Decoratie

Wanddecoratie in de keuken: 205+ Foto-opties (panelen, laminaat, gips). Hoe praktisch te combineren met esthetiek?

Pin
Send
Share
Send
Send


Het versieren van de muren in de keuken, waarvan de foto geen schande is om vrienden te laten zien, kost tijd en moeite. Haast je niet om te repareren, bekijk alle mogelijke opties en neem de juiste beslissing. Er zijn tenslotte veel ideeën voor het creëren van een mooi interieur.

<>

Elementaire materiaalvereisten

De voorbereidende fase is misschien belangrijker dan de rest - je moet een materiaal kiezen dat er mooi uitziet, de waardigheid van de ruimte benadrukt, de gebreken verbergt, en voldoen ook aan de basisvereisten:

 • Waterbestendigheid. De keuken is constant stromend water, er wordt iets gewassen, gegoten, gereinigd. De wanden moeten gemakkelijk bestand zijn tegen hoge luchtvochtigheid, geen last hebben van opspattend water, zelfs kokend water.
 • Weerstand tegen temperatuurveranderingen. In de zomer, wanneer borsjt of jam in de keuken wordt gekookt, stijgt de temperatuur in de kamer aanzienlijk, warme lucht wordt boven de kachel gehouden - het materiaal moet het gemakkelijk kunnen weerstaan, afkoelen zonder te barsten.
 • Makkelijk in onderhoud. Plakjes voedsel, spatten vet, roet komt op de muren in de keuken - ze moeten gemakkelijk schoon te maken zijn, chemicaliën mogen geen schade veroorzaken en zelfs na de 50e reiniging moet het materiaal zijn oorspronkelijke helderheid behouden.
 • Hygiëne. Schimmels, schimmels, ziekteverwekkers mogen zich niet op de muren kunnen vermenigvuldigen, zelfs als ze constant roet, vet afzetten. Anders zal voedsel dat in de keuken wordt gekookt schadelijk zijn.

De combinatie van praktische aspecten met esthetiek

Het is dus onmogelijk om een ​​schoon hout in de keuken aan te brengen - alleen behandeld met speciale verbindingen, bedekt met vernis, bestand tegen vocht, temperatuurveranderingen. En met synthetische materialen moet je ervoor zorgen dat ze geen giftige stoffen afgeven.

keer terug naar het menu ↑

Soorten afwerkingen

Elk materiaal heeft voor- en nadelen die u moet kennen voordat u een keuze maakt.

keer terug naar het menu ↑

Keramische tegels

De tegel wordt veel gebruikt voor de decoratie van keukens - in de oude reparaties van het model is het moeilijk om een ​​appartement te vinden waar ander materiaal zou worden gebruikt. Dit komt door specifieke voordelen:

 • Bestand tegen vocht. Op dezelfde basis wordt tegel gekozen voor het afwerken van badkamers. Het is absoluut ongevoelig voor vocht, als het volgens de norm is gelegd, zodat de naden strak blijven.
 • Weerstand tegen extreme temperaturen. De tegel barst niet van grote hitte, brandt niet. Verkruimelt niet en bevriest. Vanwege deze functie wordt het vaak gebruikt in buitendecoratie.

Schoon hout in de keuken kan niet worden gebruikt

 • Gemak van zorg. De tegel is meestal bedekt met email - u kunt vers vuil met een natte doek afvegen. En als het vuil de tijd had om uit te drogen, hebben zelfs agressieve chemische middelen geen invloed op het uiterlijk van de tegel.
 • Variety. Tegel - een prachtig materiaal dat wordt geproduceerd in verschillende vormen, verschillende kleuren, met verschillende patronen. Het opent ruimte voor fantasie, met zijn hulp kunt u ingewikkelde patronen ontwerpen, waardoor de keuken uniek is.
 • Duurzaamheid. Als tegels op de juiste manier worden gebruikt, kunnen ze tientallen jaren meegaan, zelfs als ze op de grond liggen. En op de wanden, waar zelfs een speciale weerstand tegen slijtage niet nodig is, slijt deze heel langzaam uit.

Gebruik de tegel in de afwerking, het is gemakkelijk schoon te maken

Er zijn geen minnen, behalve één - elegant email kan worden bekrast.

Interessant is dat de laatste jaren nieuwe soorten tegels op de markt zijn gekomen, die op briljante wijze kunnen worden gebruikt in het ontwerp van de keuken:

 • de keramische volumetegel heeft convexe en concave zijden, waaruit je geen eenvoudig tweedimensionaal patroon kunt maken, maar een driedimensionaal patroon;
 • vloeibare tegel is gemaakt om van kleur te veranderen als je erop drukt - hij ziet er prachtig uit op de vloer, maar hij ziet er fris uit, vooral voor kinderen.

Groene tegels in de afwerking

Bij het kopen, moet u rekening houden mets:

 • tegel verscheidenheid - in het eerste huwelijk zal minder dan vijf procent zijn, maar in de tweede al ongeveer twintig;
 • algemene conditie - er mogen geen scheuren, depressies of gele vlekken zijn aan de buitenkant of aan de binnenkant van de tegel;
 • weerstand tegen detergentia - markering "AA" betekent dat u elke soort compound kunt gebruiken, maar met klasse A-tegels is het beter om voorzichtig te behandelen.

Tegel - een prachtig materiaal dat in verschillende vormen wordt geproduceerd

De dikte van de muurtegels overschrijdt niet meer dan vier millimeter. Het is speciaal gemarkeerd met een palm-symbool - dit betekent dat het speciaal voor de muren is gemaakt.

raadDe tegel kan mat, glanzend of spiegelend zijn. U moet begrijpen wat u de keuken wilt zien en op basis hiervan kiezen. Terug naar het menu

mozaïek

Mozaïek is gemaakt van verschillende materialen, de voordelen ervan zijn vergelijkbaar met de voordelen van tegels. Het is ook ongevoelig voor vocht en temperaturen, kan ook tientallen jaren dienst doen, wordt geleverd in verschillende kleuren, vormen en is gemakkelijk te verzorgen. Een plus-esthetiek verslaan.

Met behulp van een tegel is het niet mogelijk om een ​​niveau te bereiken als met een mozaïek Je kunt tekeningen, complexe panelen, patronen met veel detail neerleggen.

Mozaïek in het interieur van de keuken

Maar het mozaïek kost veel meer dan gewone tegels.

Je kunt tekeningen, complexe panelen, patronen met veel detail neerleggen

raadOm het mozaïek volledig tot zijn recht te laten komen, is het beter om het niet alleen te leggen, maar om een ​​meester in te huren. Is duurder, maar het resultaat thuis herhaalt zich niet. Keer terug naar het menu ↑

schilderen

Keukenverf wordt gebruikt bij reserveringen - maar het heeft minder weerstand dan tegels, vooral natuursteen.

Er zijn verschillende voordelen:

 • Eenvoudig in gebruik. De tegel kan scheef worden geplaatst, een mozaïek vereist een meester, maar elke verf kan worden aangebracht door een persoon die nog nooit een penseel in zijn handen heeft gehouden, vooral als hij eerst een beetje oefent.
 • Variety. Verf is mat, glanzend, verschillende kleuren, verschillende tinten. Bovendien is het het meest klassieke materiaal voor het maken van tekeningen - het kan niet alleen een eenvoudig geometrisch patroon toepassen dat iedereen kan doen, maar zelfs de klassieke afbeelding kopiëren als er genoeg geduld is.

De verf is gemakkelijk aan te brengen.

 • Eenvoudig te repareren. Als de verf loslaat of barst, volstaat het om alleen nog een laag aan de bovenkant toe te voegen - en de oorspronkelijke look wordt hersteld.
 • Vochtbestendigheid. Verf wordt vaak gebruikt om de wanden in zwembaden, in de badkamer te bedekken - en dat allemaal omdat het ongevoelig is voor vocht.
 • Makkelijk in onderhoud. Geschilderde muren worden afgeveegd met een doek, hetzij nat of droog. Het gebruik van agressieve chemicaliën wordt echter niet aanbevolen.
 • Weerstand tegen biologische gevaren. Rot niet, kan de schimmel niet vangen.

Geschilderde muren worden afgeveegd met een doek, hetzij nat of droog.

Maar er zijn ook nadelen:

 • De behoefte aan een goede voorbereiding. Muren voor het schilderen moeten perfect glad zijn, anders zullen alle scheuren, holtes en andere gebreken perfect zichtbaar zijn.
 • Mogelijke instabiliteit. Niet alle vlekken zijn gemakkelijk verwijderde vlekken, want voordat u de muur in het werkgebied schildert, moet u de kenmerken zorgvuldig lezen.

Verf natuurlijk meer dan één soort. Voor het schilderen in de keuken kan worden gebruikt:

 • verf op waterbasis - niet giftig, droogt snel, heeft geen geur;
 • acryl - duurzaam, geurloos, geschikt voor tekenen, omdat er veelkleurige kleuren voor zijn;
 • alkydverven - zijn goedkoop, ze houden zich goed, maar ze ruiken scherp als ze uitdrogen.

Met ingetogen tonen

Interessant is dat de laatste jaren nieuwe soorten verf zijn verschenen die nog niet veel worden gebruikt:

 • leisteen en markeringsverven laten je tekenen op het gedroogde oppervlak met krijt of speciale markeringen;
 • antibacteriële verven bevatten zilverionen, doden bacteriën, wat belangrijk is voor de keuken;
 • Magnetische verven bestaan ​​uit kleine deeltjes ijzer, zodat magneten na drogen overal aan de muur kunnen worden bevestigd.
raadDe geschilderde keuken ziet er niet al te esthetisch uit, tenzij je natuurlijk in patronen en ontwerpen investeert, dus het is een goede beslissing om verf te combineren met andere materialen.

behang

Het idee dat het behang niet geschikt is voor de keuken is al lang weerlegd, omdat naast het papier ook andere rassen zijn verschenen die beter bestand zijn tegen omgevingsinvloeden. Elk van hen - met zijn plussen.

Behang met inscripties in het interieur van de kamer

 • Vinyl behang. De onderste laag is van papier, de bovenste laag is van synthetisch materiaal. Duurzaam, betrouwbaar, niet vervagen van de zon, geen last hebben van nat reinigen, de keuken decennialang versieren. Tegelijkertijd zijn ze absoluut luchtdicht, waardoor een schimmel op hen kan komen zonder de keuken dagelijks te luchten. De eerste paar dagen hebben een specifieke geur, maar na verloop van tijd zal de geur verdwijnen.
 • Zeefdruk In feite - een soort vinyl, maar afgewisseld met zijden draden. De pluspunten, de nadelen zijn hetzelfde, maar het uiterlijk valt op: met deze wallpapers lijkt het erop dat de wanden bedekt zijn met een dunne patroonstof. De muur eronder moet perfect vlak zijn.
 • Glasvezel. Ze zijn gemaakt van glasdraden, duurzaam, duurzaam, lekvocht, ze kunnen worden geverfd. Maar lieverds, en bovendien zijn ze slecht ontmanteld - om het materiaal te veranderen, als hij zich verveelt, moet je sleutelen.
 • Vloeibaar behang. Ze hoeven niet gelijmd te worden, het is voldoende om het mengsel te verdunnen en op de muur aan te brengen, zoals gips. Betrouwbaar, zorgen voor extra geluidsisolatie en warmte-isolatie, wassen, maskeren kleine defecten van de muren.

Maar duur en na het aanbrengen is het gebruik van speciale lakken vereist, anders verslijten.

Heldere, zonnige kleur in het interieur

 • Vliesbehang. Voordelen zijn standaard - duurzaamheid, sterkte, weerstand tegen temperatuur, vochtigheid. Het enige unieke ding is de mogelijkheid om een ​​textuur naar smaak te kiezen en er verf op toe te passen, en een goed behang kan de kleuring tot tien keer overleven. Min een - stof hoopt zich op in de complexe textuur van het behang, omdat ze regelmatig moeten worden schoongemaakt.
 • Papieren behang met impregnatie. Goedkoop materiaal dat binnen twee of drie jaar waardeloos wordt. Het absorbeert geuren, brandt uit in de zon, het is moeilijk om de vlekken eruit te vegen. Maar als u reparaties moet uitvoeren in omstandigheden met totale besparingen, dan is dit de oplossing.
Er zijn achtergronden die onlangs in de uitverkoop zijn verschenen: het zogenaamde live wallpaper, waarvan het patroon afhankelijk is van de temperatuur. Het eenvoudigste voorbeeld is wanneer de temperatuur stijgt, bloemen bloeien op de groene takken die het behang bedekken.

Achtergronden mengen goed met tegels

Om ze te plaatsen hebben ze ofwel in het gebied van de plaat of boven de batterij nodig, zodat er ruimte is voor verandering. Maar over het algemeen is de keuken een plek waar de temperatuur constant verandert en live-achtergronden hun volledige potentieel kunnen bereiken.

raadAchtergronden kunnen ook goed worden gecombineerd met tegels, maar u kunt ze en het werkgebied bedekken.

Het zal interessant voor je zijn:

MDF-panelen voor de keuken - 250+ (foto) Afwerkingsopties

Decoratieve steen in de keuken - 130 ontwerpopties voor prachtige ontwerpen

Mozaïek op de schort voor de keuken (175+ foto's): modern, handig, praktisch. Glas, parelmoer of metaal?

Modern behang voor de keuken (240 + foto): Ideeën 2017

Tegel voor het schort in de keuken (180+ Design Photos): tips om je muren tot leven te brengen

keer terug naar het menu ↑

Sierpleister

Sierpleister is gemakkelijk aan te brengen, verbergt de ruwheid van de basis, absorbeert geen geuren, is bestand tegen vocht, zorgt voor een bepaalde geluidsisolatie. Het is echter duur, maar met alle voordelen van esthetische looks.

Sierpleister is gemakkelijk aan te brengen, verbergt de ruwheid van de fundering

Het gebeurt anders:

 • rol. Wanneer aangebracht op het oppervlak blijven groeven-groeven, die dan de wand driedimensionaal maken en goed kunnen worden behandeld met kleuring.
 • latex. Geeft het effect van natuursteen, geverfd in het mengstadium.
 • "Natte zijdeGeeft als resultaat het effect van stof - iriserende, vloeiende glans, die elke kleur kan hebben, als u een kleurenschema toevoegt.
 • "Zeebries"Heeft een lichte parelreflux, doorschijnend.

Neemt geen geuren op, is bestand tegen vocht, zorgt voor enige geluidsisolatie

Om de pleister extra weerstand te bieden tegen de omgeving, kunt u hem na droging coaten met speciale coatings - was of glazuur.

Ze zullen het materiaal niet alleen sterker maken, maar het ook extra glans geven.

In moderne stijl

raadHet gips droogt snel, dus je moet eerst een patroon bedenken voordat je het toepast. Terug naar het menu

steen

De steen blijft het meest duurzame, betrouwbare en duurzame materiaal op elk gebied. Het is echter natuurlijk of kunstmatig en dit zijn twee grote verschillen.

Natuursteen:

 • het is absoluut stabiel tegen vocht - het kan worden gewassen met een natte doek;
 • absoluut bestand tegen temperatuurveranderingen - deze kan boven de kachel worden geplaatst;
 • absoluut bestand tegen biologische bedreigingen - geen schimmel, geen parasieten, geen schimmel;
 • het is duurzaam - het kan tientallen jaren blijven als het goed vastzit;
 • Mooi - een van de meest esthetische, nobele materialen, waarin je niet twee volledig identieke tegels kunt vinden.

De steen blijft het meest duurzame, betrouwbare en duurzame materiaal

Maar tegelijkertijd is het duur, en ook moeilijk - om een ​​muur met een steen te bedekken, moet je de dunste tegels kopen, deze met sterke lijm bevestigen, noodzakelijkerwijs vanaf de onderkant starten. Bereken of de muur bestand is tegen een dergelijke belasting.

In dit opzicht is de kunststeen veel handiger. Het is ook bestand tegen vocht, duurzaam, kraakt niet, rot niet, maar is tegelijkertijd goedkoop, licht, kan worden gestyled als elke natuursteen zonder een prijsverhoging.

Het enige echte nadeel van de steen is het beperkte aantal kleuren. Het is alleen geschikt voor diegenen die echt houden van de natuurlijke schoonheid, aderen, grijstinten, wit, beige, bruin. Helderheid met verzadiging is niet genoeg voor hem, hoewel niemand interfereert met het schilderen van afzonderlijke tegels met verf.raadVolledig stenen keuken is mooi, maar niet gezellig - zo'n verfijning van de ontwerper is alleen gerechtvaardigd als je een soort ridderkasteel in je huis wilt maken. Waar het redelijker is om een ​​steen te combineren met andere materialen, meer warm en helder.

keer terug naar het menu ↑

hout

Een keuken met een boom omhullen is heel goed mogelijk, mits correct gedaan, zonder de technologie te verwaarlozen. Meestal wordt houten voering gebruikt - dunne panelen met speciale groeven die met elkaar zijn opgemaakt om de wanden te bedekken. De dikte van een paneel bereikt drie centimeter, breedte maximaal vijftien.

Voordelen zijn onder meer:

 • Lichtheid. De voering is gemakkelijk te transporteren naar het huis, gemakkelijk op te tillen naar de gewenste vloer, eenvoudig op te lossen. Als het paneel in het proces valt - er zal geen schade zijn.
 • Eenvoudige installatie. Werken met clapboard is vergelijkbaar met het werken met een puzzel - één paneel is aan de muur bevestigd, de volgende wordt in de zijkant van een speciale groef geplaatst, enzovoort. Hierdoor kan zelfs een onervaren persoon het proces aan, en zijn er geen naden aan de muur.
 • Sterkte. Hout is bestand tegen mechanische belasting, barst niet, rot niet, als het goed wordt verwerkt - en de voering wordt meestal op deze manier verwerkt.
 • Beauty. Hout is, samen met steen, een natuurlijk, edel materiaal. Het maakt de keuken comfortabeler, warmer, geeft hem een ​​onvergelijkbare chic.

De boom ziet er in elke kamer mooi uit

Van de minnen kan worden vastgesteld dat ze ontvlambaar zijn - in geval van brand zal het paneel onmiddellijk oplichten - en de instabiliteit van agressieve chemische reinigingsmiddelen. In de werkruimte is het beter om een ​​ander materiaal te kiezen en de wandpanelen van tijd tot tijd met een doek te reinigen.

Bij het kopen, is het belangrijk om rekening te houden met de klasse van de voering:

 • extra is helemaal geen onvolkomenheden - alle knopen, ruwheid, blauw zijn alleen toegestaan ​​vanaf de achterkant, en er mogen helemaal geen scheuren zijn;
 • klasse A - de knopen zijn niet meer dan één per meter en niet groter dan een centimeter, de scheuren worden niet uitsluitend doorgegeven, verwerkt door de fabrikant, maar eventuele andere defecten alleen vanaf de achterkant;
 • klasse B - er kunnen barsten zijn, maar in kleine hoeveelheden, knopen in onbeperkte hoeveelheden, maar niet meer dan een derde van een paneel in diameter;
 • Klasse C - de rest van de panelen met knopen, scheuren, ruwheid, vlekken.

Gebruik houten lambrisering

De operationele eigenschappen van de klasse verschillen niet (behalve voor C, die onbetrouwbaar is en weinig dient), voor het grootste deel is het de moeite waard om de specifieke te kiezen op basis van uw voorkeuren.

raadVergelijk voor het kopen de extra-klasse voering met klasse A. Misschien lijkt de eerste te homogeen en daarom saai.

Kunststof panelen

Kunststof panelen zien er veel minder mooi uit dan hout, maar ze zijn goedkoper en ze hebben een lijst met voordelen:

 • Eenvoudige installatie en lichtheid. Kunststof is lichter dan hout, het is ook bevestigd volgens het mozaïekprincipe - de spijker past in de groef, de structuur is gefixeerd, je hebt niet veel ervaring met behendigheid nodig om het bevestigingsproces netjes uit te voeren.
 • Gemak van zorg. Plastic kan worden gewassen met de meest agressieve middelen waaruit de boom snel zijn esthetische uiterlijk zal verliezen.
 • Vochtbestendigheid. Kunststof hoeft niet te worden bedekt met speciale verbindingen, zodat het ongevoelig is voor vocht.
 • Стойкость к температурным перепадам. Конечно, открытый огонь пластиковые панели не выдержал, но сохранят свои свойства при температуре вплоть до ста двадцати градусов.
 • Разнообразие. Kunststof, in tegenstelling tot steen met een boom, kan elke kleur krijgen, het zal helder zijn, verzadigd. Je kunt zelfs panelen met patronen kopen.

Kunststofpanelen zijn een van de goedkoopste opties.

De panelen zijn goedkoop, maar niet ontdaan van de nadelen:

 • Brandbaarheid. Als plastic wordt blootgesteld aan open vuur, zal het langzaam opvlammen, maar uiteindelijk vult de hele keuken met verstikkende zwarte rook.
 • Lage sterkte. Plastic is niet bestand tegen mechanische belasting - het is de moeite waard om er iets tegenaan te slaan, er ontstaat een scheur. Het slijt snel, het zal niet voor tientallen jaren dienst doen. Verandert ook van kleur bij langdurige blootstelling aan zonlicht.
 • Minder ruimte. De panelen nemen vier centimeter van elke wand - hierdoor wordt de keuken niet alleen visueel kleiner, maar verliest ze ook in volume.

Bij het kopen van plastic is het belangrijk om aan de verkoper te vragen of er kwaliteitscertificaten zijn. Als plastic wordt gemaakt in strijd met de technologie, zal het giftige stoffen afgeven die schadelijk zijn voor de lucht man.

Weersta extreme temperaturen

raadAls u geen zinvolle ruimte wilt verliezen, kunt u dunne PVC-panelen kopen die niet dikker zijn dan drie millimeter en eenvoudig aan de muren blijven hangen.

Glazen panelen

Modern glas is niet het gebruikelijke, fragiele materiaal dat in de raamkozijnen wordt geplaatst. Het is moeilijk om het te breken, en zelfs als het lukt, zal het niet verkruimelen met scherp snijafval, maar met onschadelijke grote stukken met stompe randen. Dit materiaal biedt verschillende voordelen.:

 • Stabiliteit. Voor vocht, transporttemperaturen, agressieve chemie, vallende stukken voedsel, kokend water, vet, voor de ontwikkeling van schimmels of schimmels.
 • Duurzaamheid. Glas zal tientallen jaren meegaan, terwijl het niet vervaagt in de zon, zijn felle kleur niet verliest.
 • Variety. Soms gekleurd glas, spiegel, mat, transparant, doorschijnend. Bovendien kan het op maat worden gemaakt om te kleuren zoals u wilt, door een foto of tekening te maken die de keuken uniek maakt.

Glas zal tientallen jaren dienst doen

Minus - de prijs. Glas is duur. Bovendien is het nog steeds niet erg resistent tegen sterke mechanische stress. Als je erop slaat, zal het barsten of afbrokkelen.

Er zijn verschillende soorten glas:

 • het gebruikelijke - fragiel, broos, geschikt voor de keuken een beetje, omdat het slaat in scherpe fragmenten, die ernstig kunnen worden gesneden;
 • stalinite - sterk, beats op kleine korrels met geen scherpe randen;
 • getextureerde - reliëf, met een driedimensionaal patroon, dat esthetisch aangenaam is, maar tegelijkertijd extra reiniging behoeft, omdat vuil zich ophoopt in de textuur;
 • decoracryl - een polymeer dat op glas lijkt, maar lichter, goedkoper, sterker en ook temperatuurdalingen verdraagt;
 • triplex - glas bestaat uit verschillende dunne lagen op het interne beeld, dat is beschermd tegen de externe omgeving.

Glas in de decoratie van het schort

Er zijn ook spiegel en gekleurd glas - hiermee kunt u het interieur variëren.

raadHet hele keukenglas duur maken, en vaak overbodig. Het is beter om glas te combineren met verf, behang of keramische tegels. Terug naar menu ↑

metaal

Metalen voering op de spaanplaat, tegel met een metalen oppervlak, een mozaïek van metaal - dit alles is exotisch, dat maar zelden wordt gebruikt, maar dat heel toepasselijk lijkt in de keuken, vooral in de hightech-stijl.

Het gebruik van metaal in de afwerking

De voordelen zijn als volgt:

 • weerstand - correct behandeld metaal en bepaalde legeringen zijn niet bang voor water, vet of temperatuur, ze verbranden niet, rotten niet, kunnen geen toevluchtsoord worden voor parasieten of schimmels;
 • duurzaamheid - metaal dat niet roest, kan oneindig lang aan de muur blijven hangen, vooral als u er goed voor zorgt;
 • onderhoudsvriendelijk - er worden geen geuren in het metaal opgenomen, er zit geen vuil aan vast, veeg het lichtjes af met een doek om het te laten schitteren zoals op de dag dat het werd geïnstalleerd.

Tegelijkertijd is het metaal duur en kan het moeilijk zijn om het te vinden - maar dit is niet het populairste materiaal.

raadAls je niet alleen metalen inserts wilt, maar metalen inserts met fictie, bestel dan gravure - de letters of het ontwerp zien er goed uit boven de werktafel.

keer terug naar het menu ↑

Samenvattend: combinaties

Na het begrijpen van de materialen, blijft het alleen om ze correct te combineren - rekening houdend met het feit dat elke keuken meestal verdeeld is in twee zones, werken en dineren. Het materiaal voor het werkgebied moet zo resistent mogelijk zijn, het materiaal voor de eetkamer gemakkelijker.

Combineer meestal:

 • Eén materiaal. Haalbaar, in sommige situaties, zelfs gerechtvaardigd. Verf van verschillende kleuren, volledige afwijzing van bestemmingsplannen, tegels in de keuken - er zijn veel opties. Goed geschikt voor een kleine keuken, waar er eenvoudig geen plek is om gebieden te markeren.
 • Twee materialen. Het werkgebied is bedekt met één materiaal, de rest van de keuken - met een ander. Tegels, glas en steen zijn vaak bestendig materiaal voor de arbeider en al het andere zit vast met behang of geverfd. Het resultaat is een duurzame reparatie, waarbij de zones duidelijk verdeeld zijn.
 • Drie materialen. Een zeldzame combinatie, meestal een materiaal dat het werkgebied bedekt, een andere muur en de derde wordt gebruikt voor een helder accent - bijvoorbeeld voor metalen panelen boven de plaat, voor mozaïek boven de werktafel. Het belangrijkste is om een ​​goed idee te hebben van hoe alles er uiteindelijk uit zal zien.

Het is zelfs goed om het resultaat te presenteren - de belangrijkste voorwaarde voor het ontwerp. Teken op papier, maar zoek het juiste programma en simuleer het resultaat erin. Zal hij kijken? Zal hij comfortabel zijn? Valt hij volgend jaar af?

En als je alles goed kunt doen, kun je jarenlang genieten van je keuken. En bovendien is het proces van kiezen, combineren en plannen gewoon interessant - dus waarom probeer je het niet?

Bekijk de video: Wanddecoratie Keuken 02 (September 2021).

Pin
Send
Share
Send
Send