Decoratie

Gevelmaterialen voor buitendecoratie van het huis. TOP-6 soorten bekleding met een ongelooflijk resultaat + 225 FOTO'S

Pin
Send
Share
Send
Send


Succesvolle decoratie van elk huis buiten geeft het stevigheid. De buitenlaag moet, naast het creëren van het buitenontwerp van het gebouw, de wanden van het huis beschermen tegen regen, wind, sneeuw en ultraviolette straling en helpen de warmte binnenin het gebouw te bewaren zonder de kou te laten inboeten.

De gevel is het gezicht van uw huis.

Om deze functies uit te voeren, moet fineermateriaal aan de volgende vereisten voldoen:

 • bestand zijn tegen extreme temperaturen en vochtigheid;
 • hebben een lage thermische geleidbaarheid;
 • wees milieuvriendelijk;
 • een lage ontstekingsgraad hebben;
 • een niet-kritisch gewicht hebben, waardoor de fundering wordt belast en het toelaatbare niet wordt overschreden;
 • behoud van kleur bij blootstelling aan UV-stralen.

Grote keuze aan bekledingsmaterialen

Deze eigenschappen moeten worden beschouwd naast de aantrekkelijkheid van het materiaal.

terug naar menu ↑ terug naar menu ↑

TOP-6 soorten gevelbekledingsmaterialen

Een grote verscheidenheid aan materialen met verschillende afmetingen, oorsprong, uitwendige textuur en kleurschakeringen maken het mogelijk om uzelf niet te beperken tot het afwerken van de gevel in welke stijl dan ook. Deze omvatten:

1 decoratieve gipspleister, 2-gevelsteen, 3 kunstmatige en natuursteen, 4 keramische granieten, 5 gevelbeplating, 6 panelen van verschillende materialen.

Kunstmatige en natuurlijke steen

Wat zijn ze?

terug naar menu ↑ terug naar menu ↑

Gevel van de gevel

De gepleisterde gevel is het meest gebruikelijk, omdat deze methode van externe decoratie van de muren en hun bescherming tegen klimaatvernietiging de eenvoudigste is. Voor moderne soorten gips voor gevels, omvatten: mineraal, siliconen, silicaat en acryl gips.

Het meest populaire en eenvoudige afwerkingsmateriaal is gips.

keer terug naar het menu ↑

mineraal

Gemaakt op cement met additieven van polymeren, kruimel, verbetering van de elasticiteit, de hechting.

Het nadeel van minerale pleister is de kleurbeperking, die kan worden opgelost door het oppervlak te bedekken met silicaatverf. Het penetreert goed in de oppervlaktestructuur van het pleisterwerk, geeft het de gewenste schaduw en versterkt het.

Minerale pleister voor gevelafwerking

keer terug naar het menu ↑

Silicaat en siliconen

Zie ook de minerale vorm van gips, silicaat - is gemaakt op basis van waterig kaliumglas met de toevoeging van weekmakers, siliconen - op basis van siliconenhars.

Siliconenpleister voor afwerkingswerkzaamheden

keer terug naar het menu ↑

acryl

Als een bindmiddelcomponent bevat een fijn gedispergeerd mengsel van acrylhars of andere synthetische polymeren. Pleister heeft een goede damppermeabiliteit en draagt ​​daardoor bij aan het verlies van stoomcondensatie in het gebouw.

Geef het oppervlak van de gevelreliëf

Met behulp van verschillende toevoegingen aan de pleister kunt u het oppervlak van de gevelwanden een andere textuur geven, zoals de textuur van verschillende natuurlijke materialen. Als u bijvoorbeeld minerale pleister gebruikt, met kwarts- of kalksteencomponenten met een korrelgrootte van ongeveer 1 mm, kunt u een oppervlak krijgen met een zandsteentextuur

Het textuureffect draagt ​​bij aan de lange levensduur van de gepleisterde muren. Een glad oppervlak is gevoeliger voor scheuren. Het gedurfde oppervlak, hoe sterker het is. Hoe lichter de schaduw, hoe stabieler het is. Verzadigde tinten verliezen snel hun helderheid.

Interessante texturen die er niet minder indrukwekkend uitzien.

keer terug naar het menu ↑

Facing brick

Een klassiek type gevelversiering is baksteen. Volgens de technologie worden de volgende soorten onderscheiden:

1 Keramische bakstenen, vervaardigd in de vorm van staven gemaakt van klei met toevoeging van kleurpigmenten. Het kan een glad of reliëf voorvlak hebben, geschilderd in verschillende kleuren. Ook producten zijn hol of massief. Producten geven geen vocht af, zijn bestand tegen kleurverlies in de tijd en mechanische schade.

Klassieke baksteenafwerking

2 klinkers van speciale klei. Producten na drogen worden onderworpen aan bakken bij hoge temperatuur. Hierdoor is de dichtheid van klinker hoog. Het is bestand tegen vocht, vorst, heeft een benijdenswaardige sterkte. Het oppervlak van producten in de vorm van een rechthoek, trapezium, met afgeronde hoeken, enz., Kan glad, geschuurd of gebosseleerd zijn.

Klinkersteen

3Gedruksteen, geproduceerd door het persen van gebroken massa van schelpenrots met een cementbindmiddelcomponent, kleurstoffen, zonder het gebruik van roosteren. Met deze technologie wordt een maximale externe gelijkenis met natuursteen bereikt, maar anders dan dat, houdt een dergelijke steen niet voldoende warmte vast.

Goede warmteopslag en verliest geen uiterlijk

Door de gevel met een baksteen te bekijken, krijgt het gebouw een respectabele solide uitstraling. Wanden verwerven extra sterkte, waardoor de levensduur van de ondersteunende structuren wordt verlengd.

Verschillende kleuren maken het mogelijk om het toe te passen in het ontwerp van verschillende stijlen van gevels.

Klinkersteen is handig om in verschillende stijlen af ​​te werken

De decoratie van de gevelgerichte baksteen kan op verschillende manieren gebeuren: in de horizontale, verticale opstelling van de elementen, door hun oriëntatie af te wisselen.

U kunt ook verschillende varianten van kleuren gebruiken, meestal gebruikt u een combinatie van twee kleuren: de ene is de hoofdkleur en de tweede wordt gebruikt om de gevelelementen af ​​te werken: de randen van de vensteropeningen of raamstijlen.

De combinatie van twee kleuren voor de hoofdselectie

Afwerksteen kan worden gecombineerd met een andere bekleding, bijvoorbeeld met decoratieve kunststeen.

terug naar menu ↑ terug naar menu ↑

Kunstmatige en natuurlijke steen

Voor de decoratie van de gevel gebruikte natuurlijke en kunstmatige steen. Elk van hen heeft voordelen. Natuurstenen zien er prestigieus uit en geven het gebouw een speciale energie.

De steen heeft veel voordelen ten opzichte van andere soorten afwerkingen.

De meest waardevolle, duurzame zijn marmer met graniet. Daarnaast worden vaak dolomiet, kalksteen, zandsteen, schelpenrots, travertijn en andere gebruikt. Hun gebruik voor volledige gevelbekleding is beperkt vanwege de prijs. Deze producten worden gebruikt voor het verfraaien van raamopeningen, entreegroepen en andere elementen van gebouwen.

Voor een continue gevelbekleding gebruiken ze voornamelijk kunststeen, die met succes natuurlijke materialen imiteert en veel goedkoper is.

Perfect imiteert echte steen

terug naar menu ↑ terug naar menu ↑

Porseleinen tegel voor de gevel

Porseleinen tegels zijn een van de beste voor afwerking. Het assortiment porseleinen tegels is enorm. In de verkoop van vele variëteiten van dit materiaal voor kleur en textuurattribuut.

Het regenboogoppervlak van het product ziet er indrukwekkend uit. Er zijn ook materialen met imitatie van hout en natuursteen. Zoals alle materialen van gebakken klei, onderscheidt de porseleinen tegel zich door zijn sterkte, vochtbestendigheid, weerstand tegen extreme temperaturen, vuur. Het verandert niet van kleur met de tijd.

Heldere kleuren van steengoedtegels

Lage hygroscopiciteit van het materiaal is de reden voor het installeren van de tegel op het geventileerde frame. Het oppervlak van porseleinen tegels kan zijn:

 • matt;
 • glanzend (met een lichte glans);
 • geglazuurde;
 • gepolijst;
 • gedeeltelijk gepolijst (met matte en glanzende delen);
 • gestructureerd (met een patroon, reliëf, imitatie van de textuur van natuurlijke materialen).

Mat porselein steengoed oppervlak

De tegel wordt hoofdzakelijk geproduceerd in twee maten 30x30 cm en 80x120 cm.

Voor gevelwanden is het beter om grote keramische tegels te gebruiken om een ​​lelijk uiterlijk van een groot aantal verbindingslijnen te voorkomen, om ze minder opvallend te maken.

Optie als porseleinen tegels er veel beter uitzien

Als u de grootte van een gebouw visueel wilt vergroten, gebruikt u producten met een gepolijst oppervlak om de gevel af te werken.

terug naar menu ↑ terug naar menu ↑

Gevel decoratie gevelbeplating

Misschien is het meest voorkomende materiaal voor het afwerken van de gevel in de afgelopen tijd gevelbeplating. Dit komt door de betaalbaarheid, een grote verscheidenheid aan uiterlijk.

Geconfronteerd met WPC gevelbeplating

Per soort gevelbeplating is:

vinylGemaakt van PVC met imitatie van natuurlijk hout, natuursteen, baksteen, vele andere soorten decor. Het is corrosiebestendig, rot niet, is goedkoop. Het nadeel is de kwetsbaarheid van producten, de gevoeligheid voor reflow;metaalOp basis van aluminium of staal. Het onderscheidt zich door zijn sterkte, weerstand tegen extreme temperaturen, maar er kan corrosie ontstaan ​​als het oppervlak wordt beschadigd. Bovendien is deze gevelbekleding vrij duur.

Metalen gevelbeplating is zeer resistent

terug naar menu ↑ terug naar menu ↑

Panelen voor geveldecoratie

Afhankelijk van het materiaal dat bij de vervaardiging wordt gebruikt, kan er zijn:

 • plastic;
 • Vezelcement;
 • Sippanelen;
 • metaal;
 • Composite.

Basispanelen voor een mooie afwerking

keer terug naar het menu ↑

plastic

Kunststof bekledingspanelen worden vaak een soort gevelbeplating genoemd, hoewel dit niet het geval is. Siding heeft een lattenvorm en is gemaakt van PVC door extrusie, en plastic panelen kunnen, naast een latte en andere, complexere vorm, een reliëftextuur hebben en ze zijn gemaakt van polypropyleen, dat veel sterker is dan PVC.

Kunststof panelen onder de boom

De samenstelling van de PP is ook modificerende componenten die zijn technologische kenmerken verbeteren. Het uiterlijk van kunststof, als gevolg van ongelijke randen, imiteert vaak baksteen of ongelijk metselwerk. Het koppelen van dergelijke elementen is nauwelijks merkbaar door deze vorm en het verborgen bevestigingssysteem. Produceer ze in blokken met verschillende rijen elementen.

Moderne kunststof gevelbeplating

keer terug naar het menu ↑

Vezelcement

Platen van betonmengsel met de toevoeging van vezels, die een mengsel van glasvezel en cellulose voorstellen, worden vezelcement genoemd. Door dergelijke additieven krijgt beton een poreuze structuur, waardoor het soortelijke gewicht van het materiaal wordt verminderd, waardoor het flexibel, bestand tegen vervorming is.

Pak de plaat door op de rollade te drukken tot de gewenste dikte van het mengsel, voorgesneden in porties. Vervolgens wordt een beschermende decoratieve coating aangebracht op het oppervlak.

Vezelcement is een nieuwe generatie

Met behulp van producten imiteren ze vaak geconfronteerd met steen of baksteen in verschillende kleuren. Geproduceerd in verschillende tinten geel, beige, wit, andere kleuren. Het nadeel van producten is een aanzienlijk gewicht, wat het gebruik van dergelijke platen beperkt.

keer terug naar het menu ↑

Gierpanelen

Producten gemaakt met het type geëxpandeerde polystyreen sandwich, gelegen tussen de lagen vezelplaat, worden CIP-panelen genoemd. Dit ontwerp geeft bedieningsgemak. Het biedt warmte behoud.

Gierplaten zijn licht en comfortabel

Buiten het oppervlak is bedekt met een beschermende laag. Vanwege de mogelijkheid om met CIP-panelen in verschillende kleuren te schilderen, kunt u de gevel elke ontwerpstijl geven. Je kunt ook kant en klaar kopen met een imitatietextuur van natuurlijk.

keer terug naar het menu ↑

Metalen panelen

De metalen constructie bestaat uit twee externe stijve lagen, evenals een inwendig warmte-isolerend materiaal gemaakt van polystyreenschuim of basalt minerale wol.

Metalen panelen - sterk en duurzaam

De buitenzijden bestaan ​​uit gegalvaniseerde staalplaten bekleed met een polymere beschermlaag. Deze coating kan in verschillende kleuren worden gemaakt, waardoor u de ontwerpmogelijkheden van de gevel van gebouwen kunt uitbreiden.

Tegenover een sandwichpanelen verwarmt niet alleen de wanden van het huis, geeft ze ook kracht, maar maakt ze perfect glad of geeft ze een zekere golving, afhankelijk van het ontwerp van de buitenkant.

keer terug naar het menu ↑

Samengestelde panelen

Het ontwerp van composietproducten is een soort sandwichpanelen. Daarnaast bevat het ook een beschermende laag, een decoratieve coating. Kan een ander type vulmiddel en coating hebben.

Varianten van heldere en composietpanelen

Extern zien ze eruit als dunne metalen vierkante of rechthoekige platen met een laag warmte-isolator. Het buitenoppervlak van het product heeft een verflaag, die van verschillende kleuren kan zijn. Elite-versies van producten hebben een gelamineerd oppervlak met een imitatie van natuurlijke textuur.

Heb een meerlagige structuur

Met verschillende kleuren en structuurprestaties kunt u ze gebruiken voor het afwerken van elke gevel. De foto toont gladde monochromatische composietpanelen gemaakt van aluminium.

keer terug naar het menu ↑

VIDEO: Gevels waar iedereen van houdt

Pin
Send
Share
Send
Send