Decoratie

Hoe modern meubilair te kiezen en het interieur te moderniseren? 230+ Foto-belichaming van de stijl (woonkamer, slaapkamer, keuken, hal ontwerp)

Pin
Send
Share
Send
Send


De stijl voor elke kamer creëert meubels. Het toekomstige ontwerp hangt af van deze keuze, de juiste plaatsing. Subtiele kleuren en een laconieke inrichting van modern meubilair creëren een gezellig interieur in kleine appartementen. Hoe dergelijke meubels kiezen en geen fout maken?

Inhoud van dit artikel:

 • Kenmerkende kenmerken van moderne meubels
 • Kenmerken van de installatie
 • Populaire stijlen
 • High-tech
 • zolder
 • Scandinavische stijl
 • Provence
 • De keuze van modern meubilair
 • Technische aspecten
 • Visuele kenmerken
 • conclusie
 • VIDEO: Meubels die je interieur zullen veranderen
 • FOTOGALERIJ (meer dan 230 foto's)
 • Kenmerkende kenmerken van moderne meubels

  De overvloed aan opslagruimte in kasten, planken en ladenkast organiseert opslag in kleine appartementen. Gladde panelen, een klein aantal decoratieve elementen en de neiging om meubels in te bedden, creëren ruime, beknopte ontwerpen.

  Schuifkasten, populair voor het inrichten van woonkamers en slaapkamers in nieuwe gebouwen, zijn versierd met spiegels of spaanplaatpanelen. Binnen worden dergelijke meubels geleverd met uittrekbare manden, beugels en verlichting, en van buiten ziet de kast er terughoudend en elegant uit.

  Comfortabel meubilair in één kleur

  Constructies voor het opslaan van dingen - rekken, dressoirs, planken - kunnen het best worden gekocht met ingebouwde deuren. Dit zorgt voor een meer geordend interieur, bespaart de dagelijkse reinigingstijd.

  Modulaire ontwerpen, populair in interieurontwerp, kunnen worden gekozen voor kamers van bescheiden omvang. Schuiftafels, opklapbare sofa's of transformerende stoelen zijn geschikt voor een grote groep gasten en opgevouwen nemen een minimum aan ruimte in beslag. Het kopen van een modulair ensemble is een rationele oplossing voor een studio-appartement. Een woonkamer met een slaapbank en een schuiftafel verandert bijvoorbeeld gemakkelijk in een slaapkamer of een studeerkamer.

  Modulair ontwerp voor een kleine woonkamer

  Het zal interessant voor je zijn: REVIEW: Hoe kun je het meubilair in de kamer op een goede en mooie manier ordenen? Meer dan 150 foto's plannen voor maximale prestaties en comfort

  keer terug naar het menu ↑

  Kenmerken van de installatie

  Ingebouwde headsets en individuele meubels besparen ruimte in appartementen. Ze zijn ruimer dan alleenstaande kledingkasten, planken en keukensets. Eigenaars van studioappartementen plaatsen vaak een woonkamer met dergelijke oplossingen.

  Een ingebouwde boekenkast verdeelt bijvoorbeeld de kamer in een werkruimte en een slaapkamer. Zulke oplossingen verminderen de kosten voor het afwerken van de gebouwen, ze kunnen nauwkeurig worden "ingevoerd" in de afmetingen van de kamer, rationeel met behulp van de vrije ruimte.

  Scheid het werkgedeelte en de slaapkamer

  Veel bouwers hechten tafels en planken aan de muren, wat de tijd van dagelijkse schoonmaak vermindert: de hostess hoeft geen ondersteuning te omzeilen. Visueel zorgt deze manier van installeren van structuren voor een meer "licht" interieur, niet overladen met decor. Massieve items worden geselecteerd op een maximale hoogte om alle opslagruimte te gebruiken.

  Meubilair wordt vaak hoog gekozen

  Grote fittingen en felle verlichting geven originaliteit zelfs aan structuren gemaakt van budgetmaterialen. LED-tape of vintage pennen die op een boekenplank op een spaanplaat zijn bevestigd, geven een eenvoudig ontwerp een elegante uitstraling.

  Ingebouwde verlichting of LED-strips bevestigd aan externe panelen, deuren of sokkels van meubels creëren een gezellige sfeer, met de nadruk op de schoonheid van individuele objecten. De prioriteit van gemak boven schoonheid, natuurlijke materialen, vloeiende texturen en sobere vormgeving zijn belichaamd in de populaire stijlen van interieurontwerp.

  We creëren een gezellige sfeer

  Het zal interessant voor je zijn:OVERZICHT: Hoe een kleine hal uit te rusten in een appartement met meubels? Mooi modern interieur (205+ foto's)

  keer terug naar het menu ↑

  Populaire stijlen

  Het ontwerp van appartementen of landhuizen combineert vaak elementen van klassiek, modern, loft, en het kleurengamma wordt alleen beperkt door de verbeeldingskracht van de eigenaars. Interieurmode biedt populaire stijlen die worden gebruikt om meubels te versieren.

  Boek oplossing

  Om een ​​appartement een bepaalde stijl te geven, volstaat het om de individuele elementen in het ontwerp te gebruiken: stoelen, lampen, gordijnen. Dit "overlaadt" de kamers niet, op verzoek van de eigenaren zijn dergelijke items eenvoudig over te dragen naar de volgende kamer.

  High-tech

  De interieurs in deze stijl zijn herkenbaar aan de metalen designelementen, het kleurenschema is een combinatie van zwarte en witte kleuren, de bruikbaarheid van meubelstukken komt naar voren. Glazen tafels met metalen poten en smalle werkbladen, lage tv-kasten gemaakt van dik glanzend MDF - high-tech stijlelementen.

  Klassieke hi-tech optie

  Zo'n oplossing lijkt het meest geschikt in ruime kamers. De overvloed aan glanzende oppervlakken, glijdende wanden, een open type communicatieontwerp zien er rijk uit, daarom is het noodzakelijk om het interieur te "verzachten" met textiel. Hightech inrichting is geschikt voor:

  • Keuken, gecombineerd met de woonkamer - een mogelijke plek om een ​​koptelefoon te installeren met glanzende gevels of stoelen met chromen poten, kenmerkend voor de hightech-stijl.
  • Ruime badkamers kunnen worden uitgerust met glazen trottoirbanden onder de gootsteen, metalen wasmanden, eenvoudige voetenbankjes met strikte geometrische vormen.

  Geschikt voor gecombineerde keuken met woonkamer

  De woonkamer is een ruime ruimte voor het vormen van een hightech interieur. Verzonken "muren" zonder felle hulpstukken en inrichting, veel verlichting en opbergvakken creëren comfort zonder de ruimte te overbelasten.

  Overbelast niet in hightech-stijl

  Het zal interessant voor je zijn:OVERZICHT: Een combinatie van behang en meubels in de woonkamer / slaapkamer / keuken / kinderkamerinterieur. Hoe belangrijk is de keuze?

  keer terug naar het menu ↑

  zolder

  De combinatie van onverzorgde bakstenen muren, open technische communicatie, oude planken en kisten gemaakt van natuurlijk hout, creëert een donkere kleur van de loftstijl.

  Lederen fauteuils met wijnstoffering, zachte trekjes, hangmatten, gestileerde laden en kisten voor opslag, open schappen voor boeken zijn populaire items voor een dergelijke omgeving.

  Loft-stijl lederen fauteuils

  Door contrasterende kleuren, een overvloed aan accessoires en bakstenen muren, wordt de loftstijl in appartementen slechts gedeeltelijk gebruikt, waardoor accenten ontstaan. De hele stijl is geschikt in de setting:

  • Het pand van de gang of hal waar de gestileerde kist een helder accessoire zal worden en een plaats om de nodige spullen op te slaan.
  • Woonkamer of ruim balkon - ruimte voor een lage tafel gemaakt van natuurlijk hout of een open rek voor boeken.

  Stijl is geweldig voor grote kamers.

  Aparte accessoires, zoals lampen in loft-stijl, passen bij de keuken en in de woonkamer. De stijl van de kamer moet neutraal zijn, het is beter om lichte tinten te kiezen.

  De combinatie van meubels in de esthetiek van een loft met een neutrale interieurdecoratie creëert een rijk interieur met contrasterende kleuren.

  Neutrale afwerking in het interieur van de kamer

  Het zal interessant voor je zijn:OVERZICHT: Badkamerontwerp met en zonder een gootsteen: meubels kiezen (meer dan 165 foto's). Wat heeft de voorkeur?

  keer terug naar het menu ↑

  Scandinavische stijl

  Lichte tinten, natuurlijke materialen en veel opbergruimte creëren een discrete, discrete Scandinavische stijl. De kamers zijn ingericht in neutrale tinten en kunnen worden aangevuld met felgekleurde meubels. Metalen barkrukken, fauteuils, lage tafels en brede ladenkasten van massief hout of MDF zijn typische meubelstukken voor het Scandinavische interieur.

  Scandinavische stijl - is de verplichte aanwezigheid van zachte stoelen.

  Gezellige Scandinavische stijl past in elk appartement, heldere accenten zullen textielspreien, verlichtingsarmaturen of schilderijen toevoegen.

  Maximaal licht, lucht en ruimte

  Het compacte, compacte meubilair in Scandinavische stijl ziet er goed uit in verschillende kamers:

  • Een kleine keuken lijkt ruimer als je hem voorziet van een lichte ingebouwde set van natuurlijk hout.
  • De slaapkamer, ingericht in een loft-stijl, creëert een rustige sfeer voor ontspanning. Natuurlijke materialen en lichte tinten staan ​​garant voor een comfortabele nachtrust.
  • Het werkgebied, kantoor of een deel van de woonkamer, ingericht met items in deze stijl, ziet er neutraal uit en zorgt voor comfortabel werken.

  Ontspannen sfeer

  Het zal interessant voor je zijn:REVIEW: Badkamermeubels: kenmerken van de keuze van gootsteen met een stoeprand - hoe vergis je je niet? (190+ foto's)

  keer terug naar het menu ↑

  Provence

  Gebleekte eiken met het effect van veroudering, florale ornamenten, een overvloed aan staande lampen en gesmede artikelen zijn kenmerkende eigenschappen van de Provence-stijl. Vanwege de rijke "vrouwelijke" kleuren wordt deze stijl gebruikt voor het versieren van slaapkamers of boudoirs. Houten stoelen met bloemen bekleding, garderobe gemaakt van gebleekt eiken, evenals smeedijzeren bedden met bloemendecor zijn geschikt voor het decoreren van slaapkamers, woonkamers, werkruimtes.

  Vrouwelijke kleuren van de Provence

  Heldere meubels in de stijl van de Provence zullen het accent van het pand zijn, ingericht in een ingetogen kleurenpalet. Ronde koffietafels, kleine dressoirs en trellises complement:

  • Ruime slaapkamers in heldere kleuren, met een helder ornament met bloemenbekleding trekken de aandacht van de gasten.
  • Woonkamers, waaronder - ruim gecombineerd met keukenopties. Elegante tafels en stoelen in de Provençaalse stijl voegen comfort toe aan de ruimte, zonder deze te overbelasten.

  Elegante tafels en stoelen

  Kleine bloemenornamenten en vintage hout ogen het meest geschikt in landhuizen, vullen ook de grote zitplaatsen op de balkons en loggia's aan. Rieten stoelen met gestoffeerde, smeedijzeren krukken, compacte kisten zijn geschikt voor de dagelijkse rust van een groot gezin.

  De keuze van modern meubilair

  Nieuw meubilair - een snelle manier om het interieur te diversifiëren, maar ook om de benodigde dingen compact op te bergen voor opslag.

  We houden ons aan dezelfde stijl

  Gaan winkelen, is het beter om een ​​klein stukje behang, gordijnen en vloeren te nemen. Dit zal de kleurenkeuze van toekomstige meubels versnellen.

  Het zal interessant voor je zijn: REVIEW: Een keuken maken vanuit de boom De handen (210+ foto's): meubels kiezen voor een stijlvol ontwerp

  keer terug naar het menu ↑

  Technische aspecten

  Het wordt aanbevolen om de meetresultaten voor de aankoop vast te leggen, als u een modulaire "schuif" nodig hebt - het is redelijk om een ​​tekening voor te bereiden. Als u een kit voor de keuken of woonkamer nodig heeft, kunt u de meter van de salon bellen, zodat de aankoop past bij de grootte van de kamer.

  Het belangrijkste is om de meubels op de juiste manier te plannen.

  Meubels met standaardafmetingen worden gekocht in de hal, het is beter om maatwerkafmetingen te maken. In dit geval worden materialen en kleuren geselecteerd op verzoek van de koper. Dergelijke producten worden besteld voor kamers met afwijkende maten of unieke, functionele inhoud.

  Als ze bijvoorbeeld ingebouwde keukensets kopen, kiezen ze de kleur en het materiaal van de gevels, hun afmetingen en de interne uitrusting van de structuur - laden, beugels, dakrails.

  Velen gebruiken de meubeldiensten om te bestellen

  De eenvoudigste manier om alle meubels voor een appartement bij één fabrikant te bestellen. In dit geval worden kleuren gegarandeerd gecombineerd, verkort de productietijd, evenals verzendkosten.

  Mooie baby voor een aangenaam tijdverdrijf

   

  Smalle profielwinkels bieden meer kleuren, ontwerpen en afgewerkte meubelmodellen dan algemene winkels. Als u bijvoorbeeld een koptelefoon koopt in de salon van keukenmeubilair, zal de keuze aan gevels breder zijn en zal de productietijd korter zijn.

  We belichamen het meest noodzakelijke

  keer terug naar het menu ↑

  Visuele kenmerken

  Het kleurenschema van de nieuwe acquisitie is afhankelijk van de smaak van de eigenaren en er zijn twee belangrijke manieren om een ​​schaduw te kiezen:

  • Artikelen kopen die passen bij het interieur van de kamer creëert een uniforme, visueel neutrale atmosfeer voor recreatie. Het is gemakkelijk om een ​​dergelijk interieur op te fleuren door het toevoegen van textiel van contrasterende tinten, verlichtingstoestellen en decoratieve elementen.
  • Contrasterende fel gekleurde meubels vormen het accent van een ruimte die de aandacht trekt van de gastheren en hun gasten. Lichte stoffering, opvallende gevels kunnen snel moe worden, dus is het beter om ze matig te gebruiken. Bijvoorbeeld, een bank met een turquoise bekleding ziet er goed uit in een woonkamer met beige behang, als andere objecten zijn afgestemd op de toon.

  Contrastaccent in rode stoelen

  Gestileerd meubilair wordt gebruikt als een accessoire dat de ruimte aanvult, gemaakt in neutrale kleuren. Als de kamers in het appartement in dezelfde stijl zijn ingericht, moeten nieuwe items ermee worden gecombineerd of neutraal zijn.

  Nagedacht tot in het kleinste detail

  De combinatie van verschillende stijlen in dezelfde kamer zorgt voor een pakkend interieur. Om aan de harmonie te voldoen, moet je een paar regels overwegen:

  • Kleuren worden goed met elkaar gecombineerd, als ze dezelfde verzadiging en temperatuur hebben.
  • Contrastkleuren zijn beter aangevuld met neutrale kleuren, zodat het interieur er "zacht" uitziet.
  • Gestileerde meubelen worden het best in het midden van de ruimte geplaatst en de basisopslagoplossingen bevinden zich op de achtergrond.

  Gestileerde items voor het midden van de kamer

  Online programma's voor het modelleren van gebouwen of thema-hulpmiddelen met foto's zullen helpen om interieurartikelen in verschillende stijlen te combineren, maar u kunt ook een professionele ontwerper inschakelen.

  Het zal interessant voor je zijn:OVERZICHT: Welke kleur van meubels kiezen voor de keuken? Schiet op om te leren over nieuwe ideeën voor het interieur (280+ foto's)

  keer terug naar het menu ↑

  conclusie

  Het kopen van gestileerde meubels zal het interieur van het appartement bijwerken zonder lange en kostbare reparaties. Verzonken constructies met een grote opslagruimte vereisen installatie door professionals. Het snel bijwerken van het interieur helpt gestileerd modulair meubilair, dat kan worden opgehaald uit de hal en de kamer kan accentueren.

  Afwijken van stereotypen

  Opties voor neutrale kleuren zijn geschikt voor eigenaren van kleine appartementen. Heldere gordijnen en spreien, ingebouwde verlichting of een lichte bekleding brengen de rust in het rustige interieur. Opvallende texturen en rijke kleuren zien er beter uit in ruime kamers.

  Accent met heldere gordijnen

  Voordat u meubels koopt, kiest u de afmetingen, stijl, materialen en kleuren. Door de eenvoudige regels van de kleurencombinatie te volgen en het decor gematigd te gebruiken, kan iedereen moderne meubels kiezen of bestellen naar eigen smaak en portemonnee.

  Overbelast het interieur niet met onnodige dingen.

  keer terug naar het menu ↑

  VIDEO: Meubels die je interieur zullen veranderen

  Bekijk de video: Heytens TV : Welke functies hebben decoratieaccessoires in een interieur (September 2021).

  Pin
  Send
  Share
  Send
  Send