Decoratie

Keukenontwerp 8-12 m². M. in een appartement met een balkon. TOP 5 tips voor het combineren van ruimte + 100 FOTO

Pin
Send
Share
Send
Send


Bij het plannen van een keukenrenovatie, moet u een van de drie mogelijke herontwikkelingsopties kiezen.

Ten koste van het balkon lijkt zoveel ruimte

keer terug naar het menu ↑

Aparte keuken en een balkon

Laat alles achter zoals het is, we krijgen twee gescheiden van elkaar door een raam en een deur van de kamer. We raden u aan ze in dezelfde stijl en kleur te rangschikken.

Creëer een unieke stijl met behulp van lampen

Hier kunt u opslagruimte organiseren voor conservering, een salontafel plaatsen of zelfs een kantoor creëren.

Prachtige klassiekers zien er geweldig uit

Als u een grote loggia in een eenkamerappartement heeft, kunt u de keuken daar volledig 'overboeken', waardoor er veel ruimte overblijft voor de woonkamer met een eethoek.

Herontwikkeling kan deze optie hebben.

keer terug naar het menu ↑

De scheiding tussen de twee kamers

Door de raam- en deurkozijnen te verwijderen, laten we een scheidingswand achter die twee functionele ruimtes kan scheiden - de kookzone en de eethoek.

Of we kunnen het gebruiken als onderdeel van het interieur, bijvoorbeeld als een kookeiland of een bar. Een stijlvol, modern idee dat uw appartement zeker zal versieren.

Uitbreidingsoptie met volledige overgang naar het balkon

keer terug naar het menu ↑

Volledige demontage van de muur

De ruimte wordt visueel, functioneel ruimer. In de lege zak kunt u het werkgebied of de eettafel verplaatsen.

terug naar menu ↑ terug naar menu ↑

Interieurkenmerken

Welke optie u ook kiest, in de eerste plaats moet u zorgen voor de weersbestendigheid van het balkon, zodat de keuken de meest comfortabele en favoriete plek van de bewoners wordt.

Helder ontwerp - positieve emoties

Zorg ervoor dat u de buitenkant afwerkt, isoleer de isolatie. Plaats ramen met dubbele beglazing, vul alle gaten, voer leidingen en elektriciteitsnet uit.

Het is raadzaam om een ​​"warme vloer" -systeem te installeren en het oppervlak met keramische tegels te leggen. Om dit te doen, beweegt u de radiator onder het balkonraam van de muur.

terug naar menu ↑ terug naar menu ↑

De combinatie van keuken en balkon - de voordelen van ideeën

Balkons worden vaak gebruikt als een magazijn voor het opslaan van groenten, conserven en onnodige dingen.

Organiseer de ruimte op de juiste manier

We zullen overwegen om het zo goed mogelijk te combineren met de keuken, om de woonruimte goed te organiseren. Als u extra ruimte hebt gekregen, kunt u deze op verschillende manieren gebruiken.

Het is bijvoorbeeld mogelijk om extra kasten voor keukengerei te installeren of een gezellige eethoek met een grote tafel te maken.

In deze uitvoeringsvorm kan het verblijf op het balkon geen plezier opleveren

Inderdaad, designer-fantasieën zijn eindeloos

Het gebied in combinatie met het balkon zal comfortabel zijn, nuttig en esthetisch worden. Decorator-fantasieën voor dit idee zijn eindeloos - het lege gedeelte kan worden gebruikt voor verschillende afwerkingen en de tekortkomingen zoals een vensterbank kunnen worden omgezet in een niet-standaard tafel voor theedrinken.

Als u zware keukenmeubelen op het balkonoppervlak installeert, houd dan rekening met een belangrijk punt: hun gewicht mag in geen geval hoger zijn dan de toegestane belasting op de kachel, die zich aan de basis bevindt.

De extra's

  • vergroten van de keuken;
  • ongebruikelijk ontwerp;
  • verbetering van warmte- en geluidsisolatie;
  • verbeterde natuurlijke verlichting.
keer terug naar het menu ↑

cons

  • hebben extra verwarming nodig

Enorm uitzicht vanuit het raam met een kopje koffie in de ochtend

Elke oplossing heeft zijn eigen problemen, waaronder het verkrijgen van toestemming voor herontwikkeling, vaak lang wachten op legalisatie en aanzienlijke contante kosten.

Het verzamelen van de benodigde documenten kan enige tijd duren, evenals de omvang van het te verrichten werk en de onzekerheid over de toekomst - beangstigend.

De perfecte combinatie van kleuren en materialen

Je moet je daar niet zo druk over maken, omdat de positieve aspecten van het project duidelijk opwegen tegen het negatieve, en het resultaat zal een lust voor het oog zijn!

Het schema van het combineren van het balkon en de keuken

terug naar menu ↑ terug naar menu ↑

Plaatsing van de keukenruimte in de geïntegreerde ruimte

Als je besluit om de twee kamers samen te voegen, verwijder je de springer tussen de keuken en het balkon, dan is het tijd om de ruimte te organiseren.

We creëren een gevoel van comfort en gezelligheid

U kunt de ideale kamer van Amerikaanse tv-shows realiseren - U-vormige werkruimte met een fornuis en een gootsteen bij het raam.

Na het voltooien van de isolatie, externe finishtijd om de roulette te nemen. Door de ruimte te meten, kun je gemakkelijk begrijpen wat je moet passen in de oude situatie en waar je vanaf moet.

Wanneer het balkon de ruimte enorm vergroot.

Herontwikkeling biedt een kans om de nieuwe keukenruimte te verslaan. Organiseer gratis toegang tot de gevormde zak, anders gaat al het werk de afvoer in.

Zelfs de meest bescheiden appartementen in hoge gebouwen hebben een balkon van niet minder dan een meter breed, wat betekent dat een kast met een tafelblad en verschillende ophangschappen er gemakkelijk in passen.

Soms kan een keuken met een balkon alleen de deur delen.

U kunt een wasmachine of vaatwasser installeren, maar deze moet vooraf worden aangesloten op het elektriciteitsnet en de waterleidingen.

Overbelast het kleine balkon niet met grote voorwerpen - kies meubels met open planken.

Dankzij de ramen, zal de keuken zeer helder zijn.

Eigenaren van een grote loggia kunnen eenvoudig het hele werkgedeelte naar de ramen dragen. Dan zal de overgebleven ruimte veranderen in een ruime eethoek met extra zitplaatsen.

terug naar menu ↑ terug naar menu ↑

Ruimte voor een eettafel of opslagruimte in de gezamenlijke ruimte.

De eenvoudigste manier om de extra ruimte die wordt weergegeven te gebruiken, is door de eethoek daarheen te verplaatsen.

Het idee van openluchtrecreatie

Elke dag komt het gezin samen op een verlichte plaats, zelfs opstaan ​​in de vroege ochtend zal aangenamer lijken. Vooral als het raam een ​​prachtig uitzicht biedt! Zo niet, hang dan de jaloezieën of vouwgordijnen.

Vier gewoon een feest thuis

Nu kunt u een volwaardige grote tafel kiezen waar het comfortabel is om zowel de dagelijkse maaltijden te houden als de vieringen te vieren.

Hang de tv aan de muur en vervang de stoelen door een comfortabele bank en fauteuils - je krijgt een prachtige zithoek.

Minimalisme in het ontwerp, klassieke uitstraling

Elke gastvrouw zal de extra laden voor de opslag van keukenunits niet opgeven.

Open ruimte zal niet vol zijn met mixers, combinaties en sets vanwege de opslagruimte die verschijnt.

terug naar menu ↑ terug naar menu ↑

Populairste ontwerpideeën

Nadat je het balkon hebt opgewarmd zodat het hele gezin niet bevriest, kun je beginnen na te denken over hoe je, op basis van je voorkeuren en voorkeuren, de vrijgekomen ruimte kunt regelen.

Breid de ruimte visueel uit

keer terug naar het menu ↑

Bar op het balkon

Dit interieur diversiseert onverwacht het ontwerp van uw keuken en maakt het moderner. Een nieuwe oplossing voor het lunchprobleem is de bar.

Veel ruimte om te dineren

De meeste mensen dromen hiervan, maar dromen blijven helaas dromen vanwege ruimtegebrek.

Je hebt ook een geweldige kans om alles tot leven te brengen. Bovendien kan de balk in deze ontwerpoplossing op verschillende manieren worden geplaatst:

1 bar-teller kan in de opening worden geplaatst, die voorheen door het raam werd ingenomen;

Een grote tafel waar iedereen zich op zijn gemak voelt

Een 2-rack kan niet alleen een gelijkenis met de eettafel worden, maar ook een extra plaats voor het bewaren van voedsel of gerechten;

Wanneer fantasie en smaak kunnen veranderen in een muur met mozaïeken

4 Dorpel is een andere optie om een ​​balk in de vrije ruimte te plaatsen. Een heerlijke lunch, een gezellig gesprek met vrienden of familie, een huiselijke sfeer en een prachtig uitzicht vanuit het raam - is dit niet de limiet van alle keukendromen;

Grote ramen maken altijd het donkerste vertrek.

Als u bewoners van de begane grond bent, haast u dan niet om het lot te verwijten, want qua ontwerp kunt u veel meer winnen dan uw buren hierboven.

We creëren een aangename atmosfeer voor de ogen

Alle communicatie, gootsteen en kachel, kan worden overgebracht naar de loggia, die visueel de ruimte van de keuken zal vergroten. Ook hier kunt u een koelkast plaatsen om het werkgebied te bevrijden van huishoudelijke apparaten.

keer terug naar het menu ↑

De keuken naar het kantoor, de voorraadkamer en zelfs de kinderkamer leiden

Ben je nog steeds klaar voor aangepaste oplossingen? Het probleem met de extra kamer kan worden opgelost met behulp van de balkonruimte.

Geniet van een prachtig ontwerp

Het is niet nodig om de keuken, gecombineerd met een balkon, als eetplaats te gebruiken. Het kan een ontspannings- of werkruimte worden gemaakt.

Staafteller kan anders worden geplaatst

Ben dol om te lezen, heb altijd gedroomd van een persoonlijke bibliotheek, een gezellige hoek waarin je je kunt onderdompelen in een ander fascinerend verhaal, maar vierkante meters stonden in de weg van wensvervulling?

Het plan om meubels te combineren en in te richten

Boekenplanken, een gezellige schommelstoel, zacht licht creëren comfort voor elke boekenwurm. Er zijn nog steeds mensen die zich tijdens het winterseizoen ongelofelijk vervelen in een zomerhuisje of juist ervan dromen.

Nu kunt u het hele jaar door een professionele tuinier voelen en een prachtige wintertuin op de loggia opbreken.

Niet altijd kan uitbreiding genoeg ruimte vergroten

Een andere interessante manier om te herontwikkelen - is het creëren van een kinderhoek op de loggia. Moderne huisvrouwen hebben natuurlijk veel tijd nodig om in de keuken te blijven, dus het is niet altijd mogelijk om bij kinderen te zijn.

Een groot voordeel van deze beslissing is de constante aanwezigheid van een nummer en controle over elk klein lid van het gezin. Terwijl u pannenkoeken of taarten bakken, spelen uw kinderen direct naast uw ogen.

keer terug naar het menu ↑

De kwestie van decoratie: hoe het interieur beter uit te rusten

Ongetwijfeld is de technische indeling van de keuken en loggia in de eerste plaats. Maar alleen de juiste ontwerpoplossing zorgt voor een aangenaam ogende sfeer en een aantrekkelijk uiterlijk van de kamer.

Wanneer een kleine keuken, en de extra ruimte is van harte welkom

In deze sectie hebben we enkele tips verzameld die u helpen om zich niet te vergissen met de keuze van de inrichting.

terug naar menu ↑ terug naar menu ↑

Top 5 tips voor het succesvol combineren van een keuken met een balkon

1 Observeer harmonie in kleur. De beste oplossing zou een vergelijkbaar bereik van zowel keuken- als balkonruimtes zijn. De loggia zou een voortzetting moeten zijn, geen afzonderlijke ruimte 2. Let op eenheid in de interieurdetails en decoratiematerialen om de algehele indruk van het gigantische werk niet te bederven. Dan zal de visuele ruimte groter worden en er veel gunstiger en harmonischer uitzien. 3 De ruimte scheiden door vensters naar de vloer. Een dergelijke ontwerpbeslissing zal onmiddellijk een Europese sfeer creëren die zo anders is dan die we in appartementen gebruikten. Dit is de beste keuze, vooral voor degenen die toch besloten om zelf een winterkas op het balkon te maken 4 U kunt de deuren van glas of "Franse ramen" vervangen door een gebogen opening. Laat geen saaie geometrische vormen achter, je kunt je fantasie de vrije loop laten, vooral als het algemene ontwerp van de keuken overeenkomt met de moderne stijl.5 De ​​arm kan open worden gelaten, of je kunt hem volledig of slechts voor de helft laten hangen. Dit is een andere goede manier om kamers in te delen.

Maak je huis uniek en mooi

Vaak zijn er dergelijke gevallen waarbij de niveaus van de vloer in de keuken en de loggia anders zijn, zodat het gevoel van een stap omhoog of omlaag wordt gecreëerd. Natuurlijk kun je extra hard werken en de vloer volledig vlak maken, maar we raden je af om je in deze kwestie te haasten.

Mode ontwerpoplossingen

Ligt de loggia lager dan de keukenruimte, dan ontstaat er een gezellige "persoonlijke" ruimte als de tafels dichter bij de buitenmuur liggen.

Voortdurend keukenmeubilair op het balkon

Wanneer de situatie volledig is omgedraaid, kan er een soort stap worden geregeld als een podium en bent u niet bang om te struikelen.

keer terug naar het menu ↑

VIDEO: Keukenontwerp

Pin
Send
Share
Send
Send