Decoratie

Huis met twee verdiepingen en garage (+180 foto's). Projecten en planning, TOP-9 voordelen

Pin
Send
Share
Send
Send


Wat te doen als de tuin klein is, maar je moet een huis en een garage plaatsen. Er is een manier: een huis bouwen in combinatie met een garage. Wat is nodig om te bieden? Alles in meer detail later in het artikel.

<>

Top 9 huisvoordelen met een garage

Voor eigenaren van een groot landgoed is het wellicht niet belangrijk om de plaats te vinden waar de auto is opgeslagen: in de directe omgeving van het huis of op de grens van het perceel. Het is echter rationeler om een ​​huis te bouwen in combinatie met een garage. Dit geldt met name voor kleine gebieden, die in de regel worden toegewezen in wooncomplexen. Waarom?

Materiaal bespaard tijdens de bouw

1 Bewaar constructie- en afwerkingsmaterialen tijdens het bouwproces. Slechts één muur die grenst aan het huis is gebouwd van dure materialen. Voor de rest kun je andere opties gebruiken. Maar niet gebruikt u.2 Gegarandeerd comfort. Eigenaars en familieleden hoeven niet met een paraplu van de ene naar de andere kamer te rennen in ijzig of nat weer. Plan meestal een extra toegang tot het huis rechtstreeks vanuit de garage.

Plan meestal een extra toegang tot het huis rechtstreeks vanuit de garage

3 Het is gemakkelijker om de veiligheid van de auto te regelen dan in een apart gebouw. Je kunt het uniforme beveiligingssysteem thuis gebruiken 4 Je kunt het als een extra bijkeuken gebruiken: plaats dingen, kasten die je zelden gebruikt, 5 De kelder voor het bewaren van groenten en het bewaren onder de garage zal warmer zijn en gemakkelijker om er in te komen.

Garage kan worden gebruikt als een extra bijkeuken

6 Aanzienlijke besparingen op communicatie: het totale systeem met het huis is altijd goedkoper. Als u de temperatuurregelaars installeert, is de temperatuur in de kamer aanvaardbaar voor de auto, maar er zal geen grote koelvloeistofstroom zijn. Een auto die op een warme plaats wordt opgeslagen, breekt minder, het lichaam gaat langer mee en het is betrouwbaar in gebruik.7 Als het huis een ingebouwd huis heeft, bespaart de eigenaar tijd voor het ruimen van extra terrein uit sneeuw, de ruimte voor de auto en de opritten zijn compact.

De machine, die op een warme plaats wordt opgeslagen, breekt minder

8 Het is handig om tuingereedschap te bewaren: grasmaaiers, kettingzagen, trimmers, irrigatieslangen, die overigens kunnen worden gebruikt voor het wassen van een auto, sneeuwruimers en -apparatuur, een werkplaats of een hoek voor reparatiewerkzaamheden wordt erin geplaatst.

Het is geschikt voor een werkplaats of een ruimte voor reparatiewerkzaamheden.

Plaats geen verwarmingsketels in deze kamer voor welke brandstof dan ook. Dit is gevaarlijk vanuit een vuurstandpunt. Bewaar ook geen brandstof (hout, briketten, kolen), zelfs niet voor open haarden, barbecues en barbecue.

keer terug naar het menu ↑

De belangrijkste kenmerken van dergelijke huizen

Vrijstaande garages worden traditioneel beschouwd als bijgebouwen. Vaak worden bij het bouwen ervan goedkope bouwmaterialen gebruikt en denken ze vaak niet eens na over afwerking. De garages die in het huis zijn gebouwd, zijn daarentegen ontworpen in één stilistische sleutel: kleur, afwerking, dak.

Besteed aandacht aan verschillende functies.

De garage is ingebouwd in het huis, ontworpen in dezelfde stilistische sleutel

Op kleine kavels is een project met een ingebouwde ruimte voor een auto beslist gekozen, anders kunt u het organiseren van een knus perceel vergeten. Vrijstaand neemt veel ruimte in beslag, want naast het gebouw zelf is het noodzakelijk om er een betrouwbaar blinde ruimte om heen te maken, de oprit.

Een huis met een garage moet zo worden geplaatst dat er gemakkelijk toegang is. Als je elke keer complexe pirouettes rond de tuin moet doen om naar binnen te gaan, is het hele punt van aanwezigheid verloren. Elk project moet het comfort van het leven verbeteren en geen problemen toevoegen.

Een huis met een garage moet zo worden geplaatst dat het gemakkelijk toegankelijk is.

Financiën analyseren. Het bouwen van een gebouw met een aangebouwde garage kan de totale kosten van het werk verhogen. Het is noodzakelijk om een ​​extra dak te maken om een ​​krachtiger ketelverwarming te installeren. Bespaar hulpbudgetproject met ingebouwde garage.

Denk goed na over perspectief. Als je na het bouwen van een huis uiteindelijk denkt aan het aanschaffen van een andere auto, plan dan meteen voor twee auto's.

We plannen voor twee auto's

Overweeg of u hierin een fiets, bromfiets, motorfiets, jetski of sneeuwscooter zult hebben. In dit geval nemen de afmetingen toe.

Een belangrijk punt - isolatie. Het is onwaarschijnlijk dat het geluid van een automotor die onder de slaapkamer of naast de kinderkamer begint, leven aan comfort toevoegt.

Zorg voor geluidsisolatie

Bouwtechnologieën worden voortdurend verbeterd. Op dit moment is het mogelijk om gebouwen met een complexe architecturale vorm te bouwen, om verschillende functionele gebouwen samen te voegen.

keer terug naar het menu ↑

Wat te doen om de garage langer te laten duren

Zorg voor comfort voor een overgangsplatform om warmteverlies thuis te verminderen. Zorg ervoor dat je de verwarming doorbrengt. Installeer op de batterijen temperatuurregelaars om de optimale temperatuur in te stellen en niet om de ketel te overbelasten. Aan de ene kant bespaar je op gas of elektriciteit, aan de andere kant gooi je geen extra financiën weg door regelmatig auto's te repareren.

Zorg dat je verwarmt

Heeft drainage. Vaak komen eigenaars binnen tijdens regen of sneeuw. Plassen hopen zich op op de vloer, waardoor de algehele luchtvochtigheid toeneemt, wat de machine en de structuur negatief beïnvloedt. Installeer een drainage die water uit de ruimte buiten de kelder en het blinde gebied afvoert.

Installeer een afvoer die water uit de kamer afvoert.

Vaak wordt condensaat in dergelijke structuren opgevangen om deze planventilatie te voorkomen. Het kan geforceerde lucht en uitlaat zijn door middel van een ventilator en passief (luchtopeningen in de onderste en bovenste delen van de tegenoverliggende wanden). Dergelijke systemen voorkomen dat uitlaatgassen, brandstofgeuren en smeermiddelen de woonruimte binnendringen.

Stel ventilatie in om condensatie te voorkomen.

In aanvulling op het algemene huisbeveiligingssysteem is het wenselijk om afzonderlijke beveiligingssystemen te verschaffen. In de regel schakelen de eigenaars bij hun thuiskomst de geheime politie als geheel uit en kunnen dieven de poort openen en een auto stelen.

Voorzie afzonderlijke beveiligingssystemen.

Het is verstandig om zonnepanelen op de daken te plaatsen, dit zal de financiën op elektriciteit aanzienlijk besparen.

In een planningsfase is het noodzakelijk om een ​​pakket met projectdocumentatie in te brengen. Dit is een wettelijke vereiste. Alle gebouwen moeten worden gelegitimeerd. Terug naar menu ↑

Huizen met ingebouwde garages

Garageplaatsoptie - onder het maaiveld in de kelder

Dit is een optie voor kleine gebieden. Optie is de locatie onder het maaiveld in de kelder. Om een ​​dergelijk project te implementeren, moet u ervoor zorgen dat het niveau van het grondwater voldoende is. Anders moet je in plaats van een auto een amfibie kopen of drainagepompen installeren (wat volkomen irrationeel is). Regel een zachte afdaling.

Regel een zachte afdaling

Bij het plannen moet je rekening houden met bepaalde structurele kenmerken van het huis. De breedte van de ruimte voor de auto moet 2-3 keer kleiner zijn dan de totale grootte van het huis. Waar is het voor? Als de grootte niet langer in staat is om de ondersteunende partities correct te installeren. Terug naar menu ↑

Bijgevoegde opties

In deze uitvoeringsvorm is dit mogelijk zonder een geluidsisolatieplafond

Dit project vereist wat meer materialen dan in de vorige versie. Maar u kunt besparen op geluidsisolatiematerialen, zonder plafondgeluidisolatie. Het volstaat om de geluidsisolatieriem alleen op de muur naast het huis te monteren en het comfort van de woonkamer op te lossen.

In dergelijke ruimtes is het eenvoudiger om een ​​afvoersysteem te maken.

In dergelijke ruimtes is het eenvoudiger om een ​​afvoersysteem te maken. In dit geval kunt u een eenvoudiger systeem van ventilatie en verwarming bouwen, dit heeft geen invloed op het comfort van het huis.

Nadeel - grote omvang

Het enige nadeel is de grote omvang. Vaak passen de projecten van dergelijke huizen niet in de geometrie van kleine (vooral hoekige) gebieden. In dit geval moet u een project overwegen met een gebouwde garage of een apart gebouw bouwen.

De fundering van het huis en de garage wordt tegelijkertijd gebouwd, het moet monolithisch zijn

Bouw een solide basis. De auto heeft een grote last op basis van het gebouw. De basis wordt tegelijkertijd gebouwd. Anders kan de krimp met de tijd beginnen en zal de aangebouwde garage van het huis weggaan, waardoor scheuren ontstaan.

keer terug naar het menu ↑

Een beetje over nadelen

De garage, gelegen op de begane grond, neemt het gebied

We hebben al gesproken over de voordelen, maar er is niets perfects in de wereld. Na kennis te hebben genomen van de nadelen, is het eenvoudiger om alle nuances in de plannings- en bouwfase te voorzien:

 • De plaats is brandgevaarlijk.
 • Tijdens de koude periode kan er meer warmteverlies optreden. Open garagedeur blaast alle warmte uit de kamer.
 • We hebben aanvullende financiële investeringen nodig voor thermische isolatie, geluidsisolatiematerialen, een betrouwbaarder ventilatiesysteem en waterdichtheid van de ruimte.
 • De garage op de eerste verdieping neemt het gebied dat kan worden gebruikt voor een volledige kamer. Een dergelijk probleem doet zich voor wanneer het gezin groeit.
 • Moet regelmatig grondig worden gereinigd. Anders valt vuil vermengd met vocht, olie en brandstof in de woonkamers.
 • We moeten geurtjes bestrijden.

Het is noodzakelijk om regelmatig grondig te reinigen en geuren te bestrijden.

keer terug naar het menu ↑

Methoden voor het omgaan met tekortkomingen

De hierboven genoemde nadelen kunnen worden voorzien in de ontwerpfase en worden verwijderd. Bij het ontwerpen van de garage bevindt zich naast de technische en technische ruimtes:

Bij het ontwerpen van de garage bevindt zich naast de technische en technische ruimtes.

 • garderobe;
 • keuken;
 • Opslagruimte;
 • Badkamers, toiletten, sauna, gastenbadkamers;
 • Tamburami, ketelruimtes.

Installeer een goede pull-uitlaatventilatie, verwarm de muren bovendien.

Hetzelfde principe is van toepassing op kamers boven de ruimte voor auto's.

Installeer een goede pull-uitlaatventilatie, extra muurisolatie. Versterking van de geluidsisolatie zal het transitieplatform helpen met betrouwbare deuren.

Geef bij binnenkomst / vertrek een dekking die niet te glad is tijdens de glastijd.

Voor garages in de kelder is een zachte afdaling geconstrueerd, wat geen probleem zal zijn bij het in- en uitstappen. Zorg voor een coating die niet te glad is tijdens de glastijd en drainagefaciliteiten om regen en smeltwater af te voeren.

keer terug naar het menu ↑

Hoe u materialen en maten kunt kiezen

Het is noodzakelijk om alleen hoogwaardige materialen te kiezen.

Voor dergelijke garages moet u hoogwaardige materialen kiezen. Je moet niet eens een aangebouwde garage bouwen van lage kwaliteit goedkope, vooral b sh-shnyh materialen. Dit gebouw dient evenveel als het hele huis.

De buitenafwerking van de garage moet in overeenstemming zijn met de decoratie van de gevel van het huis

Uiterlijke afwerking moet in harmonie zijn met de decoratie van de gevel van het huis. Een interessant effect wordt gegeven door decoratieve vergelijkbare elementen: lampen, geveltegels, natuursteen, gekleurde kalk.

Voor eigenaren is het belangrijk dat u bij het naderen van het huis moeiteloos de poort kunt openen en de auto kunt opstellen. Om een ​​dergelijke taak te vergemakkelijken kan rolluik, automatische schuifpoorten. Ze zijn betrouwbaarder, ze zijn bijna niet te kraken. De bestuurder hoeft niet uit de auto te stappen, de opening vindt plaats via de afstandsbediening.

Automatische poorten zijn betrouwbaar, ze zijn bijna niet te breken.

Overweeg de basisafmetingen, waaronder je niet kunt vallen. Zelfs als de machine nu klein is, krijgt u na een tijdje een groter model en kan er een probleem ontstaan. Dus: een lengte van minimaal - 5 meter, plafondhoogte - 2 m, breedte - 3 en meer.

De meest comfortabele maten: 6 - 6,5 meter, hoogte - niet minder dan 3 meter, breedte ongeveer 4,5 meter

Ik wil benadrukken - dit is een economische optie. Voor planken, kasten en comfortabele bewegingen is dit niet genoeg. Voor een comfortabeler leven van de auto en de eigenaar moet een kamer lengte - 6 - 6,5 meter, hoogte - minimaal 3 meter, een breedte van ongeveer 4,5 meter.

keer terug naar het menu ↑

Binnen moet comfortabel en comfortabel zijn.

Het bouwen van een garage is klein, je moet het binnen goed uitrusten. Afwerkingsmaterialen, kies voor brandveilig: een minimum aan houten delen.

Afwerkingsmaterialen kiezen voor vuurvast

 • elektrische bedrading uitvoeren;
 • het is noodzakelijk om rekken of schappen te installeren voor brandstof en smeermiddelen, reserveonderdelen;
 • als er een mogelijkheid is om watervoorziening te organiseren: het is gemakkelijker om je handen of auto te wassen;
 • Betonnen vloer maken met FEM's: gemakkelijker schoon te maken en druppels olie of brandstof weg te spoelen;
 • rust de inspectieput, werkplaats uit;
 • Het wordt niet aanbevolen om brandstofketels in de kamer te installeren om brand of een explosie te voorkomen.

Organiseer de watertoevoer in de garage voor uw eigen gemak.

Plaatsing van het huis met garage

Plaatsing van het huis met garage

Plaatsing van het huis met garage

Plaatsing van het huis met garage

Plaatsing van het huis met garage

Plaatsing van het huis met garage

Plaatsing van het huis met garage

Plaatsing van het huis met garage

Plaatsing van het huis met garage

Plaatsing van het huis met garage

keer terug naar het menu ↑

VIDEO: Huizen voor rust en comfort

Pin
Send
Share
Send
Send