Decoratie

Bijgevoegde veranda aan het huis (+210 Foto's): Tips voor optimaal gebruik van de ruimte

Pin
Send
Share
Send
Send


Bij de buitenafwerking moet de veranda rekening houden met de algemene stijl van de omgeving en nabijgelegen gebouwen. Afhankelijk van het type materiaal dat wordt gebruikt voor het ontwerp van de gevel, gevelbeplating, baksteen, gevelpleister, milieuvriendelijk hardhout: lariks, grenen, essen, beuken of eiken worden gebruikt voor buitendecoratie van de veranda.

Buitenafwerking met natuurlijk hout

Het is uitstekend te combineren met glas, polycarbonaat, gesmeed metaal, natuursteen of kunststeen en tegel. Zeer interessant is de nieuwigheid die op de markt is verschenen, gevel behang genoemd - gerold materiaal op acrylbasis. Aanvankelijk heeft het een witte kleur en kan in elke kleurtint worden geverfd.

Harmonisch interieur van een gezellig huis

terug naar menu ↑ terug naar menu ↑

Soorten roosters

Het decoratieve rooster is gemaakt in de vorm van houten of gesmede horizontaal, verticaal lopende of gekruiste stroken. De afstand tussen hen kan variëren - de veranda kan bijna volledig open of versierd zijn met vaak lopende lamellen.

Panelen van dennen of essen vaak behandeld met gekleurde vlek om ze een schaduw van edel hout te geven. Om ze te beschermen tegen vocht zijn ze overschilderd met vernis.

De veranda versieren met bars

Sierplanten die het veranda-rooster beklimmen, zullen een redding zijn van de hitte in de zomerse hitte. Ze ontlasten de lucht tegen overmatige droogheid en beschermen tegen stof en wind. Terug naar het menu ↑ Terug naar het menu

Buitenverlichting

Gebruik voor buitenverlichting en verlichting van ongeglazuurde veranda's waterdichte LED- of flexibele neonbanden. Ze kunnen worden geïnstalleerd rond de omtrek van het gebouw of gelijkmatig worden verdeeld over de rails, steunen of zijkanten van de deuropening. Deze lampen zullen een minimum aan elektriciteit verbruiken en gaan veel langer mee dan normaal. U kunt en buiten muur of gevel schansen gebruiken.

Gebruik ijs-achtergrondverlichting

Spotverlichtingstrappen zien er niet alleen ongewoon uit, maar laten je ook perfect toe om de woning te verlichten. Een interessante optie - het ontwerp van de veranda van het straat multicolor lint. Hiervoor adviseren wij u om een ​​controller - besturingsapparaat aan te schaffen.

terug naar menu ↑ terug naar menu ↑

Afwerking ongeglazuurde veranda

Er zijn speciale vereisten voor materialen voor het afwerken van open of onverwarmde veranda's. Deze kamer wordt tenslotte het meest intensief gebruikt.

Een materiaal kiezen om onder de algehele stijl af te werken

terug naar menu ↑ terug naar menu ↑

Vloerbedekking

Naast hoge vocht- en vorstbestendigheid, moeten de vloeren op de open veranda een verhoogde slijtvastheid hebben. Als vloerbedekking is het beter om niet te kiezen voor hout, dat jaarlijks moet worden gevernist of geverfd, maar eerder voor een laminaat van een hogere klasse (ten minste 31-33) of een terrasplank, soms een dek genoemd. Het heeft de hoogste weerstand tegen schuren, is niet bang voor schimmel en plotselinge temperatuurschommelingen, terwijl het er erg toonbaar uitziet.

voor de vloer is het beter om laminaat te gebruiken

U kunt de vloer- en vloertegels in een vierkante, rechthoekige of figuurvormige vorm inkorten. Door stijlopties te combineren, kunt u er verbazingwekkende patronen mee maken. Het is beter om een ​​tegel te nemen voor een veranda met een ruw oppervlak of een uitgesproken reliëf - wanneer u in de winter van de straat terugkeert, wordt vaak sneeuw op uw voeten gelegd en glijdt u te zacht materiaal weg.

Tegel, als optie voor de veranda

Linoleum in een onverwarmde ruimte moet niet worden gelegd. Aangezien dit materiaal niet in staat is om te ademen, als gevolg van schommelingen in temperatuur en vochtigheid, zullen de vloeren eronder en het paalsubstraat van het linoleum zelf gaan rotten en snel onbruikbaar worden.

Plus, wanneer bevroren, wordt het te glad. Als het huis wordt geïnstalleerd in ruimtes met een hoge luchtvochtigheid, wordt het niet aanbevolen om linoleum te gebruiken, zelfs in verwarmde ruimtes - vloerbalken onder dergelijk materiaal zullen zeer snel rotten.

Mooie binnenveranda met lichte tegels op de vloer

Als de veranda aan de zonzijde ligt, is het beter om een ​​lichte vloerbedekking te gebruiken - deze zal minder op temperatuur komen in de zon. Terug naar het menu terug naar het menu

Wanddecoratie en meubilair

Een open veranda is het meest gevoelig voor weersomstandigheden, niet alleen de vloeren, maar ook de materialen die voor decoratie worden gebruikt, en meubels moeten vochtbestendig zijn, niet bang voor temperatuurveranderingen, blootstelling aan ultraviolette straling en zoveel mogelijk vervagen in de zon.

1De glazen veranda kan worden ingericht met plastic meubels of smeedproducten die eindeloos kunnen meegaan; metaal wordt vaker gecombineerd met hout, glas, kunstmatige of natuursteen; elegante, gesmede patronen zien er licht en elegant uit en belemmeren de doorgang van zonlicht niet;

Metalen meubels voor ongeglazuurde veranda

2 ongepolijste houten meubels zijn meer geschikt voor een gesloten veranda of voor gebruik alleen in de zomer; zachte en lichte kussens op banken, fauteuils, winkels en stoelen, kleurrijke tafelkleden, verse bloemen, geborduurde servetten worden er perfect mee gecombineerd; interieurs - van oudheid tot Japanse stijl of Provençaalse stijl; oorspronkelijk witte natuurlijke rotan is geschilderd in honing, cognac, olijf, koffie tinten;

We gebruiken rotan van verschillende kleuren

4 in de zomer tussen de steunen, kunt u een hangmat ophangen - deze neemt niet veel ruimte in; Je kunt het in de vorm van een stoel of een schommel maken en het aan het plafond bevestigen;

Hangmat op de veranda

5 In het geval van een veranda hebben synthetische producten gemaakt van kunstmatige rotan of gevlochten meer de voorkeur - deze branden minder in de zon, verdraaien niet en hebben een lange levensduur; voor de winter hoeven ze niet langer te worden schoongemaakt.

[/ wpsm_list]

Voor banken en stoelen is het beter om verwijderbare kussens te gebruiken - het zal veel gemakkelijker zijn om ze van stof te reinigen.

Gebruik verwijderbare kussens

terug naar menu ↑ terug naar menu ↑

Geglazuurde veranda interieur

Ontwerpopties voor zo'n ruimte zijn oneindig. Een fantasierijke Engelse stijl, een imperium of een klassieker op een veranda in de open lucht zal vanzelfsprekend tot niets leiden. Om het interieur van een dergelijke ruimte te versieren, is het redelijker om hout, natuurlijke of kunstmatige steen, baksteen, glas en metaal te gebruiken:

Massieve rustieke balken aan het plafond zien er harmonieus uit tegen de achtergrond van moderne vensterglasvensters; een van de muren van de kamer kan worden bijgesneden onder het metselwerk, waardoor het normale landelijke leven in de moderne setting wordt gebracht;

Houten balken in het interieur

Intensieve zwarte vensterruiten worden vaak gebruikt om een ​​minimalistische stijl te creëren; een paar felle kleurvlekken op de achtergrond van meubelstoffering en gordijnen van zachte pastelkleuren geven de kamer alleen maar een speciale charme, de etnische Japanse, Scandinavische, mediterrane stijlen of de landelijke Provence en het platteland zullen op de veranda zitten; ze zullen helpen om een ​​gezellige en ontspannen sfeer te creëren;

Lichte landelijke stijl in het interieur

Het is ook noodzakelijk om natuurlijke verlichting te overwegen - als de veranda zich aan de zuidoostelijke zonnige kant bevindt, zal de mediterrane stijl met een overvloed aan blauwe en witte bloemen, lichte meubels en Romeinse gordijnen succesvol zijn; het gebruik van blauwgroene kleuren in de decoratie en kleuren van het meubilair geeft een gevoel van koelte; in combinatie met warm hout en steen geeft het een verbluffend effect, 5 lichte tinten van de Provence of Scandinavische stijl zijn meer geschikt voor de decoratie van de kamer, waarvan de ramen de schaduwzijde van de oost- of noordkant tegemoet zien.

Het is belangrijk om het niet te overdrijven met meubels

Houd er rekening mee dat je meubels niet te veel moet maken voor een veranda - het moet licht en ruim blijven. Terug naar menu ↑ terug naar menu

Ruimtelijke zonering

Het is niet rendabel om een ​​grote kamer alleen als een inkomhal te gebruiken - het is beter om deze in meerdere zones te verdelen. Combineer het bijvoorbeeld met een woonkamer en rust het uit met een eethoek, een plek om te ontspannen, een tuin, een kantoor, een workshop of een speelkamer voor kinderen.

Rust met comfort en uitzicht op de straat

keer terug naar het menu ↑

Top 9 manieren om het eetgedeelte af te bakenen

1 met meubelarrangement: het is niet nodig daarvoor omvangrijke kleerkasten te gebruiken - het volstaat bijvoorbeeld om de bank terug te keren naar de eettafel; 2 met het gebruik van lichtgewicht draagbare of stationaire scheidingswanden waarvan de decoratie in overeenstemming is met de algemene architectonische oplossing van de veranda; ze kunnen hoog of laag zijn in de stijl van de bar; ze kunnen worden gemaakt van gipsplaat, metaal, baksteen, plastic, glas, enz. 3 plafonds met meerdere niveaus, 4 pods die op elk moment kan worden ingeklapt en verborgen; 8 geweven, katoenen gordijnen, gordijnen gemaakt van jute-touw, enz. 9 markeren: de tijden dat de muren in hetzelfde kleurbereik uitstaken zijn in de vergetelheid geraakt, vandaag de dag gebruiken ontwerpers vaak Gebruik een combinatie van tinten en texturen om zones te onderscheiden; vergeet alleen niet dat de kleuren van beide zones compatibel moeten zijn.

Lichte accenten op de gebruikelijke veranda

keer terug naar het menu ↑

Veranda Hall

Het meubilair in de veranda gang zou genoeg moeten zijn, zodat niet alleen het huishouden, maar ook de gasten bovenkleding, hoeden en schoenen kunnen plaatsen. Maar overladen van de kamer mag niet - alleen een kast of hanger, staan ​​voor paraplu's en planken voor schoenen. Voor het gemak is er een bank geïnstalleerd bij de ingang. Hier, bij de toegangsdeur, moet er een spiegel en een plank voor sleutels zijn.

Veranda Hall

De kamer van een groot gebied kan worden aangevuld met een mezzanine voor seizoensgebonden items. Zodat de veranda er niet rommelig uitziet, pak dan de kasten op die bij de muren passen - zodat ze minder opvallen. Het maakt niet uit hoe glossy tijdschriften ons verzekeren, de veranda, waarop genoeg stof en vuil van de straat is, de plaats is niet al te schoon.

Heb niet altijd een kast in de gang nodig

Daarom moeten alle soorten coatings, met name naast de voordeur, gemakkelijk te wassen zijn en bestand zijn tegen slijtage. Zo'n kamer kan worden aangevuld met interieurschilderijen, elegante lichte gordijnen, niet te zware vloerbedekking of vloerbedekking, die gemakkelijk kan worden schoongemaakt, enz.

Alle soorten coatings moeten gemakkelijk te onderhouden zijn.

Op de ruime veranda kan worden uitgerust met een bakje voor een stofzuiger, strijkplank. Om dit te doen, past u een kleine kast of lade in de vorm van een kist. Terug naar het menu

Veranda eetkamer en woonkamer veranda

Merk op dat de veranda slechts gedeeltelijk, voornamelijk in de zomer, als eet- en woonkamer kan dienen. Daarom is een teveel aan meubels en decor in dit gebied van alles.

Ontspanning en het comfort van minimalisme

Een standaardset meubels uit een paar zachte banken of banken, stoelen, een tafel en een minimum aan decoratie en inrichting is voldoende. De ruime kamer zorgt voor een gevoel van overvloed aan licht en frisse lucht.

Standaard vrijetijdsmeubelset

Het is mogelijk om een ​​dergelijk interieur aan te vullen met klimplanten en fel textiel. Planten kunnen in hangpotten worden geplaatst of in kuipjes worden geplant. Een kleine draagbare fontein op een hete zomerdag zal de kamer verzadigen met vocht.

Veel planten zijn hier niet eens

Huiseigenaren installeren vaak een open haard op een verwarmde veranda - hier kunnen u en uw huishouden op een winterdag opwarmen en door de grote ramen naar het omringende landschap bewonderen.

Installeren van een open haard in de verwarmde ruimte

keer terug naar het menu ↑

Kinderveranda

Kinderhoek in de kamer met open ramen en perfecte verlichting zijn van harte welkom. Voor kleine huishoudens kunt u uw eigen gebied regelen met veel zachte kussens, schommels, kinderhuizen en kleurrijke figuren met stripfiguren.

Kinderhoek op de veranda

Onnodig te dwingen meubilair licht terras moet niet genoeg zijn kleine kast meubels en een doos voor speelgoed. Een kleine kunstenaar kan een ezel worden geplaatst en de muur van zijn werk versieren, en de muziekliefhebber - de juiste tool.

keer terug naar het menu ↑

Veranda-kamer

Zelfs op een kleine veranda kunt u een hoek voorzien van een gezellige stoel, een staande lamp en een rek met boeken. Een bureau met een laptop of computer is hier geschikt.

Veranda-kamer

keer terug naar het menu ↑

Veranda gym

Als het deel van de ruimte dat toelaat, kun je eindelijk je lang gekoesterde droom vervullen en een plek voor sport op de veranda scheiden. U hebt alleen een simulator nodig, een spiegel om de juistheid van de oefeningen te controleren, een draagbare tv of een klein stereosysteem. Het is beter om zelfs tijdens de bouwfase geluidsisolatie te bieden voor de vloer van de veranda op de locatie van de sporthoek.

Wijs een plaats voor sport toe

keer terug naar het menu ↑

VIDEO: ongewoon mooie opties voor veranda's

Pin
Send
Share
Send
Send