Decoratie

Boog naar de keuken in plaats van de deur: 115+ (foto) Ontwerp tussen kamers

Pin
Send
Share
Send
Send


Veel appartementseigenaren streven naar het oorspronkelijke ontwerp, bijvoorbeeld het vervangen van de deuren door bogen. In dit geval wordt de boog vaak aan de ingang van de woonkamer, keuken of tussen deze kamers gemonteerd. Overweeg alle nuances van implementatie.

Inhoud van dit artikel:

 • kenmerken
 • Interieurbogen en hun functies
 • Soorten ontwerpen
 • Tussen andere kamers
 • Van gipsplaat
 • Gordijnen om te sluiten
 • Opties voor de keuken in Chroesjtsjov
 • VIDEO: interessante ideeën archiveren in de keuken
 • bevindingen
 • FOTOGALERIJ (meer dan 115 foto's)
 • kenmerken
 • Interieurbogen en hun functies
 • Soorten ontwerpen
 • Gordijnen om te sluiten
 • Opties voor de keuken in Chroesjtsjov
 • bevindingen
 • FOTOGALERIJ (meer dan 115 foto's)
 • kenmerken

  Bij het maken van de opening moet eraan worden herinnerd dat dit ontwerp in het hoofdontwerp past. Veel dingen zijn verbonden met de stijl van de kamer: voor een klassieke keuken zijn gipsplaat of houten aanpassingen met stucwerk geschikt. Voor moderne hightech keukens of loft wordt aanbevolen voor het gebruik van steen, kunststof of gelakte gipsplaat.

  Selecteer materialen op interieurstijl

  Helpt bij het diversifiëren van de binnenste bogen die in de deuropeningen zijn geïnstalleerd. Klassieke deuren zijn enorm, en de boog zorgt voor vrijheid, ruimte. Als je het tussen de woonkamer en de keuken plaatst, zal het de ruimte meer vrij maken, de goede smaak van de eigenaar benadrukken, een hoge sociale status.

  Vaak zijn de kosten van gebogen structuren minder dan die van de deur. Accessoires zijn niet vereist voor hen. Voor hen moet je alleen het decor kiezen. Dit zijn duurzamere producten waarvoor u elk materiaal en ontwerp kunt kiezen.

  De bogen divers maken

  Bogen zijn bedoeld voor het zoneren van de ruimte, het verdelen in zones. Ze kunnen worden gebruikt in het kantoor, appartement, huis in de verdeling van het grondgebied in functionele delen. Deze oplossing wordt veel gebruikt in ruime en kleine kamers.

  De belangrijkste voordelen van gebogen elementen zijn onder meer:
  • creatie van doorgang naar aangrenzende kamers, visuele uitbreiding van de ruimte;
  • besparing van nuttige ruimte;
  • eenvoudige installatie en onderhoud;
  • het interieur originaliteit, stijl geven;
  • verscheidenheid aan decor.

  We besparen bruikbare ruimte

  Volgens het ontwerp kunnen schetsen worden gemaakt met montage van gebogen kits. De boog belet niet dat zich tijdens het koken geurtjes verspreiden, externe geluiden. Daarom is het niet de beste optie als er kinderen in het appartement zijn.

  Het zal interessant voor je zijn:REVIEW: keukentegels op de vloer: 150+ Foto's van de geheimen van het prachtige design

  terug naar menu ↑ terug naar menu ↑

  Interieurbogen en hun functies

  Ontwerpers bieden een verscheidenheid aan stilistische beslissingen, vormen die het mogelijk maken om een ​​boog te kiezen voor elk interieur. In de keuken worden dergelijke constructies geïnstalleerd als de uitgang naar de woonkamer of gang leidt. Als de keuken zich in de buurt van de kinderkamer of slaapkamer bevindt, is het gebogen systeem niet ingesteld. Het zal een ontspannende vakantie verstoren.

  Een geweldig idee dat de woonkamer en keuken scheidt

  Maar als u de ruimte in al zijn glorie wilt tonen, dan is de boog de beste oplossing.. Bovendien kunt u een krachtige kap uitrusten om geen geurtjes te verspreiden. Het is beter om het bij de uitgang van de keuken te zetten, waardoor je rustig de vuilnis buiten kunt zetten, boodschappentassen kunt meenemen.

  Gebogen structuren zijn ideaal voor het opdelen van zones in zones, geschikt voor studio's of grote gebouwen met talrijke percelen. Je kunt de eetkamer ook opsplitsen in een gang of hal. Sommige mensen verdelen het werkgedeelte en de eetkamer liever. Tegelijkertijd kan het ontwerp de partitie vervangen.

  Gipsplaat boog optie

  Het zal interessant voor je zijn:HERZIENING: Ideeën voor keukenontwerp in een privéhuis: meer dan 130 foto's en lay-outopties

  terug naar menu ↑ terug naar menu ↑

  Soorten ontwerpen

  Nu bieden ontwerpers verschillend gevormde gebogen modellen. Dit is niet alleen een halfrond systeem, dus elke stijl en ontwerpideeën kunnen worden toegepast.

  Kenners van het classicisme geloven dat alle gebogen elementen de vorm van een klassieke halve cirkel moeten hebben. Meestal worden ze gecombineerd met halfronde raamkozijnen, verschillende meubels, waar vergelijkbare contouren werden gebruikt. Ze worden vaak gecombineerd met versierende details, verschillende krullen en patronen. Ze schrijven gewelfde details toe aan verfijnde verfijnde systemen die niet met andere stijlen kunnen worden gecombineerd.

  Met behulp van een klassieke boog, kunt u de toegang tot de keuken, de gang en andere overgangen regelen

  Bogen worden geproduceerd in een eenvoudig of luxueus ontwerp.

  Veelzijdiger is de eerste optie, geschikt voor elk interieur. Ze worden geproduceerd volgens standaard of individuele parameters, volgens de klant. Elementen kunnen worden gemaakt van multiplex, hout en gipsplaat.

  Op basis van het openingsgebied kunnen brede of smalle bogen worden gemaakt. Deze indicator beïnvloedt de structurele dikte, de breedte van de doorgang tussen de kamers. Door ontwerp worden standaardsymmetrische en asymmetrische unieke varianten onderscheiden, afhankelijk van de buigradius. Er zijn ook modellen met afgeronde contouren of een ongebruikelijke hoekoplossing.

  Smalle boog in plaats van de deur

  De vorm onderscheidt de volgende typen gebogen structuren:
  • poluarka. Deze vorm omvat het gebruik van rechte lijnen, een cirkelvormige opening die kenmerkend is voor klassieke ontwerpen. Ze zijn geschikt voor ruimtes met een smalle doorgang vanuit de keuken, vaak geplaatst als de uitgang de gang in gaat;
  • oostelijk. De ontwerpen hebben uitgebreide en ongewone asymmetrische contouren. Het grootste verschil zit hem in de complexiteit en veelzijdigheid van de uitvoering. Meestal worden ze gekenmerkt door een groot aantal scherpe hoeken, convexe delen. Oosterse bogen zijn geschikt voor interieurs in oosterse of mediterrane stijl. Dit zijn extravagante en originele items;

  Universele variëteit met steen

  • Romeins. Dit klassieke type heeft een symmetrische, afgeronde, regelmatige vorm. Ze worden Romeins genoemd, omdat voor het eerst bij de bouw van huizen de inwoners van Rome dergelijke producten begonnen te gebruiken in plaats van deuren. Een dergelijke behuizing werd pompeus. Klassieke modellen zijn geschikt voor het maken van elke opening en vormen een aanvulling op elk interieur. Vaak worden ze gebruikt in kamers met hoge plafonds. Ze worden meestal geplaatst in het gangpad tussen de keuken, de woonkamer of de gang;
  • ellipsvormige. Dergelijke modellen behoren tot de meest populaire opties (behalve klassiek). Hun bovenste deel heeft de vorm van een ellips. Deze universele bogen worden beschouwd als meer verfijnd in vergelijking met de afgeronde en rechthoekige tegenhangers. Ze passen perfect in elk ontwerp, inclusief de moderne inrichting van het huis;
  • de portal. Qua uiterlijk is deze vorm de eenvoudigste. Het ontwerp wordt aangeboden in de vorm van een rechthoek. Het verschilt bijna niet van de standaard opening, maar biedt een interessant ontwerp. Dit is een geweldige oplossing voor eigenaren van kleine appartementen met lage plafonds. Het zijn portalen die een visuele uitbreiding van de ruimte bieden, ze zien er eenvoudig, strikt uit en voegen comfort toe aan het interieur.

  Boogportaal voor appartementen met lage plafonds

  De parameters van de gebogen elementen zijn afhankelijk van de hoogte van de plafonds en de breedte van de opening. Grote constructies worden gebruikt als er veel vrije ruimte is bij de uitgang. Voor een kleine keuken is het aan te raden om smalle modellen te kiezen die weinig ruimte innemen.
  Er zijn opties met grote maten en breedtes. Ze zijn gemonteerd in de gangpaden tussen de keuken en de woonkamer.

  Ze zien er elegant uit en vervangen de draaideuren met twee scharnieren.

  Met een vleugje minimalisme - niets meer

  Voor smalle doorgangen worden kleine bogen gebruikt. Dit geldt voor openingen tussen de keuken, het balkon of de lounge.

  Het zal interessant voor je zijn:REVIEW: Soorten prachtige ark van gipsplaat (210+ foto's): doe-het-zelf interieur

  keer terug naar het menu ↑

  Tussen andere kamers

  De boog, geïnstalleerd tussen de woonkamer en de eetkamer, verbindt twee ruimtes van verschillende doelen, maakt scherpe grenzen glad. In kleine appartementen breidt deze techniek de ruimte visueel uit en transformeert beide zones. Het ontwerp stelt u in staat om met familieleden te praten, waardoor het instellen van de tafel tijdens de vakantie eenvoudiger wordt.

  Als een manier om ruimte te benoemen

  Als u voor een breed product kiest, moet het ontwerp van beide kamers in kleur en richting worden gecombineerd. Anders zal er een dissonantie zijn. Alvorens een product te kiezen, worden de mogelijkheden van de situatie bepaald om organisch te passen.

  Effectief in de ruimtelijke verdeling zal worden gedacht ontwerp, gemaakt van gipsplaat. Haar spatel en geschilderd onder de schaduw van de muur, die overgaat in een gemeenschappelijk element. Het lijkt erop dat in het plafond de opening is weggesneden. Deze optie is ideaal in ruime kamers, verhoogt bovendien de ruimte.

  Bepaal voor het kiezen de mogelijkheden van de situatie.

  Het origineel is de installatie van een gebogen element met een bar.

  Hiermee kunt u cocktails bereiden en ze in de woonkamer serveren. Veel mensen vinden dit ontwerp prestigieus en uniek. Maar dit vereist een brede opening tussen de kamers, zodat er naast het rek ook een doorgangsruimte is. U kunt asymmetrische en symmetrische vormen maken met planken, kolommen, met een moderne afwerking.

  In dergelijke details van het interieur kunt u spotverlichting plaatsen, waar halogeenlampen, fluorescentielampen of LED-lampen worden gebruikt. Alle lampen zorgen voor een soepele, niet flikkerende verlichting. Ze zijn zuinig, hebben minder stroom in vergelijking met gloeilampen, beschadigen het lichaam niet.

  Kan worden gemaakt met een toog

  Het zal interessant voor je zijn:REVIEW: Keukenontwerp met balkon (100 + foto's): we zijn voor de unificatie van de ruimte !!!

  keer terug naar het menu ↑

  Van gipsplaat

  Voordat u begint met bouwen, moet u het ontwerpelement kiezen. De vorm van de structuur kan een volledige cirkel zijn of zijn deel beschrijven.

  GCR is een goedkoop materiaal in het gebogen ontwerp, dat elke vorm kan aannemen. Het is gemakkelijk te monteren en dient ongeveer 15 jaar. Maar het materiaal is niet erg duurzaam, hoewel dit nadeel wordt gecompenseerd door lage kosten en visuele eigenschappen.

  Gipsplaten - goedkoop materiaal voor registratie

  Om een ​​dergelijk element vast te stellen, breiden de breedte en hoogte de doorgang uit na de metingen. Voor het gebogen frame worden aluminium geleideprofielen gebruikt, die zijn afgewerkt met gipsplaatplaten. Ze zijn bevestigd met schroeven.

  De lengte van de profielen wordt gedefinieerd als de som van de dubbele hoogte en breedte van de opening. Het profiel is in de gewenste vorm gebogen en na het lijmen kan het naar smaak worden gemaakt. Gebruik voor het zagen van gipsplaat een decoupeerzaag, ijzerzaag of bouwmes. Als het materiaal enigszins bevochtigd is, zal het niet instorten, het zal zacht en elastisch worden, zodat het kan worden gebruikt om fantastische vormen te creëren.

  Lichtgewicht, duurzaam en kan elke vorm aannemen.

  Type GKL is afhankelijk van de functionaliteit van de structuur. Voor decoratieve versieringen, zonder verlichting en planken, moet u lichtgewicht plafondplaten kiezen. Voor gebogen elementen, gecombineerd met complexe decordetails, zijn verlichtingsarmaturen, meer dicht wandmateriaal geschikt.

  Profielbevestigingen worden geselecteerd op basis van de kwaliteit van de wanden.
  De geïnstalleerde verlichting zal bijdragen aan de elegantie en het comfort van het ontwerp, terwijl het pand ook in zones wordt onderverdeeld. In het frame met gipsplaat kunt u gemakkelijk gaten maken voor lampen in elke gewenste vorm.

  Binnenin monteren we de lichten

  Na een volledige installatie is het oppervlak plamuur, wordt decoratieve verf aangebracht of wordt behang gelijmd voor het schilderen. De inrichting kan worden gemaakt met alle materialen (mozaïek, glas, steen, vloeibaar behang).

  Het zal interessant voor je zijn:REVIEW: Ontwerp kleine keuken in Chroesjtsjov: 190 + Foto's van echte en praktische lay-outs

  terug naar menu ↑ terug naar menu ↑

  Gordijnen om te sluiten

  Een van de eenvoudigste opties om de boog te sluiten, zijn gordijnen. Ze worden geselecteerd in overeenstemming met het interieur. Maar de stof is niet erg praktisch, omdat het geuren absorbeert, daarom is regelmatig wassen vereist.. Functioneler zijn horizontale en verticale houten en kunststof jaloezieën. Op basis van de gekozen vorm kunnen ze de hoogte van de kamer visueel vergroten of vergroten, wanneer ze worden gemonteerd, zijn ze bijna onmerkbaar.


  Een alternatieve oplossing is Roman of rolgordijnen gerold in een kleine roller.

  Het zal interessant voor je zijn:REVIEW: Kitchen Design: 130+ Photos - nieuw 2017 voor elke smaak

  terug naar menu ↑ terug naar menu ↑

  Opties voor de keuken in Chroesjtsjov

  Van Chroesjtsjov maken comfortabele huizen moeilijk. Het hoofdprobleem moet worden genivelleerd: een klein gebied, de hoogte van het terrein en een ongemakkelijke lay-out. Er zijn nu veel oplossingen om het comfort van dergelijke appartementen te verbeteren.

  Als er dragende wanden tussen de kamers zijn, kunnen deze niet worden vernietigd, vooral niet op paneel Chroesjtsjov. Aan de muur hebben ze gasleidingen gelegd die verplaatst moeten worden.

  Je kunt dit vakkundig gebruiken in elk appartement

  keer terug naar het menu ↑

  VIDEO: interessante ideeën archiveren in de keuken

  Bekijk de video: Huis te koop Wormer - Veerdijk 62 - Makelaar Wormer - Kuijs Reinder Kakes (September 2021).

  Pin
  Send
  Share
  Send
  Send