Decoratie

MDF-panelen voor de keuken - 250+ (foto) Afwerkingsopties

Pin
Send
Share
Send
Send


MDF-panelen voor de keuken - de meest gebruikelijke manier om de afwerking van deze kamer uit te voeren. Ze hebben alle noodzakelijke kenmerken die dit materiaal geschikt maken voor deze kamer.

<>

Materiële functies

MDF-panelen zijn gemaakt van kleine houtvezels die van puin zijn voorgereinigd. Ze worden zorgvuldig gedroogd, behandeld met bindmiddelen. De resulterende substantie wordt gevormd tot vormen van een bepaalde dikte, geperst onder hoge druk, temperatuur.

Daarna gaan ze door het proces van polijsten, krijgen ze kleur met behulp van schildermaterialen, PVC-folie en oppervlaktecoating met plastic. De meest milieuvriendelijke is MDF-plaat, bekleed met natuurlijk fineer, bedekt met een patroon of fotoprint.. Er worden dus MDV-platen gemaakt, die vaak worden gebruikt om de werkmuur af te werken of, zoals het ook wordt genoemd, het schort.

Een veel gebruikte manier om de keuken af ​​te maken

keer terug naar het menu ↑

kenmerken van

 • Milieuvriendelijkheid. Het materiaal op deze parameter is niet onderdoen voor de structuur. Het is gemaakt van houtvezels. Het omvat geen synthetische additieven, lijm met schadelijke onzuiverheden.
 • Vochtbestendigheid. De platen hebben een dichte structuur die geen vocht doorlaat. Tijdens de productie doorloopt het materiaal verschillende fasen. Extrusie onder hoge druk, temperatuur zorgt voor een hoge dichtheid. Daarom is het materiaal bestand tegen hoge luchtvochtigheid.
 • Hoge mechanische sterkte. Materiaal is moeilijk te beschadigen: krabben, een deuk maken. Al het materiaal wordt onder hoge druk geproduceerd. Het heeft een hoge dichtheid, het is ook bedekt met films of vernissen, die de weerstand tegen mechanische schade verhogen.
 • Hittebestendigheid. Platen worden niet beschadigd door temperatuur, vochtigheid. Materialen die geschikt zijn voor installatie in de keuken zijn bedekt met film of lak, afhankelijk van het model. Deze beschermende laag voorkomt de penetratie van vocht, verhoogde temperatuur in de binnenlagen.
 • Een verscheidenheid aan soorten gepresenteerd in winkels, bieden een kans om een ​​mooi interieur te creëren. Er zijn modellen geschikt voor de vloer, wanden, schorten. Verschillende kleuren en texturen, tinten, patronen - dit alles draagt ​​bij aan de selectie van materiaal voor verschillende interieurs.

Door milieuvriendelijkheid is niet inferieur aan de boom

keer terug naar het menu ↑

classificatie

Voor de vervaardiging van gebruikte houten planken. Afhankelijk van de gebruikte technologie, verkrijgen ze verschillende eigenschappen, uiterlijk. Ze kunnen worden onderverdeeld in groepen:

 • Vaste geperste panelen worden onder druk gemaakt. Ze hebben aan beide zijden een glad oppervlak. Dergelijke modellen zijn bedekt met een beschermende laag.
 • Gelamineerd - na de belangrijkste productiefase is de film aan één zijde gecoat. Het beschermt het oppervlak tegen beschadiging, geeft het een glanzende of matte glans.
 • Vochtbestendige vellen - veelzijdig materiaal. Het verbergt de gebreken van de muren - al hun onregelmatigheden, niet beschadigd door vocht. Extern lijken de vellen op plastic, voelen ze zelfs glad aan.

De platen hebben een dichte structuur die geen vocht doorlaat.

Bij wijze van ontwerp van het voorvlak:

 • Glanzende panelen. Het materiaal wordt vaak gebruikt bij de vervaardiging van de gevel van meubels. Het oppervlak van MDF wordt beschermd door een dichte laag polyester of primer. De primer heeft verbeterde eigenschappen, kwaliteiten: een spiegelglanzend oppervlak, bestand tegen krassen en andere beschadigingen.
 • Gefineerd - hebben de textuur van natuurlijk hout. Voor imitatie wordt een dunne laag fineer van natuurlijk hout gebruikt, die wordt toegevoegd na de laatste fase van het vervaardigen van de platen.
 • Beschilderde panelen - na fabricage worden de oppervlakken in een andere kleur geverfd. Het verzacht onregelmatigheden, geeft ze een mooie uitstraling. Het materiaal is geverfd met een verf die bestand is tegen beschadiging van alle tinten en tinten.
 • Panelen met 3D-effect. Dit is een kans om een ​​individueel ontwerp te maken. Decoratieve MDF-panelen met 3D-effect - knowhow in de bouwmarkt. Deze methode bestaat uit het aanbrengen op het afwerkmateriaal door golven, geometrische vormen, snijwerk en reliëf in verschillende kleuren na te bootsen. Registratie van de kamer met dergelijk materiaal helpt de meest complexe ontwerpideeën op te lossen.

Heb een dichte structuur die geen vocht doorlaat

Volgens het formulier:

 • Gegoten of lattenbodems - stroken gemaakt in de vorm van een rechthoek. Ze kunnen in verschillende breedten worden gemaakt. Om ze samen te vergrendelen, worden er vergrendelingen gemaakt langs de lengte van elk paneel. Dit materiaal kan worden gebruikt voor muren, plafond. Voering heeft twee typen: klein over de lengte van het paneel tot een lengte van 1 meter en ontwerp, waarvan de lengte 2 meter is.
 • MDF-plaatpanelen - gebruikt voor wand- en plafonddecoratie. Verkrijgbaar in grote formaten. Als u ze tijdens de installatie gebruikt, is de afbeelding naadloos. Mei op de voorkant heeft een foto.
 • tegel - imiteer tegel. Installatie vindt plaats volgens het principe van rek - groef, haak. Het materiaal wordt gebruikt voor bekledingsoppervlakken die zich dicht bij het werkblad bevinden.

Het materiaal is bestand tegen hoge luchtvochtigheid

De dikte van de plaat kan verschillen:

 • de dunste. Het materiaal heeft een dikte van 5 tot 9 mm. Het heeft een laag gewicht, lage sterkte. Meestal gebruikt voor het afwerken van het plafond in de keuken. Dergelijke modellen kunnen gemakkelijk worden beschadigd, zodat ze niet kunnen worden gebruikt voor het bekleden van wanden, schort;
 • gemiddelde dikte van 10 tot 18 mm - gebruikt voor wandbekleding in de keuken, bij de vervaardiging van meubels. Het is een stevig materiaal, maar tijdens de installatie neemt het nuttige ruimte in beslag;
 • de grootste dikte is van 19 tot 38 mm. Ze worden gebruikt voor wand- en vloerbekleding. Effectief in particuliere woningen wanneer u twee problemen moet oplossen: om de muren mooi, glad te maken, om de kamer te verwarmen. Gebruikt in appartementen als vloer, evenals tegenover de eindmuren.

Materiaal is moeilijk te beschadigen: krabben, een deuk maken

MDF met een plastic coating wordt beschouwd als bestand tegen schade aan het oppervlak, milieuvriendelijk - met fineerfineer en effectief bij het afdrukken van foto's.

Wandpanelen kunnen ook worden gedeeld door textuur - het is glad of reliëf. Gladde modellen vergroten visueel de ruimte. Ze worden gebruikt om de muren van keukens met een klein oppervlak aan te kijken. Maar reliëfmodellen zien er indrukwekkender uit. Ze vertonen minder schade die tijdens het gebruik onvermijdelijk is. Ze zijn gemakkelijker te verzorgen.

keer terug naar het menu ↑

Keukenfineer opties

Op het eerste gezicht lijkt het erop dat de beste oplossing is om alle oppervlakken van de keuken met dit materiaal te fineren. Het verkregen resultaat geeft echter zelden het gewenste effect. Alleen in keukens met een groot oppervlak zal dit materiaal er goed uitzien op alle oppervlakken: het plafond, de muren.

Natuurlijk kun je de verbeelding verbinden door het spel van kleuren, texturen te gebruiken om het gewenste effect te creëren. Warme kleuren worden bijvoorbeeld gebruikt voor het eetgedeelte. Plaat gefineerde platen aanbrengen.

Voor het werkgebied kunt u een helderder model nemen: glanzend of met fotoprint in heldere kleuren. Maar het is nog steeds beter om dergelijke technieken te gebruiken voor het inrichten van de keuken in het land of een landhuis, waar het in de buurt is om te experimenteren.

Er zijn gladde en reliëfopties.

Gedeeltelijke decoratie wordt toegepast op deze gebouwen in het appartement. Het kan de onderkant van de muur, het schort of het plafond afsnijden. Voor wanden geschikt materiaal dat visueel op keramische tegels lijkt. Het ziet er spectaculair uit. U kunt verschillende kleuren, texturen gebruiken. Het creëert een licht accent. Maar voor het plafond is het beter om rackpanelen met warme tinten te gebruiken: lichtbeige, blauw, romig.

Glanzende witte modellen op het plafond zien er spectaculair uit.

Prachtig gedecoreerde muur. U kunt verschillende materialen in uiterlijk gebruiken. Breng contrasterende kleuren aan, maak heldere accenten. Bijvoorbeeld de keuken, gemaakt in een beige tint, en het schort in donkerbruin. En je kunt het materiaal gebruiken, anders in hun textuur. Met glanzende gevels om de platen aan te brengen, de voering imiterend.

Kies niet hetzelfde materiaal voor wand- en plafondbeplating. Het moet qua structuur of kleur verschillen, zodat het volume en de hoogte van de kamer niet visueel worden verminderd.

Panelen worden niet beschadigd door temperatuurdalingen.

keer terug naar het menu ↑

MDF-panelen met fotoafdrukken

Het afdrukken van foto's op MDF-panelen wordt op verschillende manieren toegepast:

 • tekening wordt toegepast op de film. Vervolgens wordt het vastgelijmd aan het voltooide paneel. Dit is een kortstondige, goedkope manier om een ​​foto op het paneel te plaatsen. Dergelijke materialen zijn niet bestand tegen vocht en zijn vatbaar voor beschadiging;
 • de afbeelding wordt aangebracht op acrylplastic, dat is bedekt met een laag vernis erop. Het is een materiaalbescherming, daarom zijn panelen met fotoprints die op deze manier zijn gemaakt beter bestand tegen beschadiging, vocht;
 • bij het maken van fotoafdrukken met behulp van technologie "hot lining". Het beeld wordt op het oppervlak aangebracht en vervolgens bedekt met verschillende vernislagen. Het meerlaags bord is zeer goed bestand tegen beschadiging en vocht. Dergelijke modellen worden in de keuken gebruikt voor het schort. Het negatieve punt is de hoge kosten.

Afdrukken met foto's gebruiken

In vergelijking met andere materialen die worden gebruikt om de keukenwanden te zien, MDF-panelen hebben verschillende voordelen:

 • installatie is eenvoudig, vereist geen speciaal gereedschap. Installatie kan onafhankelijk worden uitgevoerd. De montage vereist niveaukleefstof;
 • elk model heeft een beschermende laag. Dergelijke platen zijn bestand tegen veranderingen in temperatuur en vochtigheid. Ze zijn gemakkelijk schoon te maken en vereisen geen speciale zorg met het gebruik van speciale reinigingsmiddelen;
 • de helderheid en de rijkdom van kleuren blijven voor altijd. Bij het inkleuren wordt speciale verf gebruikt, die tijdens het gebruik zijn helderheid niet verliest;
 • Veel MDF-fabrikanten produceren een grote verscheidenheid aan kleuren, tinten, texturen en vormen. Kies het gewenste model is niet moeilijk;
 • het gewicht van de paneelconstructie zal verwaarloosbaar zijn. Bij de installatie wordt de minimale hoeveelheid lijm gebruikt.

Mooi, bloemig schort

keer terug naar het menu ↑

Met fotodruk in het interieur

Voor deze kamer is het raadzaam om ze te kopen met een dikte van niet meer dan 12 mm. Ze nemen dan geen ruimte in, maar zijn tegelijkertijd betrouwbaar en bestand tegen beschadiging. Dergelijke constructies zijn betrouwbaar, je kunt ze alleen beschadigen als je ze met een mes of een ander scherp voorwerp perst.

Voor plaatsing in felle kleuren geschikte producten met felle accenten, maar de kleur en schaduw hangt af van waar het paneel zal worden geplaatst. Als het een schort is, kun je het in rijke kleuren maken.

De foto's zien er prachtig uit, de oceaan, de natuur. Als de muur bijvoorbeeld in de eetzaal is ingericht, kunt u op meer gedempte tonen letten. Voor de keuken in de stijl van minimalisme of modern, is het beter om het beeld van de nachtstad of -brug te kiezen, een prachtige nachtelijke hemel met de maan.

Als de keuken klein is, stop dan de keuze in het spel met kleuren en structuren. U kunt dus de kleuren verdunnen en de ruimte visueel vergroten. De vloer van deze kamer moet in harmonie zijn met de muurbekleding, dus daar moet je op letten. Meubels van heldere kleuren brengen MDF in balans met een natuurlijke textuur.

MDF-panelen gemaakt met 3D-fotoprints zijn een buitengewoon decorelement dat de keuken zal transformeren en een nieuwe stijlvolle uitstraling zal geven. Dergelijke modellen kunnen zowel in de eethoek als op de werkmuur worden geplaatst. De keuze van schilderijen hangt af van de algemene stijl van de kamer, de kleur van het meubilair.

keer terug naar het menu ↑

Voor schort

Ongeveer 10 jaar geleden wisten velen niet eens dat in plaats van een tegel, porselein op de werkende muur - panelen gemaakt van DVA kon worden geïnstalleerd. Dit materiaal werd voorheen alleen gebruikt bij de vervaardiging van meubels en andere structuren, waar kwaliteit en een hoge esthetische component belangrijk zijn. Maar dankzij fabrikanten en hun onvermoeibare inspanningen om de eigenschappen van dit materiaal te verbeteren en de schoonheid ervan te verbeteren, verschenen MDF-platen in verschillende kleuren, patronen, maten en vormen op de bouwmarkt van afwerkingsmaterialen.

Optie voor schort

Een schort is een plaats die zich bevindt tussen het werkblad in de keuken en de bovenste laden. Dit deel van de muur bevindt zich dicht bij de kachel, het werkoppervlak, waar alle processen plaatsvinden tijdens het koken: snijden, hakken, vlees snijden, enzovoort. Daarom moet het betrouwbaar worden beschermd.

Eerder gebruikt voor het afwerken van keramische tegels of porselein.

Deze materialen hebben beperkte kleuroplossingen, hun kleur is niet helder en met hun hulp is het onmogelijk om de wanden van de keuken te versieren, alleen om ze te beschermen.

MDF vervult twee functies tegelijkertijd: het beschermt de muren, alle vet, druppels uit het water blijven erop zitten, terwijl het gemakkelijk wordt verwijderd, maar ook decoratief - het schort ziet er erg mooi uit. Hiermee kunt u de nodige accenten in de keuken regelen, aantrekkelijk en ongebruikelijk maken.

In moderne stijl

keer terug naar het menu ↑

Paneel kleur

Het werkgebied kan in dezelfde kleur als het tafelblad worden geplaatst. Deze methode is succesvol als een populair ontwerp wordt gemaakt - een enkel werkgebied. Een enkele kleur zal de plaats visueel scheiden om te koken.

De kleur van het schort mag niet uitdagend zijn, omdat het er vaak moet uitzien en niet één jaar, maar het mag niet saai en saai zijn.

Met grijs moet je heel voorzichtig zijn. Het is mooi en trekt de aandacht, maar niet in de keuken. Een kamer die is ingericht met deze toon zal somber zijn, maar als je ze gebruikt met zo'n schaduw, maar afgewisseld met gele, gouden kleuren, zullen ze een stabilisator worden.

Vandaag de dag, de trend rood, kersen tonen. Populair groen, natuurlijk hout, bruine kleuren. Volgens de ontwerpers ziet de kleur van de rode esdoornbladeren, turquoise en azuurblauw, er mooi uit in het interieur. Benodigde tinten in de stijl van de Provence, witte glans, koffie met melk.

In het ontwerp van de eetkamer

Als u de maat van het schort voor de keuken kiest, moet u er rekening mee houden dat het een paar centimeter verder moet gaan dan de boven- en onderkant van de kasten.

Er is geen kleur die ideaal zou zijn voor alle keukensets en -ontwerpen. Zijn keuze hangt af van persoonlijke voorkeuren en gebruikt meubilair. Sommigen kiezen ervoor om de kleur aan te passen aan de basistint van de muren.

Deze kleuren kunnen echter slechts in twee versies samenvallen:

 1. Als de muur waar het meubilair is geïnstalleerd, een andere toon heeft dan de andere.
 2. Als u een neutrale omgeving wilt creëren.
De meeste ontwerpers zijn het erover eens dat de kleur in overeenstemming moet zijn met het meubilair, terwijl het in hetzelfde kleurbereik of contrast kan zijn. Voor een wit model wordt een contrastkleur gekozen. De witte kleur zelf is immers erg saai, maar met een heldere combinatie zal deze op een nieuwe manier spelen. Welnu, als de schaal van het schort wordt ondersteund door accessoires.

De kleur van het schort mag niet uitdagend zijn

Moeilijker om het paneel op te halen als het meubilair open isedelennogo kleur. Dan moet het schort worden gecombineerd met de kleur van de headset.

Modecombinaties:

 • lichtgroen en paars zijn ongewone kleuren die er achter elkaar mooi uitzien;
 • geel en groen - een combinatie die in verschillende stijlen past;
 • wit en rood - kan worden gebruikt in kleine keukens;
 • wit en donkergrijs - geschikt voor ruimtes van verschillende groottes;
 • rijk roze en zwart - geeft persoonlijkheid en heldere accenten;
 • bedtinten en felle prints op het schort.

Zulke modellen kunnen thematisch zijn - met tekeningen en afbeeldingen. Voor de keuken zijn relevante afbeeldingen van fruit en groenten. Maar er kunnen andere afbeeldingen op het paneel zijn.

Het werkgebied kan in dezelfde kleur als het tafelblad worden geplaatst.

keer terug naar het menu ↑

Wanddecoratie

Het interieur maakt gebruik van verschillende technieken voor decoratie. Verschillende materialen worden gebruikt om accenten te plaatsen, maken decoratie met verschillende textuur materialen.

Als het werkgebied in de keuken een plaats is waar acties plaatsvinden, kan het worden ingericht in heldere kleuren, met krachtige accenten. Dat eetgedeelte maakt deel uit van de kamer waar mensen eten. Het moet comfortabel en gezellig zijn. Sappige kleuren zijn hier niet toegestaan. In de regel is deze muur volledig versierd met materiaal. En als recent behang als materiaal is gebruikt, zijn het nu MDF-panelen. Een dergelijke voering is veel winstgevender tegels en andere afwerkingen:

 • materiaal van hoge kwaliteit. De muren zijn beschermd, ze zijn niet beschadigd door krassen, niet overschreven. Reparatie in de keuken zal de originele uitstraling lange tijd hebben;
 • met behulp van verschillende texturen kunnen kleuren worden opgedeeld in de eethoek. Door de verscheidenheid aan kleuren is het mogelijk om een ​​uniek interieur te creëren;
 • MDF-panelen kunnen de ruimte visueel vergroten. Ze worden gebruikt in ruimtes met een klein oppervlak;
 • De prijs van dit materiaal is lager dan de tegels, maar hoger dan het behang. Tegelijkertijd zijn kwaliteit en duurzaamheid beter dan deze materialen.

Provence stijl

Volgens de ontwerpers zijn ontwerpen gemaakt van MDF de beste optie voor het decoreren van de wanden in de keuken. Als deze ruimte ruim is, een rechthoekige vorm heeft of wordt gecombineerd met de woonkamer, kunt u de panelen gebruiken om een ​​scheidingswand te maken en ze visueel van elkaar te scheiden. Het kunnen de panelen zijn die eraan herinneren dat de voering een vernislaag heeft.

In kamers met een klein oppervlak trimt dit materiaal de andere kant van het werk. Dit kunnen modellen zijn met zowel fotoprint als gewone naadloze vellen gesneden op maat van het vrije gebied.

Gefineerde platen of prachtige patronen moeten worden gekozen met een natuurlijke tint.Het is geschikt voor een eethoek. Dergelijk materiaal zal mooier zijn dan gewone tegels en praktischer dan behang.

MDF is de beste optie voor wanddecoratie in de keuken

Het zal interessant voor je zijn:

Wandpanelen (MDF): +165 Foto-voorbeelden van modern en stijlvol design

keer terug naar het menu ↑

Installatiemethode: installatieontwerp

Installatie is een eenvoudige en snelle klus die iedereen aankan. Om met de installatie te beginnen, moet u de wanden van oude nagels, coating, tegellijm of behang verwijderen. Als er sterke onregelmatigheden zijn, moeten deze worden gepleisterd. De wanden worden behandeld met antifungale samenstelling, het zal de vorming van schimmels voorkomen. Op de platen moeten onmiddellijk de nodige gaten worden gesneden voor stopcontacten en schakelaars.

Hierna moet u de montagebalk bevestigen die het paneel tijdens de installatie vasthoudt. Na voltooiing van het werk, wordt het verwijderd. Het wordt vastgezet met een plug, je moet de niveaus, de gelijkmatigheid ervan controleren.

In klassieke stijl

Installatie methode:

 • Geïnstalleerd met behulp van "vloeibare nagels." Dit proces is geschikt voor gelijkmatige wanden. Als er onregelmatigheden zijn, is het beter om ze met een stopverf te verwijderen. Het oppervlak valt plat, er zijn geen verbindingen en er zijn geen bevestigingen zichtbaar.
 • Installatie met houten latten. Deze methode is geschikt voor mensen die ongelijke wanden in de keuken hebben, gaten hebben en veel vallen. Als ze op deze manier zijn gemonteerd, zijn de bevestigingspunten zichtbaar.
keer terug naar het menu ↑

Paneelinstallatie op lijm

Deze installatiemethode is niet geschikt voor alle typen. Betrouwbaardere lijm houdt vellen vast, waarvan de dikte niet groter is dan 18 mm. Lijm het oppervlak kan alleen op gladde wanden zijn. Als er na het verwijderen van de oude coating onregelmatigheden op blijven zitten, moet u plamuren. Toegestane variaties zijn 2-3 mm.

Dit materiaal is eenvoudig te installeren.

Om veilig te werken met lijm, moet je rubberen handschoenen en een gasmasker gebruiken!

Het schema om de wanden van MDF-panelen te plakken:

 • het werkoppervlak wordt grondig gereinigd van de oude coating. Verf, behang en andere afwerkingsmaterialen verwijderd. Als het oppervlak ongelijk is, moet u het uitlijnen met gips. Alle oppervlakken zijn gegrond. Gebruikte primer tegen de vorming van schimmel en meeldauw. Het verhoogt de hechting;
 • als de voering compleet is, dat wil zeggen dat de wanden bedekt zijn met panelen van de vloer tot aan het plafond, moet er een rand bij de plint worden geïnstalleerd. Het kan van twee soorten zijn: metalen profiel of houten lat. De eerste balk is ingesteld op niveau. Dit vereenvoudigt de installatie van de resterende platen;
 • als de platen van geringe breedte zijn, wordt de lijm versprongen over het gehele oppervlak aangebracht. Als plaatmateriaal is geïnstalleerd en het oppervlak ervan groot is, wordt de lijm op de plaat en de muur aangebracht, zodat deze op het oppervlak gelijkmatig over het hele oppervlak wordt verdeeld.

Het interieur is gemaakt van licht hout.

De installatie begint met een hoek. De eerste tegel wordt aangebracht op het oppervlak van de muur, genesteld en afgetapt met een rubberen hamer. Dit moet zorgvuldig worden gedaan, waarbij de vlakheid van lijmen met een niveau wordt gecontroleerd. Als het eerste paneel met een helling wordt gelegd, zijn alle volgende oneffen. Als de wandbekleding is vastgelijmd of de tegel correct is geïnstalleerd, wordt het niveau om de 5 fragmenten gecontroleerd. Als overtollige lijm uitsteekt wanneer deze is gemonteerd, moet deze onmiddellijk van het oppervlak worden verwijderd. Dit gebeurt met een doek bevochtigd met water of alcohol. Nadat het volledige oppervlak is gelegd, worden de benodigde accessoires geïnstalleerd - hoeken, plinten, enz.

Tijdens de installatie kunt u "vloeibare nagels" of een speciale universele kleefstof gebruiken.

keer terug naar het menu ↑

Montage op frame of krat

Als de wanden van de keuken aanzienlijke gebreken vertonen, moet u een kader voor wandpanelen maken. Het kan worden gemaakt van twee soorten materialen - het is aluminium en hout. Deze versie van de beplating wordt ook gebruikt bij het installeren van het plafond, verborgen bedrading.

Voering of lat - gemaakt in de vorm van een rechthoek

sequentie:

 • Als een aluminiumprofiel wordt gebruikt als kader, kan het niet worden verwerkt. Als houten latten worden gebruikt, moet deze worden geïmpregneerd met een samenstelling tegen rotting en schimmelvorming;
 • dezelfde behandeling wordt aan een muur onderworpen. Ze kunnen aanzienlijke onregelmatigheden vertonen, zorgvuldiger voorbehandeld om alle openingen en gaten in de verbinding op te vullen;
 • krat wordt uitgevoerd. Bij het plaatsen van de platen op de wanden wordt de kist geïnstalleerd met een stap van 40-50 cm, maar de eerste rij mag niet meer dan 4-5 cm van het plafond en de vloer zijn.Voor het plafond wordt de kist gemaakt met een kleinere trede van 20-30 cm;
 • Het frame wordt bevestigd aan het oppervlak met schroeven voor metaal of hout, afhankelijk van het materiaal. De montagestap is 50 cm. Na het monteren van de lat, moet u de vlakheid met een niveau controleren.

Het heeft een grote breedte en lengte

Installatie van panelen begint met een hoek. De eerste plaat is met spijkers aan de kist bevestigd. Ze moeten zo worden geplaatst dat ze bedekt zijn met decoratieve inzetstukken. Tijdens de installatie moet u de gelijkmatigheid van de installatie controleren.

Het gebruik van materiaal in het plafond

De volgende plaat wordt in het slot geïnstalleerd en is ook aan het frame bevestigd. Na installatie van de gehele constructie worden binnen- en buitenhoeken gemonteerd, de plint gelegd.


Bekijk de video: Hoe MDF schilderen? (September 2021).

Pin
Send
Share
Send
Send