Decoratie

Stapelbed met een bank aan de onderkant - Stijlvol en praktisch (90+ foto's)

Pin
Send
Share
Send
Send


Bed met een bank beneden - het vermogen om comfort te creëren voor elk gezinslid, zelfs in een kleine kamer.

Voor die appartementen met een beperkte oppervlakte, is de combinatie van een bank en een bed in een bepaald gebied voldoende. De stapelbedconstructie heeft voordelen. Dankzij hen wordt niet alleen praktisch uitvoerbaar, maar wordt ook een origineel interieur met ongebruikelijke ontwerptechnieken gecreëerd.

<>

Voordelen van gebruik

Bij het kiezen van een bed en een bank in een klein gebied, geven velen de voorkeur aan één optie, waarbij ze kiezen voor slechts een bed of gewoon voor een bank.

Geef geen voorkeur aan één optie.

Door deze twee items samen te voegen en ze boven elkaar te plaatsen, kunnen we verschillende problemen tegelijk oplossen:

 • Er is een economie van ruimte. Het vrijgegeven gebied kan efficiënter worden gebruikt.

Ruimte besparen bij het kiezen van een dergelijk ontwerp

 • Een speciaal bed stelt u in staat om een ​​hoogwaardig orthopedisch matras op het bed te gebruiken, dat is veel beter dan alleen een aangelegde bank.
 • De mogelijkheid om frisse lucht in het interieurontwerp te brengen, om niet-standaard oplossingen en ongewoon ontwerp te gebruiken.

Gebruik een interessante interieuroplossing.

 • Het ontwerp in twee lagen kan zowel in de kamer van volwassenen als in de kinderkamer worden geplaatst.

Handige optie voor een kinderkamer

 • De mogelijkheid om onderscheid te maken tussen een gastenverblijf en een slaapplaats.

Differentiatie voor gasten en slaapgedeelte

 • Voor appartementen met één kamer kunt u met een dergelijke organisatie bijvoorbeeld een bank voor ouders gebruiken en de bovenlaag - voor een kind.

Idee voor slapende ouders en baby

Kenmerken van modellen - het is onmogelijk om twee volledige niveaus te belichamen in kamers met lage plafonds. Houd bij het kiezen van een bepaald ontwerp rekening met de grootte van het gebouw en de hoogte van het plafond in het huis.

De ontwerpkeuze hangt af van de hoogte van het plafond.

Bovendien zijn sommige bedden met een bank aan de onderkant voorzien van laden, kasten, planken en ingebouwde nissen. Soms bevat het ontwerp zelfs een kastensysteem. Dit is een handige optie voor een kinderkamer.

Kastensysteem voor kinderen

Slapen op het hoogste niveau is alleen gevaarlijk voor kleine kinderen. Voor oudere jongens met het gebruik van beschermende kanten is er geen probleem.

Constitutioneel bed met een bank bestaat rechtstreeks uit het framedeel aan de onderkant van de bank en het bed op de tweede verdieping. Beschouw elk onderdeel afzonderlijk.

Bouw bed in een kleine kamer

keer terug naar het menu ↑

Ontwerpkenmerken van het frame: waar moet op worden gelet?

De basis van het model kan worden gepresenteerd in verschillende materialen met verschillende kenmerken. De hoofdbelasting valt op het frame. De basis, die op de vloer staat, moet aan de vereisten van sterkte voldoen.

Robuuste bodemconstructie voor een slaapbank

Afhankelijk van de bestemming zijn bedden in twee niveaus beschikbaar voor volwassenen, tieners en kinderen. Keer terug naar het menu

metaal

Een van de voordelen van het gebruik van metaal als een frame:

 • sterkte;
 • relatief lage prijs;
 • duurzaamheid van gebruik.

Metalen constructie is praktischer en duurzamer

Maar deze optie wordt niet vaak gekozen. Metalen structuren passen niet perfect in elke stijl van het interieur. Dit materiaal behoort tot het traumatische, het is niet wenselijk om het in de kinderkamer te gebruiken.

Metalen slaapbank in het interieur

keer terug naar het menu ↑

hout

Natuurlijk hout is milieuvriendelijk en heeft een lange levensduur. Een houten bed met een bank in een natuurlijke schaduw of beschilderd kan goed worden gecombineerd met veel gebieden. Vanwege de milieuvriendelijkheid van het materiaal, heeft deze optie de meeste voorkeur voor een kinderkamer.

Milieuvriendelijk materiaal en een lange levensduur

De meest populaire houtsoorten voor de vervaardiging van het frame zijn de volgende:

 • pine;
 • berk;
 • beuk;
 • eik

De schoonheid en bruikbaarheid van meubels

 • pine;
 • berk;
 • beuk;
 • eik
keer terug naar het menu ↑

spaanplaat

Tegen kostprijs is dit materiaal voor het maken van het frame goedkoper dan hout. De nadelen van gebruik zijn een korte levensduur en een gebrek aan vochtbestendigheid. Het laatste defect wordt gecompenseerd door een speciale impregnering toe te passen.

Helder accent in de kamer

Als u een stevig bed met een bank aan de onderkant wilt kiezen, is de beste keuze een model gemaakt van hout, met een steunrand langs de achterwand.

Het zal interessant voor je zijn:

Hoe kies je een slaapbank met orthopedisch matras voor dagelijks gebruik?

Banken in het interieur van de woonkamer (200+ foto's): de belangrijkste keuzepunten voor het creëren van gezelligheid

Kinderbedjes per jaar: multifunctionele ontwerpen die comfortabel zijn voor baby's

keer terug naar het menu ↑

Bovenbed: uw bed

De grootte van het bovenste deel van het ontwerp is afhankelijk van de groei van de persoon die het bed gaat gebruiken. Voor een tiener en een volwassene, zou de lengte van het bed ongeveer 2 m moeten zijn. Voor kinderen tot 14 jaar zou het ongeveer 1,7 m moeten zijn. De standaardbreedte van een eenpersoonsbed is 0,9 m.

Geschatte maten van een tweepersoonsbed

Moet ik een klein bed kopen voor een kind? De baby groeit en het bed van een kleine lengte zal binnenkort klein worden. In dit geval moet u verwachten dat over een paar jaar het bed met een bank aan de onderkant moet worden vervangen door een ruimere versie.

Kies een slaapbank

Omdat de bovenste laag in de vorm van een bed wordt gepresenteerd, is de keuze voor een matras een belangrijk punt. Een orthopedisch matras van geschikte grootte maakt het bed comfortabel om te slapen en te ontspannen.

Het juiste orthopedische matras in maat

keer terug naar het menu ↑

Sofa op de onderste laag, wat zijn de kenmerken van het mechanisme?

De bank is niet minder belangrijk dan het bed op de zolder. Meestal in modellen voor volwassenen heeft de bank een rechte vorm. Dit is een klassieke versie. Dit meubeldesign kan zich als in het midden van de muur bevinden en een plaats in de hoek van de kamer innemen.

Meubels in het midden van de kamer

Niet alle modellen van ontwerpen bank gebouwd. Onder hen zijn er die kunnen worden geleverd met een bank die geschikt is in grootte.

Ingebouwde bank voor alle ontwerpen

Er zijn speciale hoekmodellen van stapelconstructies.

Om de bank als bed te gebruiken, moet deze uitgerust zijn met een speciaal mechanisme voor transformatie. Maar het is niet noodzakelijk. De bank kan heel stil zijn. In deze uitvoeringsvorm kan het dienen als een rustplaats, tv kijken, boeken lezen en gasten plaatsen.

Sofa voor gasten en tv kijken

keer terug naar het menu ↑

"Boek"

De meest voorkomende versie van de bank - "boek". Dit mechanisme is populair vanwege de goede prestaties. Slaapruimte wordt verkregen door de stoel op te tillen tot een hoorbare klik.

Sofa boek in stapelbed ontwerp

keer terug naar het menu ↑

"Evroknizhka"

Een ander populair type vouwmechanisme is de euroboek. In dit systeem ontstaat het inslapen door de stoel uit te rollen en de rugleuning te laten zakken. Deze optie is ook van toepassing op betrouwbaar, maar heeft één functie: het bed is laag.

Eurobook-mechanisme

keer terug naar het menu ↑

Bed transformeren

Dit is een vrij complex mechanisme waarmee je een bank in een stapelbed kunt veranderen. Tegelijkertijd zullen enkele bedden boven elkaar liggen.

Transformator met twee verdiepingen

keer terug naar het menu ↑

Bankstoffering: schoonheid of gebruiksgemak?

Voordat u een keuze maakt voor een bepaalde bekleding, moet u aangeven voor welk doel dit meubilair is gekocht. Als de bank overdag moet rusten, is het wenselijk om kunstleer of natuurlijk leer te gebruiken.

Leren bankstoffering

Volgens de praktische eigenschappen ervan is kunstleer inferieur aan natuurlijk. Het heeft niet zo lange levensduur. Maar de kosten zijn veel lager.

Andere vereisten voor een zitbank, die als bed zal dienen. Leder omslag is niet geschikt vanwege de textuur. Het beddengoed zal constant verschuiven.

Stoffen bekleding

Voor de bank, die de rol van het bed speelt, geschikte stoffen bekleding. Dit kan bijvoorbeeld velours zijn. Het is goed schoongemaakt met een eenvoudige zeepoplossing en heeft een lange levensduur.

Stoffering in velours

keer terug naar het menu ↑

Bankonderdelen vullen: wat zit erin?

De bank heeft elasticiteit en zachtheid nodig. Deze eigenschappen worden bepaald door de opvulling en de bekleding. De opvulling kan een van de typen zijn die hieronder worden beschreven.

keer terug naar het menu ↑

Springblokken met onafhankelijke veren

Het ontwerp voorziet in elk van de veren een afzonderlijk deksel en de onafhankelijkheid van compressie en expansie. Hierdoor kunt u comfortabele omstandigheden krijgen om uit te rusten, en in de vorm van een bed - en om te slapen.

Springblokken met onafhankelijke veren

keer terug naar het menu ↑

Veerblokken met afhankelijke veren

In dit mechanisme zijn de veren met elkaar verbonden. Wanneer u een van deze knijpt, is er enige compressie en naburig. De levensduur van dergelijke modellen is niet meer dan 10 jaar. Na verloop van tijd worden de veren onbruikbaar en breken ze door de stoffen bekleding.

Maak de juiste keuze

keer terug naar het menu ↑

Polyurethaanschuim, schuimrubber

Deze soorten vulstof komen het meest voor. Dit materiaal geeft de elasticiteit van de stoelen, dient lange tijd en is democratisch. Als bed - het zal niet de beste optie zijn, het is te moeilijk.

De samenstelling van de onderdelen van de opvullerbank

Het opvullen van extra elementen op de bank (kussens, rollers, enz.) Moet zacht zijn. Meestal wordt hiervoor holofiber gebruikt. Terug naar het menu

trap

Het gebruik van de tweede laag is onmogelijk zonder een ladder. Voor het grootste gedeelte wordt voor deze doeleinden gebruik gemaakt van metaal met een chroomoppervlak. Dit is een mooie en duurzame optie, maar het materiaal is glad.

Chromen metalen trap

Voor kinderen is het raadzaam om een ​​houten ladder te kiezen. Ze kunnen marcheren, gemaakt in de vorm van kasten voor opslag van spullen of speelgoed in de kinderkamer.

Houten trap voor kinderstapelbed

keer terug naar het menu ↑

Kenmerken van het kinderbed

Als er niet veel opties zijn om een ​​bed voor volwassenen te kiezen, is het bereik voor kinderen vrij groot.

Enorm bereik bij het kiezen van kindermeubilair

Speciale aandacht:

 • Materiaal.
 • Duurzaamheid en betrouwbaarheid van een ontwerp.

Kies duurzaam en betrouwbaar materiaal

Het ontwerp van het model moet overeenkomen met de stijl van de kamer. En het is goed om te combineren met een interieur op kleurenschaal. Als een model met een niet-opklapbare bank in het onderste deel wordt gekozen, is het wenselijk dat er onder een extra opbergsysteem laden worden geplaatst.

Meubeldesign in de stijl van de kamer

Voor kinderen tot 6 jaar is de aanschaf van een stapelbed niet wenselijk.

In de kamer van een tiener kan een bank op de onderste verdieping worden gebruikt om te ontspannen en gasten te ontvangen. Het is veel handiger dan je vrienden op het bed te zetten. Tegelijkertijd op de tweede laag is een comfortabel bed.

Comfortabel bed en gastenverblijf

In de tienerkamer kan een hightech of modern model passen. Bijkomende elementen die dynamiek aan het interieur toevoegen, zijn bijvoorbeeld de ongebruikelijke vorm van bumpers op het tweede niveau en een innovatieve benadering van de kleurenkeuze.

Tienerkamer

keer terug naar het menu ↑

Ontwerpkenmerken voor volwassenen

Volwassenen kiezen zelden voor modellen met twee niveaus. Dit kan handig zijn in gevallen waarin de ouders samen met het kind in dezelfde kamer wonen. In dit geval dient het opvouwen als een slaapplaats voor de ouders en wordt de bovenste laag aan het kind gegeven.

Hoogste niveau voor een kind

De stijl van het model in dit geval, is het wenselijk om een ​​klassieker te kiezen die past in het bestaande interieur en zich niet snel verveelt. Voor volwassen familieleden moeten de bedparameters met een bank zodanig zijn dat, zelfs zittend op de onderste laag, zelfs een lang persoon het tweede niveau niet raakt met een slaapplaats.

Klassieke bedmodel

keer terug naar het menu ↑

Regels van keuze: tips van de ontwerper

Dit is een vrij grote structuur die vele jaren zal dienen.

Ontwerpers geven advies:

 • Zorg er vóór de aanschaf voor dat het formaat van het meubel geschikt is voor de hoogte, breedte en lengte van de ruimte in de kamer.

Meubeldimensies volgens ruimteafmetingen

 • Materiaal is belangrijk. Vooral als je voor de kinderkamer kiest. Natuurlijk hout is een prioriteit.
 • De zolder moet goede, betrouwbare bumpers hebben, zelfs voor volwassenen. Niet minder dan 0,3 m.

De rechterkant voor de tweede laag

 • Analyseer de functionaliteit van het model. Selecteer het aantal kasten, laden, etc.

Modelfunctionaliteit

 • Het model moet qua vorm, textuur en stoffering overeenkomen met het interieur.
 • Sterkte. Het bed in twee lagen moet stevig en betrouwbaar zijn. Alle bevestigingen moeten stijf zijn, zodat de structuur niet wankelt bij het kopen en loskomen wanneer deze wordt gebruikt.
 • De betrouwbaarheid van de trap. Het is wenselijk dat de dwarsbalk niet glad is.

Betrouwbare ladder voor opstijging naar de tweede laag

 • Grondigheid van de benen, en beter - hun afwezigheid.

Moderne oplossing

Een bed met een bank beneden is de originele oplossing voor het probleem van ruimtegebrek in het appartement. Als het model correct is gekozen, kan het vele jaren dienst doen zonder zijn prestaties te verliezen. En hun uiterlijk aangenaam.

Pin
Send
Share
Send
Send