Decoratie

Opklapbare keukentafel (klein, ovaal, glas): Hoe te kiezen? Waar te zetten? Hoe te versieren?

Pin
Send
Share
Send
Send


Heb je zo'n klein keukentje dat je niet omdraait als je een grote tafel opzet? Vind je het leuk om gasten te ontvangen, feesten en feestelijke feesten te organiseren? Komen er van tijd tot tijd familieleden of geliefde vrienden naar je toe? Dan verliest de gebruikelijke stationaire tafel in uw situatie de opvouwbare tafel duidelijk.

Maar hoewel de praktische voordelen onbetwistbaar zijn, is het noodzakelijk om een ​​beetje in te gaan op de vraag om te kopen wat u nodig hebt - in termen van budget, in termen van prestaties, en in termen van de vooruitzichten op aanpassing aan het interieur.

Klaptafel voor een groot gezin

Het ontwerp van de opklapbare keukentafel is een bepalend aspect dat zelfs belangrijker is dan het gebruikte materiaal of de vorm gegeven aan het aanrecht. Het hangt af van het ontwerp hoeveel het vouwmechanisme zal dienen, en ook hoe gemakkelijk het zal zijn om ermee om te gaan elke keer dat de gasten arriveren.

keer terug naar het menu ↑

Tsargovy klaptafels

Ontwerptafels kunnen opgedeeld worden in twee grote groepen. De eerste van hen - koninklijk. Ze verschillen van de rest door de aanwezigheid van de tsargah - het frame waaraan het tafelblad is bevestigd. In de regel verplaatsen ze tijdens het uitvouwen alleen het werkoppervlak. Soms kan er echter een variant zijn waarin de benen ook bewegen.

Het vouwmechanisme is afhankelijk van het ontwerp van de tafel.

Er zijn de volgende soorten koningtafels:
 • Met centraal inzetstuk. Zo'n tafel wordt meer met ongeveer een derde - een speciaal extra inzetstuk wordt bewaard in de doos onder het tafelblad. Wanneer het nodig is om het uit elkaar te duwen, worden de twee delen van het tafelblad uit elkaar bewogen naar de zijkanten, het inzetstuk wordt verwijderd en in de vrijgemaakte ruimte geplaatst, waarna het erin wordt gefixeerd. Zelfs een tiener zal het hoofd bieden, er zijn twee opvallende naden op het tafelblad.
 • Met zwenkbare middeninzetstuk. De evolutie van de vorige constructie. Het inzetstuk hoeft niet te worden geplaatst en geplaatst - in deze tabel is het in tweeën verdeeld, wanneer het tafelblad uit elkaar beweegt, komt de ene helft omhoog op de scharnieren, en vervolgens komt de tweede erachter. Het werkoppervlak neemt met ongeveer een derde toe, niet alleen de tiener zal het aankunnen, maar ook het kind - er is geen speciale inspanning vereist. Steken blijven.
 • Met dubbellaags tafelblad. Om het te ontbinden, is het noodzakelijk om de bovenste laag te verwijderen en vervolgens de twee elementen uit elkaar te duwen. Er opent een centrale ruimte, waarin de bovenste laag wordt teruggelegd. Het werkoppervlak is precies verdubbeld, de naden zijn bijna onzichtbaar. Maar de tiener kan het niet langer aan, de bovenste laag is nogal zwaar en bovendien is de uiteindelijke constructie dun en fragiel. Als u te hard drukt, kan het zijelement het mechanisme afbreken.
 • Glijden met beweegbare kant. Om zo'n ontwerp uit te breiden, moet je één rand met poten overhalen, waardoor ze een beetje opzij rijden. Daarna moet het inzetstuk onder het tafelblad worden geduwd en worden vastgezet. De tiener zal het hoofd bieden, want deze tafels zijn vrij licht. Het werkoppervlak wordt met een derde verhoogd (in zeldzame gevallen twee keer). In de opengevouwen vorm blijft een merkbaar verschil tussen het grootste deel en datgene dat naar voren is gebracht.
 • Vouwen met verplaatsbare kant. Om zo'n structuur uit te breiden, moet je de rand met de benen trekken en dan het tafelblad openen en de bovenste laag op de lege ruimte leggen. Omgaan met dit kan moeilijk zijn - je moet in staat zijn om gewichten op te heffen. Bovendien is het ontwerp niet te sterk. Als u in ongevouwen toestand probeert op te staan ​​(bijvoorbeeld om een ​​gloeilamp te vervangen of een web af te borstelen), kan deze breken. Het werkoppervlak is verdubbeld.

Combineert compactheid en functionaliteit.

Koninklijke tafels hebben de volgende voordelen ten opzichte van de anderen:
 • betrouwbaarheid. Vergeleken met andere structuren zijn zelfs de meest fragiele van hen redelijk betrouwbaar, omdat het tafelblad wordt ondersteund door een solide frame.
 • verlichten. Hoe minder elementen in de structuur - hoe minder kans dat deze breekt.
 • Ouderwets. Massieve koninklijke tafels zien er geweldig uit in klassieke landelijke stijlen, in Engelse stijl, in Amerikaanse stijl.
Er zijn ook nadelen:
 • soliditeit. Ver van alle interieurs is het een pluspunt. In een lichte, luchtige atmosfeer zullen ze er enigszins belachelijk uitzien.

Hoe minder elementen in de structuur, hoe minder kans dat deze breekt.

Voor middelgrote keukens worden tsargovye-ontwerpen het vaakst gebruikt - ze zien er goed uit als het midden van het eetgedeelte.

raadEen tafel kiezen, focus op stijl. Als je een klassieker van welke aard dan ook hebt, zal de koning je goed passen. Terug naar het menu

De rest

Er zijn verschillende soorten mechanismen in de squashconstructies. De rest van het bereik is armer, omdat voor elk van hen het geen zin heeft om een ​​afzonderlijke cirkel toe te wijzen.

Deze tafels zien er geweldig uit in een klassiek interieur.

Naast de tabellen van de koning zijn:
vouwen

Dit eenvoudigste ontwerp is een klassieker die nooit overbodig zal worden - in de volksmond worden dergelijke tabellen "boek" genoemd. Ze hebben een smal middendeel met een breedte van niet meer dan vijftig centimeter, aan de zijkanten hangen zijelementen en sluiten deze. In het middengedeelte bevinden zich meestal planken en laden om nuttige dingen op te slaan. Als de tafel moet worden geopend, is het genoeg om het zijelement op te tillen en, nadat u het pootje vooruit hebt geschoven, wordt het ondersteund en vervolgens in een speciale groef aan de onderkant vastgezet. Zelfs een kind kan het aan. Het werkoppervlak wordt vele malen verhoogd, kruiden kunnen bijvoorbeeld in de subtabelruimte worden opgeslagen. Een bijkomend voordeel is de mogelijkheid om de grootte van het tafelblad te regelen, de zijelementen aan één of beide zijden naar keuze op te tillen.

De eenvoudigste design klaptafel

vouwen

Dit is een eigenaardig soort 'boek', dat in principe geen tsargs heeft, zoals de benen en het middengedeelte. Het tafelblad - meestal halfrond of vierkant - is scharnierend aan de muur bevestigd. Om het te verhogen, hoef je alleen maar een beetje moeite te doen (het kind kan het aan). Het ondersteuningsmechanisme gaat open, rust tegen de muur zelf. Voor uitgebreide feesten zal het niet werken, het is in principe onmogelijk om over te dragen, het werkoppervlak is erg klein, maar voor een kleine keuken waar het moeilijk is om zelfs maar te keren, kan het een uitstekende oplossing zijn. Vooral als er maar een of twee mensen in het huis wonen.

Geweldige oplossing voor een kleine keuken

Figuratieve vlinders

Dit ontwerp is zeer geschikt als u de keukentafel niet stationair wilt laten, maar wilt kunnen eten in de woonkamer, bijvoorbeeld voor de tv. Het is een tafelblad met aan de onderkant vaste poten, gekruist in de vorm van de letter "x". Om te vertalen naar de opengevouwen toestand, moet je de benen dichter bij elkaar brengen en ze vastzetten met een speciaal slot. Het kind gaat ermee om, het werkoppervlak is klein, het verandert de maat niet. Maar slechts een kleine keuken, waar je niet elke keer lunch wilt eten, zal het doen.

uitneembaar

Zulke ontwerpen zijn het meest divers. Ze worden zelden gevonden, ze zijn een soort constructeur die moet worden geassembleerd voordat ze aan tafel gaan zitten. Soms is het een smalle tafel, waar, indien nodig, benen uit elkaar worden bewogen, en secties van het tafelblad worden geplaatst op de geleiders die zich uitstrekken van de benen tot de benen. Het werkoppervlak neemt bijna tien keer toe. Soms zijn dit kleine vlindertafels die uit elkaar klappen en aan elkaar vastzitten en zo een groot werkoppervlak vormen. Soms zijn dit bloembladachtige elementen die moeten worden samengevoegd om een ​​rond tafelblad te maken. En naast hen zijn er nog vele andere met individuele kenmerken.

Ruimte uitbreiden

lade

Dergelijke ontwerpen worden meestal aan de keukenset bevestigd. Het tafelblad strekt zich eenvoudig uit de kast. Ze verschillen niet in schoonheid, het is gemakkelijk om te breken, maar als er weinig ruimte en esthetiek is, neem je dan geen zorgen, niets weerhoudt je ervan zo'n oplossing te gebruiken.

Niet-konings tafels zijn kwetsbaarder, ze worden vaak gebruikt om ruimte in de keuken maximaal te sparen en om gasten niet te kunnen ontvangen. Past goed in de originele stijlen van moderniteit - opvouwen, bijvoorbeeld, perfect complementair aan minimalisme, opvouwbare pasvorm perfect in eco-stijl designinterieurs.

Past perfect bij de stijl van minimalisme.

Een grote invloed op de betrouwbaarheid van het ontwerp heeft van welk materiaal ze zijn gemaakt.
raadAls je een keuken hebt van minder dan zeven meter, is er simpelweg geen plaats voor in de ongevouwen staat van de tsarg-tafel. Het is beter om een ​​van de andere opties te kiezen. Terug naar menu ↑ Terug naar menu

materialen

De betrouwbaarheid van het materiaal speelt een grote rol. En bovendien hangt het van hem af hoe esthetisch het resultaat zal zijn.

Het is erg belangrijk om betrouwbare materialen te kiezen.

keer terug naar het menu ↑

ondersteuning

Tsarga of een ander frame waaraan de tafel is bevestigd, kan zijn gemaakt van:

spaanplaat

Dit is het goedkoopste, meest onbetrouwbare materiaal. Het is gemaakt van samengeperst zaagsel vermengd met kunsthars. Van bovenaf met de plastic of papieren film die de echte boom imiteert. DSP heeft de neiging te vervormen onder invloed van de tijd, de film lost er vanaf, van een sterke klap kan het barsten of zelfs worden doorboord zodat een gat wordt gevormd. Het is ongevoelig voor vocht totdat het onder de film komt - als dit gebeurt, zal het opzwellen en alle uiterlijk verliezen. Brandbaar, maar niet gevoelig voor extreme temperaturen. Knaagdieren, kakkerlakken en ander ongedierte zijn daar niet in geïnteresseerd - synthetische harsen zijn giftig.

MDF

De ondersteuning van MDF gaat langer mee - dit zijn hetzelfde zaagsel, maar vóór het persen, gemalen tot kleine korrels, gemengd, gesmolten tot een homogene massa. De afgewerkte plaat bovenop is ook bedekt met plastic of papieren folie, maar wordt veiliger vastgehouden dan op een spaanplaat. Plus, de hars, die zaagsel vastmaakt, niet synthetisch, maar natuurlijk. Het zal ook vocht hebben als het onder de film komt en is niet bang voor temperatuurveranderingen. Het zal niet barsten van een sterke slag, maar krijgt een ondiepe deuk, het is kwetsbaar voor biologische bedreigingen. Na verloop van tijd, niet vervormd, is het bestand tegen een relatief groot gewicht.

MDF is een praktisch en frequent materiaal.

hout

Echt hout is niet bekleed met plastic, maar behandeld met vernis - het effect is drastisch anders dan die van MDF en spaanplaat. Elke houten steun is uniek, ziet er interessant uit, nobele, kan een vage geur van hout hebben. Het is niet vervormd in de tijd, als het goed wordt verwerkt, is het niet bang voor biologische bedreigingen, temperatuurdalingen of vocht. Als je geraakt wordt, zal het geen pijn doen of een klein deukje krijgen. Kan bekrast zijn. Hout is goed voor interieurs die zijn gemaakt van natuurlijke materialen die klassieke schoonheid vereisen.

metaal

In staat om veel gewicht te weerstaan ​​(bijvoorbeeld glazen tafelbladen bevestigen het meestal aan een metalen steun), is niet bang voor externe invloeden - noch temperatuurveranderingen, noch vocht, noch biologische bedreigingen, noch vuur. Als je toeslaat, zal het helemaal niet lijden - alleen als je heel veel moeite doet, zal er een deuk zijn, die dan gecorrigeerd kan worden. Maar verschillende eigenaardige verschijning. Voor stijlen die warm zijn voor de kleuren, past lichtheid, natuurlijkheid gewoon niet.

Niet bang voor temperatuurschommelingen

Indirect is een deel van de ondersteuning de elementen van het mechanisme voor vouwen. Meestal zijn ze gemaakt van metaal.

Alvorens te kopen is het de moeite waard om ervoor te zorgen dat ze allemaal goed vastzitten in hun groeven, niet wankelen, goed bewegen.

spaanplaat - Een tijdelijke oplossing, alleen geschikt als u een zeer laag budget heeft. MDF is geschikt voor interieurs waarbij er niet op natuurlijke materialen wordt ingezet, maar waarbij imitatiehout welkom is. Een echte boom is geschikt voor stijlen die deze nodig hebben - klassiek, Engels bijvoorbeeld. En metaal ziet er goed uit in moderne hi-tech, loft, minimalisme.

Klassiek ontwerp

keer terug naar het menu ↑

Tafelblad

Waar het tafelblad van gemaakt is, is niet minder belangrijk dan waar de ondersteuning voor gemaakt is. Misschien zelfs meer, omdat gemorste saus, een glijdend mes, een kind dat besloot om het plafond te bereiken erop viel. Voor productie gebruik:

 • spaanplaat. Dit tafelblad is gemaakt van verschillende lagen materiaal, maar het zal nog steeds vrij dun, fragiel, klaar om te kraken zijn. Als ergens een film wordt afgepeld, zal het vocht dat erin binnendringt het hele oppervlak doen opzwellen. De enige deugd is licht. Zo'n tafel is gemakkelijk te duwen.
 • MDF. Zwaarder dan spaanplaat, maar mooier, veiliger, dikker. Het lijkt meer op een echte boom, kan het gewicht dragen van een kind dat is geklommen.
 • hout. Dik, zwaar, maar erg mooi. Het verdraagt ​​geen gemorste wijnen, gemorste soepen - er kunnen lelijke plekken zijn die moeilijk te verkleinen zijn. De boom is gevoelig voor huishoudelijke chemicaliën en kan niet met agressieve middelen worden gewassen.
 • glas. Niet alleen mooi, maar ook zeer duurzaam materiaal. Het zal niet kraken als zelfs een volwassene erop kruipt, er zijn geen vlekken op, het is moeilijk om het te krassen. Het enige negatieve - het is glad. Het is noodzakelijk om er iets onstabiel op te plaatsen, het zal onmiddellijk rollen, het kan vallen. Glijdende structuren zijn meestal gemaakt van glas - het is te zwaar om gemakkelijk te worden gevouwen.
 • plastic. Ze maken er geen basis van, maar u kunt dergelijke tafelbladen tegenkomen. Ze zijn heel licht, redelijk duurzaam, worden niet vuil, absorberen geen geurtjes. Maar ze kunnen vervagen in de zon, tolereren geen agressieve chemie, ze zijn gemakkelijk te krabben.
Plastic tafels onderscheiden zich door felle kleuren en een grote verscheidenheid aan kleuren, maar ze zien er goedkoop uit.

Mooi, betrouwbaar en groot

In principe zijn vouwbare eettafels niet van metaal - te sterke associaties met de operatiekamer passen niet in de meeste interieurs, het is duur en bovendien is het gewoon niet nodig. De overige materialen doen uitstekend werk.raadGlas wordt meer dan welk ander dan ook gecombineerd met een metalen drager. En kunstmatige houtvervangers mogen nooit worden gecombineerd (in een tafel of in een kamer) met natuurlijk hout.

Het zal interessant voor je zijn:

Ontwerptafels voor de keuken - 165+ (foto) Opties voor uw keuze

Glazen tafels - betrouwbaarheid en exclusiviteit van het interieur. 285+ (foto) opties met smaak van een ontwerper

Kaptafel met spiegel en verlichting: 140+ (foto) Opties voor uw slaapkamer

Ontbijttafel op bed doe het zelf: praktische modellen voor comfort

Loft-stijl tafel (115+ foto's): welk type ontwerp is beter? (geschreven / journal / bar / dining / transformator)

Hoe een bureau met laden en een plank te kiezen: (190+ foto's) Organiseer praktisch de ruimte


terug naar menu ↑ terug naar menu ↑

Esthetische kant

Het ontwerp zal de tafel comfortabel maken, het materiaal waarvan het betrouwbaar is gemaakt. Maar alleen een combinatie van andere aspecten maakt het mooi, geschikt voor een bepaald interieur. Dit is:

 • het formulier - het hangt af van hoe gemakkelijk het zal zijn om in de tafel te passen, evenals de algemene indruk dat het zal produceren;
 • afmeting - het hangt ervan af hoe comfortabel ze achter hem zullen zitten, evenals het aantal gasten dat past;
 • versiering - zal toelaten om een ​​concrete constructie een uitgesproken individualiteit te geven;
 • plaats in de keuken - gebruiksgemak bieden, evenals de juiste plaatsing van accenten.

Geeft de innerlijke individualiteit

En het is noodzakelijk om dit allemaal te selecteren, zodat het niet alleen esthetisch, maar ook handig is.

keer terug naar het menu ↑

Tafelblad vorm

De vorm van de tafelsteun is altijd min of meer hetzelfde - de benen van de klassieke tsarg, het centrale deel van het "boek", het is moeilijk om de gekruiste vlindersteun te vervangen door iets fundamenteel nieuws. Bovendien letten ze praktisch niet op, ze kunnen altijd worden afgesloten met een lang hangende doek.

De rechthoekige vorm past perfect in elk ontwerp.

Maar de vorm van het tafelblad zal niet werken.

Het kan zijn:
 • rechthoekig. De meest voorkomende is alomtegenwoordig. Rechthoekige tafels - klassiek. Ze geven het interieur een rustige strengheid die vertrouwd is, overal perfect past en geen overlast veroorzaakt. Werkbladen van spaanplaat verwijzen meestal naar dit type - om ze een andere vorm te geven werkt niet. Over het algemeen zijn de rechthoekige tafels niet al te origineel, maar dit geeft ruimte om te spelen. In de ongevouwen vorm geven ze slechts een iets langere rechthoek.
 • vierkant. Ook gebruikelijk. Meestal bevat het tabellen met een tweelaags tafelblad. Het kan interessant zijn om mee te spelen, ook niet te origineel. In de uitgevouwen vorm wordt het een rechthoek.
 • rondje. Iets ongewoons - u kunt het zich veroorloven om alleen in de keuken een ronde tafel te maken als u geen ruimte hoeft te besparen. Het geeft extra comfort, past perfect in lichte, ietwat stroken stijlen - dezelfde herkomst. In de ongevouwen vorm is een ovaal.
 • ovaal. Het is ook vrij ongebruikelijk - het vereist ook veel ruimte, ook al is het een relatief kleine tafel. Het geeft comfort, doet denken aan een café, past goed in klassieke interieurs, vooral als je het bedekt met een tafelkleed. In de ongevouwen vorm staat voor een iets langwerpig ovaal.
 • Halve cijfers. Klaptafels bestaan ​​hier volledig uit - het is een halve cirkel, half-gewalst.Het ziet er een beetje vreemd uit, het lijkt op een tafel in een trein, maar er hangt een charme in deze warme, luchtige kleuren.

Rond model in Provençaalse stijl

Van de vouwontwerpen is er niets te wachten op complexe werkbladen van ontwerpers. In de loop van uiterst eenvoudige vormen die gemakkelijk uit te breiden zijn, wat de balans niet kan verstoren.

raadAls het huis kleine kinderen of rusteloze huisdieren heeft, is het beter om een ​​tafel te kopen zonder scherpe hoeken - zo niet rond, dan in ieder geval met afgeronde hoeken. Dit verkleint de kans op letsel. Ga terug naar het menu

afmeting

Een grote tafel is goed, maar als je besluit om te klappen, heb je nauwelijks ruimte in de keuken. In dergelijke omstandigheden is het noodzakelijk om te berekenen volgens de normen - door de minimaal toegestane grootte.

De grootte van de tafel is belangrijk bij het kiezen

Voor hem zijn er de volgende regels:
 • lengte. Bij elk diner aan tafel moet het niet minder dan zestig centimeter zijn. Met deze lengte kunt u comfortabel zitten, een bord plaatsen, een vork plaatsen, een lepel, gedeeltelijk vertrouwen op uw handen, zonder een buurman tegen te komen.
 • breedte. Veertig centimeter voor elke persoon die aan één kant van de tafel zit, plus twintig centimeter in het midden. Dat wil zeggen, als we het hebben over een tafelblad, waarachter twee mensen tegenover elkaar zitten, moet de breedte een volle meter zijn - alleen dan zal het geschikt zijn voor beide, en zal er een plek in het midden zijn voor de lamp, een vaas, voedselgerechten en alle andere dingen. .
 • hoogte. Aan de standaard tafel is vijfenzeventig centimeter, maar de standaard tafel is ontworpen voor niet al te grote personen. Omdat de hoogte willekeurig wordt gekozen, zodat alle gezinsleden comfortabel achter hem zitten.

Voor het gemak moet de breedte minimaal een meter zijn.

Omdat dit een opklapbare tafel is, moet u ook rekening houden met de lengte in de uitgevouwen toestand. Om dit te doen, is het voldoende om te berekenen wat het maximale aantal gasten achter hem zal zitten en dit aantal met zestig te vermenigvuldigen. Het resultaat is het aantal centimeters.

raadAls je niet weet hoeveel gasten je hebt, neem dan een standaardmodel waarvan de lengte exact twee keer zo hoog is.

versiering

Wanneer de vorm met de maat wordt bepaald, kunt u doorgaan met de decoratie - dit detail lijkt op het eerste gezicht onbelangrijk, het hangt zelfs af van hoe de tafel als geheel zal worden waargenomen.

Bij het ontwerpen van elk detail is belangrijk.

Met de ondersteuning, zal er niets gebeuren - het concentreert zich er sowieso zelden op - maar om het tafelblad te vervangen is een goed idee.
Toepassen op:
 • schilderij. Meestal gedaan op hout, maar het gebeurt op het glas. Kan bloemmotieven, dieren, vogels, scènes uit sprookjes of favoriete boeken weergeven - in feite alles. Je kunt het zelf doen, je kunt een professional inhuren. Het belangrijkste is om het resultaat te coaten met een kleurloze lak, zodat het niet uitsmeert, verslechtert door gemorste vloeistoffen of gekrast wordt.
 • Foto's afdrukken. In feite een variatie op het schilderij, maar zonder een meester met verf. Vereist geen talent voor tekenen, bestel gewoon een afdruk van een specifieke foto. Meestal gedaan op MDF of spaanplaat, omdat hun plastic folie dit toelaat. Het is mogelijk om een ​​foto iets weer te geven - van bewoners van het appartement tot de concertposter van de favoriete groep.
 • draad. Het wordt gebruikt om natuurlijk hout te versieren, meestal op de rand van het tafelblad, omdat het anders zal interfereren. Het is noodzakelijk om het te bedekken met vernis, zodat het niet verstopt raakt met kruimels, niet wordt vervuild door gemorste vloeistoffen. Het toont meestal eenvoudige geometrische patronen, maar je kunt een professional vinden die alles op het hele werkblad afbeeldt.
 • fusie. Schoon gebrandschilderd glas voor de decoratie van tafels wordt zelden gebruikt - te fragiel. Maar de fusie, waarin meerkleurige vormen op het hoofdglas worden gebakken, waardoor een beeld wordt verkregen dat sterk genoeg is om te worden gebruikt. Goed uitziende repetitieve patronen, geometrische of bloemen.
 • Zandstralen graveren. Gezandstraald glas is mat. Maar als je op het moment van verwerking een stencil erop plaatst, krijg je transparante gebieden waaruit je een patroon kunt vormen. Het ziet er erg indrukwekkend uit, maar vereist voorzichtigheid - dergelijk glas wordt brozer dan andere soorten.
 • Matglas. Het ziet er vooral goed uit, als het een kleur heeft - dan geeft elk licht hem extra schittering en diepte.

Patronen, tekeningen, fotodruk - voor elke smaak

Maar aanpassingen aan het tafelblad zijn niet de enige manier om een ​​opklapbare tafel te versieren.

Er zijn meer accessoires:
 • tafelkleed. Soms onvervangbaar, omdat gevoelige materialen zullen besparen op gemorste vloeistoffen, krassen, andere problemen en ook valpartijen en naden verbergen, die een onvermijdelijk onderdeel van elke klaptafel zijn. Het beste van alles, als het is gemaakt van natuurlijk weefsel, hoewel synthetische schoonheid er goed uit kan zien in democratische stijlen van de twintigste eeuw.
 • Licht armatuur. Helpt bij het toewijzen van een eettafel in een aparte ruimte. Meestal is dit een ouderwetse lamp onder een halfronde lampenkap - een onmisbaar element van decor in de Amerikaanse stijl of provence.
 • bloemen. Een mooi boeket kan het interieur aanvullen en de aandacht afleiden van de gebreken. Voor het dagelijks leven is het best geschikt voor relatief bescheiden soorten - dezelfde asters. Maar om de rozen beter te maken voor de vakantie.
 • Fruit- of snoepschaal. Het kan ook een permanente decoratie van de eettafel worden, als het goed is om de kleur te kiezen voor het ontwerp van het hoofdinterieur.

Tafelkleed - een integraal onderdeel van elke tafel

Alles kan een accessoire worden, maar dit item moet passen in de algemene stijl en ten minste een beetje een relatie hebben met de keuken. Een teddybeer, bijvoorbeeld in het midden van de eettafel, ziet er belachelijk uit, hoewel op een sofa in de slaapkamer een uitstekende aanvulling op de inrichting kan zijn.

raadAls u de tafel bovendien niet wilt versieren, kunt u deze altijd gewoon houten achterlaten. Voor veel interieurs zal het al heel mooi zijn.

Versier je tafel met vazen ​​met bloemen

keer terug naar het menu ↑

plaats

Wanneer de combinatie perfect is gekozen, hoeft deze alleen nog in de keuken te worden geplaatst, zodat deze op zijn plaats zit.

Standaard ideeën zijn:
 • Bij het raam. Hiermee kunt u de eettafel oplichten, deze stilistisch benadrukken, genieten van maaltijden en het uitzicht op de straat bewonderen - wat vooral leuk is als u een prachtig uitzicht heeft. Als u de tafel echter aan het raam legt, is het werkgebied zonder natuurlijk licht - u moet dit apart markeren. Als u echter een kleine keuken heeft, zal er voldoende licht zijn.
 • Tegen de muur. Tafels op een andere manier inklappen en niet plaatsen, en voor de rest is het meest klassieke arrangement. Meestal worden ze op de lange wand van de kamer geplaatst, van dichtbij, zodat het gemakkelijk is om langs te komen, naar de koelkast bijvoorbeeld. Deze opstelling is typerend voor smalle lange keukens.
 • In het midden. Het is alleen geschikt voor een grote kamer, aangezien het ook nodig is om de stoelen te plaatsen, en er is nog steeds ruimte voor de persoon die zal koken om zich rond het werkgebied te bewegen. Maar het blijkt prachtig, effectief, klassiek.

keer terug naar het menu ↑

VIDEO: Zeer mooie transformatietafels

Bekijk de video: Tafel der Complimenten (September 2021).

Pin
Send
Share
Send
Send