Decoratie

Hoe doe je zelf een doe-het-zelfboom voor het nieuwe jaar? We versieren het huis voor de vakantie (185+ foto's)

Pin
Send
Share
Send
Send


Het versieren van een kerstboom voor het nieuwe jaar is een uitstekende cadeau-optie voor geliefden of versier je eigen kamer. Probeer een speeltje met je eigen handen te maken.

<>

Kerstboomspeelgoed gemaakt van vilt

Voor de zelfproductie van speelgoed in de vorm van een boom van vilt hebben we de beschikbare materialen en gereedschappen nodig. Dergelijke accessoires zijn te vinden in elk huis. Het eindproduct zal de nieuwjaarsboom perfect versieren.

Zacht en mooi speeltje in de vorm van een vilten boom

Om een ​​kerstspeeltje te maken, neem je de volgende materialen:

 • groen vilt - 1 vel A4-formaat;
 • naaigaren - de kleurkeuze hangt af van uw wens: als u contrasterende, bijvoorbeeld gele draden neemt, zullen de producten er eleganter uitzien;
 • synthetische winterverpakking of watten - een klein brokje;
 • kralen - kies kralen in verschillende kleuren, tinten, dit zal het vaartuig helpen om te beginnen spelen met iriserende kleuren;
 • pailletten - een schitterend decor is nodig om een ​​imitatie van kerstballen op het product te maken, ongeveer 5-6 pailletten;
 • wit karton - A4-vel voor het stuk;
 • groen waxkoord - 15 cm.

Bereid de benodigde materialen voor

Benodigde materialen:

 • scharen;
 • eenvoudig potlood;
 • dunne naai-naald.

Haak ook vooraf uit - het zal helpen om het product met watten te vullen. Nadat je alle benodigde materialen en gereedschappen hebt voorbereid, kun je beginnen met het maken van feestelijke ambachten.

Gebruik de sjabloon om het silhouet van een toekomstig speeltje te tekenen.

Het eerste dat u moet doen is een stuk op karton te tekenen en het uit te snijden. Het afgewerkte stuk wordt in twee exemplaren overgebracht op het vilt - dit zijn de voor- en achterkant van het product. Gewapend met draden, kralen, pailletten, om door te gaan naar het decor.

Versier de voorkant van het speeltje met pailletten.

We nemen het voorste gedeelte, in een chaotische volgorde, naaien pailletten: we plaatsen het decor op het vilt, dan rijgen we de kralen en naaien we. Dus we gaan door totdat de lege ruimte vol is met decor. We naaien een stervormige pailletten naar de top.

Plaats het katoen aan de binnenkant met een haak

Desgewenst kunt u desgewenst borduursneeuwvlokken met lichte draden maken; Ga vervolgens verder met het naaien van spaties, beginnend vanaf de bovenkant. Aan het eind, laat een klein gaatje voor katoen, zet het binnen met een haak. We zetten het waxkoord, fixeer het eindelijk met een draad - ons vilten speeltje is klaar!

keer terug naar het menu ↑

Wij maken van garen en karton

Een handgemaakt artikel gemaakt met garen en karton oogt niet minder indrukwekkend. Deze schoonheid zal een geweldig cadeau zijn voor vrienden, het kan ook worden gemaakt in de kleuterklas voor een kind. Om speelgoed te maken hoeft u de naaldwinkel niet eens te bezoeken - alle materialen zijn in huis.

Deze kerstboom kan een kind maken in de kleuterklas

Voor de gemakkelijkste knutselwerkjes heb je breistrengen nodig van groen, dik golfkarton en een schaar. De kleur van de draad kan willekeurig zijn, maar ik raad u aan een groene tint te gebruiken om het vaartuig zo realistisch mogelijk te maken.. Je hebt ook een potlood nodig, een liniaal.

Garen en karton zijn wat je nodig hebt

Productieproces

 • Op een dik karton het werkstuk tekenen. De grootte hangt af van uw voorkeuren. Ik raad aan om de hoogte van het product ongeveer 20 cm te maken. De blanco is een gelijkbenige driehoek, getekend met een liniaal in twee exemplaren.

Teken de spatie

 • In het midden van elke blanco is het noodzakelijk om een ​​rechte lijn precies naar het midden van het product te tekenen. Knip twee driehoeken - ze moeten identiek zijn. Knip in het midden van elke knuppel met een schaar de beoogde strook precies in het midden: een knuppel moet vanaf de onderkant worden gesneden, de andere vanaf de bovenkant.

Knip driehoeken uit

 • Verbind het werkstuk door een deel in een ander te plaatsen. Controleer het product op stabiliteit door het op een vlakke ondergrond te plaatsen. Als het niet precies staat - is het nodig om de onderkant zorgvuldig in te korten.

We plaatsen een deel van de kerstboom in een andere

 • Neem vervolgens de draad van je favoriete kleur en omcirkel de knuppel in een cirkel, beginnend vanaf de onderkant. Voor betrouwbaarheid kunt u de PVA-lijm gebruiken en het begin en einde van de draad vastzetten. Een beetje tijd en de eenvoudigste boom is klaar.

Start vanaf de onderkant het werkstuk in een cirkel.

Om de kerstambachten te versieren, zet je de fantasie aan: ik heb kant en klare kralen gebruikt die in de winkel worden verkocht op de decorafdeling van het nieuwe jaar. Je kunt ze vastmaken met behulp van draad, naalden, en een spar van bovenaf wikkelen.

keer terug naar het menu ↑

Ecostyle Toy

Ecostyle wordt populair - in deze richting kun je een souvenir maken. Ik vond dit idee erg leuk, dus ik besloot ook zo'n souvenir te maken. Als je een magneet op de achterkant legt, is dit een goed nieuwjaarsgeschenk. Als je een draad aan de bovenkant bevestigt, kun je het speelgoed aan een nieuwjaarsboom hangen.

Koffie Souvenir

Het werk vereist een golfkarton, bij voorkeur donker van kleur, koffiebonen, 30 cm touw, decor - ik had kaneelstokjes, gedroogde citroen en steranijs, wat de hack een unieke smaak gaf. Van de benodigde materialen lijm, schaar, potlood.

Als u geen zwart karton hebt gevonden, gebruikt u zwart of bruin acryl. Schilder het werkstuk met een kwast gelijkmatig.

Voor de stichting heb je een golfkarton nodig.

De productieprocedure is eenvoudig en het resultaat is mooi en stijlvol. De keuze voor deze richting houdt het gebruik van natuurlijke ingrediënten in. De tabel geeft stap voor stap aanbevelingen voor de productie.

Lijm de korrels in twee lagen.

We tekenen voorbereiding

Teken op een dik karton een boom die je mooi vindt. Ik adviseer je om een ​​regelmatige driehoek te tekenen met een karakteristieke vierkante poot onderaan - het zal gemakkelijker zijn om te werken. Het werkstuk moet worden gesneden.

We onderscheiden een been

Met behulp van touw en hotmelt is het noodzakelijk om het vurenbeen te plaatsen. Het einde van het touw legt op het werkstuk, het bevestigen van lijm. De rest van de netjes gewikkeld rond de benen. Het uiteinde is ook bevestigd met lijm op de achterkant van het product.

Lijm het graan

Op een donkere basis beginnen we koffiebonen te maken. Ik raad aan om de eerste laag met de gladde zijde naar boven te lijmen - zo kunt u de openingen van het werkstuk volledig dichten. Lijm de tweede rij met korrels in omgekeerde positie.

Decoratie ambachten

Kaneelstokje meerdere keren omwikkeld met touw in het midden. Bind een strikje, lijm de kerstboom aan. We handelen ook met steranijs en gedroogde citroen.

Elegant handwerk in Ecostyle is klaar. Om het te gebruiken als een kerstspeelgoed, voordat je de korrels gaat lijmen, maak je een touwtje op de bovenkant vast - dan kan het product gemakkelijk op een echte kerstboom worden gebruikt.

Garneer met gedroogd fruit en kaneel

keer terug naar het menu ↑

Van klatergoud en ballen

Als de vermelde producten klein waren, zou een kerstboom gemaakt van klatergoud en ballen een volwaardige decoroptie worden voor thuisinterieurs of een bureaubladdecoratie op het werk. Het vaartuig wordt luchtig, helder en herinnert aan de komende feestdagen.

Compacte kerstboom voor interieur

Om met je eigen handen te knutselen, heb je een plastic fles van 1,5 liter nodig, kerstspeelgoed met een kleine diameter van 25 stuks, groen klatergoud, groen garen, een nietmachine, decoratieve houder voor sparren. Ook acrylverf nodig, verpakkingsbogen, serpentijn, hete lijm. Daarnaast heb je een houten stok, lint, albast nodig.

Voor de basis is een perfecte plastic fles

Aan de slag

Snijd de fles om het frame te maken

We maken het werkstuk voor het frame. We snijden de bodem van de plastic fles, waardoor alleen het kegelvormige deel overblijft. Dit deel moet stabiel op de tafel worden geplaatst. Als het werkstuk ongelijk is, knip het dan.

We verdelen het voorbereide speelgoed in 5 delen, dat wil zeggen, er moeten 5 speelgoedgroepen zijn, in elk waarvan 5 producten. We nemen groen garen, knippen 5 kleine stukjes van ongeveer 30 cm af, we rijgen elke groep speelgoed er apart op.

Sorteer speelgoed in 5 groepen

Neem elke bundel sieraden om de beurt en knoop een touw om de fles. Het loont de moeite om vanaf de bovenkant te beginnen, waar het knelpunt zich bevindt. Deze methode is nodig om alle 5 speelgoedgroepen gelijkmatig te verdelen over het frame.

Wikkel speelgoed over het frame van boven naar beneden.

Maak vervolgens een kerstboomnaalden. Pak het groene klatergoud, beginnend vanaf de bovenkant, we winden het frame. Speelgoed tegelijkertijd is het nodig om uit te trekken onder het klatergoud. Bevestig het onderste uiteinde van het klatergoud met een nietmachine op de bodem van de fles.

Wind het klatergoud - dit zijn de "naalden" van onze kerstboom.

We nemen een decoratieve pot en voegen er feestelijkheid aan toe, en schilderen deze met een favoriete kleur met acrylverf. Terwijl de pot droogt, maken we de stam van de spar - we knippen de rest van de fles verticaal bijna tot aan de basis. We maken gaten, steken de stok er in het midden in en repareren met hete lijm.

Versier de pot naar eigen smaak.

We versieren de helft van de toverstok met lint. Schep in de pot verdund met water en zet de stok met de ingesneden fles. We wachten een beetje op het gips om het vast te pakken en uit te harden.

Dit ontwerp zal het product helpen om duurzaam te zijn.

Kennismaken met de assemblage van het product. We zetten de afgewerkte spar op de knuppel met een pot. In de laatste fase decoreren we ambachten met slangen en verpakkingsstokken.

De dennenboom blijft stevig op de basis, het ziet er helder en stijlvol uit, het zal een goed cadeau zijn voor inheemse mensen.

Het product kan een helder geschenk zijn voor de vakantie.

keer terug naar het menu ↑

Papieropties

Voor de Nieuwjaarsevenementen in kleuterscholen vragen zorgverleners vaak kinderen om handwerk te doen met hun ouders. Een goede optie voor dergelijke creativiteit zullen papieren speelgoedsoorten zijn - ze zijn eenvoudig te maken, zien er elegant uit.

Japanse papieren origami papier achtergrond

Er zijn verschillende opties voor papierproducten die volwassenen en kinderen aanspreken. Zelf handen maken kost niet veel tijd, maar brengt veel plezier.

keer terug naar het menu ↑

Kerstboom accordeon

materialen:

 • een vel gekleurd groen A4-papier;
 • 10x10 cm vierkant rood papier;
 • lijm;
 • scharen;
 • lijn;
 • een potlood.

Maak een vierkant van gekleurd groen papier en vouw het in een driehoek. Aan de lange zijde van de figuur tekenen we een strook, trekken 1 cm terug en trekken zelfs loodrechte lijnen vanaf de eerste strook op een afstand van 1 cm van elkaar. We snijden elke regel, vouwen de lege ruimte open en plakken de volumestroken in het midden, en repareren bovenaan een rode papieren ster.

keer terug naar het menu ↑

Van één vel papier

materialen:

 • vierkant groen papier;
 • scharen;
 • lijn;
 • een potlood.

Het papier moet driemaal diagonaal worden gevouwen, waarna de stroken worden getrokken en gesneden voordat het midden van de basis wordt bereikt. De sneden moeten worden afgewisseld: 1 keer om een ​​incisie te maken aan de linkerkant, de tweede aan de rechterkant, enzovoort. Open het gevouwen papier en maak de boom recht in de vouwen.

keer terug naar het menu ↑

Bulk papier

materialen:

 • 3 vellen gekleurd papier;
 • 1 vel dik wit papier;
 • gevormde perforator;
 • lijm.

Maak van het witte laken een kegel, lijm deze langs de naad. Puncher sneed stukjes gekleurde vellen. We dopen de lege plekken in kleefstoffen en maken het.

Het fabricageproces verschilt onderhoudend werk en materialen worden in de dichtstbijzijnde winkel bewaard. Vanwege de eenvoud van de procedure, zal het kind de vervaardiging van zijn handen aankunnen

Kerst papieren servetje

keer terug naar het menu ↑

Hoe maak je een doek?

Een charmant stoffen item is een harmonieus speeltje voor de nieuwjaarsboom. Om het zelf te maken, hebt u 3 kleuren stoffenplekken nodig. Neem het materiaal dat je het leukst vindt, ik nam een ​​calico van verschillende tinten met patronen, uiteindelijk werd het een speeltje in een moderne stijl.

Kerststof speelgoed

Je hebt ook een kompas, draad, kralen, een naald met draad en een schaar nodig. Het meesterschap bereiken:

Teken met behulp van een kompas de flappen van 5 cirkels van verschillende diameters. Snijd de omtrek met een schaar.

Teken een cirkel, zelfs helpt het kompas

We nemen de draad met de naald, we beginnen de vormstukken langs de rand te sorteren. Rijg de naald aan de rand van de cirkel en maak de gebruikelijke veegsteken. Ga naar het begin van het naaien en trek het werkstuk eraf. Je moet een bijzondere tas hebben.

Naai de randen van de draad en trek aan het product

Neem nu de draad, we hebben 30 cm nodig. Verdraai de ring aan het uiteinde van de draad zodat de onafgewerkte stukken niet uitglijden.

Bereid de draad voor

Begin het werkstuk te rijgen terwijl de omtrek afneemt. Het is wenselijk dat de kleur van elke rij afgewisseld wordt. Aan het einde, doe een paar kralen op de draad, rijg de draad terug en knip het, maak een lus.

String blanks van verschillende diameters op de draad

De afgewerkte ambachten passen perfect in het interieur van het nieuwe jaar en zullen ook een prachtig kerstboomspeelgoed worden. Als je een aantal van deze speeltjes maakt, kun je een volwaardige nieuwjaarsboom maken met handgemaakt handwerk.

Eco-boom gemaakt van hooi en gedroogd fruit

Ambachten voor het nieuwe jaar kunnen gemaakt worden van een groot aantal materialen. Alle beschikbare hulpmiddelen in het huis, zullen nuttig zijn in het werk. De resulterende ambachten kunnen vrienden, vrienden geven - zij zullen tevreden zijn. Het is ook gemakkelijk om het interieur van het appartement te decoreren met items, waardoor een nieuwe jaarsfeer ontstaat voor het hele gezin.

Pin
Send
Share
Send
Send