Decoratie

Mooie huisprojecten van één verdieping met een terras (175+ foto's). Kenmerken van plaatsing op de site

Pin
Send
Share
Send
Send


Gelijkvloerse huizen met terrassen worden steeds populairder? Mode die de laatste tijd door architecten wordt opgelegd aan privéhuizen met meerdere verdiepingen met één of zelfs meerdere trappen is niet voor iedereen geschikt, en er kunnen vele redenen voor zijn.

<>

Niet iedereen wil de hele dag de trap op, anderen willen een huis met kamers op hetzelfde niveau. Laten we eens kijken wat er nog meer redenen zijn om te overwegen bij het kiezen en plannen met een terras.

Gezellig terras om te ontspannen

Waarom bieden we huizen met één verdieping met een terras

Een privé-huis wordt een rustige pier of een plek voor creativiteit en zakelijke ontwikkeling, een hoek voor ontspanning en een plek voor leuke tijdverdrijf. En terwijl geen van de buren op de batterijen slaat, of de oproep afbreekt met claims van lawaai. Maar waarom een ​​verdieping met een terras?

Terras - hoek om te ontspannen

Dergelijke huizen zijn geschikt voor landelijke rust, jeugd, ouderen. Het belangrijkste motto is om één te worden met de natuur. Huizen passen perfect in elk landschap. Ze zijn gemakkelijker te bouwen op probleemgronden: met hoge grondwaterstanden, zandstenen. Het is niet nodig om een ​​complexe basis te bouwen. De overvloed aan licht in de kamers is gegarandeerd. Wat geeft zo'n toegangszone nog meer? Mogelijkheid om te organiseren:

Geweldig voor zomerkeuken

 1. Zomerkeuken.
 2. Dineren in de open lucht.
 3. Plaats voor barbecue.
 4. Kinderspeelplaats.
 5. Drogen van linnen.

In kleine gebieden kunt u zonder een tuinhuisje en geld besparen op de constructie. Het buitenterrein verhoogt de status van huisvesting. Het ziet er stijlvol uit dan traditionele veranda's.

De buitenruimte ziet er stijlvol uit

keer terug naar het menu ↑

planning

Het is noodzakelijk om rekening te houden met de windroos. Waarom is dit belangrijk? Terrassen worden gebruikt voor recreatie. Als je het op het deel van de heersende winden plaatst, dan is het moeilijk om een ​​comfortabele zendtijd te bieden. Rationeel gelegen aan de kant van de binnenplaats. Het is gemakkelijker om een ​​comfortabele ruimtelijke associatie te organiseren met een plek voor openluchtrecreatie, met een barbecue, een zwembad, een speeltuin, een pad naar een tuinhuisje, met uitzicht op een alpiene heuvel of een prachtige bloementuin.

De ideale plaats is een patio die beschermt tegen de wind.

De uitgang is beter om te organiseren vanuit de eetkamer of woonkamer. Het is niet nodig om het terras met de slaapkamers te combineren. Het open gebied bevindt zich aan de andere kant van de hoofdingang. Eigenaars van kleine gebieden moeten een haag of andere decoratie organiseren. Dit zal helpen om je leven te verbergen voor nieuwsgierige blikken van buren.

Comfortabel ontspannen in de open lucht bij het vuur

keer terug naar het menu ↑

Zijwaartse locatie

De lay-out hangt af van uw eigen voorkeuren, het ritme van het leven, het omringende landschap en de site:

 • Voor liefhebbers om de zonsondergang te bewonderen - het westelijke deel zal perfect zijn. De zon verlicht het gebied na het avondeten.
 • Oostelijke locatie geeft zijn voordeel - de ochtendstralen van de zon dragen bij tot een krachtige opkomst en voorbereiding voor de komende dag.
 • Het noordelijke deel garandeert een zacht diffuus licht en het is goed om het terras te combineren met werkplaatsen en eetzalen. In dit geval mag u geen hoge planten in de buurt planten: bomen, klimbossen en kronkelende bloemen.
 • Zuid - biedt de maximale zon. Tijdens de zomer zijn luifels of luifels nodig om de effecten van brandende stralen te verminderen.

Houd bij het plannen rekening met uw voorkeuren

Dankzij een zorgvuldige planning worden het huis en het terras een comfortabele rustplaats en dienen de eigenaars lang. Vereist geen frequente kapitaal- en serviceherstellingen.

keer terug naar het menu ↑

Wat moet worden voorzien: kenmerken van de constructie

Het terras kan niet worden gebouwd op de grond zonder een fundering. Zodat er tijdens de operatie geen problemen zijn: het dak is niet vervormd, barst niet, de vloer blijft horizontaal, een betrouwbare ondergrond is noodzakelijk. Het wordt gelijktijdig met het hoofdgebouw gegoten of gebouwd, het garandeert veiligheid.

Zorg dat je een basis legt voor het ontwerp

De constructie vereist geen grote investeringen. Het werk is snel gedaan. Het is mogelijk zonder complexe bouwuitrusting (graafmachine, vrachtwagenkraan). Complexe bouwmethoden worden niet gebruikt: installatie op hoogte, isolatie.

De constructie is niet duur en biedt comfort aan uw huis.

Als aan deze voorwaarde niet wordt voldaan, zal zelfs een open veranda beginnen te vertrekken: neerslag valt onder de fundering van de hoofdstructuur, in de winter doet de vorst zijn werk: hij breekt de oplossing, de versterking begint te roesten. Na verloop van tijd kan de gehele structuur vervormd worden. Terug naar het menu ↑

Soorten terrassen

Eigenaren die een soort terras kiezen, denken voor de toekomst. Welke prioriteiten kunnen zich in het leven voordoen, en is het genoeg alleen een open gebied?

Open terras met uitzicht op het bos

keer terug naar het menu ↑

open

Dit is een acceptabele optie voor alle regio's. De gelegen terrassen aan de lijzijde bieden goede verlichting en de mogelijkheid om buiten te ontspannen. Om zich niet aan te passen aan de weersomstandigheden, is een tijdelijk onderkomen geïnstalleerd. Voor buitengebruik gebruikte parasols, draagbare tenten. De openingen tijdens de hitte worden afgesloten met rolluiken, lichtgordijnen.

In open gebieden is het leuk om te ontspannen en te zonnebaden

keer terug naar het menu ↑

gesloten

Optie voor alle seizoenen. Als het open gebied een schuur en een hek heeft, dan kunt u dit bij elk weer gebruiken. Zelfs om gewoon op een winteravond te zitten omringd door besneeuwde schoonheden met kaarsen, gewikkeld in een deken, zal plezier geven. Zijn er nadelen aan deze optie. Een en onbelangrijk: verminderde verlichting van de kamer, die aan het terras grenst.

Binnenspeeltuinen zijn onafhankelijk van het seizoen.

Afhankelijk van de regio is het platform voor gebruik in de koude periode uitgerust met panoramische dubbele beglazing. Ze beschermen tegen lage temperaturen en neerslag.

Op het terras kunt u een barbecueplek organiseren. Hiervoor is brandisolatie uitgevoerd. Een deel van de vloerbedekking, die is ontworpen voor de haard, is aangelegd met steen, baksteen. Beveilig de kegel van bovenaf om de rookafvoer te organiseren en voorkom dat deze de woonruimtes binnendringt.

Panoramische ramen beschermen tegen lage temperaturen

keer terug naar het menu ↑

Bouwmaterialen en terrassen

Bij het kiezen van materialen moet u nadenken over het feit dat het terras, in tegenstelling tot kamers, constant wordt blootgesteld aan constante invloeden: ultraviolette stralen, vocht van regen, sneeuw en mist. In de steden wordt hieraan stof, auto- en industriële emissies toegevoegd, die het "schuurpapier" voor het afwerkingsmateriaal worden. Kies daarom materialen van hoge kwaliteit. Behandel ze regelmatig van de bovenstaande effecten, maak ze schoon van besmetting.

Zorg ervoor dat u uw terras beschermt tegen natuurlijke invloeden.

Vloeren bedekt met materialen die bestand zijn tegen hoge vochtigheid:

 1. Betegeld (kies hittebestendige modellen met een ruw oppervlak).
 2. Houten plank behandeld met medicijnen (vernissen, beits, impregnatie) die rotten voorkomen. Kies harsachtige boomsoorten.

Als het open gebied niet is ingebouwd, is het dak bedekt met materiaal. De kolommen worden gebruikt van betrouwbare materialen: metaal, grote houten planken, metselwerk van baksteen, steen, beton.

De staven moeten van betrouwbare materialen zijn.

Decoratie is hetzelfde als de algemene gevel van het huis. Een interessante combinatie wordt gegeven door de combinatie van verschillende materialen van constructie of decoratie: hout en natuursteen, metselwerk en decoratieve pleister, gevelbekleding van verschillende kleuren + basispanelen.

Basisprincipe

Het terras zou een toevoeging moeten zijn, dus radicale verschillen zullen een oneenigheid vormen met het ontwerp van de hele site. De structuur verliest zijn aantrekkingskracht.

Gebruik metselwerk als decoratie

Zorg voor de decoratieve elementen

Als de pilaren van metaal zijn, voeg dan gesmede items toe. Voor houten constructies geschikt gesneden voorwerpen, zelfgemaakte ruwe looppaden. Metselwerk is in harmonie met aardewerk.

Natuursteen mengt zich met de boom

keer terug naar het menu ↑

Verlichting en meubilair

Juiste verlichting helpt de werking niet alleen overdag te beperken. Heldere lampen worden alleen in het werkgebied geïnstalleerd (indien aanwezig). Het rustgebied wordt verlicht met een zacht licht, het draagt ​​bij aan ontspanning en ontspanning. Kies spaarlampen (gegarandeerde besparingen). Verlichtingsapparaten moeten een hoge bescherming tegen vocht hebben, mogen de beweging rond de locatie niet hinderen, het recreatiegebied verlichten, de eetgroep.

Zacht licht bevordert rust en ontspanning.

Besteed extra verkooppunten. Ze zijn handig voor elektrische apparaten in de tuin (grasmaaiers, elektrische zagen). In de koude periode kun je een UFO op het terras installeren en comfortabel van het gesprek genieten.

Meubilair hoeft geen budgetplastic te zijn. Houten, metalen kits zijn ook van toepassing. In gespecialiseerde winkels worden koptelefoons van wijnen en wengé gepresenteerd. Tijdens regen, verwijderbare hoezen, kussens worden verwijderd en ingebracht, het meubilair is bestand tegen een beetje vocht.

Meest gebruikte rieten meubels

keer terug naar het menu ↑

Hoe een project te kiezen

Architecten en ontwerpers bieden een groot aantal projecten van dergelijke gebouwen. De keuze is afhankelijk van:

 • Perceelgrootte.
 • Voorkeuren van de eigenaren.
 • Het aantal inwoners.
 • Financiële kansen.
 • Gebied van bouw.
 • Geselecteerde materialen.

Het project zal komen van uw wensen en kenmerken van de site.

Na het bestuderen van deze vragen, bieden architecten een variant van het project. Indien nodig wordt het verfijnd of aangepast in overeenstemming met de wensen van de klant.

Als het huis sporadisch wordt gebruikt: alleen voor vakanties tijdens vakanties of in het weekend, is het de moeite waard om te overwegen of u een groot gebouw nodig heeft? In dit geval bestaat het uit 2 slaapkamers, een woonkamer, die wordt gecombineerd met een keuken.

Kleine constructie, ideaal voor incidenteel gebruik.

De aanwezigheid van een auto in het gezin wordt ook weerspiegeld in de keuze. De beste opslagoptie is een garage. Het zal veilig en niet-corrosief zijn. Het is belangrijk om na te denken over hoe je de behoefte aan een garage en een terras op een miniplot kunt verslaan.

Als er kleine kinderen in het gezin zijn en het huis op een verhoging staat, is het terras omheind met een borstwering om vallen en verwondingen te voorkomen.

Omheining bespaart kinderen tegen vallen en letsel

keer terug naar het menu ↑

Overweeg het reliëf op het terrein

Het terras is ontworpen voor ontspanning, dus uitzicht op de bergen of het meer, het bos of de zee. Als het in de stad is gebouwd, denk dan eens aan het landschapsontwerp dat de site zal versieren. Als het terras grenst aan een helling, kan het niet op een stevige fundering worden gebouwd, maar op kolommen. Voor zandgronden worden strookfunderingen geconstrueerd. Soms bieden ontwerpers aan om een ​​huis in te bedden in een helling van een bos of gebergte om de eenheid met de natuur te benadrukken.

Zorg ervoor het prachtige landschap te zien.

keer terug naar het menu ↑

Wat zijn de voor- en nadelen?

Voordat u een project kiest, is het belangrijk om af te wegen wat het project zal opleveren en wat de valkuilen kunnen zijn? We zullen in meer detail bekijken:

Terras is openluchtrecreatie zonder het huis te verlaten

 • Esthetische schoonheid. In tegenstelling tot de 2 - 3 verdiepingen tellende huizen visueel niet overbelasten kleine gebieden.
 • Goedkoper dan grote huizen op verschillende verdiepingen. Het is mogelijk zonder extra constructie op het prieel, barbecue, barbecue.
 • Vereist niet de bouw van een sterke fundering. De structuur geeft de grond geen grote belasting.
 • De beste mogelijkheid om een ​​vakantie met geliefden te organiseren.
 • Kosten. Minder behoefte aan financiële investeringen en tijd om te bouwen.
 • Groot aanbod aan stijlen. Eigenaren kunnen experimenteren met maten, materialen en kleuren.
 • Interfereert niet met beweging rond het huis.
 • Biedt outdoor recreatie, zonder uit de stad of in het bos te gaan.
 • Vergroot de grootte van het huis en helpt bij het creëren van open functionele gebieden.

Zijn er nadelen? Ja, maar een beetje en irrelevant:

Rust in de open lucht hangt af van de weersomstandigheden.

 1. Het is noodzakelijk om de analyse van de grond te bestellen. In natte gebieden is het noodzakelijk om de ventilatie van de fundering te organiseren.
 2. In de noordelijke regio's kan alleen in de zomer worden gebruikt of panoramische ramen worden geïnstalleerd.
 3. Rust op de open plek zonder een dak hangt af van de zon en regen, sneeuw en mist. Vaak tijdelijk onderdak: zonneschermen en parasols besparen niet.
 4. Op locaties met beperkte ruimte is er niet voldoende ruimte voor een comfortabel (groot) terras.

Rustend in de schaduw van rieten planten

Het huis is groot of klein, rijkelijk versierd of beknopt. Kies een geschikt project. Je zult ernaar willen terugkeren, gasten ontvangen, kinderen opvoeden, liefhebben en van het leven genieten. Denk daarom bij het kiezen na over hoe je je leven morgen ziet, over een maand, 10 of 50 jaar.

Zwart en wit terras

Pin
Send
Share
Send
Send