Decoratie

Hoe kun je het meubilair in de kamer op een goede en mooie manier rangschikken? Meer dan 150 foto's plannen voor maximale prestaties en comfort

Pin
Send
Share
Send
Send


Laten we het vandaag hebben over het regelen van meubels in woonkamers - woonkamer, slaapkamer en kinderkamer.

<>

Meubels in een kamer plaatsen kan van invloed zijn op de stemming, de visuele grootte van de kamer en het functioneren van het gezin. Creatief zijn in het organiseren van een ruimte kan een geweldige manier zijn om een ​​woonkamer op een speciale manier in te richten. Hier zijn enkele geweldige tips voor het meubilair van uw woonkamer om uw kamer een geheel nieuw uiterlijk te geven.

Waar te beginnen?

Als het gaat om plaatsing van meubels, kunt u lang in een lege ruimte blijven staan ​​en weet u niet waar u moet beginnen. Er zijn zoveel dingen te overwegen: persoonlijke esthetiek, levensstijl, budget en nog veel meer, maar het beste is om te beginnen met de meubelindeling.

Modellen van meubilair voor de kinderkamer

Met andere woorden, het bepalen van de locatie van banken, stoelen, tafels, kasten voor het opslaan van dingen en al het andere dat hoort bij het plan van de kamer (elk voorwerp dat de vloer raakt). Ik heb een eenvoudige gids voor u samengesteld die werkt voor elke kamer in het huis, te beginnen met de woonkamer. Deze ideeën over plaatsing in de woonkamer zullen het werk van het stroomlijnen van meubels en het decoreren van uw huis gemakkelijk en plezierig maken.

Ruimte-indeling voor meubels

keer terug naar het menu ↑

Indeling van de woonkamer

Meet de woonkamer van muur tot muur, rekening houdend met de lengte en breedte van de kamer.

Teken eerst het schema en noteerde metingen vanuit alle richtingen. Of u het nu in een computerprogramma maakt of handmatig op grafisch papier tekent, een grootschalige plattegrond is uiterst handig voor het plannen van ruimte in welke vorm dan ook. De eenvoudigste manier is om meters op een schaal van 1: 2 om te zetten, waarbij 1 m2 gelijk is aan 2 tetrad-cellen.

Een woonkamer van 13 bij 25 m2 wordt bijvoorbeeld een schema van 26 bij 50 tetrad-cellen. Meet vervolgens alle meubels die u wilt opnemen en maak een afzonderlijke lay-out met een unieke grootte voor elk stuk. Als je met de hand tekent, dan heb ik een idee, namelijk om lay-outs te maken van papieren meubels (op een schaal), door het uit papier te snijden, zodat het gemakkelijk is om verschillende meubelvariaties te verslaan.

keer terug naar het menu ↑

Identificeer het focuspunt

De beslissing van het brandpunt zal echt helpen bij het plannen van de ruimte - tv, open haard, kroonluchter, kunstwerken, enz. Als het eenmaal is vastgesteld, zullen er meubels omheen staan.

Focus op het brandpunt van de ruimte

Als de woonkamer een tv heeft, houd er dan rekening mee dat de kijkafstand voor een standaard-tv ligt tussen 2,5 en 3,5 m en de kijkhoek niet meer dan 30 graden is. Dus de hoofdbank, bank of sectie moet zich tegenover deze muur bevinden. Extra stoelen en ligstoelen kunnen ook aan beide zijden van de muur worden gemonteerd met een tv, die het zitgedeelte rond maakt en een visuele balans toevoegt.

Correcte plaatsing van meubels

Voor woonkamers met een open haard is het belangrijkste doel volgens de meeste mensen een gesprek. Zodoende vergemakkelijkt het halfronde ontwerp van meubels rond de haard, niet meer dan 2,5 m tussen de stoelen, gemakkelijke interactie met familie en vrienden. Voor woonkamers waar er geen open haard is, noch een tv, heeft de centrale focus de grootste betekenis. Plaats een bank (of twee tegenover elkaar) rond de salontafel met stoelen, gerangschikt in een cirkelvorm om eventuele openingen te dichten.

keer terug naar het menu ↑

Plaats de tafel, kledingkast en sofa

Zodra het zitgedeelte is geïnstalleerd (rond het middelpunt), plaatst u het bureau en de kast ernaast. In de woonkamer kan de hoofd salontafel of ottoman worden geplaatst tussen de bank en stoelen. Het is het beste om 50 cm tussen de salontafel en de bank te laten zodat drankjes en de afstandsbediening van de tv binnen handbereik zijn. Een kluisje kan achter de bank worden geplaatst.

Houten klaptafel

Zorg ervoor dat er ten minste 30 cm tussen meubels overblijft op plaatsen waar mensen moeten gaan. Voor kleine ruimtes, overweeg vouwtafels die kunnen worden uitgeklapt bij gebruik en vouwen wanneer niet nodig. Opbergkasten en dressoirs worden tegen de muur geplaatst, waar de ruimte dat toelaat.

Plaatsing van een kast waar ruimte toelaat

Mediaconsoles en tv-rekjes gaan onder de tv en het dressoir wordt meestal langs de langste muur geplaatst. Hoge planken en open kasten waarin souvenirs, boeken, accessoires en familiefoto's zijn opgeslagen, zien er beter uit op de grotere lege muur zodat deze er niet druk uitziet. Barcabines en trolleys zijn elementen die een uitstraling van glamour aan de woonkamer geven.

Elegant trolleyvormig item

keer terug naar het menu ↑

Denk na over vloer- en tafellampen

Vloerlampen nemen een deel van de tafel in beslag, dus de salontafel moet binnen handbereik zijn, zodat gasten een drankje kunnen drinken. Er zijn enkele staande lampontwerpen met een bijgevoegde tafel.

Staande lamp voor recreatiegebied

Tafellampen hebben geen uitleg nodig - zorg er gewoon voor dat ze niet het hele tafelblad bezetten. Kroonluchters moeten gecentreerd zijn boven het hoofdzitgedeelte. Inbouwspots zijn overal op het plafond zinvol, omdat ze niet naar beneden hangen. Spotverlichting kan de aandacht vestigen op kunstwerken, beeldhouwkunst of bibliotheek.

Tafellamp voor woonkamer

keer terug naar het menu ↑

Centreer je kleed

Het laatste element van meubeldesign voor de woonkamer is ook de eenvoudigste: tapijt Het moet in het midden van de hoofdzetel gecentreerd zijn en enkele centimeters onder de bank en stoelen (of zelfs verder) uitstrekken om de hele kamer te fixeren. Als de kamer al is voorzien van vloerbedekking, is het toevoegen van een dikker accent op de bovenkant een geweldige manier om warmte toe te voegen en gasten aan te moedigen om te ontspannen en een tijdje te blijven.

Woonkamer kleed voor warmte en Utah

Door deze eenvoudige stappen te volgen bij het ontwerpen van uw woonkamermeubilair, zorgt u voor aangename omstandigheden voor ontspanning en een overgang naar de rest van uw huis. Hier zijn meer vragen om jezelf af te vragen:

  • Wat wil ik als eerste zien als ik de kamer betreed?
  • wat ik wil zien aan de muren - zal er airconditioning of een radiator zijn?
  • Zullen zones of scheidingswanden in de kamer worden ontworpen?

Comfortzones in één grote kamer

Ontdek in principe wat het belangrijkst voor u is voordat u meubels gaat ontwerpen of kopen en u zult een speciale ruimte creëren die uw persoonlijke smaak weerspiegelt.

Maak je dromen waar

keer terug naar het menu ↑

Indeling van de slaapkamer

Het beheersen van de vaardigheid van ruimtelijke organisatie kan een moeilijke vaardigheid zijn. Voor een slaapkamer is de basis eenvoudig: u begint meestal met een eenpersoonsbed en aangrenzende nachtkastjes. Maar hoe zit het met ongemakkelijke hoeken? Wat als de kamer niet geschikt is voor twee nachtkastjes of een dressoir? Wat als de kamer te lang is en veel dode ruimte achterlaat? Waar moet een kleed in de kamer worden geplaatst?

Interieur van een smalle en lange slaapkamer

Het bereiken van een perfecte indeling voor een slaapkamer kan eenvoudig zijn, alleen in woorden, maar niet in een daad. Met een paar basisregels kun je echter je slaapkamermeubilair optimaliseren om de perfecte kamer te creëren. Dat is waarom ik u een aantal basislay-outs aanbied om u te helpen bij het kiezen van het juiste plan.

Compact en ruim

keer terug naar het menu ↑

compact

Lay-out: als uw slaapkamer nauwelijks een bed herbergt, zijn er enkele levenshacks waarmee u de ruimte kunt beheren. Hoewel het onwenselijk is om het bed tegen de muur te duwen, probeer zo min mogelijk ruimte aan één kant te houden - dit laat meer ruimte over aan het andere uiteinde voor een groter nachtkastje. Hangende plank aan de andere kant werkt prima in probleemhoeken.

Verlichting van een bed voor luchtigheid van de ruimte

Bed: kies een klein tweepersoonsbed met ingebouwde opslagplaats in plaats van een dressoir.

Bed met grote opslag

Extra's: Als je geen grote kledingkast hebt, kies dan hangers voor kleding. Plaats een kleine bank of stoel naast hen voor elk doel, bijvoorbeeld als een plaats voor een tas zodat er niets op de grond zal liggen. Spiegels helpen de ruimte er ook groter uit te zien, dus gebruik een paar spiegels die strategisch kunnen worden geplaatst.

keer terug naar het menu ↑

Volledige grootte

Opmaak: een groot tapijt (20x30 cm of meer) helpt de ruimte te beveiligen. Kies geschikte nachtkastjes en lampen die het grootste deel van de muur vastleggen, en een ladekast met een leunstoel aan de andere muur. Dit is een klassiek, robuust slaapkamerontwerp dat werkt als probleemloos.

Grote slaapkamer met meubilair

Bed: in een normale grote slaapkamer, min of meer vierkant, moet er voldoende ruimte zijn voor een queensize of kingsize bed.

Grote ruimte voor een kingsize bed

Extra's: als u een stoel heeft, komt een lange bank aan de voet van het bed van pas, die niet alleen esthetisch, maar ook comfortabel is.

Grote slaapkamer met het nodige meubilair

keer terug naar het menu ↑

Uitgebreide lay-out

Lay-out: in een lange en smalle kamer, kunt u in de verleiding komen om een ​​bed in een hoek te plaatsen, maar probeer het in plaats daarvan langs een lange muur te concentreren. Omdat de ruimte groot is, zal het waarschijnlijk moeilijk zijn om een ​​mat van geschikte grootte te vinden en zullen deze meestal veel duurder zijn. Plaats in plaats daarvan uw favoriete tapijt bovenop een minder duur extra groot hoofddeken. In plaats van de gebruikelijke nachtkastjes, kies je grotere kasten die de ruimte echt vullen.

Kies een grote ladekast voor opslag

Bed: kies een kingsize bed van 2x2m - hier heb je een plek voor, dus geniet ervan!

Het is beter om een ​​bed te kiezen voor uw lengte

Extra's: Grote slaapkamers zijn vaak uitgerust met een kleedkamer, dus geef het dressoir op ten gunste van comfortabeler meubilair. Een leeshoek, een schrijftafel, een bank en een grote plant kunnen ongemakkelijke hoeken helpen vullen. Beoordeel uw behoeften en plan uw lay-out dienovereenkomstig.

Sta jezelf toe meer een grote slaapkamer te hebben.

keer terug naar het menu ↑

Regeling van de kinderkamer

In tegenstelling tot de algemeen aanvaarde mening dat een kinderdagverblijf in de eerste plaats aardig moet zijn, wil ik argumenteren en verklaren dat deze kamer in de eerste plaats functioneel en veilig moet zijn. Denk na over wat gevaarlijk kan zijn voor uw kind en elimineer deze dingen eerst. De stoplijst bevat zaken als:

  • natuurlijke spiegels (vervang ze door speciaal plastic ontworpen voor kinderen);
  • allerlei sockets (insert blockers die kunnen worden gekocht bij IKEA);
  • handgrepen van kunststof ramen die moeten worden uitgetrokken, vooraf instellen van de veilige modus van ventilatie;
  • weinig licht (plaats nachtlampen en andere lichtbronnen).

Veilige ruimte voor baby

keer terug naar het menu ↑

functionaliteit

De functionaliteit van de kinderkamer is vooral relevant voor de eerste levensjaren van de baby - in dit geval moet u zorgvuldig rekening houden met de nachtvoeding en het traject van de beweging van de moeder door alle obstakels die onderweg kunnen tegenkomen. Een voldoende hoeveelheid licht, een voederplaats met een comfortabele schommelstoel naast het bedje zal het leven niet alleen kalm maken voor de moeder, maar ook voor de baby.

Multifunctionele en comfortabele kinderkamer

Veel deskundigen raden aan om het babybed bij de ramen weg te houden, omdat er meestal een lagere temperatuur is bij de ramen en er is ook een gevaar wanneer de baby de jaloezieën of gordijnen kan rippen. Het plaatsen van een babybedje in de buurt van de binnenmuur van het huis zal een warmer, rustiger en ontoegankelijker plaats zijn van geluid van buitenaf. Zorg er ook voor dat alle lampen of accessoires zich op een veilige afstand bevinden en het kind niet in staat zal zijn om ze naar buiten te trekken of dat ze niet vallen tijdens het slapen.

Vrije ruimte rond de wieg van de baby

Natuurlijk wilt u onder andere dat de kinderkamer er perfect uitziet en een "waw" -factor heeft. De wieg is de belangrijkste focus in de kinderkamer en het is het eerste waar je op moet letten. Ik adviseer, als andere factoren het toelaten, om de wieg ergens te plaatsen waar deze zichtbaar is in de deuropening.

De plaatsing van het bed voor het gemak van mama's

Er zijn verschillende bedopties, afhankelijk van de grootte van de kamer en het type bed dat u wenst. Ten eerste kun je het in het midden van de muur plaatsen met een hoofdeinde tegen de muur. Dit is misschien de meest voorkomende plek waar je andere meubels aan beide kanten kunt plaatsen. In grote kamers kan een kinderbed in het midden van de kamer worden geplaatst.

Plaats het bed zoals je wilt.

De meeste sfeer die speciaal voor kinderen is, valt op de accessoires. Een smaakvol geselecteerd kunstwerk, een paar kussens en een schattig tapijt zullen de kers op de taart zijn in het interieur van elk kind, op voorwaarde dat de structuur wordt gerespecteerd. Voeg een paar papieren lantaarns en een kleine bloem in een pot toe.

Pin
Send
Share
Send
Send