie:

Handige opbergdozen voor speelgoed of spullen

 • Gebruik geen donkere kleuren voor muren, plafonds, vloeren.
 • Als u de ruimte visueel in hoogte wilt uitbreiden, selecteert u de achtergrond met een verticale strook om de ruimte uit te breiden - met een horizontale strook.
 • Om een ​​kamer mee uit te rekken, leggen we de vloerplaat of het laminaat parallel aan de richting van de muren om de ruimte te vergroten - we stapelen het radiaal of loodrecht op de lange muren.
 • Een plafond met een 3D-patroon zal de ruimte "optillen" en ruimte toevoegen. Tekening bewolkte hemel - een geweldige optie voor jongere kinderen. Voor oudere mensen is een meer stijlvolle en discrete versie voldoende, en u kunt een ledstrip rond de plafondomtrek gebruiken.
 • Het wordt niet aanbevolen om de ruimte te verdelen met behulp van kleur of afwerking.
 • Vergeet niet voldoende verlichting. We promoten de daglichtpenetratie: we gebruiken lichte tule of jaloezieën.
 • We selecteren de meest ergonomische en compacte meubels, meestal kastmeubelen.
 • Voeg meer laden toe, vouwstructuren.
 • We gebruiken scharnierplanken en openen alleen rekken.

Gebruik geen donkere kleuren voor muren, plafonds, vloeren

keer terug naar het menu ↑

Hoe te vergroten?

In huizen met appartementen Chroesjtsjov zijn meestal geen balkons, in plaats van balkons ontworpen die niet opvallen van de gemeenschappelijke gevel.

Bij het uitdelen van kamers in de reparatiefase, selecteren we een kamer met een loggia als kinderkamer. Nadat we toestemming voor herontwikkeling hebben gekregen, vergroten we de ruimte in de kamer door de sloop van de muur.

Als de muur drastisch is, kun je er maar gedeeltelijk van af komen, dus we zullen een van de manieren gebruiken:

 • een boog in plaats van een muur die ruimte vrijmaakt en de structuur ondersteunt;
 • sloop van het raam en de deuropening, de muur blijft op zijn plaats. Handige en niet dure manier;
 • de vensterbank wordt opnieuw op het tafelblad geplaatst, we voegen gemonteerde planken toe en op de loggia's maken we een speelplaats voor kinderen.

Handig om huiswerk te maken

Als we een dergelijke lay-out plannen, isoleren we de loggia noodzakelijkerwijs en voeren we de reparatiewerkzaamheden volledig uit. Een transversale muur kan worden gebruikt om speelgoed op te slaan - het is voldoende om de wijd open planken te spijkeren.

Voor volwassen kinderen op de loggia, kunt u een trainingsruimte of een rustplaats organiseren.

keer terug naar het menu ↑

Hoe rationeel ruimte toewijzen?

Bij het regelen van een kamer voor heteroseksuele kinderen, is een goede bestemmingsplan op de eerste plaats en de belangrijkste sleutel tot succes. De zonering wordt bepaald door verschillende parameters: indeling, meubelindeling, kleurenschema, lichtorganisatie.

keer terug naar het menu ↑

Met de hulp van extra faciliteiten en meubels

Een extra structuur is een partitie, scherm of rekken. Dit is de beste manier om een ​​kamer te verdelen, maar dit is niet altijd te realiseren vanwege de beperkte ruimte.

Zonering met behulp van het rek

De positie van de deur- en raamopeningen bepaalt de lay-out. Als de toegangsdeur zich tegenover het raam bevindt, zijn er twee opties voor het rangschikken van meubilair:

 • Bedden en kledingkasten lopen langs losse muren.
 • De bedden staan ​​opgesteld (misschien met voldoende lengte van de kamer - een muur van 4-5 m).

De speel- of werkruimtes bevinden zich dan aan het raam en de kasten bevinden zich langs de vrije muur of in de hoeken van de kamer.

Je kunt de ruimte scheiden met behulp van het podium, meestal wordt het gebruikt voor speel- of slaapgedeeltes. Het podium mag niet te hoog zijn om verwonding te voorkomen.

keer terug naar het menu ↑

Extra verlichting

Verlichting speelt eigenlijk een grote rol, het kan worden gebruikt om bestaande zones te markeren en het interieur te transformeren.

 • Rust de hoofdverlichting uit - het is een heldere kroonluchter of lamp die de hele kamer of het speelveld verlicht.
 • Voorzie bureaus en nachtkastjes van extra lichtbronnen.
 • Modieuze en moderne versie - puntverlichting. Het wordt gebruikt in nissen, podiums, hangende planken, enz.

Voor creatieve kinderen

Een goed verlichte ruimte ziet er visueel altijd ruimer uit en kinderen hebben voldoende licht nodig om hun gezondheid niet te schaden of hun gezichtsvermogen te schaden. Voor meisjes en jongens kun je verschillende lampen met een interessante vorm en verschillende kleuren kiezen.

We denken van tevoren over de locatie van lichtbronnen om ze van stopcontacten te voorzien.

keer terug naar het menu ↑

We verdelen ruimte per kleur

Zeer populaire optie. Vaak worden jongens blauw genoemd en krijgen meisjes een roze kleur. Een goede oplossing als de kinderen nog klein zijn.

raadVoor een zoon en een oudere dochter zijn andere kleuren nodig, en het is beter om uit hun eigen voorkeuren te gaan.

Gebruik een stapelbed

Kleurverdeling kan in bijna elk element worden uitgevoerd:

 • beschilder de muren in elke helft van de kamer van de jongen en het meisje in verschillende kleuren, of lijm het behang;
 • gedeeld door de kleur van het bed of beddengoed;
 • maak de muren van de kamer in één kleur en selecteer elke zone met behulp van verschillende kleurelementen;
 • meubels uit gekleurd plastic oppakken, elk kind heeft zijn favoriete kleur.

Ondanks de voorkeuren van kinderen mogen kleuren het zenuwstelsel niet irriteren en hebben ze een overweldigend effect op de psyche. Kies lichte tinten of heldere, maar geen zure kleuren. We proberen geen felrood in grote hoeveelheden te gebruiken, maar ook in roze, zwart, donkerblauw.

De kinderkamer moet helder zijn en tegelijkertijd ontspannen, want de slaapkamer heeft rust.

Houd rekening met de voorkeuren van kinderen

keer terug naar het menu ↑

blinds

Het is een geweldig idee om de kamer in twee delen te verdelen met een gordijn, aangezien het gordijn in feite enkele voordelen heeft:

 • vindt praktisch niet plaats;
 • eenvoudig te monteren en te demonteren;
 • vereist geen aanzienlijke materiële kosten;
 • is een stijlvol element van het interieur, dat altijd kan worden verwijderd.

Het gordijn kan worden gescheiden als de persoonlijke ruimte van elk kind en elk van de zones, bijvoorbeeld een slaapkamer of kleedkamer. Kies voor oudere kinderen een dichte monochromatische stof. Voor kleine kinderen passen Japanse gordijnen, stoffen jaloezieën, katoenen gordijnen, die kunnen worden met een interessant patroon.

Privéruimte plus speelruimte

Gebruik gordijnen met een verzwaringsstof aan de onderkant om ze de perfecte vorm te geven.

keer terug naar het menu ↑

Muurschildering

Muurschilderingen worden steeds populairder, en kinderkamers zijn geen uitzondering. Dit is een geweldige optie in omstandigheden met beperkte ruimte. Als u een fotobehang kiest, houd dan rekening met de volgende punten:

 • We selecteren een afbeelding of afbeelding die de ruimte vergroot en vergroot. In de regel zijn dit afbeeldingen met een weg die naar de verte leidt of een landschap.
 • Alle andere muren in de kamer moeten monochroom zijn, omdat het behang een vrij helder accent zal zijn.
 • Bij de muur met fotobehang plannen we een speel- of slaapgedeelte. Je moet een afbeelding niet dwingen met kasten of een studiegebied uitrusten: een interessante foto zal kinderen afleiden.

Kies in de kinderkamer een dichtere basis voor de fotobehang, de afbeelding op dun papier zal snel onbruikbaar worden. We denken van tevoren na en bespreken het beeld met de kinderen. Vanwege leeftijd en verschillende geslachten kunnen er meningsverschillen ontstaan, het is noodzakelijk om een ​​wallpaper te kiezen die beide kinderen leuk vinden.


Pin
Send
Share
Send
Send