Decoratie

Zelf bloemperken en bloembedden maken - 210+ (Foto) Originele en prachtige ontwerpen

Pin
Send
Share
Send
Send


Mooie bloembedden en bloementuinen trekken altijd de aandacht van anderen, gasten die bij u thuis komen. De originaliteit van de opties is erg groot. Het hangt allemaal af van de verbeeldingskracht van de eigenaren. En welk bloembed heb je? Als u nog steeds aan het zoeken bent en nadenkt over het ontwerp van uw site, dan zal ons artikel een heleboel interessante en nuttige dingen aan uw gedachten brengen.

<>

In het midden van de herfst, kijkend naar de bloementuin, kan het oog blijven hangen behalve de vervagende chrysanten, bijna al het seizoenswerk is achter, dus er is een mogelijkheid om je te concentreren op de miscalculaties.

Tuinpad, versierde bloementuin

In het voorjaar maken bloemenliefhebbers dezelfde fout: ze proberen zo veel mogelijk planten in een beperkt gebied onder te brengen. De bladeren zijn immers nog niet tot bloei gekomen en zijn van plan om te planten, we houden vaak geen rekening met wat ze in een maand of twee zullen zijn.

De beste manier om je tuin te versieren is om bloeiende vegetatie te gebruiken.

 • Daarom is de eerste regel: houd afstand! Dit jaar moesten we een oude, nog steeds overgrootvader appelboom afsnijden, waarvan de takken braken onder het gewicht van fruit en op een bloementuin vielen en veel schade aanrichtten. Zonder een appelboom werd het alsof het ruimer en lichter was, maar sommigen die zich comfortabel voelden in de penumbra (primula's, gastheren, varens, aquilegia) bevonden zich nu in de zon en in het voorjaar moeten ze nadenken over hun verhuizing.
 • En omdat er niet genoeg schaduwrijke plekken zijn voor iedereen, kunnen snelgroeiende lange mensen, zoals castor beetle, sunflower en een grote enotera, helpen. Dus de tweede regel: de planten hebben ook behoefte aan comfort.
 • Kom naar een bloementuin, niet alleen met een hakmolen en een gieter, maar ook met een notitieboekje en een pen. Maak een schets van het plantplan, maak het begin en einde van de bloei vast. En dit is de derde regel.

Maak uw site helderder

keer terug naar het menu ↑

Landscaping Art

Wie van ons, een bezoek aan de bloementelers en het opmerken van een nieuwe plant, voelde het hart niet zinken: "Ik wil! Ik wil! Ik wil!" En ook reizen naar bloemententoonstellingen, en alleen naar de bloemenrijen op de markt, geïnteresseerd in het bekijken van een verscheidenheid aan catalogi met interessante aanbiedingen. Ze merkten niet hoe ze van hun bloementuin een verzamelsite maakten met een groot aantal heel verschillende. Ze hebben niet genoeg ruimte, ze overschaduwen elkaar en geven niet de gelegenheid om van hun schoonheid te genieten, maar ze voegen ons problemen toe.

Fontein als onderdeel van het landschapsontwerp

Maak een bloembed dat je al lang wilde:

 • Je moet je voorstellen waar je hem neerzet, zodat niemand er last van heeft.
 • Als je het werk van landschapsontwerpers overweegt, ben je ervan overtuigd dat planten er het beste uitzien wanneer ze in groepen groeien.
 • Vijftien bollen, zeg, tulpen van verschillende variëteiten en bloemen die op een rij zijn geplant, zullen er niet zo aantrekkelijk uitzien als een groep van een variëteit van dezelfde vijftien.
 • Maar, bij het maken van dergelijke composities, is het belangrijk om rekening te houden met de hoogte, de kleur en de grootte van de bladeren, de duur en de duur van de bloei.
 • Elke teler heeft zijn eigen kleine geheimen van succes en een lijst met ongelukkige mislukkingen.
raadGekleurde plekken in de bloementuin, gecreëerd door dezelfde variëteit, zien er altijd spectaculairder uit dan vele verschillende, geplant in één rij.

Bloemen langs de loopbrug

keer terug naar het menu ↑

Soorten bloembedden

Steeds vaker worden huishoudenpercelen en -huisjes niet gebruikt voor het verkrijgen van een rijke oogst aan groenten, niet voor het planten van aardappelen of het werken in kassen. Steeds vaker is ons plattelandsleven geen communicatie met een schop, maar communicatie met bloemen.

Een deel van de tuiniers weigert om te werken en te werken voor hun eigen plezier. Voor hen is een datsja één grote bloementuin waarin ze zich voelen in een geurig paradijs.

Maar een mooie bloementuin maken is niet minder moeilijk dan een bed te vormen. Om dit te doen, moet je een idee hebben van wat voor soort bloementuinen zijn en welke planten ze in planten.

Gebruik verschillende typen

Voor het ontwerp van een bloembed worden zelfs geïmproviseerde middelen gebruikt. Bijvoorbeeld de oude gootsteen. Hier heb je ook nodig:

 • stukjes kettingschakel;
 • aarde, steenslag;
 • steentjes;
 • stenen.

Met deze inventaris moet de gootsteen een meer esthetische uitstraling krijgen. Start daarna met planten. Uiteraard is het ontwerp van de bloementuin volledig afhankelijk van de wensen van de eigenaar.. Dit is van toepassing op gevallen van professionele hulp.

Eerst moet je een kleine heuvel maken. De structuur moet immers opvallen tegen de achtergrond van de rest van het landschap. Bovendien moet je de heuvel de gewenste vorm geven. Hier heb je een koord, liniaal en andere inventaris nodig. Bovendien is het de moeite waard om een ​​stenen of plastic hek te maken. Dat zal geen bed geven om te overwoekeren met gras. Start daarna met planten.

Optie met tulpen

keer terug naar het menu ↑

Bloembedden

Het meest voorkomende type bloementuin in de tuin is natuurlijk een bloembed. Maar ondanks de traditie is een verscheidenheid aan bedden soms verbazingwekkend. Driehoekig, vierkant, rond, in twee, in drie lagen, in vloerstaande bloempotten met lange poten of gewoon op de grond staan. Een groot aantal variëteiten die zijn ontworpen om de plaats te versieren waar het bloembed werd geïnstalleerd. Over het algemeen kunnen alle bloembedden geometrisch of vrij zijn.

Hun vorm kan van alles zijn, en niet alleen rond of vierkant. Het belangrijkste is om het correct te planten. Selectie van rassen wordt uitgevoerd zodat ze allemaal verschillende bloeiperioden hebben.

Op de site kun je mixborder en rabatku maken. Bovendien is het mogelijk om onze plannen uit te voeren zonder de hulp van een professionele ontwerper.

Het meest voorkomende type is natuurlijk een bloembed.

Eerst moet je een aantal problemen oplossen, in het bijzonder om de optimale combinatie van kleuren op de site te kiezen. Moet ook bloemen kiezen. Combineer meestal drie soorten in één bed. Het is beter om de geometrie van de site vooraf in te stellen en rekening te houden met de bloeiperiode.

Soorten bloembedden

Het tapijttype wordt gekenmerkt door een rechthoekige of vierkante configuratie. Meestal is deze plaats onvolgroeide veelkleurige vegetatie. Hierdoor worden ongebruikelijke patronen en patronen gecreëerd. Er zijn ook regelmatige en onregelmatige soorten. In het eerste geval bloeien allemaal in één keer. In de tweede - de bloemen volgen elkaar.

De eenvoudigste vertegenwoordiger wordt beschouwd als een meerjarige bloembed. Eén soort is hier geplant. Deze optie is eenvoudig zelf te implementeren.

Markeren markeert romantiek van het gebied

keer terug naar het menu ↑

Rozentuin

Heel vaak creëren tuinders een rozentuin op hun eigen perceel. Hier heeft u zeker een goed verlichte plaats nodig met een oppervlakte van maximaal twintig vierkante meter. Eerst moet je een keuze maken uit de plaats van rozen, dan beginnen met het voorbereiden van de aarde, planten.

raadHet is belangrijk om te weten dat de rozentuin in een speciale volgorde is gemaakt.

Dat wil zeggen, in de eerste regel zijn laaggroeiende struiken, waarvan de hoogte niet meer dan veertig centimeter is. Klimrozen worden geplant in de laatste rij, in staat om enkele meters te bereiken. De procedure kan het beste in de vroege zomer worden uitgevoerd.

keer terug naar het menu ↑

Bloembedden dichtbij het reservoir

Bloembedden kunnen vrij origineel zijn. De aanwezigheid van een reservoir maakt het mogelijk om een ​​zwevende structuur te creëren. Dit vereist licht en niet-zinkend materiaal. Met deze functie gaat schuim perfect samen.

Planten op een vergelijkbaar bloembed, moeten noodzakelijkerwijs van vocht en water houden. Houten constructies kunnen op het perceel worden geplaatst. Het is beter om ze opgeschort te maken. Anders zal het materiaal snel verslechteren.

Rozentuin

keer terug naar het menu ↑

rabatki

Op de tweede plaats nadat de bedden kortingen zijn. Dit zijn lange stukken land die perfect paden en stegen in uw tuin trekken. Rabatki-breedte mag niet meer dan drie meter zijn. Er in geplant kan zich in verschillende lagen bevinden, en de verre rij zal hoog zijn en dan dalen. Deze bloembedden kunnen langs de paden in de tuin worden geplaatst of rondom vrijstaande bomen. Maar de bloementuinen zelf moeten ook worden versierd. Gebruik hiervoor meestal grenzen.

De stoeprand kan één of twee lagen hebben, de breedte is niet meer dan een halve meter. Gebruik voor borders kleine, kleine planten zodat je vanaf het bloembed kunt zien. Grenzen zijn heel goed te combineren met bloembedden en rabatkami.

Rabatki - maak paden en steegjes

keer terug naar het menu ↑

mixborders

Er zijn een soort bloembedden, zoals mixborders. Dit betekent dat er in zo'n bloementuin verschillende planten zullen zijn, niet alleen in termen van bloei, maar ook in groei.

Maar je kunt geen mengplanten planten die van verschillende groeiomstandigheden houden: licht en schaduw, van water houden en het niet nodig hebben. Mixborder heeft een ander doel - bloemenmengsel kan worden gesneden en boeketten ervan maken.

Het moet noodzakelijkerwijs een asymmetrische vorm hebben en takken met verschillende lengtes.

Mixborder - bloementuin met verschillende soorten

keer terug naar het menu ↑

Bloembedzorg

Elke tuinman, tuinman, bloemist moet ervoor zorgen dat zijn perceel beschermd wordt tegen ziekten en plagen. Het uitvoeren van werkzaamheden in de handmatige modus kost veel tijd, hier komen allerlei soorten spuittoestellen de hulp in van collega-zomergasten.

Deze techniek is ontworpen om overdruk te creëren, waardoor er een fijne dispersie van het gespoten mengsel is. Fijne deeltjes van de versproeide vloeistof vallen op het oppervlak van planten en penetreren in ontoegankelijke gebieden.

In de toestand van de kleinste druppeltjes wordt de oplossing perfect bewaard op de microvilli van de stengels en bladeren. Twintig jaar geleden was de keuze beperkt tot een paar eenvoudige dispensers, maar nu zijn er verschillende modellen op de markt. Concurrentie moedigt fabrikanten aan om naar nieuwe oplossingen te zoeken, technische ontwerpen te maken.

Het handigst is een tuinslagsproeier. Voordat u een tuinsproeier koopt, moet u vertrouwd raken met de basistypen. Naast de verschillen in het volume van laadtanks, is er een gradatie van sproeiers volgens de structuur. Er zijn pneumatische zuiger-, pomp-, hefboom-, benzo- en accumulatorsproeiers.

keer terug naar het menu ↑

Hoe maak je bloembedden met je eigen handen?

Je eigen bloembedden maken, de geheimen bij uitstek om ze te vullen. Aandacht voor succesvolle ontwerpideeën en de keuze van materialen voor hen.

keer terug naar het menu ↑

Perennial flower mixborder

Tuinieren is een abstracte kunst samen met landschapsontwerp en architectuur. Het gaat erom de juiste kleuren, tonen, schakeringen en texturen te combineren tot een verbluffend visueel palet en dit bloempalet vervolgens te versmelten met de omringende ruimte.

Tuinieren is een abstracte kunst

raadBij het maken van alpine dia's, installeer de stenen stevig, want je moet ze tijdens de zorg bewegen.

De beste manier om je tuin te versieren is om bloeiende vegetatie te gebruiken.. Om heel mooie designer bloembedden met je eigen handen te maken zul je een indrukwekkende hoeveelheid tijd en moeite moeten spenderen. Maar nu, dankzij de informatie van het internet, kunt u echt interessante ideeën maken voor het decoreren van oude materialen. Tuinieren is een abstracte kunst samen met landschapsontwerp en architectuur.

De beste manier om je tuin te versieren is om bloeiende vegetatie te gebruiken.

keer terug naar het menu ↑

Planning is de sleutel tot succes.

Het lijkt erop dat het de gemakkelijkste taak is om je favoriete bloemen te kopen en ze in de grond te planten. En hoe diverser de vegetatie, hoe mooier het resultaat. Helaas, op deze manier kun je alleen een warboel van verschillende planten krijgen, wat een over het algemeen nogal slordige blik zal creëren. In het bijzonder zal worden gezien waar de vegetatie niet zal worden gecombineerd in hoogte, vorm en kleur. Ook kunnen problemen verschillende bloeitijden veroorzaken. Het is jammer om na al deze inspanningen zulke onduidelijke resultaten te behalen.

 • Het creëren van de juiste samenstelling is een goed geplande operatie waarvoor een duidelijk actieplan vereist is.
 • Sommigen houden er nog steeds van om hun eigen ontworpen bloementuin te planten. Het kan een leuk tijdverdrijf zijn. Het is raadzaam om niet een breed scala aan typen te gebruiken, vooral als de ruimte beperkt is.
 • Voor de inrichting van een bed zal het nodig zijn om hoogte, de bloeiende kalender, kleurenschaal te kiezen. Het is ook belangrijk om te voldoen aan de milieuvereisten (liefdevol licht, gewenste vochtigheid, bodemtype en zuurgraad, enz.).

Planning is de sleutel tot succes.

Vanwege de eigenaardigheden van de vegetatie en het omringende landschap krijgt de versierde hoek zijn individualiteit en is uniek.

raadMaakt u zich geen zorgen dat als u kant-en-klare schema's gebruikt, uw bloembed in de tuin gewoon en oninteressant wordt. Het is immers zeer onwaarschijnlijk dat iemand van je vrienden hetzelfde schema zal gebruiken. Wees niet bang om te experimenteren. Vaak werden unieke composities verkregen van diegenen die op basis van informatie op het internet met hun eigen ontwerp kwamen. Het creëren van uw eigen bloementuinen en bloembedden kan een echte bron van trots zijn.

Bij het kiezen van alle zorgvuldig overwegen. Bijvoorbeeld, precies welke maat wilt u hebben voor uw bloembed, de afmeting van de rand, etc.

Creëer je eigen tuin met je eigen handen

keer terug naar het menu ↑

Meerjarige planten in bloembed

Perennials hebben de voorkeur voor diegenen die hun bloembedden niet elk jaar opnieuw willen planten.

Meerjarige planten hebben voordelen:

 • breed scala van vormen;
 • relatief gemak van zorg;
 • eenvoudige smaken.

En de directe vernietiging van de eeuwigdurende bloementuin of bloembollen kan enkele jaren worden vertraagd met behulp van cultivatie en bemesting van de aarde.

In de regel is de bloeiperiode voor deze planten echter slechts 3 weken, wat niet erg veel is.

Besteed speciale aandacht aan langbloeiende soorten.

 • Na de bloei ziet het meerjarige bloembed er niet zo helder uit, dus wordt het aanbevolen om het te verdunnen met eenjarige planten.
 • Kies afhankelijk van het bloeiseizoen.
 • Vaak willen de eigenaren dat de bloementuinen en tuinen op de binnenplaats vanaf het begin van de lenteperiode aangenaam zijn en eindigen met de winterkou. Beschouw hiervoor de seizoensgevoeligheid van de vegetatie die door de flora wordt gebruikt.
 • Zomerbloembedden en tuinsamenstellingen kunnen zo breed worden samengesteld dat je vrij gemakkelijk verdwaalt in zijn lijst. Deskundigen adviseren om speciale aandacht te besteden aan langbloeiende soorten of soorten die twee keer kunnen bloeien. Onder de meerjarige bloemen zijn er enkele variëteiten van rozen, geranium, catnip, kamille.
keer terug naar het menu ↑

Annuals

De zomer is de bloeitijd van vele eenjarige soorten. U kunt bedenken hoe u een bloembed in uw eigen tuin mooier kunt maken. Je kunt planten:

 • mooie asters;
 • dahlia's;
 • coreopsis;
 • verschillende chrysanten;
 • calendula.

De bijzondere charme van het gekozen bloemensemble zal worden gegeven door gerelateerde sierplanten.

De zomer is de bloeitijd van vele eenjarige soorten.

Het verticale bloembed ziet er geweldig uit met ampelachtige planten. Ze geven volume en glans, er zijn prachtige petunia's, lobelia en verbena, die er geweldig uitzien in een verticaal bloembed.

Het zal interessant voor je zijn:

Moderne landschapsarchitectuur binnenplaats van een privéwoning (160+ foto's). Hoe ze hun handen prachtig inrichten en inrichten

keer terug naar het menu ↑

Aromatisch bloembed

Perfecte oplossing - een aromatisch bloembed van lavendel, salie, oregano. Het is beter om het direct met een zithoek te plaatsen. Je zult de geur voelen, langs de bloementuin. Het heeft een gunstig effect op het immuunsysteem, de hersenfunctie en het cardiovasculaire systeem.

Om zo'n bloembed te maken, hebben we het volgende nodig:

 • Plastic containers.
 • Paint.
 • Sphagous mos (je kunt zelfs oud mos gebruiken).
 • Bodemmengeling.
 • Zaailingen.

Aromatisch bloembed van lavendel

Stap 1

Verf de containers en wacht tot ze zijn opgedroogd. Week het mos tot een comfortabele consistentie, waardoor je kunt "beeldhouwen". Het mos moet in alle containers worden gedaan, daarna moeten ze worden bedekt met een laag grond die eerder is gemengd met kunstmest. Vervolgens moet de grond verdicht en bewaterd worden.

Stap 2

Containers moeten worden gevuld vanuit de bovenste containers. Jonge boompjes hebben meestal kleine maten. Hun wortelsysteem is in de regel niet kapot en kan gemakkelijk in de juiste richting worden verplaatst. Als je de zaailingen uit de pot moet verwijderen, moet je het wortelsysteem handmatig persen.

Bij het planten goed water zaailingen. Volg de volgende volgorde bij het vullen van de pot:

 • veenmos;
 • mos;
 • bodem;
 • een plant;
 • de grond.

Stap 3

Plant daarna een bloementuin - je kunt hem ophangen, zoals op de foto, aan de zijkant van je huis, garage, hek of een andere plek in de open lucht die je geschikt lijkt. De plaats waar u besluit om een ​​bloembed op te hangen, zal veranderen, omdat dit het algehele esthetische effect zal verbeteren. Soms adviseren deskundigen om een ​​buis met gaten in het midden van dergelijke structuren te installeren zodat het water de bodem bereikt. Geef de bloementuin water met behulp van een lagedrukslang. Sphagnum absorbeert vochtreserves.

keer terug naar het menu ↑

Exotisch bloembed

Als u een exotisch bloembed wilt maken, moet u het vullen met planten en bloemen die overeenkomen met de naam. Dat wil zeggen, je moet misschien specifiek bepaalde soorten flora bestellen, in plaats van te vertrouwen op traditionele bloemen. Je kunt een aantal spannende samples van over de hele wereld bestellen. Kleine vetplanten geven je bloembed een gevoel voor de woestijn.

Exotisch bloembed

keer terug naar het menu ↑

Heldere ideeën

Zoek naar blikjes in uw keuken of koop gewoon op de markt. Daarna, op een grote houten muur, moet je deze blikjes bevestigen - idealiter 8 tot 9, zodat ze goed verspreid zijn. Voeg de nodige verticale tuinplanten toe.

raadNegeer de resterende gebieden niet - verplaats naar verschillende plaatsen grote planten of potten om het beste uitzicht te vinden.

Lavendel. Eenvoud en aantrekkelijkheid in één foto

Dennenbomen, getrimd in een driehoekige vorm, creëren visuele belangstelling. Eenjarigen, vaste planten zorgen voor een felle kleur en interessante vormen in de tuin. Hier staan ​​gladiolen netjes in contrast met gebladerte en bloemen om hen heen. Grote kleurstrepen zullen een rustgevende sfeer creëren voor deze tuin.

keer terug naar het menu ↑

Verticaal tuinsysteem

Als je een tuinmuur wilt versieren of gewoon een slordige kant wilt bedekken, is dit een geweldig idee. Neem een ​​dikke doek en hang het op het hek in de vorm van tassen - het zou in de vorm van een kangoeroe tas moeten zijn. Voeg planten toe en krijg de schoonheid die je altijd al wilde.

Als je bomen in de tuin hebt, kun je een kleine compositie om hen heen maken. Daarvoor kun je stenen gebruiken om een ​​omgeving voor bloemen te creëren. Alle aandacht zal dus gericht zijn op planten.

Bloembed op een houten muur

keer terug naar het menu ↑

Groepslanding

Voor dit idee moet je veel verschillende planten hebben. U kunt dit ontwerp op een aparte kant van de tuin installeren en meerdere stoelen en een tafel plaatsen zodat het bloembed eruit ziet als de perfecte sfeer voor privacy.

Plastic flessen als verticale tuincontainers:

Er zouden heel wat plastic flessen in uw vuilnisbak moeten zijn. Dit is het perfecte moment om ze allemaal te gebruiken. Bevestig ze eenvoudig aan elkaar met een draad zodat u de muur kunt bedekken. Maak nu een gat in het midden zodat je de planten kunt plaatsen die je nodig hebt - een klaar bloembed aan de muur!

Je moet veel verschillende soorten ideeën hebben voor dit idee.

Wandplanner:

Capaciteiten voor de landing worden bevestigd aan muren. Je kunt hier elke plant die je wilt planten. Dit idee kan uw tuin, de ingang van het huis of zelfs de achtertuin versieren. Plaats de bloemen in rijen of gespreid, het is gewoon uw verbeelding! Keer terug naar het menu

Natuurlijk ontwerp

Alle materialen bij de hand kunnen verbazingwekkend mooie dingen zijn. Als een oude boom in de buurt van je huisje is gevallen, kan dit een geweldig idee zijn om een ​​uniek bloembed te maken. Je hoeft alleen maar de kern te snijden en deze in het midden van de tuin te plaatsen. Vul daarna de grond en plant bloemen.

Plank voor schoenen als bloembed. Creativiteit is het belangrijkste.

raadJe kunt het oude schoenenrek gebruiken en er planten in planten. Plaats het bij de ingang om de aandacht van uw gasten te trekken.

Gebruik een oud bed

Je kunt een oud houten vat gebruiken als een stand gevuld met prachtige planten en heldere bloemen.

keer terug naar het menu ↑

Decor van de muur

Dit bloembed ziet eruit als een boom aan de muur. Slechts een paar potten die op een mooie manier zijn gerangschikt om een ​​prachtige verticale tuin te bieden.

Het ontwerp in het vat

Met dit ontwerp kun je alles planten wat je wilt. Probeer vooral heldere bloemen met grote bladeren toe te voegen om je bloembed een fantastisch uiterlijk te geven. Verbind de oude vensters en maak een mooi klein decor voor tuinruimte.

Je kunt de hele muur versieren door simpelweg kleine tassen te plaatsen voor kleding gevuld met prachtige bloemen. Dit zal ongetwijfeld de grijze muren verbergen en de schoonheid van uw tuin verbeteren.

U kunt het oude nachtkastje gebruiken

Kortom, het is vermeldenswaard dat de inrichting van uw tuin voornamelijk het werk van de verbeelding is. Daarom hoeft u alleen de algehele samenstelling te presenteren en problemen bij de implementatie consequent op te lossen. Opgemerkt moet worden dat het vooral belangrijk is, ondanks de grote hoeveelheid werk niet om in paniek te raken en geleidelijk, stap voor stap, verander je tuin in de vrucht van de afgunst van alle gasten.

keer terug naar het menu ↑

Vaste planten voor bloembedden

Om te beginnen, moet u bepalen hoeveel tijd u aan de bloembedden kunt besteden. Als je je bezighoudt met een bloementuin en niets meer - dit is één ding, en als je daarnaast ook bezig bent met het verbouwen van verschillende groentegewassen, dan is dit iets heel anders. De ervaring leert dat met de tweede optie de tijd voor het groeien en verzorgen van een bloembed niet voldoende is.

Bloembed moet in de buurt van het recreatiegebied liggen. Het moet zichtbaar zijn vanuit het landhuis of tuinhuisje. Laat je fantasie de vrije loop tijdens het maken van een compositie.

Hoogstwaarschijnlijk zullen meerjarige bloemen aanwezig zijn in uw bloementuin. Laten we het nu eens over hen hebben.

Bloembed moet in de buurt van het recreatiegebied liggen

U moet een plaats toewijzen voor toekomstige bloembedden op het moment van de planning. Bedenk dat het bloembed vlakbij het recreatiegebied moet liggen. Zodat het zichtbaar was vanuit het huis of tuinhuisje. Terwijl je een bloembed vormgeeft, kun je al je verbeeldingskracht uitdrukken. Omdat de vorm van de bloementuin volledig afhankelijk is van uw wens.

Vaste planten zijn perfect voor geprefabriceerde bloembedden, de zogenaamde mixborders. In de regel creëren dergelijke bloembedden rond tuinpaden. Ook mixborders rusten vaak rond fruitbomen en struiken.

In het midden van het bloembed kunt u een kunstmatige vijver plaatsen die is versierd met natuursteen en vegetatie aan de kust.

Houd er bij het maken van dit bed rekening mee dat de breedte van het bed niet langer mag zijn dan twee meter, want als deze regel niet wordt gevolgd, verliest het bed zijn esthetische uiterlijk.

schaal

Als u besluit om meerjarige bloemen te gebruiken, moet u weten dat ze veel zonlicht nodig hebben. Ze mogen niet in de schaduw worden geplaatst.

Laten we het hebben over de juiste voorbereiding van de grond, omdat dit een van de belangrijkste momenten is bij het planten van een bloembed.

 • De eerste. Organiseer een goede afvoer. Stilstaand water heeft een negatieve invloed op de ontwikkeling van bloemen. Bij hoge vochtigheid kunnen vaste planten in rust vallen.
 • De tweede. De grond mag in geen geval dicht zijn. Het moet lucht bevatten. Ook moet de grond behoorlijk vochtopnemend zijn.

U moet een plaats toewijzen voor toekomstige bloembedden op het moment van de planning. Bedenk dat het bloembed vlakbij het recreatiegebied moet liggen.

 

Bekijk de video: #12 Verhoogde border maken van betonnen muurelementen (September 2021).

Pin
Send
Share
Send
Send