Decoratie

Hoe leg je planken in het interieur van de kamer met je eigen handen? (230+ foto's) Een selectie van mooie en moderne ideeën

Pin
Send
Share
Send
Send


Gewone houten planken aan de muur, waarvan foto's op internet te vinden zijn, behoren tot het verleden. Ze werden vervangen door interessante ontwerpwerken die het vertrouwde interieur nieuw leven kunnen inblazen. Als u een kamer met dit element decoreert, helpt dit om het probleem van het vullen van lege ruimtes op te lossen.

<>

Soorten planken

Elke plank die in het interieur wordt gebruikt, is toegewezen aan een van de volgende groepen:

 • Wandmontage. Dergelijke structuren zijn met bevestigingsmiddelen aan de wanden bevestigd. Ze worden erkend als de meest traditionele, veelzijdige en betrouwbaar.

Planken met verlichting in het interieur

 • Corner. Gelegen in de hoeken van de kamer, tussen de twee muren. Met deze optie kunt u ruimte in de ruimte besparen.

Geweldige plek voor eventuele cactussen

 • Gebouwd. Ze zijn meestal gemaakt van gipsplaat. De eigenaardigheid van de producten is dat ze zeer harmonieus in het interieur passen, omdat ze eruit zien als een deel van de muur.

Verfijnde opslagoplossing

 • Opgeschort. Dergelijke structuren zijn bevestigd aan de muur of aan het plafond. Voor dit doel worden kabels, kettingen, riemen, touwen en andere materialen gebruikt. Dit originele formaat zal vooral creatieve liefhebbers interesseren.

Voor liefhebbers van creativiteit

 • Floor. Constructies op de vloer of op een afstand daarvan zijn erg handig. Ze kunnen op elk moment naar elke plaats worden verplaatst.

Volwassen creativiteit voor de kinderkamer

 • Vouwen is handig omdat ze altijd netjes opgevouwen kunnen worden als nutteloos. Dit spaart ruimte in de kamer.

Voor nutteloos, kunt u toevoegen

 • Rekken is een constructie van een groot aantal verschillende cellen. Een dergelijk onderdeel van het interieur is multifunctioneel. U kunt zowel open als gesloten opties gebruiken.

Closetrekken

 • Schapmodule - een structuur die uit meerdere schappen bestaat.

De constructie van verschillende modules

Legplanken voor de kamer kunnen van verschillende materialen zijn gemaakt. De meest populaire zijn:

 • hout;

Houten hoekontwerp

 • glas;

Glasontwerpen in het interieur van de kamer

 • metaal;

Boekenkast in de stijl van de Provence

 • keramische;

Keramiek in alle details van de badkamer

 • van spaanplaat of hardboard;

DSP bij het maken van een structuur

 • meerdere materialen tegelijkertijd gebruiken (gecombineerd).

Minimalisme wandreksysteem

Niet zo vaak gemaakt van steen, teenwilgen. Ze zien er bijzonder origineel en ongewoon uit.

Kunststeen in het decor

Afhankelijk van het ontwerp kunnen ze standaard en modern zijn. Deze laatste zijn gemaakt met een oriëntatie op een specifieke interieurstijl, rekening houdend met het feit dat het meubilair in harmonie met elkaar moet zijn.

Planken in interieurstijl

Afhankelijk van de functionaliteit kunnen ze bij een groep van praktische (boek, keuken) of decoratieve. De rol van de laatste - het geven van esthetische ruimte. Ze kunnen van elk materiaal worden gemaakt, alles hangt af van de smaak en voorkeuren van de klant.

Decoratief element in het interieur

keer terug naar het menu ↑

Accommodatie functies

Je kunt overal en op elke manier hebben. Maar er zijn nog enkele nuances waarmee rekening moet worden gehouden.

 • Bij het plannen van een attachment-site, zou je van tevoren moeten bedenken of het hoofd of andere delen van het lichaam het niet raken. Als er een vermoeden is ontstaan, is het beter om de constructie iets te verschuiven. U kunt een probleem oplossen door het met gladde hoeken te kopen.

Afgeronde hoeken

 • Ondanks het feit dat de muur in het interieur als een decoratief element wordt beschouwd, moeten ze toch worden geregistreerd. Original zal kijken naar het gebruik van schijnwerpers, waardoor het mogelijk wordt om het meubel zelf te markeren en wat er zich op bevindt.

Decor van de verlichting

 • Er moet voldoende aandacht worden besteed aan het gebied dat boven de planken blijft of ertussen. Deze ruimte kan worden onderscheiden door een contrasterende achtergrond of gekleurde stof te gebruiken, een kleine spiegel of een afbeelding daar op te hangen en schilderen toe te passen. Dankzij dergelijke vondsten is het mogelijk om de plankconstructie in een interessante binnenhoek te veranderen.

Interieur hoek met accenten

 • In kamers die zijn ontworpen in hi-tech stijl of minimalisme, zullen compacte strikte vormen, gereserveerde kleuren en uitgerust met prachtige verlichting er het beste uitzien.

Hightech meubilair voor de woonkamer

 • Scandinavisch interieur of loft-stijl ontwerp erkent lichtgewicht en massieve muurontwerpen. In dit geval hangt alles af van de grootte van de kamer, de verlichting en de hoeveelheid vrije ruimte.

Loft-stijl rekken

 • Voor de Provence, Country, Chebbi Chic stijlen, vintage of versierd met mooi houtsnijwerk zal geschikt zijn.

Legbord voor keuken in landelijke stijl

 • Voor een klassieke stijl is een combinatie van miniatuurontwerpen op metalen consoles perfect.

Metalen consoles gebruiken

 • Modern omvat het gebruik van glas of creatieve metalen producten.

Moderne stijl in het interieur van de woonkamer

keer terug naar het menu ↑

Interessante ideeën voor de kinderkamer

Vandaag een kinderkamer met originele planken uitrusten is geen probleem.

"Huis" in de kinderkamer

Wanneer u een kinderkamer maakt, worden twee basisregels op de voorgrond geplaatst: veiligheid en functionaliteit.

Outdoor-constructies en -rekken moeten sterk en betrouwbaar zijn, omdat het mogelijk is dat het kind erop wil klimmen. Zelfs degenen die op de vloer liggen, is het aan te raden om extra aan de muur te bevestigen, zodat ze niet vallen en de baby niet verpletteren. Dat is waarom ze niet hoog worden gemaakt voor de kinderkamer.

Betrouwbaar, sterk ontwerp voor de kinderkamer

Ontwerpen in de kamer waar het kind veel tijd doorbrengt, verschillen in de helderheid van kleuren, kunnen worden gemaakt in de vorm van letters, waar de vakken voor speelgoed worden geplaatst.

Plank in de vorm van letters

Als u een systeem met meerdere laden gebruikt, wordt het reinigen snel gedaan. De combinatie van open en gesloten is een geweldige vondst voor kleuters. Jongens en meisjes zullen de fantastische stad waarderen.

Snel schoonmaken met de aanwezigheid van dozen

Als de baby volwassen is, kunt u het ontwerp of de kleuren wijzigen.

keer terug naar het menu ↑

Planken in de keuken

Meubels in de keuken moeten vooral functioneel zijn. Deze regel is op hen van toepassing. In deze ruimte is inderdaad niet veel ruimte, de meeste zijn bezet door kluisjes. De belangrijkste taak - het maximale gebruik van vrije ruimte.

Een interessante oplossing kan worden gevonden voor zeer kleine openingen tussen de muur en de koelkast, bijvoorbeeld. Een geweldige optie - een uitloop op wielen, die rolt, en dan volledig daar verbergt. Dit ontwerp is erg smal.

Prachtig idee om de ruimte te vullen.

Ideeën om veel ruimte te besparen in de keuken. Als de gootsteen of tafel zich bijvoorbeeld in de buurt van het venster bevindt, kunt u de zijwand gebruiken.

Planken boven gootsteen en fornuis

Original ziet er hangende versie in de vorm van een rooster op de kettingen, die zal worden gekoppeld aan alle gebruiksvoorwerpen. Deze optie is echter geschikt voor gevallen waarin het bureaublad zich niet in de buurt van de muur bevindt, maar ervan wordt verwijderd.

Keuken opslagsystemen

Bespaar ruimte en help zonodig keuken-eetkamer aanrecht. Daarboven kunt u een ophanging installeren.

Hangend rek boven de tafel

Natuurlijk kun je de ruimte boven het bureaublad ophangen met kluisjes aan de hele muur, maar het zal moeilijk zijn om naar te kijken. Gedeeltelijk om zo'n probleem op te lossen is mogelijk ten koste van glazen deuren. Maar het is veel praktischer om open te maken tussen de kluisjes. Dus het zal mogelijk zijn om gemak te geven aan een interieur, en de werkzone zal niet meer zo druk uitoefenen op alle andere ruimtes.

Open planken voor het bewaren van gerechten

keer terug naar het menu ↑

In de woonkamer

Legplank op de muur voor de woonkamer - de mogelijkheid om hun wildste fantasieën te realiseren. Sommige zijn geselecteerd in overeenstemming met de kenmerken van het interieur. Bovendien hebben fabrikanten een enorm aantal oplossingen die elke kamer individualiteit en chic kunnen geven.

Individualiteit van de kamer

Voor woonkamers, ingericht in overeenstemming met de regels van het classicisme of de landelijke stijl, de best passende milieuvriendelijke houtproducten. Dus, niet alleen zal de indruk van integriteit en harmonie, maar ook in staat zijn om zich te concentreren op de natuurlijke kleur.

Houten rekken in de woonkamer

Meestal worden de planken aan de muur gebruikt als decoratief element. Voor kleine huiskamers is dit een mogelijkheid om omvangrijke kasten te vermijden.

Sierlijke planken voor kamerinrichting

Welk model ook wordt gekozen, of het nu een asymmetrische, modulaire samenstelling is, een horizontale lange of verticale korte versie - ze zullen er allemaal spectaculair in de kamer uitzien.

Spectaculaire asymmetrie in de kamer

De woonkamer is het gezicht van de kamer. Hier kunt u veilig gebruik maken van het schapraam, ontwerpen van ongewone, gebogen vormen of hangende. Het belangrijkste is dat de gekozen optie overeenkomt met het algemene idee van het interieur.

Ongebruikelijke oplossing voor de woonkamer

keer terug naar het menu ↑

Voor de slaapkamer

Het interieur van de slaapkamer is altijd zorgvuldig gepland, er wordt aandacht besteed aan alle details, zelfs de meest onbetekenende. Meestal dienen ze hier als decoratief element. Ze plaatsen kaders met foto's, souvenirs, boeken.

Decoratief item voor souvenirs

Een uitstekende optie is de locatie aan de muur boven het hoofdeinde. Dit geeft de kamer ongewoon en licht.

Ongebruikelijk hoofdbord

Voor de slaapkamer wordt aanbevolen om licht gekleurde planken van geringe dikte te gebruiken. Als er ongebruikelijke heldere gordijnen of andere kleurrijke ideeën in de kamer zijn, kunnen de planken er aan worden aangepast.

Op de muur voor de gang

In de gang kan plank verschillende nuttige functies uitvoeren, wat erg belangrijk is voor een kleine kamer. Bovendien is het in de gang dat gasten hun kleding en onnodige dingen achterlaten, dit feit moet in aanmerking worden genomen bij het kiezen van een ontwerp.

Speciale niches voor dingen

Klassieke en stijlvolle optie - een plank met een hanger. Op de hanger kun je bovenkleding hangen, maar een hoed of pet erop leggen.

Speciaal bestemd voor hoofddeksels

In het interieur van de gang moeten planken aanwezig zijn voor het opbergen van kleine, maar noodzakelijke dingen.

Planken voor het opslaan van kleine maar noodzakelijke dingen

Bij gebrek aan voldoende ruimte, kunt u het idee van een hoek in de gang gebruiken. Dit ontwerp neemt weinig ruimte in, maar de capaciteit is goed. Als de hoek is gemaakt van glas, neemt de ruimte visueel toe.

Hoekgang met open planken

De selectie van planken voor de gang hangt af van de individuele behoeften van elk en de hoeveelheid vrije ruimte.

keer terug naar het menu ↑

Je eigen handen maken

Ondanks de ruime keuze aan meubels, kunnen sommige mensen nog steeds geen product vinden dat aan hun behoeften voldoet. In dit geval zou je moeten proberen een kamer voor jezelf te maken. Het enige dat hiervoor nodig is, is om de benodigde materialen aan te schaffen en op tijd in te slaan.

Bereid alle materialen voor en bespaar tijd.

Planning en voorbereiding zijn een van de belangrijkste stappen bij het maken van een product. Voordat u aan het werk gaat, moet u een beslissing nemen over de vorm, het uiterlijk, de kleur en het ontwerp van het product. Het is belangrijk dat de verkregen kopie harmonieus past in het algemene ontwerp van de kamer.

Ontwerp voor de algemene stijl van de kamer

Het wordt aanbevolen om van tevoren een ruwe schets te maken, dit zal helpen bij het werk.

Schetsplank

 

Als je van plan bent om voor de keuken te bouwen, moet je deze regels volgen:

 • Rechthoekig - de meest vereenvoudigde versie. Degenen die voor het eerst met dit bedrijf bezig zijn, moeten eerst proberen het product op te bouwen.

Vereenvoudigde versie

 • De grootte van de structuur wordt bepaald door de items die er in de toekomst op worden geplaatst.
 • Kleine schappen voor het regelen van specerijen en flessen zien er geweldig uit boven het werkoppervlak in de buurt van de bar of boven de tafel.

Kruidenrek

 • Als u van plan bent een structuur te bouwen die als aanvulling op de keukenset dient, is het belangrijk om niet te overdrijven met de afmetingen. Compacte producten hebben de voorkeur. De meeste kunnen het interieur als geheel alleen maar bederven.
 • Open gepast om over het hele oppervlak van de muur boven de bovenkant van de keuken te plaatsen.

Open planken in de keuken

 • Bevestigingsmiddelen moeten zo worden gekozen dat ze in overeenstemming zijn met de afwerking van de ruimte en met het materiaal.

Naleving van deze eenvoudige regels helpt bij het bouwen van een mooi en functioneel product dat aangenaam zal zijn voor het oog en dat lang meegaat.

Voor comfort bij u thuis

Bouw je eigen handen is niet moeilijk. Om dit te doen, hoeft u alleen van tevoren te beslissen wat de grootte en het ontwerp van de structuur zal zijn.

De combinatie van verschillende designplanken

Planken in het interieur - een universele en onmisbare ontwerptool die de kamer originaliteit en singulariteit kan geven. Dit element past perfect in elk interieur - van klassieke tot superfuturistische stijl. In tegenstelling tot kasten, zijn dergelijke ontwerpen in alle vormen, soms zelfs de meest fantastische.

Het volstaat om de creatieve verbeelding aan te zetten en je meest moedige beslissingen te realiseren. Door de planken kan de kamer aanzienlijk veranderen, interessanter worden. Ze zal de gasten zeker verrassen en zal de gastheren een lange tijd plezieren.

Pin
Send
Share
Send
Send