Decoratie

Afwerkingsopties voor de badkamertegel (175+ foto's). Maak een ontwerp dat onthouden zal worden

Pin
Send
Share
Send
Send


De badkamer in het huis is een plek die iedereen bezoekt en die voortdurend wordt gebruikt. Daar kunt u ontspannen na een zware dag onder water in de douche en gewoon genieten in de badkamer. Maar om dit effect te versterken, moet u een aangename sfeer in de kamer creëren. Geselecteerd badkamerontwerp kan hierbij helpen. Welke stijlen voor het ontwerp van deze kamer zijn er tegenwoordig in de mode en hoe kan het decor het praktischer maken?

<>

Superieure kwaliteit

Een badkamer is een ruimte waarin het vocht constant regeert, veel water en de eeuwige temperatuur daalt. Daarom is de kwaliteit van het materiaal een van de belangrijkste kenmerken. De tegel moet betrouwbaar en duurzaam zijn en om deze kwaliteiten nog in de winkel te bepalen, moet je kijken naar de volgende indicatoren:

 • De hele tegel kan worden onderverdeeld in 8 hoofdgroepen, die overeenkomen met verschillende indicatoren voor vochtbestendigheid. Hiervan worden 1-3 groepen het vaakst gebruikt in de badkamer. Ze hebben de beste eigenschappen om in een natte omgeving te verblijven. De tegel in de badkamer moet idealiter met een fijn poreuze structuur zijn en absorbeert een minimum aan vocht.

Fijn materiaal voor de badkamer

 • U moet de tegel van de juiste bestemming kiezen. Allereerst moet je voor de vloerbedekking begrijpen dat je een andere tegel nodig hebt. De vloer wordt aangegeven door een speciaal pictogram aan de achterkant - het "silhouet van de voet", en de tegel voor de muren wordt aangegeven door de pictogrammen "palm silhouette". Het verschil tussen deze twee soorten tegels in sterkte. Voor wanden is de tegel erg kwetsbaar, deze kan alleen in deze richting worden toegepast. Materialen voor vloeren zijn er in verschillende sterkteklassen, geschikt voor badkamer 2 en 3. En hoe sterker u de tegel kiest, hoe langer hij in huis zal blijven.

  Bestudeer de labels voordat je een tegel koopt.

 • In de badkamer tegel en tegel zal constant contact hebben met alle soorten chemicaliën. De wanden en vloeren moeten constant worden schoongemaakt en gedesinfecteerd, zodat de tegels bestand moeten zijn tegen blootstelling aan chemicaliën. Selecteer hiervoor het materiaal met de juiste markering, in dit geval een geschikte tegel met de markering "AA". Parameters zoals weerstand tegen zonlicht en vorstbestendigheid moeten in de laatste plaats aandacht krijgen. Voor deze kamer spelen ze geen grote rol.

Weerstand tegen huishoudelijke chemicaliën

keer terug naar het menu ↑

Besteed aandacht aan de grootte van de kamer

Met een grote badkamer kunt u uw verbeeldingskracht niet beperken en een afbeelding voor de kamer maken. Een klein gebied biedt zo'n mogelijkheid niet. Vooral in de huizen van de oude monsterruimte in de badkamer is erg klein. Het gebruik van de juiste materialen zal helpen om de ruimte visueel te vergroten. Ervaren ontwerpers maken handig gebruik van deze truc. Er zijn verschillende aanbevelingen voor het gebruik van een tegel om een ​​klein bad mooi en origineel te maken:

 • In een kleine ruimte wordt afgeraden om grote tegels te gebruiken. Je zult het moeten knippen, het constant aanpassen aan de vereiste afmetingen, en een grote tegel in een kleine ruimte ziet er belachelijk uit. Maar vanuit een kleine tegel kunt u interessante patronen maken en de kamer een originele uitstraling geven.

Tegelontwerp voor een kleine badkamer

Maak de plafonds visueel hoger, zal helpen om op een verticale manier te leggen. Op de vloer is het tegenovergestelde waar, tegels leggen is horizontaal beter.
 • Het juiste kleurenschema in de kamer zal ook een grote rol spelen in het eindresultaat. Koude kleuren en lichtgekleurde tegels kunnen de ruimte visueel uitbreiden.

Correct kleurenbereik

 • Een andere truc die de ruimte visueeler zal maken, is het gebruik van een tegel met een glanzende afwerking. Het reflecteert het licht in de kamer, waardoor de ruimte ruimer wordt.

Glanzende afwerking - ruimteverhoging

Het is beter om de schappen van nissen in de muur gemaakt met keramische tegels te vermijden. Terug naar het menu

Het algehele ontwerp helpt bij het kiezen van tegels

Om een ​​tegel te kiezen, moet je de algehele stijl van de hele kamer kiezen. Dit zal helpen om een ​​volledig beeld te creëren en het verblijf in de badkamer zal veel aangenamer zijn. Tegenwoordig zijn de meest populaire stijlen:

Classic. Classicisme kan worden onderverdeeld in verschillende ondersoorten: Venetiaans, Engels en Frans. Al deze stijlen zijn perfect voor elke badkamer, ze zien er esthetisch mooi uit en zullen nog vele eeuwen in de mode blijven.

Al deze opties omvatten in de regel het gebruik van glanzende monochromatische tegels in alle tinten blauw, wit en beige. Er is ook zo'n vertakking als neoclassicisme. Het combineert de tonen van moderniteit en alle tradities van klassiek design. Als aanvulling op klassieke stijlen zijn elementen van goud en bronskleur perfect.

Engelse badkamer

Elegante en stijlvolle kamers zijn ingericht in mediterrane stijl. Voor dit doel worden alle tinten van de natuurlijke kust van de Middellandse Zee gebruikt: terracotta, groen, blauw, geel. Een ander verplicht element van deze stijl wordt beschouwd als een mozaïek of paneel.

Mozaïek in de ontspanningsruimte

Hi-tech is een meer moderne stijl en bevindt zich nu op het hoogtepunt van zijn populariteit. Het belangrijkste kenmerk van deze stijl is bruikbaarheid en functionaliteit. Over het algemeen hebben elementen van dergelijke kleuren de overhand: grijs, zilver en wit. De tegels zijn van hoge kwaliteit en duurzaam. Vloertegels met ongebruikelijke grafische patronen of metalen elementen worden als overbodig beschouwd in de high-tech stijl. Bovendien worden spiegelende vloeren beschouwd als een indicatief stijlelement.

De badkamer in de stijl van hi-tech en de opstelling ervan

Modern is een andere stijl die een gevoel van luxe en rijkdom geeft. Het belangrijkste element van deze stijl is mozaïek. Ze kleedde zich en wanden en loodgieterswerk, en zelfs spiegels. De achtergrond is een tegel met pasteltinten. Heldere kleuren helpen om de hoofdaccenten in de kamer te plaatsen.

Perfect badkamerontwerp

U kunt een van de stijlen toevoegen met 3D-tekening. Mooi design en een diep beeld van de oceaan op een van de muren ziet er indrukwekkend uit en creëert een onbeschrijfelijke sfeer in de kamer. Alsof je niet in de badkamer bent, maar op degene op de oceaan.

3D-effecttegel voor badkamer

Dit is natuurlijk niet de hele lijst met stijlen voor het afwerken van de badkamer. Vandaag populaire worden ook beschouwd: Japanse, Egyptische en oosterse stijlen. Land en retro zullen helpen om een ​​romantische sfeer in de kamer te creëren. En degenen die van rijkdom en luxe houden, geven de voorkeur aan art deco of barokontwerpen.

Badkamerontwerp in Japanse stijl

keer terug naar het menu ↑

Typen en ontwerpopties

Keramische tegels zijn opvallend in hun diversiteit en iedereen kan in het assortiment iets individueel voor zichzelf vinden. En tijdens de selectie kunt u verder bouwen op zowel financiële kansen als uw eigen voorkeuren.

Mozaïek helpt om een ​​interessant ontwerp in de badkamer te creëren. Natuurlijk is dit ontwerp duur. Zelfs in een kleine ruimte ziet het mozaïek er heel netjes en respectvol uit.

Mozaïek voor de badkamer

Een paneel voor een kleine kamer is niet geschikt, maar in een badkamer van gemiddelde grootte, en nog meer in een grote kamer, zal een dergelijk ontwerp er interessant en erg mooi uitzien. Het is noodzakelijk om de keuze van de paneelstijl zorgvuldig te overwegen. Dit ontwerp is niet erg duur, je kunt een paneel in elke prijsklasse kiezen. Bovendien is de bekledingstechniek ook niet ingewikkeld, en als je op zijn minst enig idee hebt van dergelijk werk, kun je het zelf aan.

Mozaïek paneel voor een badkamer "Bloemen uit een mozaïek"

De grens in het ontwerp van de badkamer moet zeer zorgvuldig worden gebruikt. Dit ontwerpelement moet in de hele kamer als een enkele ketting worden waargenomen en als delen ervan worden afgesloten met apparatuur, handdoeken of worden onderbroken door een spiegel, gaat het hele element verloren.

3D-tegels met een prachtige afbeelding zijn op elk moment en in elke kamer relevant, behalve dat u deze voorzichtig moet selecteren en dat het afwerkingsproces zelf speciale aandacht vereist. Het vinden van een goede combinatie van de hoofdachtergrond en de foto is moeilijk, maar als je erin slaagt om met deze taak om te gaan, zal de kamer echt geweldig zijn.

De 3D-tegel van een marien thema ziet er harmonieus uit. Deze stijl is over het algemeen goed geschikt voor de badkamer. Maar voor een kleine ruimte moet je het patroon zelf en gewone wanden op een competente manier combineren, anders lijkt het ontwerp moeilijk vast te houden en verkleint de ruimte van de ruimte aanzienlijk.

3D mariene tegels

Het zal interessant voor je zijn:

Tegel voor een kleine badkamer

Tegel voor het schort in de keuken

Tegels voor de keuken op de vloer

keer terug naar het menu ↑

Wat gebeurt er

De vervaardiging van keramische tegels is uiterst eenvoudig en daarom zijn de prijzen laag. De basis van de tegel is gemaakt van klei en zand, en vervolgens is het bovenste oppervlak eenvoudig bekleed met ijsvorming. Dit is wat je in staat stelt om materiaal te maken met verschillende texturen en ornamenten. U kunt verschillende hoofdtypen van tegels selecteren:

 • Matt.

Keramische mat badkamertegel

 • Glossy.

Glanzende tegels in de afwerking van de gecombineerde badkamer

 • Met een afstoffen.

Fragmenten van tegels met spuiten

Veel ontwerpers combineren verschillende soorten tegels in één badkamer. Het helpt om een ​​meer origineel en stijlvol interieur in de kamer te creëren. Terug naar het menu ↑

Porcellanato

Dit materiaal wordt vaak gebruikt voor buitenbekleding van gebouwen, maar de basiskwaliteiten maken het een ideale optie voor de badkamer. Het materiaal neemt helemaal geen vocht op en is niet bang voor water. Dit materiaal is geschikt voor de vloer, vanwege de extreme sterkte. Steengoed is zoiets als een steen, dus spaanders en scheuren verschijnen er maar heel zelden op.

Porcelein steengoed afwerking

keer terug naar het menu ↑

steen

Dit materiaal is natuurlijk en milieuvriendelijk. Maar dit materiaal is niet zo duurzaam als de anderen en begint vaak bedekt te worden met scheuren. Een mechanische impact op zo'n tegel kan het ook onbruikbaar maken.

Decoratieve tegels onder de steen

keer terug naar het menu ↑

glas

De glastegel ziet er stijlvol en interessant uit. Voor fans van futuristische stijl. Dit is een geweldige optie. Er zijn veel soorten glastegels: transparant, gekleurd, glanzend, getextureerd, gematteerd, enz.

Glastegel voor badkamer

Het zal interessant voor je zijn:

Wat moet je weten over de douche met een diepe pan?

Ontwerp en maak de badkamer af met kunststof panelen

Modieus badkamerontwerp zonder toilet

keer terug naar het menu ↑

Voor- en nadelen

Net als elk ander materiaal heeft tegel zijn voor- en nadelen. Weten over hen zal helpen om de uiteindelijke beslissing te nemen bij de keuze van afwerkingsmaterialen:

 • Onaangetast door chemicaliën

De tegel kan veilig worden gewassen en gereinigd met een reinigingsmiddel. Bovendien absorberen keramische tegels geen geur.

Groene kleur in de badkamer

Als u kiest voor een massieve tegel van hoge kwaliteit, zal deze meer dan tien jaar meegaan.

 • De duurzaamheid van dit materiaal

Afwerking voor de komende jaren

 • Het materiaal is milieuvriendelijk en veilig voor de menselijke gezondheid.

Veilig en milieuvriendelijk materiaal

 • De tegel is brandveilig

Verschillende beschavingszegeningen werken hier voortdurend: haardroger, wasmachine en andere apparatuur. Daarom is voor het afwerkingsmateriaal voor de badkamer een zeer belangrijke weerstand tegen vuur en stroom.

Tegel bestand tegen vuur en stroom

In het geval van een brand, geeft de badkamer gemaakt van keramische tegels u de mogelijkheid om u te verstoppen! In een dergelijke situatie is dit de veiligste plek in het appartement.
 • Diverse selectie

Keramische tegels kunnen worden geselecteerd afhankelijk van de financiële capaciteit en persoonlijke voorkeuren. Winkels bieden een brede selectie kleuren, materialen van elke grootte en vorm, die zullen helpen om een ​​speciaal interieur in de kamer te creëren.

Een verscheidenheid aan tegels uw fantasie

Maar niets kan perfect zijn. Tile heeft een aantal nadelen, waaronder:

 • Tegel leggen is erg moeilijk

Hier heb je een perfect oog en een harde hand nodig, want zelfs een afwijking van 1 mm naar de zijkant kan het hele werk volledig bederven. Bovendien kunnen onervaren werknemers, ondanks de sterkte van het geselecteerde materiaal, het gemakkelijk breken in een ongemakkelijke beweging.

Vertrouw tegel toe aan een specialist

 • Deze vloer is erg glad en koud.

Natuurlijk is er een oplossing voor deze problemen, je kunt een speciale tegel kopen met een antislip-oppervlak en "warme vloeren" maken in de badkamer, maar dit alles zal extra kosten met zich meebrengen.

Kies antislipmateriaal

 • De naden tussen de tegels

Ten eerste kunnen ze donker worden, omdat ze de perfecte verzamelaar van stof en vuil in de badkamer zijn. Maar het is onaangenamer als zich in deze paden een schimmel begint te vormen. Daarom vereisen de naden tussen de tegels speciale aandacht en regelmatige behandeling met antiseptische middelen.

Steken vereisen speciale reiniging.

Hoewel de tegel zelf niet zo'n duur genoegen is, zullen alle kosten in een hoop resulteren in een nette som.

 • Kosten van werk

De combinatie van verschillende kleuren in één interieur

keer terug naar het menu ↑

Tot slot

Tegel - de meest economische en duurzame optie om een ​​badkamer te ontwerpen. De diversiteit ervan zal helpen om een ​​individuele stijl te kiezen en vanuit deze kamer een echte plaats voor plezier te creëren. Kies je stijl en maak een origineel interieur in de badkamer, en de tegel, als niets anders, kan hierbij helpen!

Pin
Send
Share
Send
Send