Decoratie

Hoe maak je mooie kandelaars doe het zelf voor het nieuwe jaar (95 + foto's): originele ideeën voor masterclasses

Pin
Send
Share
Send
Send


Vooruitlopend op de feestdagen, zullen we je vertellen hoe je kandelaars met het nieuwe jaar zelf kunt maken.

U hoeft geen professionele ontwerper te zijn om het appartement op een originele manier te versieren voor het nieuwe jaar. Ieder van ons heeft oud pluchen speelgoed, foto's, kaarsen en andere dingen die gemakkelijk een feestelijk decor kunnen maken.

<>

Kerstdecoratie - een opwindende ervaring die u en uw kinderen zal aanspreken. Zo'n werk zal het hele gezin opvrolijken en voorbereiden op de wintervakantie. We zullen je vertellen hoe je het huis kunt voorbereiden op het nieuwe jaar en kerst met zelfgemaakte kandelaars.

Hoe kandelaars te maken

Besloten om je huis in te richten voor je favoriete vakantie? Een eenvoudige en effectieve manier - speel met licht. Een levendige flakkerende kaars zal een mysterieuze sfeer creëren en een goed humeur geven. In de vlam van een kaars verdwijnen alle problemen en zorgen geleidelijk en zelfs een kleine puinhoop is niet zo merkbaar.

Goed humeur in de details

Creëer veel kaarsen om een ​​mysterieuze sfeer te creëren. Ze zijn ook gemakkelijk zelf te maken. Overweeg de verlichting in de kamer waar je volgend jaar naartoe gaat.

Geïmproviseerde inrichting

Laten we eerst de oude voorraad controleren. Kan ik iets met ze doen? Verbeter het uiterlijk van oude kandelaars met sneeuwvlok servetten, elegante geborduurde stoffen of fijn glanzend papier. Je kunt ze omwikkelen met linten, veters of glanzend klatergoud, lijm met strass steentjes.

Linten en specerijen in de inrichting

Leuk om naar de zwevende kaarsen te kijken. Je zou een oude transparante vaas of een kristallen slakom moeten hebben die al lang uit de mode is. Je kunt de randen versieren met speelgoed of kleine dennenappels.

Giet nu water in de slakom en doe er kaarsen in. Voeg kleine sparren takken, lijsterbes en bloemblaadjes toe aan het water, zodat uw creatieve compositie de belangrijkste decoratie van de feesttafel wordt. Kandelaars kunnen worden gemaakt van onnodige dingen die nutteloos in onze schappen liggen. Ze zijn zelfs eetbaar. Niet geloven? Ga dan naar de volgende secties van het artikel.

keer terug naar het menu ↑

Geurig van fruit

Op zoek naar restmaterialen voor onze armaturen, gaan we naar de keuken. We zullen proberen originele kandelaars van fruit te maken. Kook ze vlak voor het feest. Kandelaars gemaakt van fruit geven een prachtige ongewone glans en een delicaat aroma.

Neem heldere appels, grapefruits of sinaasappels. De vruchten moeten helder zijn, een ronde vorm hebben. Snijd ze doormidden en schep voorzichtig al het vruchtvlees.

Kies voor rond, glad fruit.

Gebruik een stift of pen om een ​​eenvoudig patroon te tekenen, knip alle onnodige langs de contouren weg met een nagelschaartje. Er moeten veel "gaten" zijn om de lichtopbrengst te leveren.

Snijd een gat om in de kaars te passen.

Plaats in het midden van elk van de helften een kaars. Je kunt een gesloten versie maken en deze bovenop het tweede deel bedekken.

Markering voor decoratie

Versier fruit met kleine takjes spar, knoppen, steentjes. Gebruik tandenstokers om lijsterbessen en klein speelgoed aan te bevestigen.

Geurige Spice Candlestick

keer terug naar het menu ↑

Van onnodige blikjes

We gebruiken voor dit doel elk blikje - van de kleinste (voor babyvoeding) tot de liter. De originaliteit van toekomstige kandelaars zal de ongewone vorm van het blik benadrukken.

Fijne neppotjes met babyvoeding

De meest elementaire manier om het blikje te gebruiken is om het simpelweg om te draaien, een stuk elegante stof erop te leggen en een klein kaarsje op de bodem te leggen.

Een andere optie voor nieuwjaarsinrichting

Overweeg creatieve kandelaars uit blikjes die een kunstwerk worden. Laten we proberen de banken met de kinderen te versieren. Take:

 • gekleurde markeringen;
 • gouache;
 • nagellak in verschillende tinten;
 • PVA-lijm;
 • borstel.

We bereiden de benodigde materialen voor

Als je banken versiert met markers of nagellak, is er geen voorbereiding vereist. Pak en teken verschillende kerstverhalen uit - sneeuwvlokken, kerstbomen, slingers, sneeuwmannen of gewoon ingewikkelde abstracte patronen.

Fancy patronen doe het zelf

Als je blikjes gaat versieren met gouache, bereid ze dan voor op schilderen. Bedek de container met lijm en laat het drogen, dan is de verf beter om op het glas te "plakken". Teken contouren en verf de vormen met heldere tinten.

Breng lijm aan op het hele oppervlak.

Vertrouw het schilderij toe aan je kind en probeer zijn werk niet te corrigeren. Het resultaat zal uw verwachtingen zeker overtreffen! Nadat de gouache droog is, bedek het met een blanke lak. Als dit niet het geval is, gebruik dan haarspray. Het wordt gebruikt zodat de verf niet loslaat en de handen niet vervuilt.

Teken een vleugje fantasie

Een andere interessante schildertechniek is gebeitste verf. Het is ontworpen voor het tekenen op gladde oppervlakken. Dit is een goed idee voor kerstversiering.

Kruiken voor gebrandschilderd glas

Teken het patroon vooraf met een markering op het blikje. Omcirkel vervolgens de omtrek met zwarte verf en laat het vervolgens een half uur drogen. Vul de ruimte met felle kleuren en laat opnieuw drogen (enkele uren drogen).

Kalm twinkelende lichtjes

We plaatsen de kaars in ons blikje - het patroon begint te flikkeren met gekleurde lichten. Een literfles met een brede hals kan voor de helft gevuld zijn met water. De kaars zal drijven, en het licht van het blik zal overstromen en de kamer met warmte vullen.

De sfeer van warmte en comfort in uw huis

Nieuwjaar willen vieren buiten de stad? Leg je gloeiende decoraties langs de paden, op de vensterbanken en bomen. Fel gekleurde lichten zorgen voor een fantastische sfeer.

Kerstsfeer in kleine details.

keer terug naar het menu ↑

Hoe maak je een huis voor de kaars

Je kon op de schappen van winkels kleine "huizen" voor kaarsen zien, maar ze zijn volledig verstoken van originaliteit. Laten we leren hoe we dergelijke versieringen kunnen maken met een eenvoudige masterclass. Om dit te doen, kook je:

 • lege vierkante doos melk of kefir;
 • lijm;
 • gouache;
 • zout

Ingrediënten voor zoutdeeg

Bereid een zout deeg: meng een glas bloem en zout, giet een eetlepel plantaardige olie en voldoende water om een ​​deeg te maken. De uiteindelijke consistentie moet als klei zijn. Voeg kleur toe aan het deeg om kleurendeeg te maken.

Kneed zoutdeeg voor het huis

Nu gaan we verder met de bouw van het huis. Was het papierreservoir grondig van de resten van de melkdrank, droog het en snij de bodem. Knip een paar ramen en laat een gat achter voor de pijp.

Kook het deeg en knip het volgens het patroon uit.

Vervolgens smeren we de buitenmuur van het huis in met lijm en rollen kleine worstjes uit het deeg. Hier kunt u uw kind aantrekken - hij zal de taak aankunnen. We doen dit met alle muren en niet te vergeten de openingen voor de ramen open te laten.

We lijmen de delen van het huis

Rol nu de rechthoek uit om het dak te maken. Lijm het vast aan de muren. Het volgende is het geval achter de deur en de luiken. In de buurt van het huis kun je elk figuur installeren - Snow Maiden of Santa Claus. Voor grotere items gebruiken we lijm, kleintjes worden licht bevochtigd met water.

Zet een kaars in het midden van het huis

De resulterende samenstelling wordt gedroogd in de oven bij een zeer lage temperatuur. Wanneer het werk is gedroogd, kan het worden versierd met elke kleur. Bedek het huis met vernis. Steek een klein kaarsje erin en het gloeit met een zacht licht, en echte rook zal stilletjes uit de schoorsteen komen!

"Huis" voor de kaars is klaar

keer terug naar het menu ↑

Van kegels

De decoratie van de kegels weerspiegelt de geest en de sfeer van de wintervakantie. Een kandelaar maken kost wat tijd en plezier. Bereid de volgende noodzakelijke items voor:

 • Kerstboom kegels;
 • glazen speelgoed;
 • een kaars;
 • lijm;
 • folie;
 • totaal staan;
 • kaarsstandaard;
 • spuitverf (goud, zilver of wit).

We bereiden de benodigde materialen voor

Dit is geen verplichte set, je kunt alles improviseren en gebruiken dat je vindt in je kerstkist met decoraties.

 • Een kaarsstandaard maken met een metalen deksel of een smal glas. In de eerste uitvoeringsvorm lijmt u de knop op het deksel om de kaars te fixeren. Het glas zal de taak zelf aankunnen en het ondersteunen met zijn wanden.
 • Nu maken we een standpunt voor de hele compositie. Voor haar kunt u een stuk oude plank of triplex gebruiken. Smeer het met lijm van alle kanten in en breng de folie aan.

Sta voor de hele compositie

 • Om de bulten mooi en elegant te maken, bedekken we ze met een spuitbus en laten ze drogen. We maken takjes, kerstboomversieringen en andere decoratieve elementen beschikbaar.

Schilder hobbels

 • In het midden van ons bord met een folie zet je een standaard onder de kaars. Rond leggen de kegels, takjes, speelgoed. Wanneer de resulterende compositie een aantrekkelijk uiterlijk krijgt, beginnen we objecten te plakken.

De samenstelling van Kerstmis is klaar

 • Het blijft alleen om de decoratie op de plank of tafel te zetten, steek een kaars aan!
keer terug naar het menu ↑

Van een bril

Iedereen heeft een paar onnodige glazen, verouderd of gesloopt om andere redenen. Het is gemakkelijk voor hen om een ​​nieuw gebruik te vinden - ze kunnen dienen als kandelaars voor onze nieuwjaarstafel.

Een van de opties voor de decoratie van het glas

keer terug naar het menu ↑

Methode nummer 1

Het is noodzakelijk om een ​​glas, een kaars, lijm, schaar, papier, kleine takken van spar, spar of thuja te nemen.

 • Trim de takken tot de gewenste grootte, zodat ze in het glas passen en de kaars niet verdoezelen.
 • Leg de takken op papier en bedek ze met lijm.

Neem thuja of pine

 • Plak de buitenmuren van het glas in een cirkel. Doe dit snel zodat de lijm geen tijd heeft om te drogen.
 • Zet in het glas de kaars van de gewenste grootte.

Doe alles stap voor stap - knutselen is klaar

keer terug naar het menu ↑

Methode nummer 2

Overweeg een andere originele versie. Draai hem gewoon ondersteboven en plaats een kaarsje op de basis. Plaats binnen in het vat prachtige takjes, bloemen, kralen of kerstballen.

Het blijft om een ​​kaars op het been te zetten

 • Omcirkel de omtrek van de container op het karton en knip de dop uit.

Knip de dop uit

 • De binnenkant van het glas moet worden ontvet, wrijfbaar.

Wrijf het glas om te glanzen

 • Plaats speelgoed, beeldjes, steentjes en alles wat in je opkomt. Het belangrijkste is om een ​​mooie en fantastische compositie te krijgen.

Lijm elke compositie

 • Bevestig de dop met lijm op het glas.

Dop steekt aan het glas

keer terug naar het menu ↑

Methode nummer 3

Je kunt een interessante kandelaar maken met vlechtwerk of kant. Bedek het glas met een doek, maar plak het niet - evalueer eerst het uiterlijk.

Kaarshouder met kant en kralen

Als u stoffen en veters van verschillende tinten gebruikt, zal de kandelaar kleurrijker zijn.

Elegant kant voor de kandelaar

Gebruik alleen kleine kaarsen om te voorkomen dat uw glas barst van de verwarming. Terug naar het menu

Methode nummer 4

De verfijnde look zal uw kandelaars van wijnglazen een decoupage geven. Laten we kennis maken met de details van technologie. Bereid de volgende componenten voor: een glas, een kaars, acrylverf, vernis, lijm, contouren.

Decoupage kandelaars

We beginnen met decoupage. Ontvet eerst het oppervlak van het glas. Breng een laag acrylverf aan, die als primer zal dienen. We raden aan om een ​​kleine spons te gebruiken om de verf snel en gelijkmatig te verdelen.

Acrylverf aanbrengen

Gewoonlijk is één laag acryl voldoende. Als het u echter lijkt dat het oppervlak niet helemaal glad en mooi is, herhaalt u de actie. Terwijl de verf zal drogen, kunnen we tekeningen bedenken en maken. Snij ingewikkelde patronen uit het servet en bepaal waar en hoe u ze het beste kunt lijmen.

Knip het patroon uit het servet

Wanneer de verf volledig droog is (dit kan drie uur duren), lijm dan de decoratieve patronen op de kom met gewone lijm. Gebruik een penseel om het servet gelijk te maken zodat het niet uitdroogt met plooien.

Een servet op een glas plakken

Nu kunt u de laatste hand leggen door de details met kleuren te benadrukken en de elementen met een donkere omtrek te markeren. Na het einde van creatief werk een glas vernis.

We leggen de laatste hand aan de omtrek.

keer terug naar het menu ↑

Methode nummer 5

Misschien word je nu gevoed door het idee om een ​​kandelaar uit een glas te maken. Wat als de geselecteerde capaciteit snel nodig is voor een directe afspraak?

De originele inrichting, die de wijnglazen niet schaadt, is in enkele minuten gemaakt. Met deze methode kunt u in de toekomst een glas gebruiken voor alcoholische dranken. Neem kleine kaarsen en voorwerpen voor decoratie - kralen, twijgen, bloemen, enz. Vul het glas met tweederde van het water. Plaats in de sieraden naar uw smaak en kaars. Kandelaar is klaar!

Pin
Send
Share
Send
Send