Decoratie

Erkerramen in de keuken - ongelooflijke ontwerpkunst (115+ foto's van interieurs)

Pin
Send
Share
Send
Send


Keukenontwerp met een erker past in elk stilistisch concept om uw huis in harmonie te brengen met de natuur. Begin met uw kennismaking met de erker met ons artikel. Alle relevante informatie uit de fotogalerij in ons artikel hieronder.

Inhoud van dit artikel:

 • Wijze van gebruik
 • Soorten erkers voor de keuken
 • traditioneel
 • Erker
 • halfrond
 • Tuin venster
 • De voor- en nadelen van de erker
 • Voordelen. Waarde toevoegen
 • Ruimte toevoegen aan de keuken
 • Verhoogd natuurlijk licht / ventilatie
 • Panoramisch zicht
 • Nadelen. Ontwerpkenmerken
 • Je kunt het niet zelf doen
 • Overmatig natuurlijk licht
 • Moeilijkheden met de inrichting
 • Ideeën voor erkers in de keuken
 • Levende planten en kruiden
 • Farmaceutische banken
 • Elegante kaarsen
 • Kale raam
 • Erker als een plek om te zitten
 • Kleine en stijlvolle stoelen
 • Kleurbegeleiding
 • Moderne aanpak
 • Eethoek
 • Gordijnen voor erkers
 • conclusie
 • VIDEO: Een gezellig ontwerp met een erker
 • FOTOGALERIJ (meer dan 115 foto's)
 • Wijze van gebruik
 • Soorten erkers voor de keuken
 • Voor- en nadelen van de erker
 • Ideeën voor erkers in de keuken
 • Erker als een plek om te zitten
 • Gordijnen voor erkers
 • conclusie
 • FOTOGALERIJ (meer dan 115 foto's)
 • Wijze van gebruik

  Erker is een raam ruimte die naar voren steekt uit de belangrijkste muren van het huis en vormt een baai in een kamer met een vierkant of veelhoekige lay-out.. Deze ramen bevinden zich meestal in oude gebouwen, ze worden ook gebruikt in moderne woningen. Er zijn verschillende manieren om deze ruimte te gebruiken. U kunt ze gewoon leeg laten om de woonruimte te vergroten of deze ruimte een comfortabele werkplek, een gezellige hoek of iets anders te maken.

  Vakraam is een vensterruimte die naar voren projecteert.

  Het geheim van open en luchtruimte begint vaak met een overmaat aan natuurlijk licht. In de keuken vervullen erkers een dubbele rol, waardoor verlichting en een interessant architecturaal element aan de ruimte worden toegevoegd. Een gezellige zone kan voor verschillende doeleinden worden gebruikt: van ontbijt tot zitplaatsen in het raam.

  Erkerramen zijn een geweldige kans om een ​​nis in de binnenruimte te plaatsen, die net leeg kan zijn als je niet besluit om meer te doen. Interieurontwerpers zijn in staat om het nut van deze geweldige vakken te maximaliseren, maar we willen dat je een beetje inspiratie bij de hand hebt, daarom laten we je echt nuttige ideeën zien.

  Dergelijke ramen zijn meestal te vinden in oude gebouwen.

  Als u meer opslagruimte, extra zitplaatsen of slechts een praktisch potentieel nodig hebt, hebben we hier een oplossing voor u, dus kom en zie!

  Het zal interessant voor je zijn:REVIEW: Keukenontwerp met balkon (100 + foto's): we zijn voor de unificatie van de ruimte !!!

  terug naar menu ↑ terug naar menu ↑

  Soorten erkers voor de keuken

  Hoewel erkers in verschillende stijlen zijn gemaakt, hebben ze allemaal één ding gemeen: ze steken buiten de buitenmuur van het huis uit. Ledramen sieren de kamer met een overvloed aan natuurlijk licht en bieden interessante architectonische details. Deze soort biedt verschillende voordelen in de keuken die verder gaan dan hun esthetische aantrekkingskracht, inclusief extra ruimte, extra zitplaatsen en een comfortabele ruimte voor het kweken van keukenkruiden.

  Grote kans om een ​​nis in de interne ruimte te installeren

  keer terug naar het menu ↑

  traditioneel

  Een echte erker bestaat uit drie aangrenzende vensterpanelen die uit de muur steken. Zijramen zijn schuin en in het midden evenwijdig aan de muur. Het middelste venster is meestal vast. Elke zijde wordt geleverd als een sjerp of in een dubbele stijl. Een afgelegen venster in een erker wordt vaak gebruikt als zitplaats. Door de keukentafel naast de erker te plaatsen, kunt u de ingebouwde stoelen aan een kant gebruiken.

  keer terug naar het menu ↑

  Erker

  De nis heeft kleine zijruiten onder een hoek van 90 graden ten opzichte van het midden en vormt eigenlijk een rechthoek. In een nis kan er een in het midden of meerdere centrale vensters zijn. Ze kunnen dieper zijn dan traditionele erkers. Het interieur wordt vaak gebruikt als een ingebouwde bank voor zitplaatsen of opslag.

  Deze ramen vullen de keuken met licht.

  keer terug naar het menu ↑

  halfrond

  Dit type erker vormt een zachte curve in plaats van scherpe hoeken, waarbij elk venster identiek is. Het wordt gewoonlijk 4-beam of 5-beam genoemd, afhankelijk van de hoeveelheid. Net als de traditionele erker zijn de middenvensters gefixeerd en kunnen de zijramen nog steeds worden geopend en gesloten. Ze hebben ook een stoel. Halfronde erkers zijn meestal te vinden in traditionele huizen en nissen komen vaker voor in moderne huizen.

  keer terug naar het menu ↑

  Tuin venster

  Tuinramen bevinden zich meestal direct achter het aanrecht. Dit erker is veel kleiner dan de andere drie typen. In plaats van de binnenste zitplaats heeft de tuinraam meestal een middelste plank. Op de onderste rand en op de plank kunt u kleine planten plaatsen, zoals verse kruiden. De bovenkant van het tuinraam is bedekt met glas en biedt extra licht voor planten. Zoals bij alle typen, openen en sluiten zijruiten meestal.

  In groen en wit

  Het zal interessant voor je zijn:REVIEW: Ontwerp kleine keuken in Chroesjtsjov: 190 + Foto's van echte en praktische lay-outs

  terug naar menu ↑ terug naar menu ↑

  Voor- en nadelen van de erker

  Erker - een van de duurste raaminstallaties voor keukens. Hoewel dit geen nadeel mag zijn, omdat elke keuken ramen nodig heeft, kan het belangrijk zijn voor degenen die een nieuwe keuken verbouwen of bouwen.

  De stijging van de installatiekosten is grotendeels te wijten aan hun totale omvang en ontwerpvereisten om het juiste niveau en de juiste ondersteuning te bieden..

  In klassieke stijl

  raadZorg ervoor dat uw contractant het budget begrijpt en weet ook de beperkingen van de reparaties aan uw huis en of de constructie dit type ondersteunt.

  Ze bieden een panoramisch beeld, maken het mogelijk om extern licht te gebruiken, en ook om meer ruimte in het beeldmateriaal toe te wijzen. Hier zijn enkele voor- en nadelen vanuit het oogpunt van experts op het gebied van het installeren van erkers.

  keer terug naar het menu ↑

  Voordelen. Waarde toevoegen

  Erkers voegen elegantie toe aan het huis. Of ze nu een klassieke uitstraling hebben of moderne functies ondersteunen, erkers zijn een gegarandeerde waardestijging. Erkerramen voegen ook wat extra vierkante meters toe aan de totale grootte van het huis, waardoor ook de prijs zal stijgen.

  Voeg elegantie toe aan het huis

  keer terug naar het menu ↑

  Ruimte toevoegen aan de keuken

  Omdat erkers een uitstekend venstertype zijn, tellen ze vaak op tot een meter in de bestaande ruimte.

  De basis van het raam kan worden gebruikt als extra ruimte voor keukengerei, kruiden groeien of voor een meer stijlvolle inrichting van het huis.

  Ze zijn meestal breder dan een standaard venster en geven visueel meer diepte en breedte voor de keukenruimte.

  Zorg voor een panoramisch uitzicht

  Het zal interessant voor je zijn: REVIEW: Kitchen Design: 130+ Photos - nieuw 2017 voor elke smaak

  keer terug naar het menu ↑

  Verhoogd natuurlijk licht / ventilatie

  De grootte van de erkers verhoogt niet alleen visueel de ruimte, maar zorgt ook voor meer natuurlijk licht in de kamer. Deze ramen hebben ook bovenste ventilatieopeningen die frisse lucht binnenlaten. Door de directe windtolerantie te elimineren, laten ze tegelijkertijd lucht vrij door.

  keer terug naar het menu ↑

  Panoramisch zicht

  Huiseigenaren met keukens die toegang hebben tot een bos- of strandlandschap kunnen veel baat hebben bij dit soort ramen. Ze voegen het perfecte frame toe om te ontspannen en het meeste uit de keuken te halen.

  Sta het gebruik van extern licht toe

  keer terug naar het menu ↑

  Nadelen. Ontwerpkenmerken

  Bij het installeren van een erker vereist nauwkeurigheid. Het ontwerp moet gedurende de installatie worden gehandhaafd. Stalen steunen moeten zelfs tijdens de meting worden gebruikt. Lagercompartimenten moeten volledig worden ondersteund, zowel binnen als onder de structuur.

  Huizen worden vaak vervormd en zakken af ​​naarmate ze ouder worden, en als het raam niet goed is geïnstalleerd, kan dit leiden tot de vernietiging van het raam.

  Visueel de ruimte vergroten

  keer terug naar het menu ↑

  Je kunt het niet zelf doen

  Sommige raaminstallatieprojecten kunnen alleen of met minimale ondersteuning door een aannemer worden uitgevoerd. Erkven zijn gecompliceerder omdat ze nauwkeurige metingen en professioneel gebruik van steunbalken en ondersteunende structuren vereisen. Als zelfs de kleinste misrekening wordt gemaakt, garandeert dit een catastrofe en extra kosten uit je zak om problemen te corrigeren.

  keer terug naar het menu ↑

  Overmatig natuurlijk licht

  Hoewel u misschien net de voordelen hebt gelezen van het feit dat erkers een prachtig natuurlijk licht geven, kunnen zich hier ook enkele problemen voordoen.

  Sta toe het uitzicht te bewonderen

  Als het venster met het verkeerde type filter op het glas is geïnstalleerd, kan dit de aanwezigheid van zonnestraling in uw huis sterk beïnvloeden.

  Dit kan ertoe leiden dat de interne temperatuur van de keuken verandert, waardoor uw splitssysteem meer wordt belast dan in de zomermaanden nodig is. Dezelfde factor zal bijdragen tot het verwijderen van warmte in de wintermaanden. Hoewel zon-achtig glas duurder is, zal het besparingen in nutsrekeningen tonen.

  Mooie, lichte keuken

  Het zal interessant voor je zijn:REVIEW: Interieur van de keuken in combinatie met de woonkamer (180+ foto's): ontwerptrucs en plaatsingsgeheimen

  keer terug naar het menu ↑

  Moeilijkheden met de inrichting

  Hoewel erkers meer ruimte bieden om uw eigen stijl in de keuken te maken, is het soms moeilijk om de juiste inrichting te kiezen.

  Afhankelijk van de algemene vorm van uw raam en het dak, kan het moeilijk zijn om gordijnen toe te voegen of om privacy op een andere manier te waarborgen. Misschien hebt u hiervoor ook de diensten van een professionele binnenhuisarchitect nodig.

  Witte eethoek

  terug naar menu ↑ terug naar menu ↑

  Ideeën voor erkers in de keuken

  Ramen met een erker, als een architecturale functie, worden vaak getroffen door de mogelijkheden van decoratie. De uitgebreide afmetingen en vorm maken ze tot een leeg canvas voor allerlei designaccenten. Ze zijn vooral belangrijk voor de inrichting van de kamer achter het aanrecht, omdat ze zich op de plek bevinden waar u veel tijd doorbrengt. Ze zijn vrij eenvoudig om accessoires te gebruiken om visuele charme en karakter te bereiken.. Bekijk de onderstaande lijst en besluit welke van deze ideeën bij u past.

  keer terug naar het menu ↑

  Levende planten en kruiden

  Gebruik veel natuurlijk licht en gebruik een erkerbank om te groeien en allerlei potplanten te laten zien.

  Ruime keuken voor een landhuis

  raadKies planten met verschillende hoogten om de groep een visuele interesse te geven en die te gebruiken die overeenkomen met het niveau van zonlicht dat ze elke dag ontvangen voor optimale groei.

  Harmoniseer uw collectie door ze in conceptuele, kleurrijke potten te plaatsen die goed aansluiten op de decoratiestijl en de kleur van de keuken..

  Kader de ramen in lichtgeweven rotan-tinten voor een natuurlijker uiterlijk. Vul het gebied met planten door een grote functionele pot met geurige keukenkruiden aan het midden van de compositie toe te voegen om een ​​bloementuin met een praktische stijl te versieren.


  raadDoor kruiden op de vensterbank van de keuken te plaatsen, kunt u verse kruiden verzamelen om te koken zonder de keuken te verlaten.

  Het zal interessant voor je zijn:REVIEW: Keukenontwerp met een bar (220+ foto's) - Mogelijkheid om een ​​mooi en modern interieur te creëren

  keer terug naar het menu ↑

  Farmaceutische banken

  Creëer een verwijderbare vitrinekast in het keukencompartiment met behulp van transparante apothekersbussen. Kies verschillende formaten, vormen en hoogtes om de interesse in compositie te vergroten. Wijzig de inhoud afhankelijk van het seizoen. Vul in de herfst de blikjes met raffia, droge bladeren en kunstmatige mini-pompoenen.

  Deze vensters zijn moeilijk om accessoires te selecteren

  Plaats kunstmatige bessen en gedroogde groene hulst in potten in het winterseizoen en wikkel ze in met feestelijke linten.. Lente blikken kunnen worden geaccentueerd met kunstmatige vogel mini-nesten en hars eieren.

  raadAccentblikken met gedroogde bloemen of kunstgras in de zomer. Voeg vouwgordijnen in natuurlijke kleuren toe aan de bovenkant van de vensters om de achtergrond voor verschillende kleuren en thema's te maken. Terug naar het menu

  Elegante kaarsen

  Accentueer een elegante witte keuken met een verzameling witte en crèmekaarsen op de erker achter de gootsteen.

  raadGebruik witte kandelaars in verschillende stijlen en maten. Witte kleur verenigt verschillende stijlen voor een luxueuze uitstraling.

  Geeft elegantie

  Plaats bovenaan kandelaars met elektrische kaarsen die op een timer draaien. Gemak en veiligheid, die verbeterde kaarsen op batterijen leveren, met name geschikt voor de keuken. Ze kunnen ook een zachte nachtgloed toevoegen aan de keuken, zelfs als u niet in de kamer bent. Voeg een papieren ballon van Ikea toe aan de bovenkant voor een zachte en luchtige uitstraling. Voeg enkele decoratieve glazen stenen toe aan meerdere kandelaars voor extra belangstelling.

  keer terug naar het menu ↑

  Kale raam

  Als je het idee van een kale schets leuk vindt, versier het glas dan met behoud van je privacy met raamfolie. Glasfolie is er in verschillende kleuren, stijlen en patronen. Gebruik bijvoorbeeld een film voor rode vensters met gedraaide lijnen of een glasfolie die op glasramen of gravures lijkt. Je hebt geen speciale vaardigheden nodig om glasfolie te installeren. Meet het raam, snijd de glasfolie en "stop" deze in de erker.

  Stevige zitplaatsen bij het raam

  Het zal interessant voor je zijn:REVIEW: een keuken in een privéhuis plannen: meer dan 175 foto's Soorten stijlen, kleuren en comfort

  terug naar menu ↑ terug naar menu ↑

  Erker als een plek om te zitten

  Erkers hebben vrij veel venster richels en komen uit de muren - in de meeste gevallen biedt dit zitruimte - een populair idee in moderne decoratie. Ze zijn al lang in de designwereld, maar ontwerpers proberen nog steeds meer unieke, inspirerende huizen te maken met hun hulp.

  Een goede zitplaats bevat verschillende factoren:

  • plaats van gebruik;
  • juiste stijl;
  • kleurencombinatie.

  Franse stijl

  De stoel op de keukenruiten is een populaire, gezellige toevoeging die uw droomkeuken kan belichamen, waar vrienden en familie comfortabel worden ondergebracht. En zelfs op kalmere dagen heeft u een heerlijk en afgelegen plek om te lezen en te ontspannen, wat ook deel zal uitmaken van een open levensstijl. Slimme, praktische en mooie aanpak, bekijk deze ideeën om in de keuken te zitten.

  keer terug naar het menu ↑

  Kleine en stijlvolle stoelen

  Ja, een solide plek om op de ramen te zitten, waardoor je lui inhaalt met de middagrust is indrukwekkend, maar we hebben niet allemaal genoeg ruimte in de keuken om te besparen op zo'n extravagante toevoeging. Voor degenen die niet alleen ruimte, maar ook middelen besparen, is dit een geschikte oplossing voor een kleine erker met ingebouwde opslagdozen.

  Het zal helpen om de gerechten te verbergen die je normaal niet gebruikt.

  Dit geeft je niet alleen een comfortabele plek om te ontspannen in de keuken, maar helpt ook om de gerechten te verbergen die je normaal niet gebruikt.. Het kan ook worden gebruikt als een ontspannende thuiszone of voor een klein ontbijt met een opklapbare tafel.

  Een kleine stoel bij het raam kan ook een mooi contrast vormen met de planken aan de muur en de keukenkast.

  Stoere kussens, stof om te zitten, introduceren ook weefselveranderingen in de ruimte, als ze worden gedomineerd door hout, tegels en metaal. Of je het nu voor kinderen gebruikt of als een geweldige plek om te praten - een kleine stoel in de keuken is altijd handig.

  Zittingstof brengt textuurveranderingen in de ruimte

  Het zal interessant voor je zijn:REVIEW: 220+ Foto's van een nieuw keukenontwerp 9 m2: functioneel en beknopt ontwerp

  keer terug naar het menu ↑

  Kleurbegeleiding

  Het zitje in de ramen is niet alleen functioneel, je kunt het ook gebruiken om de algehele stijl te verhogen.

  Omdat de meeste moderne keukens meestal zijn gedrapeerd met neutrale tinten, evenals een grote hoeveelheid wit, kan de stoel bij het raam gemakkelijk in dit patroon passen met heldere seizoenskleuren.

  Gezellige eethoek

  Alles, van de hoes en kussens tot de verlichting boven het raam, kan gemakkelijk worden veranderd met de komst van het nieuwe seizoen en trends om de keuken een frisse inrichting te geven. Dit idee voor het opnieuw inrichten van de keuken is economisch en handig, en zeker een van de gemakkelijkst te implementeren.

  keer terug naar het menu ↑

  Moderne aanpak

  Keukens fungeren steeds meer als ruime verzamelplaatsen voor het hele gezin, die ook een overgangszone tussen het interieur en de open lucht bieden. Een groot raam in de hoek van de keuken met uitzicht op de achtertuin of houten veranda, is nu een meer algemene oplossing in moderne keukens. Van eenvoudige houten raamzittingen tot luxueuze designermodellen die de illusie scheppen van een kamer in een kamer - er zijn veel manieren waarop dit kan worden bereikt.

  In beige tinten

  keer terug naar het menu ↑

  Eethoek

  Eettafels zijn nooit geschikt genoeg waar je ze wilt neerzetten, en vereisen een groter gebied dan je dacht.

  raadProbeer het in een nis in de erker te installeren en je krijgt een leuke bonus in de vorm van gratis vierkante meters. Je kunt zelfs een bankje in het raam maken om een ​​van de stoelen te vervangen.

  Het zal interessant voor je zijn:REVIEW: De frisheid en veiligheid van Green in decoreren: 130+ Foto's van de groene keuken in het interieur. Wat geeft deze natuurlijke kleur?

  terug naar menu ↑ terug naar menu ↑

  Gordijnen voor erkers

  In onze huizen zijn er verschillende plaatsen die om de een of andere reden erg moeilijk te versieren lijken. Ja, erkerramen lijken misschien een geweldig idee met het natuurlijke licht dat ze de kamer binnen laten, maar als het erom gaat dekking te zoeken, kom je misschien in de verleiding om ze leeg te laten.

  Receptie

  Hoe kies je een kader voor erkers zodat het in het venster past en het licht niet verliest? Het blijkt dat er verschillende ideeën zijn die er niet uit zullen zien als uit een herenhuis van de vorige eeuw. Hier zijn een paar ideeën om opzettelijk uw keukenramen te versieren:

  • Bamboe gordijnen - Nu een populaire keuze voor raambekleding. Gebruik één rol voor elke laag om extra ruimte te besparen en jezelf volledige privacy toe te staan. Ze vormen een geweldige aanvulling op je keukenraam.
  • Gedessineerde vouwgordijnen - Nog een geweldig idee voor een keukenraam. Het kiezen van een speels patroon is een onverwachte manier om wat plezier in je ruimte te brengen, en aangezien je nog steeds gordijnen moet kopen, heb je de mogelijkheid om creatief te zijn.

  Moderne stijl

  • Gordijnen op meerdere niveaus geef de ruimte een vleugje luxe - een geweldige kans voor een geavanceerd ontwerp. In plaats van witte vouwgordijnen te gebruiken, knip je de hoeken af ​​met lange gordijnen in je favoriete stof. Hiermee wordt degene toegevoegd waarnaar u op zoek was.
  • Voor meer informatie traditionele aanpak Overweeg praktische blinden te kiezen voor raambehandeling. Ze helpen u bij het aanpassen van de hoeveelheid licht en privacy die u nodig hebt.
  • Jaloezieën - Dit is een slim idee voor keukens met een verscheidenheid aan, waaronder metaal, plastic en hout. Ze kunnen worden gekanteld om meer of minder licht en extra privacy te bieden, evenals eenvoudig schoon te maken. Voor een idee met een groene hoek in een erker, geven verticale jaloezieën een praktisch resultaat, maar zien ze er misschien wat verouderd uit. Rolgordijnen worden vaak gekozen voor de moderne look.

  Keukenramen vereisen een lichte hand als het gaat om gordijnen. Zware donkere gordijnpanelen werken niet op de meeste keukenramen, omdat ze te formeel zijn en waardevol licht blokkeren.

  Sommige huiseigenaren verlaten hun keukenramen het liefst volledig naakt, anderen versieren ze. In plaats van ze leeg te laten, kun je ze aankleden met glas-in-loodramen of zelfs architectonische details.

  Het zal interessant voor je zijn:REVIEW: De magie van kleur die onze perceptie van het interieur beïnvloedt: Ontwerp van de rode keuken in heldere kleuren (115+ foto's)

  terug naar menu ↑ terug naar menu ↑

  conclusie

  Houd bij het maken van een erker rekening met uw privacy. Als u bijvoorbeeld in een afgelegen gebied woont, hoeft u geen enkele soort raambedekking te gebruiken. Grote ramen laten natuurlijk licht zonder problemen binnen in een kamer en voegen een decoratieve toets toe aan uw keuken.

  keer terug naar het menu ↑

  VIDEO: Een gezellig ontwerp met een erker

  Pin
  Send
  Share
  Send
  Send