Decoratie

Zacht, modulair en meubelmeubilair voor de woonkamer in een moderne stijl. Alles wat u moet weten om een ​​stijlvol ontwerp te creëren + 115 FOTO'S

Pin
Send
Share
Send
Send


Het kan moeilijk zijn om meubels voor de woonkamer te kiezen, zodat alles harmonieus is. Maar het blijkt dat alles veel gemakkelijker is. Met de hulp van meubels in de woonkamer kunt u heldere accenten aanbrengen, het gezellig en gastvrij maken.

Inhoud van dit artikel:

 • Wat is de moderne stijl
 • Wat kan worden gebruikt in de woonkamer
 • Wat u moet weten over modulaire meubels
 • Wat u moet weten over soft
 • Kabinet Nuances
 • Variaties van kleuropties
 • Zijn materialen belangrijk
 • Momenten die aandacht nodig hebben
 • Top 10 belangrijkste meubeltrends in 2019
 • VIDEO: Ontwerp van de hal
 • GALLERIJ: De meest succesvolle opties voor het meubilair in een woonkamer
 • Wat is de moderne stijl
 • Wat kan worden gebruikt in de woonkamer
 • Wat u moet weten over modulaire meubels
 • Wat u moet weten over soft
 • Kabinet Nuances
 • Variaties van kleuropties
 • Zijn materialen belangrijk
 • Momenten die aandacht nodig hebben
 • Top 10 belangrijkste meubeltrends in 2019
 • GALLERIJ: De meest succesvolle opties voor het meubilair in een woonkamer
 • Wat is de moderne stijl

  Misschien wil elke huiseigenaar dat elke kamer in huis niet alleen comfortabel is, maar ook visueel mooi.

  Meubels met smaak kiezen

  Een populaire techniek om comfort te creëren, is de consistentie van een enkele stijl in het interieur. Als we het hebben over de woonkamer, dan wordt er vaak een moderne stijl gebruikt, wat zich uit in de keuze van meubels.

  Praktisch, mooi en modern

  Moderne stijl in het interieur is populair vanwege de combinatie van gebruiksgemak en gemak, samen met een aantrekkelijke uitstraling.

  Er zijn geen problemen met de keuze van meubels vanwege dezelfde populariteit, het belangrijkste is om te weten wat te gebruiken, in welke kleur, van welk materiaal, enz.

  Het belangrijkste ding om te kiezen op basis van kleur en grootte van de gevulde ruimte

  Om de basisprincipes van creatie te begrijpen, is het logisch om de meest karakteristieke kenmerken van deze stijl te begrijpen.

  Van groot belang in het proces van het regelen van de ruimte heeft zijn grootte - vereist de meest ruime kamer, daarnaast moet het helder zijn. Indien mogelijk moeten de deuren worden gedemonteerd. Gebrek aan deuren zal de ruimte op visuele waarneming uitbreiden.

  Wat meubels en accessoires betreft, kunt u het volgende selecteren:

  • Interieurartikelen moeten zo comfortabel mogelijk zijn. In deze zin lijkt het zogeheten modulaire meubilair dat indien nodig kan worden veranderd aantrekkelijk.
  • De kleur moet lichte, zachte tinten zijn. Wat grote artikelen betreft, zijn wenge-kleuren voor hen toegestaan.
  • Een groot aantal decoratieve accessoires is welkom, maar accessoires en meubels moeten met elkaar worden gecombineerd, of op zijn minst organisch lijken.
  • Lijnen, evenals oppervlakken moeten perfect glad zijn.
  • Gevels moeten recht en soepel zijn.

  Meubilair moet zo comfortabel mogelijk zijn.

  terug naar menu ↑ terug naar menu ↑

  Wat kan worden gebruikt in de woonkamer

  Er moet aan worden herinnerd dat sommige stijlen, zoals het minimalisme, rechtstreeks verband houden met de moderniteit. Maar in ieder geval is volledig zonder meubels in de kamer niet genoeg.

  We houden de tijden bij

  U kunt gestoffeerde meubels gebruiken - in deze situatie is een bank of stoel voldoende. De aanwezigheid van grote armleuningen of brede ruggen is niet toegestaan.

  De muur is gemaakt in een klassieke stijl.

  Rookwolken die extra comfort creëren, komen naar de bank. De salontafel moet een glazen tafel zijn.

  Apparaten, met name televisie, moeten op een speciaal ontworpen stand staan. De kleur moet licht zijn.

  De ruimte kan een scharnierende constructie van planken of kasten zijn. Er is nog een andere optie met de installatie van een metalen serveertafel, die is uitgerust met wielen.

  Nobele wit met klassieke tonen

  Tv kan zich niet alleen op de kast bevinden, maar ook op de plank of direct aan de muur. Moet alleen de voorkeuren en parameters van de ruimte afstoten.

  Minimalisme is altijd in de mode

  Alle onnodige details worden zoveel mogelijk verwijderd, anders kan de organische stof worden gebroken. In het geval dat de open haard in de kamer wordt gebruikt, dient deze als hoofdobject in de kamer te dienen.

  Het is rond de open haard dat het meubilair wordt geplaatst. Als de ruimte niet ruim is, en vooral de situatie geen invloed had op de demontage van de deuren, dan is het beter om aandacht te besteden aan minimalisme.

  Optie met een ronde tafel in het midden van de kamer

  Als u de items die in verschillende categorieën worden gebruikt, breekt, kunt u modulair meubilair, gestoffeerd meubilair en een kast selecteren.

  terug naar menu ↑ terug naar menu ↑

  Wat u moet weten over modulaire meubels

  Zo'n woonkamermeubilair wordt vertegenwoordigd door talrijke soorten. Modulaire modellen kunnen, zoals aangevuld, en afnemen.

  De kamer transformeren met deze hoeken

  Met minimale inspanning kunt u het uiterlijk van de kamer zeer veranderen, zonder in principe iets te veranderen. De belangrijkste kwaliteiten van modulaire ontwerpen zijn hun veelzijdigheid en mobiliteit.

  Het is vrij eenvoudig om een ​​interieur te bouwen, omdat het kan worden aangepast voor zowel ruime als compacte woonkamers. Geen enkel ander type hiervan kan volledig bogen.

  Pas het interieur aan aan uw behoeften

  Vrij vaak gebruikte modulaire wanden waarin u vakken kunt selecteren voor gerechten in de woonkamer.

  Gebruik de compartimenten voor gerechten

  Voor dergelijke compartimenten is het beter om transparante deuren te maken en de gerechten zelf moeten helder zijn. Wat betreft moderne klassiekers, er zouden lichte tinten moeten zijn.

  terug naar menu ↑ terug naar menu ↑

  Wat u moet weten over soft

  Aangezien het doel van de woonkamer is, inclusief en bij de receptie van gasten, respectievelijk, de aanwezigheid van bepaalde soorten gestoffeerde meubels vereist.

  Moderne klassieke lichte tinten

  Moderne stijl is geen uitzondering. Geselecteerde ontwerpen, of het nu om banken of Ottomanen gaat, moeten hieraan voldoen.

  Het frame van het meubilair kan zowel van hout als metaal zijn, er is ook een verscheidenheid in de keuze van de bekleding.

  Zowel echt leer als stof zullen het doen. De belangrijkste vereiste voor hen is duurzaamheid, omdat het vaak zal worden gebruikt en stoffering van slechte kwaliteit niet bestand is tegen privégebruik.

  Van de populaire soorten, die er organisch uitzien, kunt u frameloze modellen kiezen.

  Een interessante optie om houten gordijnen weg te laten

  Het kan een opgevulde kruk of een zakstoel zijn, die een elastische vulling met een geheugeneffect heeft, dat wil zeggen dat dergelijke voorwerpen gemakkelijk de gewenste vorm aannemen.

  Wanneer je in de woonkamer een slaapplaats moet maken, kan een transformerende bank als zodanig worden gebruikt, die naar believen wordt opgevouwen en gevouwen.

  Het is niet altijd acceptabel om zachte poefs in het interieur te gebruiken.

  Voor het gemak kunt u extra hulpelementen gebruiken. Een extra element kan een voetsteun of een tafel voor het opslaan van journals zijn. Terug naar menu ↑ Terug naar menu

  Kabinet Nuances

  Kastmeubilair onderscheidt zich door zijn veelzijdigheid, waarbij er een groot aantal verschillende elementen zijn, waardoor het ook multifunctioneel is.

  Dit omvat dressoirs, planken en kasten, die kunnen worden gebruikt om de tv te installeren en om kleinere items op te slaan.

  Volledig ivoorontwerp met zachte meubels

  De boekenkast maakt deel uit van dezelfde categorie rompconstructies, maar als de afmetingen van de kamer het plaatsen van nogal omvangrijke items niet toelaten, kunnen we ons beperken tot een hoek.

  Het is niet minder handig en praktisch, maar dankzij het ontwerp kunt u vrije ruimte besparen, wat al ontbreekt in een compacte ruimte.

  We besparen ruimte door kleine muren

  Over het algemeen de basisregel bij uitstek: het meubilair behoort tot één set. Al na dit zijn parameters zoals gemak en grootte belangrijk.

  terug naar menu ↑ terug naar menu ↑

  Variaties van kleuropties

  Kleur bij het kiezen van meubels voor de woonkamer is een bepalende parameter. Professionele ontwerpers raden aan te vertrouwen op deze tinten:

  1De bekleding moet een blauwe tint of muntkleur hebben. De volgende tinten zijn inherent aan deze stijl: beige, bruin, wit, pastelkleuren 2. Witte meubels worden vaak geselecteerd, omdat het vrij eenvoudig is om het te combineren met objecten van andere tinten. omdat het op zichzelf donker zou moeten zijn. De lichtheid van het interieur voegt objecten toe die gemaakt zijn van plexiglas.

  Kleuren in het interieur

  Omdat de kleur van wenge in deze stijl populair is, stoppen er veel op. De specificiteit van deze kleur is dat het respectievelijk donker genoeg is, zodat de ruimte er niet somber uitziet, je moet de vloer, de muren en het plafond in een lichte schaduw maken. Anders wordt het ongemakkelijk om in de woonkamer te zijn. Terug naar menu ↑ terug naar menu

  Zijn materialen belangrijk

  Belangrijke parameters voor materialen zijn veiligheid, betrouwbaarheid en comfort. Onder deze parameters passen meerdere materialen tegelijk, met name hout.

  Om de ruimte op te frissen, moet je alles licht doen.

  Houten meubilair is het meest in trek. Het is relatief goedkoop, terwijl het voldoende resistent is tegen de effecten.

  Als hout voor de vervaardiging van interieur gebruikt eiken, grenen, beuken. Kunststof wordt meestal gebruikt om kleine ontwerpen te maken en om hangende producten te maken.

  Hout - blijft het populairste materiaal

  Voor moderne klassiekers is dergelijk meubilair niet erg geschikt, hoewel het voordelen heeft. Dit is een grote variëteit in vormen en kleuren.

  Producten van spaanplaat zijn nog betaalbaarder. Alle gevaar van producten van een spaanplaat dat het bij de productie ervan mogelijk is om vernissen te gebruiken, verschillend voor de prijs.

  De aantrekkelijkheid van het meubilair wordt toegevoegd door het gebruik van glas.

  Het gebruik van goedkope lakken leidt ertoe dat het meubilair niet in een woonwijk kan worden gebruikt.

  Om meubels voor de woonkamer van spaanplaat te kiezen, is het zinvol om de bijbehorende documentatie te bestuderen om de samenstelling van producten te begrijpen. Er is ook een aanbeveling om de visuele aantrekkingskracht te verbeteren - deze kan worden aangevuld met glazen of plastic inzetstukken. Terug naar het menu ↑ terug naar het menu

  Momenten die aandacht nodig hebben

  Er zijn een aantal opties die zullen helpen kiezen. Voor sommige mensen ligt de uitgifteprijs niet op de eerste plaats, dus ze letten niet eens op artikelen voor een lage prijs.

  Maar als het budget beperkt is, moet u items zoeken voor een betaalbare prijs. Er is een basisregel - de goedkoopste ontwerpen kunnen niet worden gebruikt, omdat de kwaliteit van dergelijke items twijfelachtig is.

  Goedkoop meubilair kan een korte levensduur hebben.

  We kijken naar het land van productie. Deze parameter is vrij subjectief, maar u moet er niet op letten.

  Voor een woonkamer zijn artikelen gemaakt in Italië en Duitsland even geschikt. De eerste producten staan ​​bekend om hun originaliteit en aantrekkelijkheid, de tweede - voor zijn strakke en vloeiende lijnen.

  Let op de fabrikant

  Moet ik op de producten van binnenlandse producenten letten? Het is de moeite waard om alle opties te overwegen.

  Wat betreft de grootte, is het noodzakelijk om voort te bouwen op de parameters van de kamer. Volumineuze items zien er niet uit in een compacte ruimte.

  De grootte van het meubilair is direct afhankelijk van de grootte van de kamer.

  Om niet in een onaangename situatie terecht te komen wanneer het meubilair al is gekocht, maar het niet in de woonkamer kan worden geplaatst, moet u dit van tevoren plannen en is het beter om het op papier te doen. Van dit plan en moet doorgaan met de aankoop van interieurartikelen.

  Als de ruimte groot is, dan is de keuze aan modellen die perfect passen en er erg groot uitzien

  De configuratie van items is ook afhankelijk van de parameters van de woonkamer. Voor kleine kamers zijn hoekmodellen geschikt, die zelf ruim en compact zijn.

  Het gebruik van hoekmodellen stelt u in staat om ruimte vrij te maken in het midden van de kamer, die op een verstandige manier kan worden gebruikt.

  Het lijkt veel meubels, maar de ruimte in de kamer is goed gespeeld

  Uiterlijk is een controversiële parameter, omdat anders een andere kijk op deze vraag kan hebben.

  Bij het bestellen van een bank of stoel moet vooraf worden vertrouwd gemaakt met hoe het object in werkelijkheid uitziet.

  Voordat u meubels bestelt, is het belangrijk om vertrouwd te raken met de werkelijke grootte en het materiaal van uitvoering.

  terug naar menu ↑ terug naar menu ↑

  Top 10 belangrijkste meubeltrends in 2019

  1 roze tinten.

  Delicate roze tonen voor stoelen

  2Geometrische tekeningen.

  Heldere en contrastgeometrie

  3 natuurlijke materialen.

  Natuurlijke materialen in het interieur

  4 ronde vormen.

  Meubels ronde vorm

  5Metall.

  Het gebruik van metaal in het interieur

  6 Traits individualiteit.

  Originele meubels in het interieur

  7 Aandacht voor details.

  Unieke en moderne meubeldetails

  8A gedurfde Art Deco.

  Art Deco beknoptheid en luchtigheid

  9Antikvariat.

  Antieke meubelen

  10 zachte bedden.

  Gezellige en comfortabele bedden

  keer terug naar het menu ↑

  VIDEO: Ontwerp van de hal

  Pin
  Send
  Share
  Send
  Send