Decoratie

Hoe hang je een tv aan de muur? Meer dan 150 ontwerpen voor het interieur van foto's

Pin
Send
Share
Send
Send


Wanneer het tijd is om de tv aan de muur te installeren, hebt u deze foto's en tips nodig.

<>

Console-installaties geven ruimte vrij en maken kamers luchtiger en licht.

TV is niet langer de belangrijkste technologie voor thuis, maar het is nog steeds populair en daarom zullen we proberen zijn plaats in het decor expressief te maken. De opkomst van platte schermen leidde tot de toename van console-installaties, die ruimte vrijmaakten en de kamers luchtiger en lichter maakten.

Muur gemonteerde tv in de slaapkamer - voor het bekijken van films voor het slapengaan

Materialen voor muren onder tv

Interessante materialen genereren een nieuwe kijk op het ontwerp. Soms kunnen materialen er compleet anders uitzien, afhankelijk van hoe ze worden gebruikt. Ontwerpers praten over de relevantie van houten latten, omdat het een populair ontwerpelement is dat geschikt is voor verschillende stijlen.

Houten panelen zijn een populair ontwerpelement, geschikt voor verschillende stijlen.

Marmer, beton, leer en zeldzame steen, of hun imitatie, worden gebruikt voor interessante tv-wandconstructies. Kies een contraststrip onder de tv, in het midden van een witte muur, zodat het resultaat er win-win uitziet. De muur zou een ongewone structuur moeten hebben, dus probeer er op een nieuwe manier naar te kijken.

Ruimte voor tbc moet een ongewone structuur hebben.

keer terug naar het menu ↑

Verschillende manieren om aan de muur gemonteerde tv te integreren met planken

Installeren in een kamer is geen gemakkelijke beslissing, omdat het hele ontwerp van meubilair afhangt van de locatie. Aan de muur gemonteerde tv's zien er goed uit met open planken die contrasten minder duidelijk maken.

Gaat goed met open schappen.

keer terug naar het menu ↑

Ruimtebesparend

U kunt ruimte besparen in een kleine ruimte met open planken. Installeer op een geschikte hoogte op een muur en selecteer planken met dezelfde kleur als de muur. Zo ziet de ruimte er ruim uit.

De keuze van planken in de toon van de muur maakt een kleine kamer ruimer

keer terug naar het menu ↑

asymmetrie

De asymmetrische opstelling van de planken ziet er fris uit en impliceert altijd een gedurfde benadering van de auteur, dus niet alleen met meubels, maar ook met zijn kleur, omdat asymmetrie wordt bereikt door een visueel kleurenspel.

Regeling van planken asymmetrisch ziet er gedurfd en nieuw uit

Gebruik meerdere planken samen om de hele muur te bedekken en korter aan de zijkanten. Onderkasten bieden gesloten opslagruimte voor dragers en extra kabels.

Het scherm buiten het midden plaatsen kan handiger zijn dan een tv in het centrale gedeelte van de structuur en moet op de locatie van de stoelen zijn gericht.

keer terug naar het menu ↑

Geweven muur

Creëer een unieke zone, markeer de muur in het getextureerde oppervlak van de kamer. Het kan in de vorm van een metselwerk zijn. Als je niet wilt dat ze te veel opvalt, maak haar dan dezelfde kleur als de andere muren. Voeg daarnaast wat accentverlichting toe om het ontwerp interessanter te maken en markeer de textuur van de muur.

Een getextureerde muur creëert een unieke stijl.

keer terug naar het menu ↑

Brede planken

Ik hou van het idee van een extra brede plank die qua afmetingen in de buurt is met een display om aan te vullen. Dit is een interessant alternatief voor traditionele consoles en de opbergvakken zijn ideaal voor verschillende dingen.

Op de brede planken is het eenvoudig om de nodige spullen op te bergen.

keer terug naar het menu ↑

Meubels om te bestellen

Dit is uw beste weddenschap, omdat u de zone kunt personaliseren op basis van uw exacte behoeften en voorkeuren. In een dergelijke woonkamer zal een zeer interessante muureenheid met een aangewezen gebied voor een aan de muur bevestigde TV en een mooie ruimte onder de vertoning zijn.

Meubels op bestelling gemaakt, je kunt jezelf niet beperken tot fantasie

keer terug naar het menu ↑

framing

Frame met een combinatie van meubels en kunst aan de muur. Hang foto's van verschillende formaten en op verschillende hoogtes en probeer niet symmetrisch te zijn. Dit is een geweldige oplossing voor een moderne woonkamer.

Kadreer je tv met planken en afbeeldingen.

keer terug naar het menu ↑

Minimalistisch decor

Als u de voorkeur geeft aan een minimalistische inrichting, kiest u hangende meubels zonder poten, die onder de tv "zweven", waardoor het visuele effect van het weergavegebied op organische wijze wordt aangevuld. Maak een verticale open kast aan de zijkant en maak deze af met brede horizontale meubels. Tussen twee loodrechte figuren in past de tv perfect in de compositie.

Kies meubels zonder poten om de ruimte gemakkelijk te maken

keer terug naar het menu ↑

consistentie

Consistentie is belangrijk in elk interieurontwerp. Als je houten meubels hebt, is een interessant concept het gebruik van houten scheidingswanden met ingebouwde planken om het decor in de kamer te verenigen. Het is ook een goed idee voor de achtergrond.

Het originele ontwerp van de muur van hout onder de TV

keer terug naar het menu ↑

Kleuraccent

Om een ​​helder kleuraccent in de kamer te gebruiken, is één paneel voldoende. Plaats het achter, en dit geeft extra contrast met de planken eronder. Een acceptabele manier om een ​​eenvoudig ontwerp te maken.

Helder paneel om een ​​kleuraccent in de kamer te creëren

keer terug naar het menu ↑

Achterpaneel

Het achterpaneel kan er compleet anders uitzien en het interieur gemakkelijk aanvullen, zodat het een handige manier is om de draden te verbergen. Controleer het met uw bank of ander meubilair. Overweeg een neutrale kleur, bijvoorbeeld wit, voor aangrenzende accessoires. Het wandpaneel kan ook het effect van "onderdompeling" van de tv creëren door deze in een nis te plaatsen.

Het achterpaneel heeft praktische functies en vormt een aanvulling op het interieur.

keer terug naar het menu ↑

Geometrisch ontwerp

Geometrische figuren als een oplossing voor het wandpaneel zien eruit als een interne architecturale kunst, maar het is niet zo moeilijk om het te maken. Het ronde witte paneel past in contrast met de zwarte rechthoek van het plasma. Een elegante wandkast in bijpassende kleuren maakt het plaatje compleet. Gebruik de figuren naar wens: in plaats van een cirkel, kunt u een cel kiezen in de vorm van een honingraat, een driehoek of een parallellepipedum. De lijnen in de kamer hoeven niet altijd vierkant te zijn.

Kies de stukken naar wens

keer terug naar het menu ↑

Ontwerpideeën

De muur onder de tv kan ook worden gebruikt voor het opslaan van alledaagse dingen, in welk geval een kleine entertainment-unit een geweldige oplossing zal zijn.

Functionele kasten met nis voor tv

keer terug naar het menu ↑

Ingebouwde opslag

Ingebouwde opslag is een populair element in moderne woningen. U kunt eenvoudig een tv toevoegen aan de opslagmuur, wat belangrijk is voor kleine ruimtes. Met deze optie worden twee problemen tegelijk opgelost: u maakt een handige plaats voor de meest waardevolle dingen en u kunt uw tv plaatsen met planken van de juiste grootte.

U kunt ruimte besparen door een tv in de kast te plaatsen

De ideale oplossing zou een optie kunnen zijn voor planken die verborgen zijn achter deuren met dezelfde kleur als de muur. Tegelijkertijd kan het schermgebied open blijven vanwege de juiste vorm van de deuren en alleen de opslag zelf sluiten. Deze oplossing ziet eruit als een decoratief paneel, maar met zijn voordelen voor opslag.

Rek onder de tv, op maat gemaakt

keer terug naar het menu ↑

Functionele stellingen

Functionele opslagmuur kan eruitzien als open planken of kastkasten. Het kan ook mogelijk zijn om de tv te verbergen wanneer deze niet in gebruik is, achter de deur. Dergelijke blokken onderscheiden zich door het feit dat ze verschillende vormen kunnen hebben. Het handigst is het hoekmodel met een aparte nis voor tv van de gewenste grootte. Dergelijke blokken zijn goed omdat ze genoeg vakken kunnen bevatten voor luidsprekers, dvd's, gameconsoles en andere dingen.

Deze niches zijn handig omdat ze genoeg compartimenten hebben voor luidsprekers, dvd's en gameconsoles.

 

keer terug naar het menu ↑

Nis voor tv aan de muur

De nis zal de beste ontwerpoplossing zijn en is geschikt voor moderne woonkamers die geen extra opslag vereisen. Dit is een geweldige manier om het concept van gladde wanden en vloeren te behouden waar uw ogen niet tegenaan stoten.

TV in de nis ziet er perfect uit in moderne interieurs

keer terug naar het menu ↑

Muurbevestiging

Recht in de muur plaatsen is een geweldig idee om het interieur zonder kabel te laten zijn. Het effect wordt bereikt met behulp van wandpanelen. Er zijn drie soorten muursteunen beschikbaar:

Wandpaneel verbergt draden

  • vlakke montage geeft u het laagste profiel met de minste flexibiliteit;
  • een hellende houder stelt u in staat de hellingshoek in de richting van omhoog of omlaag te wijzigen;
  • De scharnierbevestiging biedt maximale flexibiliteit bij zowel horizontale als verticale bewegingen.

De steunen bevatten twee delen: het eerste deel is aan de achterkant bevestigd, met schroeven die worden geleverd met een montagebeugel. Het tweede deel is aan de muur bevestigd. Met behulp van een muurbevestiging heeft de tv niet langer een nogal omslachtige mediaconsole nodig, waardoor er meer ruimte vrij komt, waardoor deze ruim wordt.

Mounts helpen bij het aanpassen van de schermkanteling

keer terug naar het menu ↑

Hoe een moderne tv-console te kiezen

Een populaire oplossing voor de muur is om een ​​console te kiezen, die zowel een plank als een deel van de muur is voor de tv waarop deze is bevestigd. Het voordeel van deze oplossing is dat de console zowel in de buurt van de muur als in het midden van de ruimte kan worden geïnstalleerd, waardoor de ruimte wordt begrensd en een scheidingseffect wordt gecreëerd.

De plank-console moet overeenkomen met uw smaak en stijl.

Of het nu een woonkamer, een slaapkamer of een andere woonruimte is, een moderne tv-console moet passen bij uw stijl en balans.

keer terug naar het menu ↑

afmeting

De grootte van de console is rechtstreeks gerelateerd aan de grootte van de tv. Terwijl het oppervlak groot genoeg moet zijn om in de basis te passen, kan een uitgebalanceerd beeld worden verkregen door een modern entertainmentcentrum te kiezen dat breder is dan het scherm. De tv-standaard moet ook het gewicht ondersteunen. U moet de ruimte nauwkeurig meten om er zeker van te zijn dat het rek goed past.

De grootte van de console is rechtstreeks gerelateerd aan de grootte van de tv.

keer terug naar het menu ↑

hoogte

Elke hoogte die u kiest voor een tv hangt samen met uw individuele stijl en voorkeuren.

Maar hier is mijn hint, waarmee u rekening moet houden bij het kiezen van een console: het moet zo zijn dat de onderste helft van uw scherm zich op ooghoogte bevindt wanneer u zit. Door deze plaatsing wordt het scherm niet te hoog of te laag.

De tv moet zo worden geplaatst dat het onderste gedeelte op ooghoogte in een zittende positie staat

keer terug naar het menu ↑

kenmerken

Denk na voordat je koopt wat voor kasten, planken en ladekasten je nodig hebt om alle items voor de mediaruimte te regelen, want naast de gebruikelijke consoles zijn er ook multimediamodellen die zorgen voor de installatie van extra ruimte voor het opslaan van multimedia. Er zijn moderne mediacentra die grote laden en compartimenten bevatten voor het opslaan van accessoires, evenals blokontwerpen met unieke stijlopties die extra ruimte bieden voor het opslaan van boeken, foto's en accessoires.

Denk van tevoren aan hoeveel accessoires u moet opslaan.

keer terug naar het menu ↑

Houtontwerpideeën

In moderne huizen is hout bijzonder welkom, omdat het de koude en steriele esthetiek verzacht. De boom ziet er in bijna elke versie mooi uit. Dit kan een paneel zijn met een tv of een hoekkast. Het opslaggebied in de buurt van de tv kan ook worden ontworpen voor dvd's, videogames en apparatuur. Een goede combinatie is de combinatie van massief hout met een chromen frame en LED-verlichting boven en onder.

De boom ziet er praktisch en mooi uit in elk interieur.

keer terug naar het menu ↑

Scheidingsmuren

Afscheiders zijn niet alleen een zonetruc. Ze versieren kleine kamers en kunnen ook een tv plaatsen, zodat ze aan beide zijden van de muur van elkaar gescheiden kamers kunnen maken.

Het houten paneel voor de tv verdeelt de kamer in verschillende zones

keer terug naar het menu ↑

Voor een creatieve tv-muur

Creatieve muren trekken het oog en creëren de hoofdfocus in de kamer. Maar aangezien TV al als een accent voor de muur fungeert, kunt u het voor een indrukwekkender effect gebruiken: wandontwerpen zijn niet beperkt tot contrasterende kleuren. Het kan een houtpatroon zijn, een marmereffect of zelfs een gipsplaat.

Paneel met behang - een helder accent in het interieur

Evenwicht ruimte:

  • U hoeft de opslag niet te installeren. Smalle rekken volstaan ​​om de kleine dingen op te bergen. Bovendien geven ze de muur een dynamische uitstraling;
  • verlichte schappen werken mogelijk niet op een kleine tv-muur, maar ze zien er geweldig uit in een ruim ontwerp;
  • Sommige ontwerpers plaatsen een afbeelding op het scherm om deze te verbergen wanneer deze niet nodig is of niet wordt gebruikt.

Creatieve ontvangst - de muur waarop de monitor zich bevindt, is bekleed met baksteen

Een wandontwerp voor een tv kan dus verschillende functies en doelen hebben. Je kunt niet kiezen voor een speciaal ontwerp, je chique plasma als enige decoratie plaatsen of de plaats voor tv de meest functionele in huis maken.

Pin
Send
Share
Send
Send