Interieurartikelen

Lamp voor tafellamp: een belangrijk accessoire in elk interieur (160+ Foto's voor de badkamer, keuken, woonkamer)

Pin
Send
Share
Send
Send


Over plafondlampen gesproken, tafellampen kunnen niet worden genoemd. Voor hen wordt het plafond vaak een belangrijk element van het ontwerp. Zal het er goed uitzien in hi-tech? Past het in de Japanse stijl? Ziet het er goed uit als je het niet in het interieur bekijkt, maar apart? Zie ideeën met je eigen handen die je zeker leuk zult vinden.

Inhoud voor dit artikel:

 • Wat zijn de lampen en het plafond op hen?
 • montuur
 • Plafondlamp
 • Sieraden en kleuren
 • Ideeën voor het plafond doe het zelf
 • VIDEO: Mooie en stijlvolle lampenkap met je eigen handen
 • conclusie
 • FOTOGALERIJ (meer dan 160 foto's)
 • Wat zijn de lampen en het plafond op hen?
 • Sieraden en kleuren
 • Ideeën voor het plafond doe het zelf
 • conclusie
 • FOTOGALERIJ (meer dan 160 foto's)
 • Wat zijn de lampen en het plafond op hen?

  Alle tafellampen kunnen in twee grote groepen worden verdeeld:

  • werkend. Dergelijke ontwerpen geven op een bepaalde plaats een duidelijk gericht licht. Welnu, als je het toetsenbord wilt markeren of iets wilt schrijven. Meestal uitgerust met een flexibele metalen poot, een kegelvormige lampenkap en een wasknijper aan het uiteinde. Past op elke werkplek, de kleur varieert voor het grootste deel, structurele functies ondergaan uitsluitend cosmetische veranderingen.
  • decoratief. Dergelijke structuren verschillen van de werknemers doordat het been niet buigt en de basis plat is, waardoor stabiliteit wordt geboden. Ze geven een diffuus zacht licht en benadrukken meer een specifieke plek in de kamer dan deze te verlichten. Hun ontwerp is veel diverser - de vormen en kleuren veranderen, verschillende decoratietechnieken worden gebruikt.

  Lamp met een vierkante luifel

  Als het gaat om design, hoe je het plafond met je eigen handen kunt maken en hoe je de lamp in het interieur past, is praten over de eerste bijna zinloos. Ze zijn goed geschikt voor elke werkplek, dit is waar hun rol eindigt. Decoratieve lampen - veel interessanter en uitgebreider onderwerp.

  Het zal interessant voor je zijn: OVERZICHT: Verlichtingsregels: tafellampen voor de tafel. De beste opties die bij iedereen passen

  keer terug naar het menu ↑

  montuur

  Het frame van de lamp kan er heel anders uitzien, afhankelijk van de willekeur van de ontwerper. Maar de materialen waaruit het kan worden gemaakt, zijn er een bepaalde hoeveelheid:

  • Edelmetaal. Meestal is het brons - het ziet er chique uit, met een vleugje oudheid en past perfect in het klassieke interieur. Lampenkappen zijn meestal ook brons, glas of stof. Dient lange tijd, is niet bang voor blootstelling aan het milieu, maar heeft een hoge prijs.

  Staande lamp voor desktop

  • Ander metaal. Meestal is dit iets met een lagere prijs, maar bedekt met goud of gemaakt in brons. Het ziet er niet minder elegant uit, het dient niet minder dan een lange tijd, vooral als je goed voor de basis zorgt, en niet wacht tot het begint te schillen. De prijs is veel lager en dit is een belangrijk pluspunt.
  • hout. Gelakte houten poot met dezelfde reden ziet er nobel uit, vooral als je een mooie houtsoort oppakt. Het is vaak versierd met houtsnijwerk, het is goedkoper dan metaal. Zeer geschikt voor zowel klassieke interieurs als voor verschillende ecostijlen. Na verloop van tijd kan het loslaten en glans verliezen, maar is herstel vatbaar.
  Lampenkappen zijn meestal gemaakt van stof, dunne houten planken, rijstpapier of glas.

  Metalen versie met buigbeen

  • keramiek. Zo'n basis ziet er elegant uit - keramiek leent zich goed voor verwerking en het been kan er volledig ingesnoerd uitzien. Niet bang voor blootstelling aan de externe omgeving, kan in de keuken staan, gemakkelijk schoon te maken. Het enige nadeel is breekbaarheid.. Als je zo'n basis laat vallen, zal deze op zijn best scheuren, in het slechtste geval breken. Lampenkappen zijn meestal gemaakt van dun metaal of textiel.
  • glas. Vaak lijkt de poot ervan op een kristal, ziet het er transparant en dun uit. De voordelen zijn hetzelfde als die van keramiek - het verdraagt ​​alle omstandigheden zonder schade aan zichzelf, het is gemakkelijk schoon te maken. Het grootste nadeel is hetzelfde - als je het laat vallen, zal het breken. Lampenkappen zijn meestal licht, hetzij van dun glas of papier.

  In klassieke stijl

  raadHet is altijd nodig om te kijken of het raamwerk in een interieur past. Dus als je een klassieke stijl hebt, kun je een van deze gebruiken. Maar als je hightech hebt, ziet alleen metaal (bij voorkeur zilver) of glas er goed uit.

  Het zal interessant voor je zijn:OVERZICHT: welke moderne kroonluchters en lampen zijn geschikt voor een hal / keuken / slaapkamer? 205+ Foto-opties met spanplafonds

  keer terug naar het menu ↑

  Plafondlamp

  Precies hetzelfde geldt voor het plafond - het kan er heel anders uitzien, afhankelijk van de vorm van de ontwerper en de manier waarop hij besluit te versieren.

  Maar er zijn niet zo veel materialen om het te maken:
  • plastic. Lichtgewicht materiaal, dat zo min mogelijk beschadigt. Hij is niet bang voor vocht of lage temperaturen, gemakkelijk te reinigen, zelfs met agressieve chemicaliën. Maar het kan kraken als je erop slaat. De prijs van kunststof is lager dan die van andere materialen, het ziet er meestal overeenkomstig uit. Bovendien is er altijd een kans om een ​​product van slechte kwaliteit te kopen, waarbij het plafond, wanneer het wordt verwarmd, enigszins begint te smelten en een onaangename geur produceert - dit gebeurt als het plastic niet wordt getest voordat het in productie gaat.

  Doek, klassiek plafond

  • papier. Ook licht materiaal, dat veel gevoeliger is voor het milieu. Hoge luchtvochtigheid kan het vervormen, een sterke slag kan het breken. Na verloop van tijd verandert de kleur - vervaag of vervaagt. Maar er zal niets gebeuren dat hij valt en meestal ziet het papier er ondanks de lage prijs erg goed uit. Zulke ontwerpen zien er bijzonder voordelig uit in de Japanse interieurstijl - de kleur moet geelachtig zijn, net als die van rijstpapier, en bovenaan moet worden geschilderd in de vorm van hiërogliefen.
  • doek. Het kan een dunne dunne stof zijn, of het kan een dik, vrijwel onbelemmerd licht zijn. Er kunnen problemen zijn met het reinigen - de stof is bang voor agressieve chemicaliën. Maar het ziet er prachtig uit, het valt niet onder als het valt, het kan worden versierd met borduurwerk en is ook niet te duur.
  Een verscheidenheid aan stoffen tinten zijn ontwerpen van dikke draden of linten - ze zien er prachtig uit door ingewikkeld weven.

  Undying classic

  • metaal. Zwaar materiaal, dat meestal goed past bij een glazen of metalen poot. De externe omgeving is niet bang, hij breekt niet wanneer hij valt, hij ziet er goed uit, hij is gemakkelijk schoon te maken. Maar - het is duur. Na verloop van tijd kan het gaan roesten of van kleur veranderen, maar dit wordt meestal opgelost door de juiste behandeling.
  • glas. Heel mooi materiaal dat de kleur van het licht van de lamp verandert en vooral goed uitziet als je de techniek van glas-in-lood gebruikt. Niet bang voor het milieu, maar er kunnen problemen zijn met het wassen - als het onzorgvuldig gebeurt, kunnen er echtscheidingen of andere sporen zijn. Ook uit de herfst zal waarschijnlijk barsten.
  • Dunne houten sterft. Het beste materiaal voor eco-interieurs ziet er goed uit, maar het is moeilijk om te wassen - het vervaagt en verdwijnt uit de chemie. Na verloop van tijd zal de kleur veranderen, als deze is gevallen, kan deze beschadigd zijn. Maar het is beter om niets te vinden voor de mediterrane stijl.

  Kabinet optie

  raadZorg ervoor dat de lampenkap overeenkomt met de stijl van de basis. Een dunne elegante glazen poot zal bijvoorbeeld niet worden gecombineerd met een zware metalen bovenkant.

  Het zal interessant voor je zijn:REVIEW: kroonluchters in een moderne interieurstijl (255+ foto's). Welke moet je kiezen?

  terug naar menu ↑ terug naar menu ↑

  Sieraden en kleuren

  Naast het materiaal waaruit de lampenkap is gemaakt, speelt het ook de rol van hoe het is gedecoreerd.

  Het kan zijn:

  • schilderij. Je kunt schilderen en papier en hout en plastic en zelfs metaal. U kunt het zelf doen door een éénkleurige lampenkap te kopen, of u kunt een kant-en-klare lamp met een afbeelding kopen. Zorg er bij het kopen voor dat hij professioneel genoeg was, zodat er geen vlekkerige plekken en vage kleuren op zaten.

  Creatief product

  • draad. Versier met houtsnijwerk, in de regel, houten lampenkappen. Het kan een patroon zijn, er kan een tekening zijn en er kunnen openingen zijn. In ieder geval ziet de gebeeldhouwde lampenkap er meestal kant en origineel uit.
  • ets. De analogon van de draad, die wordt gebruikt voor het decoreren van glas en metaal - de procedure voor het graveren van het huis werkt niet, je moet het bij de meester bestellen of een afgewerkte tekening kopen. Interessant is dat de gravure ook anders is: de ene is nauwkeuriger, de andere voor grotere afbeeldingen, de derde (zandstralen methode) maakt het glas dof en laat transparante gebieden in de vorm van een patroon erop achter.
  • borduurwerk. Het wordt gebruikt om de stof te versieren, het kan ook handmatig worden gemaakt of al klaar worden gekocht.
  Borduurwerktechnicus er zijn er veel, u kunt ervoor kiezen om te proeven - oppervlak, kruis, andere, minder bekend.

  Mooie lamp in witte kleur

  • kant. Als je een plafond van de draden hebt, is het mogelijk om het te binden met een haak of te breien. Het ziet er luchtig uit en ziet er geweldig uit in klassieke stijlen die verschillen in romantiek - bijvoorbeeld in de Provence.
  • breiwerk. Analoog kant, maar van dikkere draden. Het kan kanten zijn, of het kan dicht zijn, en dan heb je een analoog van de stoffen overkapping, slechts een paar meer heldere en specifiek ogende.
  • Uitbranden. Het wordt gebruikt voor het decoreren van houten luifels, zodat u een foto kunt maken die niet met verf is, maar met hoge temperaturen. Het kan ook thuis worden gedaan als u over de juiste tool beschikt.

  Schotel plaat

  • Glas in lood raam. De klassieke methode om glazen tinten te maken. Het ziet er niet alleen prachtig uit vanwege het patroon, maar ook door het feit dat het licht, dat door het gekleurde glas gaat, ook van kleur verandert. Het is nuttig om te onthouden dat glas in lood ramen kwetsbaarder zijn dan massief glas, omdat je zo'n lamp niet mag laten vallen.
  • Gebrandschilderd glas. Het kan transparant of ondoorzichtig zijn, maar verwijst ook naar de versieringsmethoden. Het licht dat er doorheen gaat, is aan het veranderen en er kan een merkwaardig accent naar voren komen.
  In aanvulling op hoe het plafond is ingericht, moet u nagaan welke kleur het is ten opzichte van de basis:
  • hetzelfde. Een lamp met dezelfde kleur is een goed accent dat er wat fris uitziet. Als je precies het accent in de toon van de rest van de ruimte of een contrast nodig hebt, dan is dit een goede oplossing.

  Glas optie

  • tinten. De basis is donkerder, het lichtere plafond is ook een klassieker. Zo'n lamp lijkt een beetje interessanter, maar hij kan precies hetzelfde dienen - een uniforme nadruk op iets.
  • Het contrast. De basis van de ene kleur, het plafond van een andere, contrasteert daarmee. Hierdoor ontstaat een spanning waardoor de lamp er interessanter uitziet. Het is alleen geschikt in homogene kamers zonder andere accenten - bijvoorbeeld in minimalisme of hightech. In meer kleurrijke interieurs gewoon verloren.

  En, natuurlijk, of de kleur in het algemeen heel erg in de waarneming past.

  Het zal interessant voor je zijn:REVIEW: Moderne kroonluchters in de woonkamer: 195+ (Foto) Interieuroplossingen

  terug naar menu ↑ terug naar menu ↑

  Ideeën voor het plafond doe het zelf

  Voor een bureaulamp zijn alleen framelampen geschikt - omdat zonder een frame er gewoon geen plaats is om het vast te houden. Het frame kan zijn:

  • Verwijder uit de oude lamp, die al lang is gebroken. Als je oude dingen wilt uitstellen, in de hoop dat ze ooit van pas zullen komen, is zo'n oplossing heel geschikt voor jou. Schroef het deksel los en verwijder de doek of het papier dat het van het frame bedekt.

  Gedimd licht voor de slaapkamer

  • Maak draad. Om dit te doen, moet je een ring uit een dikke draad rollen en eraan vastmaken met een dunner draadrooster - tenminste zes stuks. Het zou moeten resulteren in een halfronde gelijkenis van een mand die bij uw lamp past.
  • Maak van draad, maar anders. Om dit te doen, moet je twee ringen dikke draad rollen en verbinden vanuit dunne rekken om een ​​"pijp" te maken. Voor kracht kun je het vlechten met een dunne draad mee, maar dit is niet nodig.
  • Merk van plastic. We snijden de bovenkant van de fles van vijf liter af, steken het plafond in de nek - en nu is de eenvoudigste hoes klaar. Het belangrijkste is, voordat je het voor een lange tijd begint te verlaten, om te controleren of het plastic smelt.

  In gouden kleur

  Dan volstaat het om het frame zo te decoreren dat het een lampenkap wordt.

  Je kunt gebruiken:
  • doek. Ze heeft net op het frame gestikt, als een hoesje. Zelfs ongewenste kleding kan worden gebruikt als het interieur het toestaat - bijvoorbeeld als u een grunge hebt.
  • papier. Het is het beste om een ​​dichte te nemen, vast te zetten, hetzij met lijm of paperclips.
  • tapes. Op het frame zit een soort mand.

  Als je dol bent op breien, kun je het frame met gebreide patronen bedekken.


  Het belangrijkste is ervoor te zorgen dat niets brandt, niet smelt en er ook voor zorgt dat alles wordt gecombineerd. De basis met het been, het been met de kap en de lamp als geheel - met het interieur, dat het zal omringen.

  Het zal interessant voor je zijn:REVIEW: Moderne kroonluchters in het interieur van de slaapkamer (190+ foto's) - Hoe een helder designelement kiezen voor een rustige sfeer?

  keer terug naar het menu ↑

  VIDEO: Mooie en stijlvolle lampenkap met je eigen handen

  Pin
  Send
  Share
  Send
  Send