Decoratie

Bloemen in het interieur: 175+ (Foto's) Mooie combinaties (in de woonkamer, slaapkamer, in de keuken)

Pin
Send
Share
Send
Send


Bloemen in het interieur zijn een frequente decoratie van kamers voor veel stijlen. Met een goed geselecteerd bloemmotief kunt u thuis een harmonieuze sfeer creëren, waardoor u een gevoel van rust en vrede krijgt. Naast een puur esthetische rol beïnvloedt het bloemmotief de perceptie van de ruimte, benadrukt het de waardigheid van het interieur en verbergt het gebreken.

<>

Kleurencombinatie

De keuze van kleuren kan worden uitgevoerd volgens standaard klassieke schema's. Maar je kunt creatief worden met mixen door interessante combinaties te proberen.

Frisse bloemen voegen natuurlijkheid toe aan het interieur.

Voor win-win-combinaties zijn de volgende:

 • zwart-wit, inclusief tinten van dezelfde kleur (bijvoorbeeld bruin bereik - van zandig tot chocolade);
 • contrastmixen, bijvoorbeeld paars met geel;
 • blauw, groen, geel;
 • goed afgestemd, maar niet behorend tot hetzelfde kleurbereik (lichtgroen met geel).
Voor een harmonieus interieur moet een balans van kleuren worden geconstateerd, de meest succesvolle kleurencombinaties moeten worden geselecteerd. Door het introduceren van florale elementen in het ontwerp, proberen de ontwerpers de dominante schaduw in andere elementen van decor en ontwerp te herhalen.raadEen harmonieuze combinatie van patronen met een bloemmotief kan worden bereikt door de tint van de achtergrond te herhalen.

Bloemenpatroon geeft je de mogelijkheid om thuis een harmonieuze sfeer te creëren

keer terug naar het menu ↑

Monochrome interieurs - omgaan met saai design

Een eenkleurig interieur heeft veel voordelen, verschillend in beknoptheid, stijl, ernst. Maar is het goed? Om een ​​dergelijk interieur levendiger en dynamischer te maken, kunt u eenvoudig witte fragmenten toevoegen.

Deze kleur kan niet solo worden toegevoegd, maar in combinatie met tinten die al in de ruimte aanwezig zijn. Hiermee wordt de nodige vitaliteit van het interieur bereikt. Een voorbeeld van een dergelijk gebruik: een bloem in de dominante tinten op een witte achtergrond. Terug naar het menu

Inversion - doe het tegenovergestelde

Heeft het interieur donkere prints op een lichte achtergrond? Ze kunnen in een nieuwe vorm worden herhaald door een donkere achtergrond en een licht patroon te selecteren.

Mooi behang met rozen

keer terug naar het menu ↑

Spel met twee kleuren

Twee kleuren - is het een heleboel of een beetje? Door slechts twee tinten te kiezen, kunt u een saai interieur maken door de tekeningen te vervangen.

Om dit te doen, kunt u:

 • wissel deze kleuren af ​​als achtergrond en afdrukken;
 • combineer bloemmotief met een strook;
 • combineer grote afbeeldingen van bloemen met kleine.
raadHet beste van alles is dat deze techniek werkt wanneer een lichte schaduw heerst boven een donkere.

Helder element in de woonkamer

keer terug naar het menu ↑

Spel met drie kleuren

Deze techniek lijkt misschien op de vorige, maar het geeft je meer opties en je kunt verschillende combinaties maken. Tenminste één van de tinten moet in dit geval licht zijn, maar hij kan het leiderschap al voorbij laten gaan en naar de achtergrond verdwijnen.

Met drie kleuren kunt u interessante composities maken.

Je kunt elk van hen een bepaald gebied toewijzen om dominantie te organiseren. Voor variatie en dynamiek kan het interieur worden aangevuld met monofone objecten die één kleur herhalen. Terug naar het menu

Eén hoofdschaduw in het spel met prints

Deze techniek echoot de vorige, maar het ziet er helderder uit. Door een sappige kleur als hoofdkleur te kiezen, kunt u deze aanvullen met lichte insluitsels. Hiermee kunt u een van de muren, een raamopening of gestoffeerde meubels selecteren.

Moderne stijl in het interieur

Een bloemmotief op een lichte achtergrond in combinatie met oppervlakken van verzadigde kleuren zal de rol van een accent spelen. Als gezelschaduwen is het het beste om lichte, doffe kleuren te gebruiken.

keer terug naar het menu ↑

Zwart en wit interieur met een dramatisch accent

Deze techniek wordt als modieus en intrigerend beschouwd. Een helder accent van een dergelijk interieur kan het beeld zijn van een enkele dieprode bloem op de muur. Als een accent schaduw wordt aanbevolen om er een te kiezen die niet vervelend zal zijn in de tijd.

Het achtergrondcontrast van zwart en wit is zelfs op zichzelf interessant. En met de toevoeging van heldere kleurvlekken krijgt het de nodige diepte en chic.

Trendy en intrigerend ontwerp

keer terug naar het menu ↑

Textuurmixing

Accent-metallic is een van de modieuze methoden bij het maken van moderne interieurs. Licht schijnen op een matte achtergrond creëert een gevoel van volume en benadrukt het gewenste object of oppervlak.

Met deze techniek kunt u een bloemmotief op een indrukwekkende en originele manier selecteren. Met metallic glans kan het niet alleen een afdruk zijn, maar ook monochrome oppervlakken, bijvoorbeeld kussens.

keer terug naar het menu ↑

Tapijt, bank, muur: wat is normaal?

Vaak is schaduw aanwezig op alle items. Het kan een fragment zijn van een muur met een donkere achtergrond en een lichte bloem in combinatie met een donkere bank en een tapijt van lichte schaduw.

Dit tapijt zal romantiek toevoegen

keer terug naar het menu ↑

Heb je echt een bloemenprint nodig?

Ondanks de populariteit van bloemmotieven en hun frequente gebruik voor decoratie, is het niet altijd acceptabel. In veel opzichten hangt het resultaat af van de kwalificaties van de ontwerper, zijn ervaring en de kwaliteit van het gebruikte materiaal.

Bloemenpatroon kan zelfs worden ingevoerd in het interieur van een strikte kamer met een minimum aan decoratieve elementen. De minimalistische stijl, net als de andere, kan worden aangevuld met kleine, heldere afbeeldingen die de rest van het interieur benadrukken, maar geen aandacht trekken.

keer terug naar het menu ↑

Behang met bloemen: de regels die niet mogen worden overtreden

Behang met bloemenprint kan een handig hulpmiddel zijn voor de transformatie van het appartement. Ze zijn niet alleen verplicht voor een aantal stijlen, maar bieden ook de mogelijkheid om versheid in een saai interieur te brengen en de nodige accenten te leggen. Om de selectie van het materiaalontwerp te krijgen, moet u de basisregels volgen.

Dergelijke wallpapers zijn een handig hulpmiddel om een ​​appartement te transformeren

Bloemen op het behang kunnen zo anders zijn. Goede selectie van de grootte van de foto - een van de belangrijke punten. Voor een ruime kamer is de keuze van de beeldgrootte onbeperkt. Maar de meest indrukwekkende zijn grote afdrukken.

raadVoor kamers van een bescheiden omvang kunt u het beste stoppen bij een klein patroon dat de hoogte van de plafonds en de breedte van de muren niet visueel verbergt. Het is niet nodig om volledig over alle wanden te plakken met behang met bloempatronen. In de meeste interieurs is de toewijzing van slechts één van de muren voldoende.

Over hun fantasieën gaan, kun je de grens overschrijden tussen stijl en buitensporige pracht. Tegelijkertijd is het noodzakelijk rekening te houden met het meubilair, dat in zijn stijl, kleur en afmetingen moet worden gecombineerd met het ontwerp van de muren. Helderheid van kleuren kan bijvoorbeeld ongepast zijn voor een strikte aristocratische Engelse stijl.

Selecteer het formaat van deze afdruk

keer terug naar het menu ↑

Gebruik binnenshuis van verschillende stijlen

Voordat u doorgaat met de introductie van bloemenprint in het ontwerp, moet u rekening houden met de stijl van het interieur. Afhankelijk van de stijl worden dergelijke bloemtekeningen geselecteerd die kenmerkend zijn voor een bepaalde richting.

keer terug naar het menu ↑

Country Music - voor degenen die van nature houden

Deze stijl verwijst naar het natuurlijke. Het wordt gekenmerkt door houten meubels en natuurlijke stoffen, eenvoud van design in combinatie met natuurlijke tinten. Hier vindt u zijn plaats met de hand beschilderde bloemenpatronen, evenals kleuren met een karakteristieke verstrooiing van kleine bloemen.

Stijl verwijst naar het natuurlijke

keer terug naar het menu ↑

Modern - om in de trend te zijn

In dit interieur kunnen kleuren niet teveel zijn. Ze moeten als een enkel beeld in rijke kleuren aanwezig zijn of een van de muren bezetten. Stel dat de afbeelding groot is aan de muur of op de bekleding van de bank.

raadMuurschildering met een realistisch beeld van een grote bloem is een goede oplossing Een andere optie is een zachte bloemenprint op de achtergrond van een vergelijkbare schaduw. Dit ontwerp zal helpen om de ruimte verfijning en verfijning te geven.

Levende planten zullen leven aan deze stijl toevoegen.

keer terug naar het menu ↑

Scandinavisch - wint aan populariteit

Deze ontwerprichting wordt erg populair, het heeft de voorkeur in het ontwerp van landhuizen en stadsappartementen. Goede smaak suggereert behangen met een bloemmotief van slechts twee muren. De rest kan gewoon wit zijn. En deze combinatie zal niet oninteressant zijn, omdat volgens de Scandinavische canons van design de afbeeldingen van bloemen nogal groot moeten zijn.

Niet minder interessant zal er uitzien als behang met reliëf, monochroom of accenten met vergulding. Om het Scandinavische interieur speciaal te helpen inbouwen in verlichting.

Deze designtrend wint aan populariteit.

keer terug naar het menu ↑

Provence - voor romantici

Deze stijl - een van de richtingen van countrymuziek, die zijn oorsprong vindt in het zuiden van Frankrijk. Natuurlijke tinten in pastelkleuren kunnen worden aangevuld met lavendel, blauw en geel, waardoor de nodige accenten worden gecreëerd.

Er kunnen geen contrasterende combinaties en felle kleuren zijn. Coloring Provence verschillen zachtheid en zachtheid. Ze zijn heel geschikt om meisjeskamers te versieren en om gezelligheid toe te voegen aan landhuizen.

Achtergronden kunnen kunstmatig verouderd zijn en zien er verbrand in de heldere zuidelijke zon.

Provence - een van de richtingen van countrymuziek

keer terug naar het menu ↑

Engels

Hier kunnen pasteltinten worden gebruikt waarmee u delicate afbeeldingen kunt maken. Figuur voornamelijk middelgroot. Dit kunnen wilde bloemen of tuinrozen zijn. Dergelijke tekeningen zijn goed gecombineerd met meubilair van goede kwaliteit en een solide ontwerpbenadering.

Het bloemmotief op de muren kan worden aangevuld met een soortgelijke print van gordijnen en bekleding van gestoffeerd meubilair. De Engelse stijl geeft de voorkeur aan matiging, daarom is het niet gebruikelijk om alle wanden van vloer tot plafond hier te plakken met bloemenbehang.

Engelse stijl

keer terug naar het menu ↑

Bloemen zijn anders: kenmerken van incarnaties

Een grote verscheidenheid aan bloemmotieven stelt u in staat om het type ontwerp en de kleuren te kiezen die het meest geschikt zijn.

stijlBeeldgroottetypes
Country muzieksmallTheeroom, jasmijn, boterbloemen, madeliefjes, klokje, lavendel, etc.
ProvencesmallTheeroom, jasmijn, boterbloemen, madeliefjes, klokje, lavendel, etc.
modernGroot natuurlijk, zwart en witChrysanten, pioenen, klaprozen, etc.
klassiekGroot natuurlijk, zwart en witChrysanten, pioenen, klaprozen, etc.
modernGroot helderKamille, roos, calla, etc.
zolderZwart en wit, graffiti, gestileerde afbeeldingen.Zwart en wit, graffiti, gestileerde afbeeldingen.
Engels en Franselknaturalistisch
Ethno, pop art, modernGestileerde afbeeldingenGestileerde afbeeldingen
Fusion, pop-art, retro richtingenGrafische afbeeldingenGrafische afbeeldingen
keer terug naar het menu ↑

natuurlijk

Bloemen, vergelijkbaar met hun natuurlijke prototypes, zijn altijd in de mode en altijd relevant. Deze benadering is het populairst onder ontwerpincarnaties.

keer terug naar het menu ↑

gestileerde

Gestileerde afbeeldingen van planten zijn te vinden in vele etnische richtingen. Zo'n bloem ziet er decoratief uit, zelfs als deze in slechts één kleur is gemaakt. Op zichzelf is stilering een vereenvoudigd beeld dat er vrij eenvoudig uit kan zien, maar dit is waar het belangrijkste kenmerk ervan ligt.

Mooi hoofdsteunbed

keer terug naar het menu ↑

Zwart en wit

De kamer, ingericht in contrasten, heeft zijn eigen speciale charme. Een dergelijk interieur krijgt de nodige strengheid en duidelijkheid. Zulke tekeningen kunnen niet alleen op het behang worden aangebracht, maar ook op de bekleding van gestoffeerde meubels, in het vloermozaïek, enz.

keer terug naar het menu ↑

Bloemschok: een groot helder patroon met dik patroon

Zo bont, helder en energiek. Deze afdruk geeft energie, ziet er vrolijk en sappig uit.

Maar je moet voorzichtig zijn met hem - in grote hoeveelheden is hij vervelend, verbergt hij ruimte en kan vervelend zijn.

Om dit te voorkomen, is het het beste om een ​​soortgelijke afdruk in doses te plaatsen, bijvoorbeeld alleen op een keukenschort of op sommige gevelvlakken. Deze tekening is "vriendelijk" met monofone objecten en wordt graag verward met rustige kleuren.

Motley, heldere en energieke kleur

keer terug naar het menu ↑

Pastel - tederheid en romantiek voor gemoedsrust

De zachtheid en eenvoud van beddengoed vindt zijn reactie in de beelden van veldbloemen, schattige boutonnières en tuinplanten. Door het interieur pastelkleurige knoppen en hoofden van bloemen te maken, kunt u het interieur zo delicaat en comfortabel mogelijk maken. De Engelse klassiekers, zoals de Franse Provence, gebruiken dergelijke afbeeldingen in het ontwerp van niet alleen de keukens, maar ook de slaapkamers, de meisjekamers en de veranda's.

keer terug naar het menu ↑

grafiek

Een helder grafisch patroon, een rel van kleuren en helderheid van lijnen - dit is precies wat bijdraagt ​​aan het beeld van realisme en onderscheidt het van stilering.

Een rel van kleuren

Het zal interessant voor je zijn:

Hoe maak je bloemen van golfpapier met je eigen handen? 125 foto's en 5 eenvoudige workshops

Hoe maak je bloemen met golfpapier met snoep met je eigen handen? Masterclass +75 Foto's van luxe boeketten

Ambacht van een vel papier met hun eigen handen (7 stapsgewijze instructies) 130+ Foto: we beginnen met de eenvoudigste. Verzameling van de beste masterclasses!

keer terug naar het menu ↑

Bloemen in de keuken

De keukenruimte heeft zijn eigen specifieke ontwerp. Bloemenprints zijn hier heel toepasselijk. Het belangrijkste ding - om te voldoen aan de maatregel. Voor diegenen die het interieur intrigeren en intriges houden, is het aan te raden afbeeldingen van planten als accenten te gebruiken.

Toewijzing van slechts één muur of het fragment ervan zal toelaten om het interieur niet te overladen met het decor en de stijl te behouden. Toegewezen wand hoeft niet noodzakelijkerwijs aan de werkoppervlakken te grenzen.

In het interieur van de keuken

Niet minder interessant zal de bloemendecoratie van het eetgedeelte zijn. Nadat je fantasie de vrije loop hebt gelaten, kun je 3D-achtergronden op maat maken.

Als het totale ontwerp dit toelaat, kun je voor het keukenschort een tegel met een bloemmotief oppakken. Terug naar het menu

Woonkamer decoratie

Voor de huiskamer wordt meestal niet de bloemenprint gekozen als de overheersende. Ze kunnen op verschillende manieren worden gebruikt:

 • zet de nodige accenten;
 • combineren met andere materialen en texturen;
 • verbinden met gewoon behang.

In het ontwerp van de woonkamer vindt zijn plaats vectorstyling, behang, enz.

In het ontwerp van de woonkamer

keer terug naar het menu ↑

Slaapkamer decoratie

Afhankelijk van de stijl van de kamer en degene voor wie het is bedoeld, wordt de juiste afdruk geselecteerd. Als eerder werd aangenomen dat het beeld van bloemen slechts een vrouwelijk voorrecht is, dan veranderen de trends van de afgelopen jaren de gevestigde verklaringen.

Een heldere bloem tegen een zwarte of witte muur ziet er buitengewoon en heel geschikt uit voor de kamer van een man. Tegelijkertijd moet de rest van het ontwerp de compositie ondersteunen, zodat deze niet verloren gaat tegen de achtergrond van omvangrijke meubels en een overvloed aan decoratieve elementen.

Slaapkamer optie

Voor de dames- en meisjesslaapkamer kan een Provençaals romantisch ontwerp met een overvloed aan kleine bloemen in delicate kleuren geschikt zijn. Een dergelijke keuze moet worden aangevuld met de stilering van de hele kamer, inclusief noodzakelijk houten meubilair, oude, lichte, lichte stoffen en de eenvoud van het interieur.

keer terug naar het menu ↑

Badkamer in kleuren

Bloemen in de badkamer voegen elegantie toe aan de kamer. Meestal met een tegel met bloemenprint wordt gekozen in grote badkamers. De ruimtelijkheid van de kamer stelt u in staat om de hele foto te uploaden. Dergelijke motieven worden goed gecombineerd met een monofone achtergrond, lichte tegel.

Voeg badkamer elegance toe

keer terug naar het menu ↑

Gordijnen met bloemen: zijn ze populair of niet?

Meer recent kwamen de vegetatieve patronen op de gordijnen niet vaak voor. Tegenwoordig worden dergelijke stijlen populair, waarbij de aanwezigheid van kleurenafbeeldingen heel vaak wordt gebruikt.

Afhankelijk van de stijl van de kamer, worden de nodige textielproducten geselecteerd. Typisch, zijn de tekeningen op een lichte achtergrond. Het is belangrijk dat de gordijnen de kleuren en schakeringen weerkaatsen met andere textieldetails van het ontwerp.

Hierdoor kan het interieur niet gescheiden zijn, maar één globaal beeld vormen:

 • voor land kan een combinatie van plantenpatronen met een cel worden geselecteerd;
 • Victoriaanse en Engelse stijl met veel bloemen op het doek;
 • Provence sentimenteel, gordijnen met kleine bloemen op een lichte achtergrond - het kenmerkende kenmerk;
 • vintage - de selectie van de foto moet gebaseerd zijn op het uiterlijk van het meubilair en andere ontwerpelementen;
 • Shabby chic wordt vaak geassocieerd met romantische rozen en andere schattige bloemen.

Gordijnen moeten in andere kamerelementen passen.

keer terug naar het menu ↑

Selectieregels

De bloemenprint op de gordijnen wordt niet alleen gekozen in overeenstemming met de stijl, maar ook met het doel van de kamer. Het is belangrijk om te bepalen wat de grootte van de panelen zal zijn, welke bevestigingsmethode en welk type kroonlijst beter is.

Selectie Tips:

 • Voor korte gordijnen, is het beter om een ​​klein bloemenpatroon te kiezen.
 • Stevig interieur - een goede achtergrond voor het gebruik van kleurrijke gordijnen.
 • Hoe rijker de tekening op de gordijnen, hoe rustiger de rest van de kamerdecoratie zou moeten zijn.
 • Prachtig uitziende gordijnen waarvan de achtergrond of de afbeelding overeenkomt met de kleur van de muren.
 • Hoe dynamischer de tekening, hoe moeilijker het is om in het bestaande interieur te passen.
 • Bloemenprint in het ontwerp van ramen past goed bij gestreepte muren.

Bloemenprint op gordijnen

keer terug naar het menu ↑

Bloemschildering in het interieur

Het ornament op de muur is een van de decoratieve ontwerptechnieken. Het kan worden gedaan met stencils of met de hand met de juiste tekenvaardigheden.

Een bloemenschilderij in kleur is een buitengewone oplossing voor een slaapkamer of woonkamer. Voor handmatig werk kan de weergave van de afbeelding aanzienlijk worden vereenvoudigd.

Een alternatief voor schilderen kan het plaatsen van fotobehang zijn die handwerk nabootst. Schilderwerk, evenals behang, moet passen bij de stijl en kleur van de kamer, evenals rekening houden met de grootte van de kamer en de toekomstige plaatsing van meubels.

raadVoor iemand die niet prachtig kan tekenen, zullen stencils te hulp komen.

Ornament op de muur - een voorbeeld van decoratief ontwerp

keer terug naar het menu ↑

Binnenbloemen in het interieur

Het gebruik van verse bloemen in het interieur moet correct gebeuren. Bloempotten, vazen ​​met vers gesneden planten en boeketten gedroogde bloemen geven een gevoel van frisheid.

keer terug naar het menu ↑

Voordelen van gebruik

De voordelen van het gebruik van verse bloemen:

 • zuurstof afgeven;
 • zuiver de lucht;
 • versier het interieur;
 • sommige worden gebruikt voor medicinale doeleinden;
 • het welzijn verbeteren;
 • maak het makkelijker om met stress om te gaan, etc.
keer terug naar het menu ↑

Benadering van plaatsing

Bij het kiezen van bloemen binnenshuis moet er rekening mee worden gehouden dat elke plant aan de detentievoorwaarden voldoet.


Te overwegen factoren:

 • Lighting. Sommige planten houden van de schaduw, anderen - de overvloed van de zon. Als het onverantwoordelijk is om het probleem te behandelen, kan de plant sterven.
 • De verhouding van het gebied en de hoogte van de kamer met de grootte van de bloemen en potten.
 • Als de achtergrond voor de plant een muur is met behang in een kleine letter, is het beter om de voorkeur te geven aan grootbladige bloemenkopieën.
 • Met de prevalentie van felle kleuren in het interieurontwerp, zullen de planten opvallen tegen deze achtergrond.
 • Het is noodzakelijk bloempotten te selecteren in overeenstemming met de stijl van de kamer.
 • Voor het gemak van verzorging en bewateren planten kunnen worden gegroepeerd. Plaatsen op stands, ladder, vloer of vensterbank.

Elke plant is veeleisende omstandigheden

Bij het plaatsen van bloemen op de vensterbank is het belangrijk om er rekening mee te houden dat de planten niet worden blootgesteld aan tocht en de bladeren van het glas niet raken.

In de woonkamer

De intensiteit van het interieur van de woonkamer kan worden opgefleurd met verse bloemen. Met grote ramen en hoge plafonds, kunt u grote planten kiezen die er organisch uitzien op de vloer. Als de ruimte het toelaat, kunt u verschillende planten in één groep groeperen.

In klassieke, ruime woonkamers kunnen grote kuipen symmetrisch worden geplaatst ten opzichte van een raam, spiegel of ander object.

Kan een bloempot een accent worden? Misschien als je het goed regelt. Een lichte kamer met een of meer potten op de kaptafel ziet er origineel uit. Beter om planten met heldere grote bladeren te plukken. Het alternatief is een helder boeket van tulpen, rozen of andere bloemen.

Planten helpen de woonkamer nieuw leven in te blazen

raadGrote planten moeten op de vloer worden geplaatst. Dus ze zien er goed uit, visueel verhogen ze de hoogte van de plafonds.

Alleen voor zeer grote woonkamers kunnen planten met een spreidende kroon worden aanbevolen. De reden is simpel: deze vorm maakt de ruimte visueel kleiner en de plafonds lager.

keer terug naar het menu ↑

In de slaapkamer

Dit deel van het appartement is ontworpen voor rust en ontspanning, dus u hoeft het niet te overladen met een groot aantal planten.

Bovendien moeten dergelijke instanties worden uitgesloten:

 • met sterke geur;
 • actief absorberen van zuurstof (lelies, varens, etc.).

Met onvoldoende natuurlijk licht in de kamer kunnen potten met planten op de planken worden geplaatst met extra verlichting.

Een deel van het appartement is ontworpen voor rust en ontspanning.

keer terug naar het menu ↑

In de kinderkamer

Kinderen zijn gevoelig voor vreemde geuren en sommige planten kunnen de ontwikkeling van allergische reacties veroorzaken. In dit opzicht kan de overvloed aan planten het best worden vermeden. Het is genoeg om letterlijk één of twee potten met planten die hypoallergeen zijn.

Een daarvan is chlorophytum. Hij is pretentieloos in de zorg en reinigt goed de lucht van ziekteverwekkers, waaronder van Staphylococcus aureus.

Bloemen in het ontwerp van de kinderkamer

In de kamer van een klein kind is het niet raadzaam om bloemen op de grond te leggen. De optimale plaats voor potten ligt op de vensterbank, in de schappen of in hangende potten. Terug naar het menu

In de keuken

Selectie van planten voor de keuken komt vaak neer op een analyse van de eenvoud van bloemen. In deze ruimte komen vaak temperatuurschommelingen voor, er is een verhoogde luchtvochtigheid en tocht kan optreden vanwege de behoefte aan ventilatie.

Als de vensterbank niet wenselijk is om te bezetten met bloempotten en potten, dan kunt u het systeem van wandplanken of hangende structuren gebruiken.

Een interessante optie voor de keuken

keer terug naar het menu ↑

In de gang

In bijna alle appartementen lijden de gangen aan een gebrek aan licht. Verse bloemen worden hier uitsluitend met schaduwminnend geselecteerd. Met een groot oppervlak kunnen bloempotten direct op de vloer worden geplaatst. En om ruimte te besparen, is het wenselijk om de voorkeur te geven aan de verticale manier van tuinieren. Het kan klimplanten zijn.

keer terug naar het menu ↑

In de badkamer

In deze ruimte zijn de omstandigheden voor het plantenleven ook niet ideaal:

 • temperatuurschommelingen;
 • vochtigheid daalt;
 • gebrek aan licht.

Er zijn bloemen die in zulke moeilijke omstandigheden kunnen bestaan. Onder hen zijn:

 • klimop;
 • chrysant;
 • aspidistra, etc.

Plaats de planten in de buurt van de lampen aan beide zijden van de spiegel

Zodat de bloemen zelfs een kleine hoeveelheid licht ontvangen, kunnen ze bij de lampen aan beide zijden van de spiegel worden geplaatst. Als er een klein venster in de kamer is, zijn de potten zo gerangschikt dat het zonlicht dat in de spiegel wordt weerspiegeld erop valt.

raadBloemen mogen niet worden geplaatst op plaatsen waar ze zeep of shampoo kunnen krijgen, maar ook bij het wassen en baden met water spatten. Terug naar het menu

"Trendy" bloemen

Tegenwoordig spelen bloemen een speciale rol in het interieurontwerp. Hun stijl en relevantie hebben niets te maken met willekeurig geplaatste potten van verschillende groottes met allerlei soorten planten.

Stijlvolle ontwerpoptie

In het aantal modetrends:

 • roofzuchtige planten;
 • florariumy;
 • miniatuur tuin;
 • exotische en zeldzame exemplaren;
 • miniatuur tuin.
keer terug naar het menu ↑

Bloemen in vazen

Een van de aanvullende ontwerpelementen zijn vazen ​​met verse bloemen. Zowel boeket als potplanten moeten worden gecombineerd met het interieur.

Voor monochrome interieuroplossingen kan een boeket motley worden opgehaald, geassembleerd uit verschillende planten. Het voegt variatie toe aan het ontwerp en zal een aantrekkelijk accent worden. Wilde bloemen - een interessante optie voor het interieur, dat wordt gedomineerd door lichte tinten.

Mooi boeket voor tafeldecoratie

raadHoe groter de lengte van de stengels, hoe lager het boeket kan worden geplaatst. En vice versa. Ga terug naar het menu

Gedroogde bloemen en kunstmatige planten in het interieur

Er zijn situaties waarbij het droge bloemen zijn in plaats van levende planten die de voorkeur hebben in het interieurontwerp. In dit geval kunnen niet alleen gedroogde bloemen, maar ook aartjes, twijgen en bladeren worden gebruikt om boeketten te maken. Zo'n boeket moet worden samengesteld als een element dat een aanvulling is op het interieur.

Gedroogde bloemen vereisen geen complexe zorg. Daarom kunnen ze in elk van de kamers worden geplaatst.

Modern, kunstmatig boeket

Technieken voor het aanvullen met kunstbloemen en gedroogde bloemen:

 • In de keuken kun je ze niet alleen in vazen ​​plaatsen, maar ze ook schilderachtig ophangen als stijl dit toelaat.
 • Hoge bloemen en oren kunnen in vloervazen ​​worden geplaatst.
 • De salontafel kan worden ingericht met originele compositie.
 • Curly-kunstbloemen vormen een aanvulling op de gang, de gang en de badkamer.


Pin
Send
Share
Send
Send