Decoratie

Prachtige tapijten op de vloer: 230+ Foto's van modeontwerpen in een modern interieur

Pin
Send
Share
Send
Send


Moderne trends in vloeren kunnen figuurlijk in twee typen worden verdeeld - imitatie van hout en steen en zachte tapijten. Veel huiseigenaren zijn nog steeds op zoek naar een zacht, gezellig tapijtcomfort. Tegenwoordig is er een ruime keuze aan stijl, ontwerp en kleur van tapijten, maar een goede keuze speelde een wrede grap met ons, waardoor het bereiken van een harmonieus decor een moeilijke taak is. Hier zijn de belangrijkste regels voor tapijt die u thuis kunt toepassen.

Inhoud van dit artikel:

 • Belangrijkste regels
 • Maak stemming
 • Kleurenwiel
 • combinatie
 • Kleureffecten
 • Kunst van vermomming
 • Verhoog de hitte
 • Verhoog de perceptie
 • Creëer een gevoel van vrede
 • Vergroot het gevoel van licht
 • Breng het palet in evenwicht
 • Kleur in actie
 • Speciale effectenpatronen
 • structuur
 • Wat zeggen de design- en stijldeskundigen?
 • Gerecycled tapijt
 • Friese
 • Tapijttegels
 • VIDEO: Tapijt voor uw interieur
 • FOTOGALERIJ (meer dan 230 foto's)
 • Belangrijkste regels

  Het ontwerp van het tapijt op de vloer in de kamer mag niet geïsoleerd zijn. De meest succesvolle interieurs van het huis zijn ontworpen voor continuïteit.

  Harmonisch decor in het interieur

  Zelfs als sommige kamers geïndividualiseerd zijn, is het handig om na te denken over je huis als een geheel lichaam, in plaats van een reeks niet-verwante ruimtes.

  Het belangrijkste was dat hij niet geïsoleerd was

  Uw tapijtkeuze kan de basis zijn voor het plannen van de inrichting.

  raadMaak er een startpunt van waaruit andere ideeën ontstaan, of kies een optie om het reeds gevormde ontwerp van muren, meubels, open haar, gordijnen en schilderijen aan te vullen.

  Vloeren verbinden in ieder geval alle ontwerpelementen en creëren een samenhangend schema voor elk interieur.

  We selecteren voor uw interieur

  Een nuttige benadering bij het plannen van een schema is om het te beschouwen als een vergelijking die uit vier delen bestaat:

  • kleur;
  • tekening;
  • texture;
  • stijl.

  Designer tapijtoptie

  Het helpt bij het verkrijgen van basiskennis over hoe kleur, textuur, patroon en stijl werken bij het plannen van een interieur.

  Het zal interessant voor je zijn:OVERZICHT: Tapijten, puzzels voor kinderen - Zachte vloer: ontwikkelen met comfort (145+ foto's)

  keer terug naar het menu ↑

  Maak stemming

  Kleur creëert stemming omdat het formaat en vorm bepaalt en vakkundig met licht speelt. De vloer en muren zijn vaak de grootste visuele ruimtes in de kamer, dus het kiezen van de juiste kleur voor uw tapijt is een zeer belangrijke stap.

  Kleur kan het belangrijkste element van uw decoratie-schema zijn of opzettelijk ondergeschikt zijn. Hoe dan ook, het onderschatten van de betekenis van het kleurenwiel en de speciale effecten die door de kleur worden gecreëerd, zullen tot mislukken gedoemd zijn.

  De kleur van de coating speelt een belangrijke rol in de algemene stijl van de kamer.

  keer terug naar het menu ↑

  Kleurenwiel

  Bestaat uit primaire kleuren, secundaire kleuren en tinten of tonen. Primair - rood, blauw en geel - zijn "pure" kleuren. Primaire combinatie levert extra kleuren op.

  Kleurenwiel

  Primaire en secundaire kleuren zijn gerangschikt in een cirkel in het spectrum. Elke primaire en secundaire heeft verschillende tinten, die zich tussen de hoofdkleuren bevinden en de dynamiek van hun verandering weerspiegelen. Ook is de functie van de cirkel het bepalen van de koele en warme tinten. De kleuren aan de blauwe en groene kant zijn koel, aan de rode en oranje zijde zijn ze warm.

  Bright Star voor harmonie in gezinnen

  keer terug naar het menu ↑

  combinatie

  Er zijn drie manieren om te combineren om het schema en de sfeer van je huis te creëren.

  Mooie vloeren

  raadMix verschillende tonen van dezelfde kleur. Gebruik degenen die zich op de cirkel naast elkaar bevinden. Het is ook raadzaam om van tegenovergestelde segmenten van de cirkel te gebruiken. Terug naar het menu ↑

  Kleureffecten

  De voordelen van kleureffecten kunnen op verschillende manieren worden gebruikt.

  raadMaak de kleine ruimte ruim, met behulp van zachte koele. Als een heuvelachtige horizon in de waas van de ochtend, wekt zachte kleur de indruk van een afstand en neemt daardoor de ruimte niet op.

  Verzadigde kleuren maken objecten dichterbij en helpen daarom om een ​​grote open ruimte comfortabeler en intiemer te maken.

  Meer helderheid - meer emoties.

  keer terug naar het menu ↑

  Kunst van vermomming

  Volumineuze items in de kamer kunnen worden vermomd met slim gebruik. Een grote Victoriaanse bank, bekleed met een donkere kleur, lijkt minder volumineus en vloeit samen met het ruimteschema als het tapijt en de wanden in een donkere tint staan.

  Wanneer we de toon aannemen

  keer terug naar het menu ↑

  Verhoog de hitte

  Tapijt of andere accessoires - zoals gordijnen of kussens - zijn van warme kleuren, die de kou in de kamer opruimen en een overvloed aan energie creëren.

  Extra warmte gevoel

  keer terug naar het menu ↑

  Verhoog de perceptie

  Mengen kan een gevoel van hoogte geven.

  Gebruik de donkerste schaduw op de vloer, de volgende schaduw op de muren en de lichtste schaduw op het plafond.

  De donkerste schaduw op de vloer

  keer terug naar het menu ↑

  Creëer een gevoel van vrede

  Kies neutraal om een ​​zachte, milde kalme omgeving te creëren, een natuurgebied midden in het moderne leven in een hectisch tempo. Bleke kleuren zijn vredig, sereen en therapeutisch. Elimineer visuele stress en over-stimulatie met eenvoudige meubels.

  Creëer een gevoel van kalmte

  keer terug naar het menu ↑

  Vergroot het gevoel van licht

  Gebruik meer bleke tinten (kleuren met toegevoegd wit) om de donkere kamer op te fleuren. De reflectieve kwaliteit van wit verhoogt meer dan enig ander het gevoel van licht en ruimte.

  We vergroten de kamer door het wit

  keer terug naar het menu ↑

  Breng het palet in evenwicht

  Kleuren die direct tegenover elkaar staan ​​op het kleurenwiel, zoals blauw en oranje, kunnen worden gebruikt om elkaar aan te vullen. Gebruik deze methode om een ​​balans in het interieur te creëren en tegelijkertijd warme en koele tonen te gebruiken.

  Kleurbalans toevoegen

  keer terug naar het menu ↑

  Kleur in actie

  Pruim en paars

  Ze hebben een formele, bijna koninklijke associatie, maar dit is een gevolg van culturele invloed, en niet hun doel in de natuur. Hoewel een krachtige paarse kleur een dramatische toets aan het interieur geeft, zien bleke tinten paars en lavendel er delicaat en delicaat uit.

  Regal associatie met paars

  De kleur van zonlicht en lentebloemen, evenals puur geel

  Kan worden gebruikt om warmte en lichtheid thuis te brengen. Het reflecteert licht en kan worden gebruikt om een ​​dim-kamer te verlichten. De tonen van oranje, bruin en goudbruin zijn warme, gezellige kleuren.

  Heldere accenten kunnen de basiskleuren van neutrale bruinen verlevendigen.

  Warm en gezellig goud

  groen

  De natuurlijke kleur van de natuur, stimuleert zelfonderzoek en rust - de sfeer is geschikt voor de woonkamer of slaapkamer.

  blauw

  De kleur van het water en de lucht kan worden gebruikt om een ​​koele, ruime omgeving te creëren. Kalm blauw heeft een kalmerend effect in kamers zoals slaapkamers en kasten.

  Voeg wat ruimte toe

  Blauw spectrum is een geweldige optie voor kamers die aan de zonnige kant zijn.
  Neutrale kleuren

  Zoals grijs, beige en lichtbruin, kalmeren en creëren een stille, warme sfeer. Het palet van neutrale tinten kan worden gebruikt om andere functies van de kamer te compenseren, zoals heldere schilderijen of interieurobjecten.

  Warme sfeer van grijs tapijt

  rood

  De kleur van vuur - rijk, warm en levendig. Het heeft prettige eigenschappen, maar kan overdreven stimulerend zijn als het wordt gebruikt voor grote oppervlakken in vaak gebruikte kamers. Omdat rood de eetlust stimuleert, is het een traditionele keuze voor kantines.

  raadKies roze voor minder intensiteit, omdat dit ook warmte suggereert.

  Niet iedereen zal een helder accent in de kamer kiezen.

  Alleen door de kleur in een bepaald huis volledig te bestuderen, kun je echt vertrouwen hebben in de juistheid van de keuze. Het uiterlijk van uw tapijt wordt beïnvloed door de kleur van de andere meubels in de kamer, evenals de hoeveelheid natuurlijk licht.

  Kunstlicht neigt naar "grijze" kleuren, dus controleer monsters voor daglicht en voor nachtverlichting.

  Ziet er geweldig uit in de kamer voor het meisje.

  Vergeet niet dat de hele omtrek van het tapijt er niet precies uit zal zien als een klein monster. De beste manier om te kijken hoe het eruit ziet, is om te kijken naar het grootst mogelijke tapijtpatroon op de vloer waarvoor het is bedoeld. Koop daarom eerst een deel van het tapijt. Dit segment is in de toekomst nuttig voor u en is van onschatbare waarde bij de aanschaf van extra items of het wijzigen van het schema in de daaropvolgende jaren.

  Langzaam selecteren, met behulp van kleurstalen

  keer terug naar het menu ↑

  Speciale effectenpatronen

  Hier zijn enkele patrooneffecten die u kunt tegenkomen:

  • ze comprimeren de ruimte. Grote delen van het patroon worden in de kamer gesloten, vooral als de herhaling van het patroon groot is;
  • gedessineerd tapijt maskeert vervuiling en normale slijtage - het is dus populair bij restaurants en hotels;
  • een patroon in de vorm van strepen rekt de grootte van de kamer uit, visueel vergroot de ruimte in de richting van de strepen;
  • het patroon kan de aanwijzing van een bepaalde zone suggereren. Het gebied van een dergelijk tapijt kan bijvoorbeeld in het gebied van de eetkamer of vergaderruimte vallen.

  Strepen strekken de kamer aanzienlijk uit

  Patronen op tapijten kunnen er erg goed of heel slecht uitzien! Sommige kamers hebben last van 'overdosis'-patronen, omdat veel thema's van tapijtpatronen de neiging hebben te domineren. Het probleem kan worden verergerd wanneer minder voor de hand liggende patronen worden gemist - metselwerk, ramen of een patroon dat kan worden gezien vanuit de volgende kamer.

  We proberen oververzadiging met patronen te voorkomen.

  De algemene vuistregel is dat als een patroon aan stijl of textuur is gebonden, de combinatie waarschijnlijk zal slagen, omdat het veiliger is om te beperken tot één patroon in elke kamer.

  Probeer voordat je koopt het patroon van het tapijt thuis te modelleren, want het kan er heel anders uitzien in de context van je kamer. Zorg ervoor dat het patroon de stijl van het meubilair aanvult..

  Figuur complementaire stijl

  keer terug naar het menu ↑

  structuur

  Door de juiste expressieve textuur te kiezen, kunt u de ruimte in de juiste richting transformeren. Hier zijn 3 tricks die u kunt gebruiken bij het werken met texturen:

  1. hitte. Voeg warmte toe met geweven sisal of een wollen tapijt met een korte nap: in combinatie met rustieke tweed bekleding en rijke kleuren muren, verwarmen deze effecten een kamer die niet veel zon krijgt.
  2. ruimte. Om het gevoel van ruimte te creëren zonder in te boeten aan textuur, zal een licht getextureerd, lichtgekleurd sisaltapijt in zacht grijsgroen of blauw kleurenbereik passen. Faded, dat we associëren met afstand, creëert een gevoel van brede ruimte, zelfs in een kleine kamer.
  3. Schaduwgebieden. De uitgesproken textuur absorbeert meer licht dan gladde oppervlakken. Zelfs met dezelfde garenkleur heeft een hoge en korte stapel een heel ander effect.

  Formaat met vereiste dekking

  Op internationaal niveau is textuur het populairste gespreksonderwerp in interieurontwerp en niets is opwindender voor ontwerpers dan een bespreking van textuur die een tapijt zou moeten hebben.

  Maar wat is textuur? Textuur is het gevoel van aanraking en het gedrag van het oppervlak wanneer het in contact komt met objecten. Het is niet alleen en niet zozeer een reliëfoppervlak, zoals bijvoorbeeld, het is niet alleen oneffen oppervlakken, maar een textuurbijdrage aan de perceptie van uw kamer - of het nu ruw, zacht, glanzend, glad of zijdeachtig is.

  Elk heeft zijn eigen textuur en oppervlak.

  De reactie op een bepaald materiaal wordt geassocieerd met het gevoel van aanraking. De kamer, ingericht met chromen meubels, glanzende wanden en leistenen vloer, kan worden omschreven als 'hard en koud'. Deze indruk zou gebaseerd zijn op de aanraking van de gebruikte materialen.. En warme, gezellige en zachte texturen, zoals wol, zullen het huis een comfortabel gevoel geven.

  Zeer zacht en warm tapijt

  keer terug naar het menu ↑

  Wat zeggen de design- en stijldeskundigen?

  Laten we eens kijken wat professionals zeggen over trends en stijl in tapijt. En dat is wat ik voor jou vond. Hieronder vindt u een selectie van drie stijlvolle trends die ontwerpers kiezen.

  keer terug naar het menu ↑

  Gerecycled tapijt

  Ecologisch schone vloeren zijn een krachtige trend en tapijt is daarop geen uitzondering. In feite zijn de meeste tapijten die vandaag zijn gemaakt, althans gedeeltelijk, van gerecycled materiaal.

  Grote foto die het interieur niet bederft.

  Huiseigenaren en fabrikanten besteden meer aandacht aan onze omgeving. Dit is een trend die alleen met de tijd zal toenemen. Keer terug naar het menu ↑

  Friese

  Fries is een lange, gedraaide stapel die er krullerig uitziet. Het is een relatief nieuwe trend en zal waarschijnlijk nog minstens het volgende decennium voortduren.

  Fries - een nieuwe trend in design

  keer terug naar het menu ↑

  Tapijttegels

  Tapijttegels zijn geschikt voor drukbezochte ruimtes of in eengezinswoningen met kans op beschadiging of slijtage. Het is geschikt voor verschillende kamers, omdat de winkels een vrij brede selectie van speciale tapijttegels voor de badkamer, keuken of slaapkamer hebben.

  Een deel van deze vloer kan eenvoudig worden verwijderd en vervangen, waardoor het een geweldige oplossing is voor huizen met kleine kinderen en huisdieren.

  Tapijttegels geschikt voor slaapkamers

  Tapijttegel contrasteert interessant met laminaat en andere oppervlakken, kan in meerdere versies tegelijk worden gebruikt.

  keer terug naar het menu ↑

  VIDEO: Tapijt voor uw interieur

  Pin
  Send
  Share
  Send
  Send