Decoratie

Modern ontwerp van gordijnen voor de slaapkamer - Belangrijke details waar iedereen over moet weten

Pin
Send
Share
Send
Send


Gordijnen voor de slaapkamer zijn moeilijk op te halen. Voordat u een keuze maakt voor één type of een ander, leert u alle nuances en aanbevelingen kennen. Gordijnen moeten immers de gekozen stijl benadrukken en geen schade toebrengen. Dit is een helder accent in je kamer, wat belangrijk is om het goede te kiezen.

<>

Het is noodzakelijk om niet alleen rekening te houden met esthetische hoogstandjes, maar ook met puur praktische aspecten. Bijvoorbeeld:

 • gordijnen voor de slaapkamer moeten donker en dicht zijn - het is al lang bewezen dat een persoon die in totale duisternis slaapt genoeg slaap krijgt, minder gevoelig is voor stress;
 • moet geluidsisolatie bieden - slaap in stilte is nuttiger dan met lawaai;
 • zorgen voor isolatie - vooral als de ramen oud zijn, met sleuven.

Het combineren van oefenen met esthetiek, het kiezen van gordijnen als een element van een bepaald interieur, maar dat ze comfortabel zijn, is geen triviale taak. Om het op te lossen, moet je weten wat een lambrequin, een bel, tillen, glijden, stationaire constructies zijn, welke stof het beste is om te naaien, hoe je ze organisch kunt opnemen in het ontwerp van de kamer.

Hierin zullen we samen begrijpen.

De combinatie van bruikbaarheid en esthetiek

Deel een: componenten

Het ontwerp van de gordijnen kan veel gecompliceerder zijn dan de gebruikelijke 'meerdere ringen, twee stukken stof'. Het is op zichzelf - een manier om een ​​idee uit te drukken, de slaapkamer verfijnd te maken, om tot een bepaalde stijl te komen.

keer terug naar het menu ↑

Doek en pick-ups

Het doek in elk gordijn bestaat uit drie typen:

 • gordijnen voor de slaapkamer moeten donker en dicht zijn - het is al lang bewezen dat een persoon die in totale duisternis slaapt genoeg slaap krijgt, minder gevoelig is voor stress;
 • moet geluidsisolatie bieden - slaap in stilte is nuttiger dan met lawaai;
 • zorgen voor isolatie - vooral als de ramen oud zijn, met sleuven.

Gordijnen voor de slaapkamer moeten donker en dicht zijn

 • Roll. Roll kwam uit Azië, voldoen aan de gebruikelijke minimalistische stijl. Dichte dunne stof opent bij openen een rol aan de bovenkant en ontspant wanneer deze wordt geopend.

Gordijnen en portieres komen het meest voor en bieden veel ruimte voor creativiteit. Ze kunnen alleen worden gebruikt, kunnen worden gecombineerd (dit gebeurt het vaakst).

Er zijn ook drie manieren om ze te versieren:

 • Gordijnen met gordijnen kunnen vrij op de grond hangen. Ofwel de stof is recht, gladgemaakt of heeft artistieke picturale plooien.

De gordijnen in de slaapkamer moeten geluidsisolatie bieden.

 • Je kunt grab gebruiken. Kant, breed lint, zachte borstel, houten of metalen ring, klittenbandhaken zijn het meest gevarieerd en kunnen op verschillende hoogtes worden bevestigd. Hun belangrijkste functie is praktisch - om gordijnen met gordijnen aan de randen van het raam te houden. Daarnaast is er ook esthetiek - pick-up wordt vaak een accessoire dat is ontworpen als aanvulling op de algehele compositie. Interessant is dat de kleur ervan samenvalt met de hoofdkleur en contrast zijn - het effect is gemakkelijk voorstelbaar.
 • Je kunt de trek gebruiken. Er wordt aangenomen dat dit woord uit Frankrijk kwam, de oorspronkelijke betekenis is "leegte". Wanneer toegepast op gordijnen, is het een manier om de stof omvangrijk te maken. Het doek wordt opgehangen aan de dakrand, nadat het op een speciale manier is gehecht of onderschept door een koord, waardoor de stof een bepaalde hoogte bereikt, een luchtige trek maakt en dan vrij verder valt. Aanbevolen voor slaapkamers met hoge plafonds.

In klassieke stijl

De combinatie van slechts twee elementen kan de gordijnen een bepaalde persoonlijkheid geven. Verder, door meer en meer details toe te voegen, zult u in staat zijn om zo'n ontwerp te creëren dat past bij uw slaapkamer.

keer terug naar het menu ↑

Bevestigingsmethoden en pelmet

Het lijkt erop dat er niets eenvoudiger is dan de gordijnen aan de dakrand vast te zetten - en toch is dit een belangrijke ontwerpnuance die de algehele indruk van de kamer beïnvloedt. Er zijn:

 • Op de ringen. Een veel voorkomende optie die te zien is in de meeste klassieke interieurs. De ringen kunnen van hout of metaal zijn, de stof is eraan bevestigd met haken. Het grote voordeel van het ontwerp is dat het gemakkelijk schuift, en als u aan de stof trekt, komt de haak van de ring, er zal geen ernstige schade meer zijn.
 • Op doorvoertules. Cringles zijn dezelfde ringen, alleen zijn ze direct ingebed in het canvas. Zweefvliegen is net zo goed, maar als je eraan trekt, zal het de dakrand afbreken, hoogstwaarschijnlijk door de stof te beschadigen. Er zijn verschillende maten, soms voor een interessanter effect, ze zijn gemaakt in een contrasterende kleur ten opzichte van de stof. Hun grootste voordeel is dat het canvas dat eraan hangt in prachtige vloeiende vouwen ligt.

Optie in combinatie met vals plafond

 • Op banden. Gaten worden gemaakt in het gordijn, veters of linten worden er doorheen gevoerd en vervolgens zorgvuldig aan de dakrand vastgemaakt. Ze zijn gemakkelijk te veranderen, als je moe wordt, kun je dromen over het onderwerp knopen, strikken, borstels. De methode is geschikt voor een lichte, luchtige stof - daardoor ziet het gordijn er absoluut gewichtloos en romantisch uit.
 • scharnierende. De lussen zijn genaaid in de bovenkant van het canvas (of eraan vastgemaakt met klittenband), zet op de dakrand. Ze kunnen verschillende breedten hebben, de kleur kan verschillen van de hoofdbreedte. Ze voegen gezelligheid toe aan de slaapkamer, ze zijn goed geschikt voor een kinderkamer - als het kind aan de ophangende rand trekt, gaat de lus op het velcro eenvoudig open en is er geen schade.
 • Op het trekkoord. In het bovenste deel van de gordijnen wordt een speciale zak gemaakt waarin de kroonlijst wordt geplaatst - de stof zelf wordt aan de bovenkant met dichte, kleine plooien gemonteerd. Het belangrijkste voordeel is geruisloosheid (er is een voordeel voor zowel loops als stropdassen).

Geen piepend metaal - alleen aangenaam ruisende stof.

De combinatie van gordijnen over het bed en op het raam

Om het bovenste gedeelte van de gordijnen aan te vullen in gevallen waar de lussen, het trekkoord, de banden te licht zijn en de ogen en ringen te saai zijn, zal de lambrequin helpen. Het vertegenwoordigt het bovenste horizontale element van de gordijnen - een stuk stof dat vanaf de dakrand naar beneden hangt en de bevestigingsmethode sluit. Mag dezelfde kleur hebben als de rest van het canvas, mogelijk in contrast.

Een duidelijke, vloeiende rand of mooie golven - je moet op zoek naar relevantie.

Lambrequins zijn:

 • Bando. Harde lambrequin, wat onmogelijk is om mooie plooien te plaatsen en die het venster visueeler maakt, als je het over de dakrand plaatst, of breder, als je het breder maakt dan het raam.
 • SMAD. Een zachte lambrequin, die in mooie plooien ligt, waarbij de randen tegelijkertijd vrij naar beneden hangen. De oplossing voor het klassieke interieur - maar voor alle moderne stijlen hopeloos verouderd.
 • perekidy. Ook een zachte lambrisering die zich op een of twee plaatsen over de dakrand uitstrekt, de randen vrij doorbuigen.

Zaalontwerp in wit

Zodat de randen er niet eenzaam uitzien, zijn ze gevouwen: eenzijdig afgeschuind wordt "jabot" genoemd, de "dorpelvorm" afgeschuind in beide richtingen, precies recht gelegd, dit "bindmiddel" en de "bel" gesloten in een rond element.

Ruffles kunnen de compositie aanvullen met lambrequins. Lichte, luchtige stof waarvan een dun gedeelte aan de randen van de hoofdstructuur is bevestigd - als resultaat lijken ze zachter, minder formeel. Ruches worden natuurlijk niet gecombineerd met zware stoffen.

raadLambrequin heeft niet alle gordijnen nodig. Voordat je het maakt, moet je je goed voorstellen hoe het eruit zal zien in je slaapkamer.

Producten voor grote panoramische ramen

keer terug naar het menu ↑

Deel twee: stijlen en principes van opening

De gordijnen zijn anders - ze kunnen in drie grote groepen worden verdeeld, waarvan de eerste uit schuifgordijnen bestaat.

Onder hen zijn:

 • Klassiek recht. Het is te zien in de meeste huizen - het raam sluit de tule, aan de zijkanten hangen dikke gordijnen die 's nachts sluiten. Iets eenvoudiger om hard na te denken, geschikt voor slaapkamers in elke stijl.
 • gekruiste. In feite is dezelfde klassieker, alleen de rechterkant van het canvas opgehangen aan de dakrand en aan de linkerkant van het venster bevestigd, terwijl links precies het tegenovergestelde is. Dit is een manier om het saaie ontwerp van de klassiekers enigszins te diversifiëren, om het een beetje meer gedurfd, extravagant te maken.
 • café. Dit is een interessante optie die moet worden gebruikt voor een slaapkamer, alleen als de rijzende zon er 's ochtends niet naar kijkt. Het is een feit dat de kroonlijst in dit geval wordt vastgemaakt aan het midden van het venster, en niet van boven, en als gevolg daarvan ontvangt het deel dat open blijft altijd licht. De bovenste constructie is een aanvulling op Lambrequin, de onderkant van de gordijnen komt alleen op de vensterbank terecht.

Nou, zulke gordijnen zien eruit, als ze zijn gemaakt van licht, kleurrijk weefsel, versierd met knopen, strikken, plooien - om de duizeligheid te benadrukken die inherent is aan het ontwerp zelf.

Art Nouveau

 • Japans. Dergelijke gordijnen zijn gemaakt van onbuigzaam canvas, meestal met een mengsel van plastic - het is gemonteerd op een frame dat langs de bovenkant van het venster loopt, als een persoon zijn positie moet veranderen, verplaatst hij het canvas opzij als een schuifdeur. Dit is origineel, in Rusland zul je dit zelden zien. Vooral goed geschikt voor een minimalistische stijl met een Japanse inslag - in dit geval zou het een goed idee zijn om een ​​canvas te bestellen dat op papier lijkt en het handmatig schildert.
 • gaas. In dit geval worden dunne zware draden gebruikt, die een gordijn vormen - ze werken als vervanging van het gordijn. Kan alleen worden gebruikt, in combinatie met zware gordijnen. Het belangrijkste pluspunt: luchtigheid, lichtheid. Kisey is het meest geschikt voor een licht warm ontwerp met de nadruk op het raam.

Grijze, ongebruikelijke productkleur

De tweede groep - tillen

Ze vallen in de breedte samen met het raam en bewegen uit elkaar, niet naar de zijkanten, maar stijgen naar boven.

Onder hen zijn:

 • Oostenrijks. Was erg populair in de achttiende eeuw. Ze vertegenwoordigen een doorlopend canvas, dat precies in de neergelaten vorm hangt. Maar het is nodig om het op te tillen - en bizarre plooien worden gevormd, die blijven, als je het gordijn in de bovenste positie bevestigt. Hoe lichter de stof van de gordijnen - hoe meer vrije, smalle vouwen worden verkregen. U kunt Oostenrijkse gordijnen met zware gordijnen toevoegen, maar vaker afzonderlijk handelen.
 • Frans. Zoals de naam al aangeeft, kwam uit Frankrijk. Ze lijken erg op de Oostenrijkse, maar met een klein verschil, zelfs in de verlaagde staat, blijft het doek gevouwen, wat het een interessantere beslissing maakt. Uitgevoerd in lichtgewicht, luchtige stof - dit is een van de vereisten van stijl.

Olive, schitterende kleur

 • Romeins. Ze waren populair tijdens het Romeinse rijk, vergelijkbaar met de eenvoudigste versie. jaloezieën - glad canvas, op regelmatige afstanden gestikt om horizontale stroken te vormen. Achter het snoer is bevestigd, het is de moeite waard om te trekken - de planken zullen stijgen. Hiermee kunt u instellen hoe helder de ruimte is, omdat de gordijnen in een tussenpositie kunnen worden gestopt. Er zijn ofwel de strengste, rechte of die de plooien behouden, zelfs in de neergelaten positie.
 • Engels. Ze zijn in principe vergelijkbaar met de Romeinse, maar ze zijn gemaakt van lichte stof, de vouwen zijn niet hard, maar zacht, grillig vallen. De verdiensten zijn hetzelfde.
 • rolling. Zo compact mogelijk passen ze goed in een minimalistisch interieur. Ze vertegenwoordigen een dichte stof, die, oplopend, oprolt tot een smalle rol, onzichtbaar voor het oog. Het kan worden opgelost in tussenposities, misschien met patronen, tekeningen of monofoon.
 • plissé. Ze kwamen uit Duitsland, lijken op de blinds, zelfs meer dan de Romeinen. Ze zijn gemaakt van dichte dunne stof, die wordt verzameld in horizontale vouwen van dezelfde grootte. Het loont de moeite om de kant te trekken, die aan de zijkant is bevestigd - het gordijn trekt omhoog naar de bovenkant van het raam, vouwt. Je kunt stoppen in de tussenpositie, je kunt het koord versieren met een penseel of een strik, je kunt geplooid kopen, niet gemaakt van stof, maar van papier.

De derde groep - stationair

Ze worden niet vaak gebruikt, maar zijn in sommige gevallen in staat om het interieur aanzienlijk te versieren.

Onder hen zijn:

 • Italiaans. Ze zien eruit als klassieke schuifdeuren, maar ze kunnen ze niet langs de dakrand verplaatsen - ze zijn er stevig op bevestigd. Om dergelijke gordijnen te openen, moet u grijpen gebruiken. 'S Morgens wordt hij vastgemaakt,' s avonds is hij ongebonden. Aan de bovenkant zitten constant mooie vouwen. Zeer geschikt voor niet-standaard ramen, waar beweging op de dakrand moeilijk is.
 • keizerlijk. Gordijnen hangen aan beide zijden, bovenaan is een lambrekijn, die is gelegd met mooie plooien die verzakken op de vloer. De eerste zakt slechts een beetje, de tweede is gezoomd zodat deze lager zakt, de derde - nog lager. Deze waterval ziet er indrukwekkend uit, geschikt voor een pompeuze slaapkamer.
 • Bishop's mouw. Gordijnen met weelderige pufjes - van één tot drie of vier - zien er echt uit als een mouw van een hooggeplaatste geestelijke.
 • zandloper. Vaste niet van de zijkant van het raam, maar in het midden. Het doek hangt naar beneden, in het midden onderschept het kant, zodat de vorm lijkt op een zandloper.

Blauw gecombineerd met wit

Naast gordijnen die aan de ramen kunnen worden opgehangen, passen gordijnen op andere plaatsen goed in het ontwerp van de slaapkamer:

 • In de deuropening. Werkt niet alleen als decoratieve elegantie, maar verhoogt ook de geluidsisolatie. Zeer geschikt voor open bogen.
 • kap. Een goede oplossing die in elk interieur past - het hangt allemaal af van welk type stof wordt gebruikt. En de luifel zelf biedt extra privacy, stilte geluiden, laat insecten niet binnen, filtert licht, en voor een kind kan het een uitstekend materiaal zijn voor het bouwen van schatten of een magisch kasteel uit een grotbed.

Maar natuurlijk zijn de stijlen en hoe de gordijnen opengaan niet alles. Het laatste ding om te overwegen is welk weefsel ze zijn gemaakt.

Roman gecombineerd met gewone gordijnen

Het zal interessant voor je zijn:

Gordijnen op de balkondeur: moderne opties voor raamdecoratie

Gordijnen voor de slaapkamer: 265+ (foto) Nieuwigheden voor modern design

Installeren van rolluiken op kunststof ramen doe het zelf: de nuances van een bekwame keuze aan modellen

Nieuw in Curtains Design 2017 (meer dan 400 foto's): moderne en trendy opties

keer terug naar het menu ↑

Derde deel: materiaal

Afhankelijk van de stof kan dezelfde vorm er compleet anders uitzien. Een lichte chintz geeft gezelligheid en luchtigheid, terwijl zwaar, dicht fluweel pompeus en streng lijkt. Materialen kunnen in twee groepen worden verdeeld.

De eerste is synthetisch. Onder hen zijn:

 • jacquard. Dichte stof van polymeerdraden, verschillende satijnglans, stelt u in staat om complexe vouwen te maken, geschikt voor gordijnen met een heldere vorm. Verkocht in verschillende kleuren, patronen meestal plantaardig.
 • crepe. Lichte, vloeiende stof, in de regel monofoon.
 • polyester. Zachte, fluweelzachte stof.
 • acryl. Zware stof, vergelijkbaar met wol. Het ziet er goed uit, maar na verloop van tijd moet het oppervlak van de pellets worden verwijderd.
 • nylon. Lichtgewicht, gladde stof, vaak doorschijnend.

Volledige isolatie van daglicht

Synthetisch kan allergieën veroorzaken, elektrificeert, stof aantrekt, vervaagt in de zon. Maar tegelijkertijd kan het worden gewassen in een typemachine op een temperatuur van veertig graden, direct na het wassen worden gestreken, nog nat worden gehangen, maak je geen zorgen dat het vervaagt. De prijs is klein.

De tweede is natuurlijke stoffen. Onder hen zijn:

 • katoen. Witte stof met gemiddelde dichtheid die in de loop van de tijd kleur verliest en geelachtig wordt. Het wordt gemakkelijk gewist, trekt geen stof aan en dient lange tijd.
 • vlas. Zware, dichte stof waaruit verbazingwekkende plooien worden gevormd. Mag na het wassen zitten.
 • wol. Gladde, delicate stof met uitstekende thermische isolatie. Mooi, vervuilt niet, maar absorbeert geurtjes. Was voorzichtig, het is beter om de was te vervangen door een stomerij.
 • zijde. Dunne, duurzame stof die er rijk uitziet, nobel. De plooien zijn zacht, gemakkelijk te leggen, glinstert in het licht. Maar - het vervaagt in de zon en is zeer wispelturig in de wasomstandigheden, wat ook beter te vervangen is door chemisch reinigen.
 • sits. Kleurrijke lichtgewicht stof met een aangename textuur, maar niet geschikt voor elegante gordijnen.
 • tule. Luchtige transparante stof die meestal een patroon bevat.

Synthetisch kan allergieën veroorzaken

Natuurlijke stoffen veroorzaken geen allergieën, ze dienen lang, ze zien er beter uit dan synthetische, maar ze kunnen door moedervlekken worden gegeten en ze vereisen specifieke zorg: geen bleken, geen te warm water. De ideale optie zou zijn om ze eenvoudig met droge methoden te reinigen.

Er zijn specifieke nuances die moeten worden onthouden bij het kopen van stof:

 • de stof bepaalt de vorm - sterk voor gekrulde vouwen, gemakkelijk voor zacht;
 • als je gordijnen gaat maken met je eigen handen, pak je de stof op zodat je er op een manier voor moet zorgen - als de voering moet worden gewassen en de hoofdstof alleen wordt schoongemaakt, komt er niets goeds van;
 • Voordat u een grote snede koopt, probeert u een klein stukje stof in de kamer te brengen - dezelfde zijde verandert volledig, afhankelijk van de verlichting en de kleur van het omliggende interieur;
 • Ga achter de stof en kies een patroon, zorg ervoor dat het correct is geplaatst bij de cutoff - anders is er een kans om gordijnen te krijgen met verticale lijnen in plaats van horizontale, bijvoorbeeld;
 • Voordat u gordijnen naait (of ophangt), moet u ze wassen - als ze gaan zitten of schuren, ziet u het meteen, u hoeft geen bekende te verwisselen.

Natuurlijke stoffen kunnen op droge wijze worden gereinigd.

raadStoffen die vervagen in de zon, hebben een substraat nodig. Ze zal ze beschermen. Keer terug naar het menu

Часть четвертая: дизайн

Nu we hebben uitgezocht welke betonnen gordijnen er zijn en hoe we ze de uitstraling kunnen geven die nodig is voor uw interieur, kunnen we begrijpen wat voor soort look nodig is.

Het hangt immers van zoveel factoren af! Het is belangrijk welke maat en vorm van het venster. Het is belangrijk of de gordijnen uiteindelijk comfortabel zijn, het is belangrijk op welke hoogte de kroonlijst zich bevindt. En natuurlijk zijn kleuren en patronen het belangrijkste hulpmiddel van de ontwerper. Dit alles moet in aanmerking worden genomen.

De stof bepaalt de vorm van het product.

keer terug naar het menu ↑

Welke gordijnen voor welk venster - compatibiliteit?

De vensters zijn anders - zelfs in een gewoon appartement, waar u geen niet-standaardformulieren ziet.

 • Raam met een deur naar het balkon. De deur is functioneel, maar niet esthetisch - maar je moet er niet op focussen. Complexe gordijnen, pompeuze gordijnen, accentgordijnen, zullen alleen de aandacht trekken en zullen de doorgang constant beïnvloeden. Waar het beter is om eenvoudige gordijnen te kiezen, maak een gordijn met twee of drie inkepingen, probeer dan naar het balkon te gaan en vergeet het raam als het handig is. De voorkeur gaat uit naar glijdende of stationaire gordijnen.
 • Rechthoekige vensters. De meest standaardoptie waarmee u elke vorm van gordijnen kunt kiezen. Het belangrijkste is om het te combineren met het interieur als geheel. Als het raam opengaat, is het belangrijk om hier rekening mee te houden en de mogelijkheid te behouden om zo ver mogelijk te bewegen of het gordijn op te heffen.

Kleuren en tekeningen - het belangrijkste hulpmiddel van de ontwerper

 • Hoekvensters. Zelden, vaak in privéwoningen. Bezet het hele deel van de slaapkamer. De beste optie is om een ​​ronde kroonlijst te maken en er breed genoeg glijdende gordijnen op te hangen. Of - afzonderlijke gordijnen voor het raam in het midden en twee extra gordijnen voor de zijkant.
 • Halfronde ramen. Het maakt niet uit wat de gordijnen zullen zijn - het belangrijkste is dat de kroonlijst hoog is en de stof de vorm van het raam niet verbergt. Het plafond zal dus hoger lijken en het raam zal de slaapkamer versieren.
 • Rond raam. Het verbergen is niet altijd goed - het kan een interessant accent zijn. Maar als je niet zonder gordijnen kunt, is het beter om ze onderin het raam te doen, zodat het in ieder geval duidelijk is dat het rond is.
 • Windows schuin. Zolderversie met een schuin dak - echt als u een eigen huis heeft. Voor dergelijke ramen passen geen gordijnen, hangende plooien, omdat ze naar beneden hangen. Maar de roll, plisse en anderen zoals zij zullen zo comfortabel mogelijk zijn en ook esthetisch. Het belangrijkste is dat de veter die het raam opent niet interfereert en niet degene slaat die over hun hoofden gaat.

Elke niet-standaard venstervorm - misschien heb je het helemaal als een polygoon? - reden om het in zicht te laten. Als je geïrriteerd bent door fel licht, kun je het bedekken met een doorschijnende doek.

keer terug naar het menu ↑

Gemakskwesties

Gordijnen moeten niet alleen mooi, maar ook comfortabel zijn. Overweging moet zijn:

 • Wat is het lichtniveau waaraan u de voorkeur geeft. Als u van lichte kamers houdt, kies dan voor gordijnen die u gemakkelijk opzij kunt duwen of optillen, doorschijnend of licht. Als je van schemering houdt of 's nachts niet slaapt, kies dan een donkere zware stof als zelfs een lichtstraal in de kamer binnendringt.
 • Hoe vaak kom je langs het raam. Als er een balkon achter zit, is het duidelijk dat je vaak langs moet lopen. De stof wordt vuil, het gordijn gaat weg, het kan beschadigd raken, daarom is het beter om dichte synthetische stoffen te gebruiken die zeer goed bestand zijn tegen eventuele invloeden. Maar als je een raam in de slaapkamer hebt waar je alleen maar naar uitkijkt, en je loopt er een paar keer per dag naartoe, dan kun je een stof kiezen die alleen vanwege zijn schoonheid is.

Een bordeauxrode versie met een ornament

 • Wat wil je een kroonlijst maken. Een hoge kroonlijst verhoogt het plafond visueel en vergroot de ruimte, terwijl een lage het tegenovergestelde effect heeft. Ook zijn kroonlijsten ofwel gemonteerd, metaal of in de vorm van een dunne string verborgen in een zak in het plafond. De eerste is handiger, de plaats van bevestiging aan hen de gordijnen kunnen deel uitmaken van de schoonheid van de slaapkamer. De laatste zijn goed geschikt voor gordijnen waarbij niets afleidt van het hoofdidee. Het is origineel om op verschillende wanden een kroonlijst te maken, maar het is alleen logisch als je naast de ramen nog iets anders te doen hebt.

Het is ook belangrijk om de lengte van de gordijnen te overwegen.

Ze kunnen:

 • De vensterbank niet bereiken - dergelijke gordijnen zijn leuk, luchtig, goed geschikt voor een kinderkamer, het licht zal zijn weg zelfs 's nachts bereiken, wat handig is als het kind bang is in het donker;
 • ga precies langs de rand van de vensterbank - in dit geval kun je iets regelen onder de vensterbank, en als daar een batterij is, zal de warmte er beter uitzien;
 • naar de grond zinken is solide, je kunt de toegang tot het licht volledig blokkeren;
 • ga naar de vloer en kruip er langs - het ziet er geweldig uit met gevouwen stationaire gordijnen die er nog steviger uitzien.

De combinatie van gordijnen en behang

Alles bijeen, kunt u een beeld krijgen van hoe uw gordijnen eruit moeten zien. De enige uitzondering is dat hun kleur nog niet is bepaald.

keer terug naar het menu ↑

Kleurencombinaties

Er zijn verschillende kleuropties voor gordijnen, maar ze moeten allemaal in het interieur passen.. Dit kan op verschillende manieren worden bereikt.:

 • Tintgordijnen. Niet dezelfde kleur, natuurlijk - het is saai, ze raken gewoon verloren tegen de achtergrondkleur. Maar een andere schaduw, alleen een tint donkerder of lichter zal goed werken. Door het lichte interieur - een beetje donkerder, wordt het helderder en expressiever. In het donker - een beetje lichter, zal het het gemakkelijker maken.
 • Helder behang, neutrale gordijnen. Neutralen zijn beige, wit, lichte tinten van verschillende kleuren. Het belangrijkste is dat ze de oproerige kleuren op het behang dempen, ze zachter maken, op gang brengen, geen aandacht trekken. Als de behangpatronen of tekeningen, dan zou op de gordijnen met hun gordijnen niet moeten zijn.
 • Neutraal behang, heldere gordijnen. Stevig behang in de slaapkamer ziet er goed uit, maar als je dezelfde vervaagde accessoires toevoegt, ziet het er allemaal saai uit. Heldere, sappige kleuren, prints, tekeningen - dit alles zal helpen om het interieur expressiever te maken, zonder het te laten schreeuwen.

Een iets donkerdere kleur van de gordijnen past in het lichte interieur.

 • Met behang van twee kleuren. Als de slaapkamer behang van twee kleuren combineert, is dit een reden om gordijnen op te halen voor een van hen. Anders zal het te fel zijn, de combinatie is bijna onmogelijk om vol te houden, en het zal gewoon een mengelmoes van kleuren blijken te zijn, waarvan iedereen die binnenkomt snel hoofdpijn zal hebben.
 • contrast. Heldere gordijnen, in tegenstelling tot de rest van het interieur - een geweldige oplossing. Iets aantrekkelijker maken is moeilijk. Het belangrijkste is om kleuren zorgvuldig te kiezen.
 • Door de kleur van het grootste object. Voor de slaapkamer is dit waar, omdat de gordijnen kunnen worden gecoördineerd met het grootste object - het bed. Laat ze de sluier herhalen die erop ligt. Het ziet er harmonieus uit, maar niet saai.

Wanneer u een kleur kiest, moet u onthouden dat lichte kleuren niet goed passen bij lichte, luchtige stoffen en dat lichte gordijnen constant moeten worden gereinigd of gewassen zodat ze hun oorspronkelijke uiterlijk behouden.

Vrolijke tonen in slaapkamerontwerp

Voor de rest, na het lezen van alles dat kan worden gecombineerd in gordijnen, is het alleen nog om te combineren, in feite.

Bekijk de video: 10 Refreshing Colour Ideas For Any Living Room (September 2021).

Pin
Send
Share
Send
Send