Decoratie

Hoe een bureau met laden en een plank te kiezen (+190 Foto). Organiseer praktisch de ruimte

Pin
Send
Share
Send
Send


Een paar eeuwen geleden bureau met laden en plank was een luxe, vandaag kan zo'n onderdeel van het interieur iedereen betalen, maar hoe het te kiezen? Alles is later in het artikel meer gedetailleerd.

<>

 • Soorten bureaus
 • Wat zijn de hoektafels
 • Een materiaal kiezen
 • Hoe te kiezen met extra items
 • FOTOGALERIE: De meest succesvolle en stijlvolle modellen van hoektafels
 • Soorten bureaus

  Vroeger konden mensen zich geen comfortabele en mooie bureaus veroorloven, beperkt tot het klassieke rechthoekige ontwerp met vier poten, maar nu heeft de markt een zee van opties die hun eigenaar de mogelijkheid bieden om gemakkelijk en efficiënt hun werk te doen, door hun werkruimte goed te organiseren.

  Nu gaan we bekijken welke soorten schrijftafels nu in de winkel verkrijgbaar zijn, om kennis te maken met de modellen die het best in uw interieur passen.

  Kies het model dat het beste bij uw interieur past.

  keer terug naar het menu ↑

  traditioneel

  Dit is de zeer rechthoekige versie met vier steunen. Standaard worden tafels in traditionele stijl dichtbij de muur tussen kasten of bijzettafels geplaatst, maar een dergelijk model kan op elke willekeurige plaats worden geplaatst. Deze tabellen hebben slechts een paar kenmerken:

  1 Soms wordt apparatuur met één of twee duimen onder aan beide zijden van de tafel verkocht. In dit geval zit de persoon ertussen en kan elk item uit de laden ter hoogte van de voeten pakken.

  Bureau met twee duimen

  2 Soms is er op het niveau van de buik een speciale brede plank waar u het toetsenbord of tekengereedschap kunt plaatsen, maar vaker is er een andere lade op deze plaats.

  Extra lade in de tabel

  Zo'n tafel, zelfs wanneer compleet met duimen, verplaatst zich indien nodig gemakkelijk naar een andere plaats in de kamer.

  Eenvoudig te verplaatsen naar het andere einde van de kamer.

  4 Meer klassieke en professionele modellen hebben sloten op de laden.

  Bewaring van documenten van jonge kinderen

  De markt verkoopt voor het grootste deel twee soorten traditionele bureaus: rijk en monumentaal in klaslokalen of licht en minimalistisch in kantoren en kinderkamers.

  Multifunctionele tafel voor de student

  keer terug naar het menu ↑

  hoekig

  Dit type wordt als meer geschikt beschouwd, omdat het hoekmodel, bij benadering dezelfde ruimte, alle functies combineert die nodig zijn voor productief werk. Meestal worden hoekmodellen in zones geplaatst, vooral die niet in de kamer worden gebruikt. De belangrijkste voordelen van dit type:

  1 Compactheid, omdat ze stil in zelfs de kleinste kamer zijn ingebouwd en ongebruikte ruimte kunnen opvullen vanwege de aanwezigheid van een raam of een batterij in de hoek.

  Perfect voor een kleine kamer

  2Multi-functionaliteit, omdat elke versie een groot aantal laden, planken, sokkels, nissen voor gereedschappen en andere elementen heeft waarmee u alle objecten kunt rangschikken die nodig zijn voor werk en creativiteit.

  Een enorm aantal planken en laden voor de hoektafel

  3 Hoge stabiliteit en duurzaamheid, veelzijdigheid qua ontwerp, omdat hoekmodellen in winkels worden verkocht, absoluut voor elke stijl van een modern appartement.

  Universeel ontwerp voor elke stijl van appartement

  5De mogelijkheid om add-ons te organiseren met extra planken en laden, waardoor ook de ruimte in de kamer aanzienlijk wordt verkleind, maar waarmee u de benodigde gereedschappen in de buurt van de werkplek kunt plaatsen.

  Persoonlijke laden en planken

  Opgemerkt moet worden dat met alle kwaliteiten van het hoekbeeld, dergelijke tafels nergens anders dan de hoek kunnen worden geplaatst. Bovendien zijn ze erg zwaar, waardoor meubels niet kunnen worden verplaatst als dat nodig is, zonder ze in afzonderlijke delen te demonteren.

  Er moet ook aan worden herinnerd dat de bovenbouw de stabiliteit kan verminderen, dus is het de moeite waard om de bevestigingsmiddelen verder te verstevigen.

  keer terug naar het menu ↑

  computer

  Optie voor kantoor of kantoor in het appartement, die ook geschikt is voor de kamer van de student en de student. Het computerscherm is niet geschikt voor elke interieurstijl, maar is het meest veelzijdig in een modern stadsappartement.

  Belangrijkste voordelen:

  1 Vergelijkbare modellen bestaan ​​altijd alleen uit de elementen die het meest nodig zijn voor het werk, zonder de ruimte vol te proppen, maar u in staat te stellen rustig uw gang te gaan door een afzonderlijk werkgebied in de ruimte te creëren.

  Afzonderlijk werkgebied in de kamer

  2 Er is een speciale schuifplank voor het toetsenbord, precies op het niveau dat geschikt is om te typen zonder dat de handen zwaar belast worden.

  Computerbureau met glijdende plank voor toetsenbord

  3B wordt ook geleverd met een aparte nis voor de systeemeenheid. Kortom, een computer bureau is noodzakelijk voor een pc, waarbij de systeemeenheid het belangrijkste werkitem is, omdat dergelijke nissen nuttig zullen zijn om de eenheid te beschermen tegen stof, vuil en ander vuil.

  Hoekcomputer bureau met een nis voor de systeemeenheid

  4 Aanvullingen op het computersysteem zijn planken voor het opslaan van CD's. Hoewel ze tegenwoordig praktisch niet worden gebruikt, is het beter om belangrijke installatieprogramma's of schijven uit het familiearchief op een dergelijke beschermde plaats op te slaan.

  Multifunctionele computertafel met niches voor schijven

  Fabrikanten proberen een enorme selectie van computer desks te bieden voor verschillende ontwerpoplossingen om conservatieve werknemers, jonge meisjes, een vooruitstrevend jong stel en andere potentiële kopers tevreden te stellen.

  Gemak is hier de belangrijkste voorwaarde, dus u kunt handige nissen vinden, gaten voor draden, ingebouwde tafellampen en andere nuttige dingen in het ontwerp.

  Handig als alles bij de hand is

  Houd er rekening mee dat de computer nog steeds is geschreven, dus het tafelblad moet het niet alleen mogelijk maken om de monitor in te stellen, maar ook om een ​​gemakkelijke en comfortabele schrijfzone uit te rusten.

  baby

  Modellen voor het schrijven van kinderen zijn een speciaal moment omdat ze verplicht zijn om maximaal gemak te bieden voor een klein maar groeiend organisme. Voor kinderen en schoolkinderen is het belangrijk om een ​​werkruimte te hebben die tijdens het werken geen sterke spanning opwekt op delen van het lichaam. Er zijn een paar dingen die kindermodellen moeten hebben:

  1 Het tafelblad moet breed genoeg zijn zodat het kind het kantoor kan plaatsen dat hij nodig heeft, zonder elke keer ver te hoeven gaan. Trouwens, kinderen vinden het heerlijk om dingen onafgewerkt te laten, en dus gereedschap, dus er moet veel ruimte zijn.

  Breed tafelblad voor een kinderbureau

  2Het is beter als de tafel wordt aangevuld met planken en nissen van bovenaf, zodat de baby gemakkelijk het noodzakelijke kan bereiken, maar de aanwezigheid van laden vanaf de onderkant is ook belangrijk, omdat er grote platen, schoolboeken en educatief materiaal op vellen zullen staan.

  Planken en nissen voor het opbergen van schoolbenodigdheden

  3 Het is uitermate belangrijk dat de hoogte individueel voor het kind wordt gekozen, wat uiteraard minder is dan bij volwassen modellen. De beste investering zou een instelbaar model zijn.

  Verstelbaar bureau voor de student

  Het is belangrijk om te onthouden dat kinderen speciale aandacht besteden aan het ontwerp van hun tafel, dus is het de moeite waard om creatiever te benaderen door een ongebruikelijk model te kiezen dat past bij de algemene stijl van de kamer. De kleuren mogen niet te fel zijn om het kind niet van het werk af te leiden, maar er moet een kinderachtige stijl aanwezig zijn. Uiteraard de moeite waard om de voorkeuren van de eigenaar van de kamer te kennen.

  Kies een heldere stilistische beslissing.

  Moderne studenten kunnen niet zonder een computer. En de zaak is niet alleen in de liefde voor games en internet, maar sommige trainingstaken zijn zelfs gebaseerd op de beschikbaarheid van een handige zoekmachine voor alle informatie en hulpmiddelen om met nuttige programma's te werken. Probeer daarom een ​​computerruimte voor de kindertafel te bieden. Terug naar menu ↑ terug naar menu

  Wat zijn de hoektafels

  Meestal vind je in de winkels hoekmodellen met de vorm van de letter D, omdat dit een standaardontwerp is dat het beste in de hoek van de kamer past. Zelfs een dergelijke hoekvorm kan echter worden gevarieerd, zodat de koper de beste optie voor zijn gebouwen kan kiezen. Het uitzicht verschilt in de vorm van het tafelblad en ziet er als volgt uit:

  Rechte hoekDe meest klassieke en traditionele, maar bijna nooit gebruikt nergens vanwege het ongemak van het ontwerp.

  Traditionele, klassieke hoektafel

  Rechte hoek met afrondingEn dit is een van de meest populaire types. Het verschil zit hem alleen in het feit dat er op het kruispunt van twee rechthoekige tafels een handige afronding is, die een betere positie op de werkplek mogelijk maakt.

  Hoek, aan beide zijden afgerond

  golf Een interessant ontwerp, wanneer een werkgebied van het model enigszins versmald is en andersom is uitgebreid. Deze functie is niet alleen nodig voor een aangenaam uiterlijk, maar ook om de benodigde gereedschappen op een groot deel van de tafel te kunnen plaatsen, maar het is handig om tijdens het zitten aan het vernauwde gedeelte te werken.boog Ongebruikelijke ontwerpbeweging, waardoor het werkgebied kan worden vergroot door afronding van de ene kant van de tafel naar de andere. Vanuit het oogpunt van ontwerp wint een dergelijk model natuurlijk, maar het is misschien niet zo handig.Letter PSlechts één kant van de hoek is gebogen en de kromming is extern. Dit is best handig, als u de ruimte niet te veel wilt vullen, moet u een werkplek organiseren.

  Geschreven met een P-vormig werkblad

  terug naar menu ↑ terug naar menu ↑

  Een materiaal kiezen

  Vanzelfsprekend zal de kwaliteit van het materiaal afhangen van hoe het gekochte model duurzaam en duurzaam is, maar mooi en past in het interieur.

  Voor de vervaardiging van dergelijke meubels bijna nooit gebruikt metaal, kunststof of ander materiaal, voornamelijk hout is geselecteerd. Fabrikanten waarderen de natuurlijke arrays van hoge kwaliteit die een lange tijd kunnen weerstaan.

  Voor het maken van een tafel in een klassiek interieur, wordt alleen hout gebruikt.

  Hardhout is altijd veel duurder omdat exotische en zeldzame soorten zoals ijzerhout, mahonie, Braziliaanse kers, amarant en merabhu als grondstoffen worden gebruikt, evenals vele andere. Deze bomen helpen echte meubelmeesterwerken te maken, maar dergelijke meubels zijn niet geschikt voor gewone stadsappartementen in een meer moderne stijl.

  Natuurlijk massief hout

  Voor kamers in de stad zijn de Provence of hightech-modellen van gemiddelde hardheid beter geschikt. Het is gemaakt van huishoudelijke soorten zoals de eik, beuk, kers en walnoot die we gewend zijn, en het ziet er echt leuk uit, maar niet te duur. Zo'n stichting zou de beste optie zijn.

  Bureau in het interieur van de kamer in de stijl van de Provence

  Zachtere boomsoorten zijn niet erg inferieur aan het gemiddelde in hun kracht, en zijn veel goedkoper dan hun concurrenten. Berken, dennen, elzen, peren en ceders zijn nodig om lichte en delicate modellen te creëren die perfect passen in het romantische interieur van het huis. Strikte en minimalistische kantoormeubelen worden meestal van hen gemaakt.

  Kantoormeubilair in de stijl van minimalisme

  terug naar menu ↑ terug naar menu ↑

  Hoe te kiezen met extra items

  Om niet te worden verward met de keuze, moet je bij het kopen van een bureau rekening houden met verschillende basiskenmerken:

  1De kwaliteit van de tafelbladen, steunen en elementen. Voor alle modellen, vooral voor kinderen en computers, is het belangrijk dat een plank stevig is bevestigd, zodat er geen momenten zijn waarop een kostbaar en waardevol ding of een veelvoud aan boeken plotseling kan vallen als gevolg van het uitvallen van bevestigingsmiddelen. Zorg er ook voor dat er overal op het oppervlak geen krassen, defecten of zichtbare schade zijn.

  Beveilig alle onderdelen voor veilige bediening.

  2Materiaalconstructie. Het hout dat voor de productie wordt geselecteerd, moet natuurlijk zijn om de structurele sterkte op een hoogte te houden. U kunt dit controleren door naar de geur te luisteren - als de chemische stof is vermengd met de geur van hout.

  Natuurlijke array-tabel

  3Beschikbaarheid van alle noodzakelijke elementen.4 Ontwerp van het model. Het is duidelijk dat de tafel die je koopt in het interieur moet passen.

  Het model moet passen in de algemene stijl van de kamer.

  5Gebruiksgemak. Zorg ervoor dat u een tijdje achter het model probeert te zitten, een werkactiviteit simuleert, om ervoor te zorgen dat uw lichaam geen vermoeidheid ervaart.

  Kies een handige tabel

  Neem contact op met de ontwerper om aan te geven welk model het meest geschikt is voor uw specifieke geval. Hij zal ook advies kunnen geven over het plaatsen van binnenshuis, maar we hebben ook enkele nuttige aanbevelingen.

  Een model dat perfect in uw interieur past

  Plan van tevoren het aantal planken en laden.

  keer terug naar het menu ↑

  VIDEO: Hoe een tafel te kiezen, zodat deze handig en budgetvriendelijk is

  Bekijk de video: 182nd Knowledge Seekers Workshop, Thursday, July 27, 2017 (September 2021).

  Pin
  Send
  Share
  Send
  Send